Bakir Izetbegović
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA
Ma nema deranja ali dobro je da znate i drugu stranu priče koja je sigurno puno bliža istini ,a ja ujedno i objašnjvam zašto cijenim Bakira .
Sad baš gledam čime se sve bavio aktivno :
Bakir (Alija) Izetbegović, rođen 28. juna 1956. godine u Sarajevu, poslanik je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) i član predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA). Ovog proljeća je izgubio u utrci za predsjednika partije.
U periodu od 1982. do 1991. godine radio je kao konsultant u firmi Konsalting u Sarajevu, a potom do 2003. godine obavljao dužnost direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Angažiran je kao koordinator izgradnje Gazi Husrevbegove biblioteke u Sarajevu. Također je radio kao konsultant u izgradnji BBI Centra u Sarajevu.
Od 1995. do 1997. godine bio je član upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, od 1997. do 2000. godine član upravnog odbora košarkaškog kluba Bosna, od 1999. do 2003. godine član upravnog odbora Humanitarnog društva Merhamet, od 2000. do 2002. godine član Sabora Islamske zajednice BiH.
Od 1992. do 2003. godine bio je član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Obnašao je niz visokih stranačkih dužnosti, uključujući i funkciju potpredsjednika SDA od 2003. do 2009. godine.
Od 2000. do 2002. godine bio je poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo. U periodu od 2002. do 2006. godine bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Od 2006. godine je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Tokom rata bio angažovan kao lični sekretar svog oca Alije Izetbegovića, predsjednika Predsjedništva Republike BiH.
Diplomirao je 1981. godine na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu i govori engleski jezik.
U suvlasništvu sa suprugom Sebijom posjeduje voćnjak od 1.425 metara kvadratnih i kuću na Poljinama kod Sarajeva, kao i petoiposoban stan od 134 metra kvadratna u ulici Nusreta Fazlibegovića u Sarajevu. Vlasnik je i garaže od 15 metara kvadratnih. Na stan je podignuta hipoteka za kredit u iznosu od 50.000 KM.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine naveo je da posjeduje automobil vrijedan 30.000 KM ali ne i njegovu marku. Nije precizirao ni auto supruge, osim da je vrijedno 40.000 KM. Četiri godine ranije, oboje su imali automobile vrijedne po 20.000 KM.
U imovinskom kartonu iz 2002. godine, Izetbegović je naveo da njegova supruga ima kredit u iznosu od 10.000 KM koji je trebao biti otplaćen 2005. godine. Četiri godine kasnije prijavio je kredit u iznosu od 20.000 KM sa rakom dospijeća u junu 2008. godine, kao i da je njegova supruga uzela 50.000 KM kredita sa rokom dospijeća 2012. godine.
Izetbegović je prijavio da je u periodu od jula 2005. do juna 2006. godine zaradio 24.000 KM plate kao zastupnik u Parlamentu FBiH, te 30.000 KM od BBI banke. Njegova supruga, inače ginekolog, prijavila je da je u istom periodu zaradila 20.000 KM kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Prema podacima Centara civilnih inicijativa (CCI), Izetbegović u Parlamentu BiH prima prosječnu mjesečnu plaću u iznosu 6.230 KM. Nešto više od 1.000 KM tog novca daje u dobrotvorne svrhe.
Izetbegovići imaju kćerku Jasminu.
Dakle diplomirao je prije rata davne 81 godine ,znači ne može niko reći da je kupio diplomu. Radio u struci prije rata 10g ,pa onda nakon rata bio u zavodu za izgradnju kantona Sarajevo. Čime bi se mogao baviti jedan arhitekta u razrušenom gradu nakon rata osim baš time? Sarajevo danas izgleda prekrasno ,90 % ruševina je obnovljeno
Bavio se obnovom gazihusrev begove biblioteke koja je od vitalnog značaja za našu istoriju ,pa i ona danas ima stari sjaj.
BBI centar ,odličan projekat .
Izgleda da je čovjek zaista radio i to baš dobro . Sad se aktivno bavi politikom ,ne prosipa se ,markantan je i ozbiljan ,brzo je stekao poštovanje u svijetu .
Zašto ja njemu ne bih vjerovao da će dobro raditi svoj posao ,a da vjerujem ljudima koji su cijelo to vrijeme brinuli o sebi ,bavili se politikom i time kako da preuzmu medije ?
