Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:36 Imas dvostruke standarde. Nedavno si meni govorio da idem s tobom obici KC i tvog rodjaka koji radi 1.5 smjenu i pada s nogu jer nema osoblja. Danas si stigao do potpuno oprecnog zakljucka - da niko nema blage veze s bilo cim i cak si otisao toliko daleko da izjavis da 'ubijaju ljude'. Bilo je takvih (ukljucujuci pojedine ljekare) u Cemerici na pocetku pandemije. Opet kazem, protiv sam respiratora, ali ne sumnjam ni trenutka da je to bila zadnja opcija kad je vec bio jako los.
Nemam dvostruke aršine, nego ne razumiješ ono što sam napisao. Možda je bilo nejasno napisano.
što se tiče posla, neka rade. Svjesno su birali i izabrali tu profesiju.
Sad kad sjednem sa rođacima, žale se kako im je kuko navaljo nekog nestručnog kadra pa rade i za njih.
To je njihov problem.
U prethodnim postovima sam govorio u kcus-u i onome što se dešava na istom.
Dakle, ne o ukc tuzla.
Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:36 Nasi se drze istih protokola kojih se drze svi u svijetu
Ovo je jedini razlog zbog kojeg ih ne možeš teretiti na sudu. Barem ne u ovom trenutku.
ali, ako su onomad osuđeni oni koji su pravili vakcine, možda će jednog dana biti osuđeni i ovi koji liječe ljude koristeći neke smjernice iako ima dovoljno stručnjaka koji kažu da te metode često završavaju fatalno.
ovonne kaže forumaš taare, niti dino iz stvarnog života, nego struka.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:45
Taare wrote:Mogu i hoću jer je jedini ispravan način.
šta to oni znaju o bolesti? Maltene ništa tj uče usput, baš kao i mi.
Zašto "liječe" pacijente? Zato što imaju diplomu. To je jedini razlog.
Uzgred, ovo isto misli Gejc. Zato nam je kako nam je (jer ljekari nisu oni koji se od prvog dana za bilo sta pitaju).
U redu, ostavljam mogućnost da griješim tj. da ne mogu mišljenje par ljekara stručnjaka vezati za kcus.
ali, de da dokažemo da griješim. Mogu li se uraditi autopsije?
Žena od našeg kolege je zahtjevala autopsiju. Je li dobila?
Svi mi se morete obratit
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Taare wrote: 31 Mar 2021, 22:49
Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:36 Imas dvostruke standarde. Nedavno si meni govorio da idem s tobom obici KC i tvog rodjaka koji radi 1.5 smjenu i pada s nogu jer nema osoblja. Danas si stigao do potpuno oprecnog zakljucka - da niko nema blage veze s bilo cim i cak si otisao toliko daleko da izjavis da 'ubijaju ljude'. Bilo je takvih (ukljucujuci pojedine ljekare) u Cemerici na pocetku pandemije. Opet kazem, protiv sam respiratora, ali ne sumnjam ni trenutka da je to bila zadnja opcija kad je vec bio jako los.
Nemam dvostruke aršine, nego ne razumiješ ono što sam napisao. Možda je bilo nejasno napisano.
što se tiče posla, neka rade. Svjesno su birali i izabrali tu profesiju.
Sad kad sjednem sa rođacima, žale se kako im je kuko navaljo nekog nestručnog kadra pa rade i za njih.
To je njihov problem.
U prethodnim postovima sam govorio u kcus-u i onome što se dešava na istom.
Dakle, ne o ukc tuzla.
Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:36 Nasi se drze istih protokola kojih se drze svi u svijetu
Ovo je jedini razlog zbog kojeg ih ne možeš teretiti na sudu. Barem ne u ovom trenutku.
ali, ako su onomad osuđeni oni koji su pravili vakcine, možda će jednog dana biti osuđeni i ovi koji liječe ljude koristeći neke smjernice iako ima dovoljno stručnjaka koji kažu da te metode često završavaju fatalno.
ovonne kaže forumaš taare, niti dino iz stvarnog života, nego struka.
Ja u klin, ti u plocu.

Odustajem.

