I ono ima obraza nastaviti pisati na ovoj temi?Taare wrote: 02 Nov 2020, 12:07 Ne laprdaj i ne izmišljaj.
Lažeš.Bolnica je zadnja opcija...salje se u bolnicu samo ljude koji imaju izrazito izrazene sumptome i koji se doslovno bore za dah?
Pola moje familije radi na ukc tz.
Na zaraznom je bio party, muzika, dostava hrane iz restorana.
Između ostalih, boravio je i nurudin peštalić, inače bh multimilioner koji ne jede bolničku hranu.
Njega je zarazio njegov prijatelj a federalni premijer - novalić.
Na podhrastovima imaš pet(5!) ljudi kojima je potrebna pomoć pri disanju.
Ti si pametnica, nema štaTko si ti pamnjakovicu da siris ovdje svoje teorije i odredujes tko ce umrijeti?
A takvi kao ti (ima ih more) upravo i pridonose sirenju .svojim nebulozama i omalovazavanjem postojanja pandemije
Da who nije promijenio kriterije za pandemiju, korona nikad ne bi mogla biti proglašena pandemijom.
Drugo, daj mi citat u kojem određujem ko će umrijeti.
Ako nemaš, prestani sa lažima.
Prestani da lažeš i poturaš mi ono što nikad nisam napisao.a svi vi ostali onkoloski bolesnici,asmaticari,dijabeticari i starci crknite
Kolateralna steta za vase blagostanje
Naprotiv! Napisao sam da takve treba zaštititi.
To što ti vidiš ono što želiš da vidiš, pa onda lažeš, definitivno nije moj problem.
I još jednom, na čitavom sarajevskom kantonu, samo pet osoba treba podršku kisikom.
Pet!
Rešeširao sam na stranici opće bolnice. Oni nemaju nijednog pacijenta kojem je potrebna podrška prilikom disanja. Nijednog.
Ima li neko ko je imao barem trojku iz matematike, pa da nam izračuna procenat?
Gotovo čitavu godinu bih je bila otvorena tj bez ikakvih mjera.
Hodalo se, družilo i slavilo.
Rezultat toga je pet osoba kojima je potrebna pomoć pri disanju. Pet.
U najmnogoljudnijem, tuzlanskom kantonu, imaš 63 osobe na liječenju iliti 0,01% od toga njih 10 treba pomoć prilikom disanja i to je 0,002% kad matematičari zaokružuju ovaj broj, zaokruže ga na 0
Dakle, na gotovo milion stanovnika imaš 15 ljudi kojima je potrebna pomoć aparata.
Početkom pandemije, imali smo 250 respiratora.
Koliko je još kupljeno, kako privatno, tako i preko onog malinara?
Šta je sa respiratora koje proizvodimo?
U izradu respiratora bili uključeni anesteziolozi, pulmolozi i drugi stručnjaci sa UKC Tuzla, a krajnji cilj je bio proizvesti respirator koji bi kvalitetom i cijenom bio konkurentan uvoznim, te samimim tim i dostupniji zdravstvenim ustanovama u BiH
Mjerenje je proveo Verlab d.o.o. iz Sarajeva, potvrdio je Almir Badnjević, doktor nauka iz oblasti bioinžinjeringa.
– Mi smo od strane TND grupe iz Gradačca, koja proizvodi te respiratore pozvani da izvršimo mjerenja kako bi mogli da usaglase vrijednosti prije samog slanja na certifikacijsku kuću u Veliku Britaniju.Tako da smo mi izveli preliminarna mjerenja prije zvaničnih mjerenja u Velikoj Britaniji. Svi parametri su zadovoljavajući, dobili smo jako kvalitetne vrijednosti.
Ako zatreba, ne mora se čekati na testove iz londona, nego ih se u roku odmah može staviti u funkciju.
Ali zašto ako smo imali 250 + kupljeni, a samo je 15 ljudi u dva najveća kantona kojima je potreban respirator?!
Prestanite prepadati ovaj već izbezumljeni narod, bando paničarska.
Nevjerovatno.
Zaista, rijedak primjerak (ne) karaktera.