Sad baš gledam čime se sve bavio aktivno :
Bakir (Alija) Izetbegović, rođen 28. juna 1956. godine u Sarajevu, poslanik je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) i član predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA). Ovog proljeća je izgubio u utrci za predsjednika partije.
U periodu od 1982. do 1991. godine radio je kao konsultant u firmi Konsalting u Sarajevu, a potom do 2003. godine obavljao dužnost direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Angažiran je kao koordinator izgradnje Gazi Husrevbegove biblioteke u Sarajevu. Također je radio kao konsultant u izgradnji BBI Centra u Sarajevu.
Od 1995. do 1997. godine bio je član upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, od 1997. do 2000. godine član upravnog odbora košarkaškog kluba Bosna, od 1999. do 2003. godine član upravnog odbora Humanitarnog društva Merhamet, od 2000. do 2002. godine član Sabora Islamske zajednice BiH.
Od 1992. do 2003. godine bio je član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Obnašao je niz visokih stranačkih dužnosti, uključujući i funkciju potpredsjednika SDA od 2003. do 2009. godine.
Od 2000. do 2002. godine bio je poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo. U periodu od 2002. do 2006. godine bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Od 2006. godine je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Tokom rata bio angažovan kao lični sekretar svog oca Alije Izetbegovića, predsjednika Predsjedništva Republike BiH.
Diplomirao je 1981. godine na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu i govori engleski jezik.
U suvlasništvu sa suprugom Sebijom posjeduje voćnjak od 1.425 metara kvadratnih i kuću na Poljinama kod Sarajeva, kao i petoiposoban stan od 134 metra kvadratna u ulici Nusreta Fazlibegovića u Sarajevu. Vlasnik je i garaže od 15 metara kvadratnih. Na stan je podignuta hipoteka za kredit u iznosu od 50.000 KM.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine naveo je da posjeduje automobil vrijedan 30.000 KM ali ne i njegovu marku. Nije precizirao ni auto supruge, osim da je vrijedno 40.000 KM. Četiri godine ranije, oboje su imali automobile vrijedne po 20.000 KM.
U imovinskom kartonu iz 2002. godine, Izetbegović je naveo da njegova supruga ima kredit u iznosu od 10.000 KM koji je trebao biti otplaćen 2005. godine. Četiri godine kasnije prijavio je kredit u iznosu od 20.000 KM sa rakom dospijeća u junu 2008. godine, kao i da je njegova supruga uzela 50.000 KM kredita sa rokom dospijeća 2012. godine.
Izetbegović je prijavio da je u periodu od jula 2005. do juna 2006. godine zaradio 24.000 KM plate kao zastupnik u Parlamentu FBiH, te 30.000 KM od BBI banke. Njegova supruga, inače ginekolog, prijavila je da je u istom periodu zaradila 20.000 KM kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Prema podacima Centara civilnih inicijativa (CCI), Izetbegović u Parlamentu BiH prima prosječnu mjesečnu plaću u iznosu 6.230 KM. Nešto više od 1.000 KM tog novca daje u dobrotvorne svrhe.
Izetbegovići imaju kćerku Jasminu.
Dakle diplomirao je prije rata davne 81 godine ,znači ne može niko reći da je kupio diplomu. Radio u struci prije rata 10g ,pa onda nakon rata bio u zavodu za izgradnju kantona Sarajevo. Čime bi se mogao baviti jedan arhitekta u razrušenom gradu nakon rata osim baš time? Sarajevo danas izgleda prekrasno ,90 % ruševina je obnovljeno
Bavio se obnovom gazihusrev begove biblioteke koja je od vitalnog značaja za našu istoriju ,pa i ona danas ima stari sjaj.
BBI centar ,odličan projekat .
Izgleda da je čovjek zaista radio i to baš dobro . Sad se aktivno bavi politikom ,ne prosipa se ,markantan je i ozbiljan ,brzo je stekao poštovanje u svijetu .