Sa radoznaloscu su pratiti nesto sto ces uciniti za sve te ljude / nestrucne kadrove / one koji se drze protokola jer im to ulazi u opis posla, razumijes? Naravno sve sto nije forumsko laprdanje.

:grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:45
Taare wrote:Mogu i hoću jer je jedini ispravan način.
šta to oni znaju o bolesti? Maltene ništa tj uče usput, baš kao i mi.
Zašto "liječe" pacijente? Zato što imaju diplomu. To je jedini razlog.
Uzgred, ovo isto misli Gejc. Zato nam je kako nam je (jer ljekari nisu oni koji se od prvog dana za bilo sta pitaju).
Ovo je kompleksan problem koji se moze samo obuzdavati spregom sto zdravstva tako i ostalih segmenata drzave. Ne moze se raditi samo po misljenju doktora - pandemija nije samo medicinski nego problem koji obuhvaca komplet strukturu drzava. Slusati samo doktore bi znacilo brzi kolaps privrede,te sa time i ugrozavanje samog sigurnosnog stanja u drzavama. Mi upravo i osjecamo veliki udar jer smo usli u pandemiju sa katastrofom u smislu aparata drzave, da nam je samo zdravstvo problem - lako bi mi.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Taare wrote: 31 Mar 2021, 22:51
Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 22:45 Uzgred, ovo isto misli Gejc. Zato nam je kako nam je (jer ljekari nisu oni koji se od prvog dana za bilo sta pitaju).
U redu, ostavljam mogućnost da griješim tj. da ne mogu mišljenje par ljekara stručnjaka vezati za kcus.
I to su pandemijske, a ne sarajevske mjere. Nesto sto je nametnuto odozgo. Slazem se da je jezivo sto je obdukcija zabranjena (posebno je jezivo sto je rekla da su se iz RS povukli da ne bi ucinili 'krivicno djelo' sto je mind-blowing samo po sebi), samo ti upires prstom na nevine.
Memento Mori

Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Nisu dužni da ga se pridržavaju. Razumiješ?
To su samo preporuke. Razumiješ?
Ali, ako urade nešto na svoju ruku pa pacijent podlegne, porodica može tužiti doktora. Razumiješ?
A ako se pridržavaju protokola, ne možeš im ništa. Razumiješ?
To je taj problem, ako razumiješ.
Ovaj stručnjak za plućne bolesti, nije se pridržavao preporuka, nego je na osnovu svog znanja i iskustva liječio ljude onako kako je mislio da treba.
Nijedan nije umro.

Ko god želi da sazna o čemu je riječ, neka traži uzroke velike smrtnosti u italiji.
Radovi su između ostalog, objavljeni i u lancetu.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 23:00
Taare wrote: 31 Mar 2021, 22:51

I to su pandemijske, a ne sarajevske mjere. Nesto sto je nametnuto odozgo. Slazem se da je jezivo sto je obdukcija zabranjena (posebno je jezivo sto je rekla da su se iz RS povukli da ne bi ucinili 'krivicno djelo' sto je mind-blowing samo po sebi), samo ti upires prstom na nevine.
Ko je i na osnovu čega zabranio obdukcije?
U njemačkoj se rade.
Svi mi se morete obratit
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 22:59Ovo je kompleksan problem koji se moze samo obuzdavati spregom sto zdravstva tako i ostalih segmenata drzave. Ne moze se raditi samo po misljenju doktora - pandemija nije samo medicinski nego problem koji obuhvaca komplet strukturu drzava. Slusati samo doktore bi znacilo brzi kolaps privrede,te sa time i ugrozavanje samog sigurnosnog stanja u drzavama. Mi upravo i osjecamo veliki udar jer smo usli u pandemiju sa katastrofom u smislu aparata drzave, da nam je samo zdravstvo problem - lako bi mi.
Ne slazem se. Ovo je kompleksan problem zbog toga sto se ispolitizirao do krajnjih granica. Ljekari i ostalo osoblje su najplemenitiji dio u svim drustvima (valjda ne trebam posebno elaborirati zbog cega, mada mozes naci u svakom zitu kukolja, ali je opcenito gledano tako) i davno bi postigli konsenzus i to na globalnoj razini, da konce ne vuku politicari i raznorazne korporacije koje diriguju kako svi ostali igraju.

Ili padaju.

Ili umiru.

Jako bih voljela da nisam u pravu, ali ovo ti je situacija: 'Daj Boze kceri da te beg uzme, al' Cigani se oko kuce vrte'.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Taare wrote: 31 Mar 2021, 23:00 Nisu dužni da ga se pridržavaju. Razumiješ?
To su samo preporuke. Razumiješ?
Ali, ako urade nešto na svoju ruku pa pacijent podlegne, porodica može tužiti doktora. Razumiješ?
A ako se pridržavaju protokola, ne možeš im ništa. Razumiješ?
To je taj problem, ako razumiješ.
Ovaj stručnjak za plućne bolesti, nije se pridržavao preporuka, nego je na osnovu svog znanja i iskustva liječio ljude onako kako je mislio da treba.
Nijedan nije umro.

Ko god želi da sazna o čemu je riječ, neka traži uzroke velike smrtnosti u italiji.
Radovi su između ostalog, objavljeni i u lancetu.
E buraz, smanji malo dozivljaj, nisam ti ja radnica u pekari pa da mi se tako obracas.

Idi njima pametuj, ili idi nesto korisno UCINI umjesto beskonacnog laprdanja.
Memento Mori

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 23:09
MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 22:59Ovo je kompleksan problem koji se moze samo obuzdavati spregom sto zdravstva tako i ostalih segmenata drzave. Ne moze se raditi samo po misljenju doktora - pandemija nije samo medicinski nego problem koji obuhvaca komplet strukturu drzava. Slusati samo doktore bi znacilo brzi kolaps privrede,te sa time i ugrozavanje samog sigurnosnog stanja u drzavama. Mi upravo i osjecamo veliki udar jer smo usli u pandemiju sa katastrofom u smislu aparata drzave, da nam je samo zdravstvo problem - lako bi mi.
Ne slazem se. Ovo je kompleksan problem zbog toga sto se ispolitizirao do krajnjih granica. Ljekari i ostalo osoblje su najplemenitiji dio u svim drustvima (valjda ne trebam posebno elaborirati zbog cega, mada mozes naci u svakom zitu kukolja, ali je opcenito gledano tako) i davno bi postigli konsenzus i to na globalnoj razini, da konce ne vuku politicari i raznorazne korporacije koje diriguju kako svi ostali igraju.

Ili padaju.

Ili umiru.

Jako bih voljela da nisam u pravu, ali ovo ti je situacija: 'Daj Boze kceri da te beg uzme, al' Cigani se oko kuce vrte'.
Uzmi ovo u razmatranje , doktori mogu predloziti mjere - a dali oni znaju pravne aspekte istih,realne mogucnosti sprovedbe istih,opterecenje po sluzbama pri istim,udar na ekonomiju i lancanu reakciju posle toga itd itd.

Ne smatram nikoga plemenitim po defaultu - meni je plemenitij onaj radi na probijanju tunela za 800 maraka nego onaj sto cmari cigaru ispred hitne za 1500.

Doktori ne mogu vuci nikakve konce sto se tice upravljanja drzavom - ali mogu vuci konce sto se tice trijazom,organizacijom itd unutar samih bolnica - naprimjer kod nas je stanje u bolnicama tu negdje sa stanjem generalnim u drzavi - svako serif u svom a zakon i to :valja , cast u sluzbi,odgovornost i te rijeci :valja
Last edited by MorningStar on 31 Mar 2021, 23:18, edited 1 time in total.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 23:11 E buraz, smanji malo dozivljaj, nisam ti ja radnica u pekari pa da mi se tako obracas.

Mogu ja i gore, nikakav problem. Kako ti meni, tako i ja tebi.
Svi mi se morete obratit
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 23:14Uzmi ovo u razmatranje , doktori mogu predloziti mjere - a dali oni znaju pravne aspekte istih,realne mogucnosti sprovedbe istih,opterecenje po sluzbama pri istim,udar na ekonomiju i lancanu reakciju posle toga itd itd.

Ne smatram nikoga plemenitim po defaultu - meni je plemenitij onaj radi na probijanju tunela za 800 maraka nego onaj sto cmari cigaru ispred hitne za 1500.

Doktori ne mogu vuci nikakve konce sto se tice upravljanja drzavom - ali mogu vuci konce sto se tice trijazom,organizacijom itd unutar samih bolnica - naprimjer kod nas je stanje u bolnicama tu negdje sa stanjem generalnim u drzavi - svako serif u svom a zakon i to :valja , cast u sluzbi,odgovornost i te rijeci :valja
Moj post se odnosio na metode lijecenja ovog monstruma, nisam ni u amigdali pomislila na upravljanje drustvom. Odnosio se na konsenzus oko upotrebe respiratora npr.

Upravljanje drustvima opcenito je za Narcise, medicinsko osoblje vecinski spada u Altruiste.
Taare wrote: 31 Mar 2021, 23:17
Lavlje_srce wrote: 31 Mar 2021, 23:11 E buraz, smanji malo dozivljaj, nisam ti ja radnica u pekari pa da mi se tako obracas.

Mogu ja i gore, nikakav problem. Kako ti meni, tako i ja tebi.
Mozes dok ja ne kazem tacka.

Upravo sam rekla.
Memento Mori

Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

MunDzi wrote: 31 Mar 2021, 23:23 Do jucer prijatelji, a sad se svadjate.
Lijepo se igrajte.
Takvo nešto definitivno ne postoji. Ovdje možeš imati istomišljenike. To su ljudi s kojima se slažeš u nekim stvarima. Kasnije se to promijeni.
Last edited by Taare on 01 Apr 2021, 00:07, edited 1 time in total.
Svi mi se morete obratit
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Taare wrote: 31 Mar 2021, 23:31
MunDzi wrote: 31 Mar 2021, 23:23 Do jucer prijatelji, a sad se svadjate.
Lijepo se igrajte.
Takvo nešto definitivno ne postoji. Ovdje možeš imati istomišljenike. To su ljudi s kojima se slažeš u nekim stvarima. Kasnije se to promijeni.

Pa moze se i ne slagati s necijim misljenjem ali i dalje razgovarati "prijateljski" bez svadjanja.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23899 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca »

...itekako mogu ubiti covjeka iz neznanja, posebno sad kad se o coroni radi, jos uvijek nemaju pojma, cast izuzecima! ...boga pitaj koliko su ih ubili!...ne vjerujem da cemo pravu istinu, ikad doznati!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Veca wrote: 31 Mar 2021, 23:47 ...itekako mogu ubiti covjeka iz neznanja, posebno sad kad se o coroni radi, jos uvijek nemaju pojma, cast izuzecima! ...boga pitaj koliko su ih ubili!...ne vjerujem da cemo pravu istinu, ikad doznati!
Pa upravo su u Italiji i ubili veliki broj ljudi jer su stavljali u panici sve na respirator i koga treba i koga ne treba.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

MunDzi wrote: 31 Mar 2021, 23:34
Taare wrote: 31 Mar 2021, 23:31

Pa moze se i ne slagati s necijim misljenjem ali i dalje razgovarati "prijateljski" bez svadjanja.
U pravu si.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Nebitno. Trebao sam biti džentlmen i povući se.
Lavlje_srce, bila si u pravu :cvijece
Svi mi se morete obratit
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8883 times
Been thanked: 5644 times

Post by Mister No »

Veca wrote: 31 Mar 2021, 23:47 ...itekako mogu ubiti covjeka iz neznanja, posebno sad kad se o coroni radi, jos uvijek nemaju pojma, cast izuzecima! ...boga pitaj koliko su ih ubili!...ne vjerujem da cemo pravu istinu, ikad doznati!
Treba biti realan pa reci da nisu znali s čim se susreću.

Neki dan na RTL - u su bas diskutirali sa doktorom (zaboravih kako se zove) na tu temu.
On bas navodi kako sada puno bolje poznaju bolest i vec imaju propisane terapije, koje imaju učinka, za određeni tip bolesnika.
The Dark Side Of The Forum...
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23899 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca »

...daj boze, iz tvojih usta u boziji usi! ...i ja znam sta strucnjaci ovdje kazu! ...Fufonja je dobar video ubacio, steta ne znas njemacki!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Post Reply

Return to “Zdravlje”