Zašto ja njemu ne bih vjerovao da će dobro raditi svoj posao ,a da vjerujem ljudima koji su cijelo to vrijeme brinuli o sebi ,bavili se politikom i time kako da preuzmu medije ?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Uvazena Ruana, sve toliko dugo koliko je obicnim insanima lose i koji se bore od danas do sutra, zabadava svako moguca obavjestenostRuana wrote:Ma blento u prevodu bi to znacilo da kolega mnogo bolje upravlja temom nego vi.blento59 wrote:ne shvatam to dere
pricamo o necemu u cemu se ne slazemo
to je sve nema deranja nego samo neslaganja
sto se tice nurudina
rijedak covjek sa kojim mogu da razmijenim misljenje pa makar bilo i suprotno
to je diskusija i razmjena misljenja a ne svadja i nadgovaranje
Vidis ti ne znas nista o Bakiru sto nisi procitao na avazu ili cuo na rostilju u mahali davne ´99-te, dok kolega ima cinjenice i dokaze.
o bilo kako da se netko zove.
Sada je najbitnije uloziti sav trud i pomoci napacenom narodu, do Bakira je.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
ocigledno da imamo drugacije informacije
moje su bazirane na izjavama ljudi a ne sredstava informisanja
moje su bazirane na izjavama ljudi a ne sredstava informisanja
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-
Zar vi ne rostiljate bez alkohola.
Svake godine sam najmanje po sedam dana u Sarajevu i imam puno familije tamo jos nisam nikog cula da psuje osim ponekad Dodika.
Doduse kazu da ga najvise psuju oni borci koji su ratovali u podrumima.
Koliko sam pratila na ovim zadnjim izborima tamo negdje u nekoj opstini u Sarajevu u Bakirovoj stranci najvise glasova dobi bas jedan od tih o kojima govoris. Bas covjek koji je dao dio sebe za ovu zemlju.
Svake godine sam najmanje po sedam dana u Sarajevu i imam puno familije tamo jos nisam nikog cula da psuje osim ponekad Dodika.
Koliko sam pratila na ovim zadnjim izborima tamo negdje u nekoj opstini u Sarajevu u Bakirovoj stranci najvise glasova dobi bas jedan od tih o kojima govoris. Bas covjek koji je dao dio sebe za ovu zemlju.
Kako Bakir može javno da izjavi nešto ovako? Kako može da kaže da je moj i vaš lider turski predsjednik? Ko ga je ovlastio da ovako nešto izjavi?
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je sinoć, gostujući u emisiji „Pošteno“ Federalne televizije (FTV), da „Turci u Bosni i Hercegovini djeluju kao smirujući faktor“, prenosi novinar agencije Anadolija (AA).
Odgovarajući na pitanje zašto je rekao da je turski premijer Recep Tayyip Erdogan i bošnjački lider Izetbegović je ponovio da „Erdogana mnogi muslimani doživljavaju kao svog lidera“, uključujući Palestince i Bošnjake.
„Muslimani su Ummet, koji ima globalne probleme i oni traže globalne lidere. Jedan od tih globalnih lidera, koji može napraviti spoj muslimanskih i sekularnih vrijednosti, sigurno je Tayyip Erdogan. Muslimani ga sasvim sigurno osjećaju kao čovjeka koji artikulira njihove interese, izgovara riječi koji su njima na ponos, stoji iza njihovih osjećaja. Mnogi muslimani u svijetu tako misle. Primjerice Palestinci, pa i Bošnjaci“, kazao je Izetbegović.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
-
Nije, Fahro i Zlaja ce.Major wrote:Uvazena Ruana, sve toliko dugo koliko je obicnim insanima lose i koji se bore od danas do sutra, zabadava svako moguca obavjestenostRuana wrote:Ma blento u prevodu bi to znacilo da kolega mnogo bolje upravlja temom nego vi.blento59 wrote:ne shvatam to dere
pricamo o necemu u cemu se ne slazemo
to je sve nema deranja nego samo neslaganja
sto se tice nurudina
rijedak covjek sa kojim mogu da razmijenim misljenje pa makar bilo i suprotno
to je diskusija i razmjena misljenja a ne svadja i nadgovaranje
Vidis ti ne znas nista o Bakiru sto nisi procitao na avazu ili cuo na rostilju u mahali davne ´99-te, dok kolega ima cinjenice i dokaze.
o bilo kako da se netko zove.
Sada je najbitnije uloziti sav trud i pomoci napacenom narodu, do Bakira je.
nisam raazgovarao sa podrumasima nego sa ljudima sa prve linije od prvog danaRuana wrote:Zar vi ne rostiljate bez alkohola.
-
E pa vidis i ja poznajem dosta ljudi sa prve linije, ali imaju drugacije misljenje.
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
ti ...Tigris wrote:..........nista, raja...........dere vas Čarobni opet
![]()
no hard filings decki

Last edited by STrendzer on 10 Nov 2012, 22:42, edited 1 time in total.
neka im je bog(bakir) na pomociRuana wrote:E pa vidis i ja poznajem dosta ljudi sa prve linije, ali imaju drugacije misljenje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9190 times
- Been thanked: 10913 times
Izetbegović: Spreman sam se sastati sa Nikolićem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je u ekskluzivnoj izjavi za agenciju Anadolija da je spreman za susret sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Nakon što je Nikolić dopisnicima stranih agencija iz Beograda jučer kazao da je "Izetbegović dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada susret treba da se desi", Izetbegović je danas najavio da će se uskoro sastati sa predsjednikom Srbije.
"Nastavak normalizacije odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije je od izuzetne važnosti za obje zemlje. Ja sam stoga spreman sarađivati i sastajati se sa bilo kojim predsjednikom Republike Srbije kojeg izaberu građani Srbije. Nažalost saradnja sa predsjednikom Nikolićem je bila onemogućena nekim njegovim izjavama koje je davao u proteklim mjesecima. Međutim, izjave koje gospodin Nikolić daje u posljednje vrijeme, pa i ova jučerašnja, daju nadu da se ti odnosi mogu popraviti. Ja sam spreman za sastanak i prva prilika bi mogla biti trilaterala u Istanbulu, za koju je ranije izrazio spremnost predsjednik Nikolić, a i predsjednik Gul na sastanku koji sam nedavno imao s njime u Ankari. Nakon toga će vjerovatno doći do posjete tročlanog Predsjedništva BiH Republici Srbiji", poručio je Izetbegović.
(Anadolija)
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Re: Izetbegović: Spreman sam se sastati sa Nikolićem
IM_ex wrote:povraca mi se ...
Imao sam namjeru napisat malo duzi osvrt.
Posle analize ove njegove kratke izjave sam odustao.
Unapred je kao i uvjek dojnji.
To nemjenja situaciju,jer je to djon obraz.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pa cekajte ljudi, nije li on dobio puno povjerenje od Bosnjackog naroda.
On (Bakir) je nas vrhovni zastupnik.
Politiku ne vodimo mi, nego nasi zastupnici, valjda on najbolje zna sta je za njegove birace najbolje, iz tog razloga je i biran.
Politiku ne vodimo mi, nego nasi zastupnici, valjda on najbolje zna sta je za njegove birace najbolje, iz tog razloga je i biran.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
MAJORE...ne zaj.ebavaj.Major wrote:Pa cekajte ljudi, nije li on dobio puno povjerenje od Bosnjackog naroda.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Kolega, samo reci sta nije tacno, o zezanciji ni govora, ne daj Boze...Pasaga wrote:MAJORE...ne zaj.ebavaj.Major wrote:Pa cekajte ljudi, nije li on dobio puno povjerenje od Bosnjackog naroda.

Za novonastalu vijest povezanu sa nasim Bakirom, eeeeee, to neznam, vrijeme ce uciniti svoje...

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/fantoms ... ezi-iz-bih
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9190 times
- Been thanked: 10913 times
Sebija Izetbegović nova direktorica Opće bolnice

Upravni odbor Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' imenovao je večeras Sebiju Izetbegović Seku, suprugu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, za direktoricu ove zdravstvene ustanove, prenose mediji

Potrebno je da imenovanje Bakirove žene još potvrdi i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, nakon čega će je UO u petak proglasiti novom direktoricom Opće bolnice.
Dosadašnjeg direktora dr. Bakira Nakaša, koji je na čelu ove ustanove bio 21 godinu, UO ocijenio je kao najlošijeg prijavljenog kandidata za direktorsku funkciju.
Osim njih dvoje na listi su još i Abud Sarić, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH, i Dragan Stevanović, specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14056 times
- Been thanked: 9723 times
Re: Sebija Izetbegović nova direktorica Opće bolnice
a cega je ona doktorica? ili joj je funkcija "Bakirova zena"?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija