Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Lavlje_srce »

Taare wrote: 01 Apr 2021, 00:26 Nebitno. Trebao sam biti džentlmen i povući se.
Lavlje_srce, bila si u pravu :cvijece
Ono sto je cinjenica je da su svi ljudi satjerani u cosak, ukljucujuci i ljekare. Neki su se samoorganizovali ili su na tom putu, neki sute i trpe, neki ne znaju kud udaraju i pokusavaju pomoci ljudima pod nemogucim uvjetima. Taj njemacki strucnjak svoje metode moze provoditi samo na svojoj klinici, ako se usprotivis zadatim protokolima na drzavnoj klinici dobices otkaz, jednostavno je.

Ljudi su se nasli u doslovno neizdrzivim uvjetima. Kamo dalje rodjace? Ovo je retoricko pitanje.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo su potvrđene 384 novozaražene osobe koronavirusom, dok se u istom periodu 601 oporavila od Covid-19 infekcije.

Od ovog broja novozaraženih, njih 297, odnosno 77,3 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Nažalost, jučer je preminulo 20 pacijenata koji su bili zaraženi ovim virusom. Proteklog dana je na koronavirus testirano 1.455 osoba.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

U KS u fazi opadanja, za ocekivat da ce i u drugim za 2-3 sedmice
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Vrag wrote: 01 Apr 2021, 11:11 U KS u fazi opadanja, za ocekivat da ce i u drugim za 2-3 sedmice
Ni prvi ni zadnji put da opada
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Testira se novi lijek protiv ovog sranja. I to lijek koji se već koristi pri liječenju malo teže gripe. Molnupiravir. U Švedskoj startuje trial poslije uskrsa, sa 70 pacijenata, od kojih 50 prima lijek a 20 placebo. Kaže da obuzda covid već nakon 24h.

E, pa ako se ovo pokaže tačnim, j-ću im m. Šta je naroda riknulo na konto debila koji nisu za medicinske branše...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Melek wrote: 01 Apr 2021, 12:04 Testira se novi lijek protiv ovog sranja. I to lijek koji se već koristi pri liječenju malo teže gripe. Molnupiravir. U Švedskoj startuje trial poslije uskrsa, sa 70 pacijenata, od kojih 50 prima lijek a 20 placebo. Kaže da obuzda covid već nakon 24h.

E, pa ako se ovo pokaže tačnim, j-ću im m. Šta je naroda riknulo na konto debila koji nisu za medicinske branše...
jeli realno da su cekali dosad? to se neko zajebaje sa narodom.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

Lavlje_srce wrote: 01 Apr 2021, 08:39
MunDzi wrote: 01 Apr 2021, 00:21S tim da je ona pocela prva sa svadjom, spominjuci "razumijes" i " laprdanje", a nakon toga kao uvredjena mlada i "pekaru" i opet "laprdanje" jer joj se nije svidjela tvoja "razumijes" replika. itd.

Zena kriza forumske "prijatelje" s prvim ne slaganjem u misljenju.
Barem ne usporedjujem normalne zene s prostitutkama. Ti fakat nemas ni mrvicu samokritike i posljednja si osoba koja bi mogla glumiti moralnu vertikalu bilo kome. :grana

Usput, drzi se teme, mene ostavi na miru (uz sve ostale zene koje su ti trn u oku). ;)
Outfit, a ne zenu.
Oooo ti histericna zeno koja jedva docekas da izvrnes tudje rijeci.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

The 51st State wrote: 01 Apr 2021, 12:11
Melek wrote: 01 Apr 2021, 12:04 Testira se novi lijek protiv ovog sranja. I to lijek koji se već koristi pri liječenju malo teže gripe. Molnupiravir. U Švedskoj startuje trial poslije uskrsa, sa 70 pacijenata, od kojih 50 prima lijek a 20 placebo. Kaže da obuzda covid već nakon 24h.

J-e lud zbunjenog sve skupa, kako ja vidim :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25142 times
Been thanked: 25565 times

Post by ironman »

Pomocnik ministra zdravstva Cerkez
Pomoćnik Federalnog ministra zdravstva kazao je kako su imali preveliku vjeru u COVAX mehanizam iza kojeg su bile WHO i GAVI, ali nisu uspjeli nabaviti vakcine.

Odgovarajući na pitanje da li je problem s nabavkom vakcina u BiH tu da bi se dokazalo da ova država ne može funkcionisati, kazao je "mislim da da".

“Ljudi iz WHO su dali ogromne napore da se taj mehanizam pokrene, ali povlačenje 85 posto vakcina u 10 zemalja svijeta, u jednom trenutku zatvaranje SAD-a nakon izbora Joea Bidena koji je uveo Act of Defenece na snagu da može zabrantii bilo kojeg trenutka izvoz vakcina ili komponenta koje služe za vakcinu, dovela je do teške situacije. Vjerovali smo i pokušali slijediti put EU da nabavljamo vakcine koje su prošle EMA-u. Srbija je napravila nešto, ja ne znam je li ona među prvim zemljama u svijetu, dva miliona ljudi vakicnisala jednom dozom, a 800.000 s dvije doze. To je uradio Izrael, Engleska ide u tom pravcu. Moramo biti svjesni geopolitike koja igra ulogu. Ne možemo žmiriti na te stvari, pozicioniranje, podrška Rusije, podrška Kine. S druge strane, to je proglašeno državnom tajnom u Srbiji. To vam omogućava centralni sistem – jedan čovjek. Treba im se zahvaliti za podršku koju su nam dali”, rekao je Čerkez.

Kazao je da je u Beogradu sreo mnogo kolega iz Hrvatske koja je u EU, što ga je iznenadilo.

Na pitanje je li problem s vakcinom tu da bi se dokazalo da ova država ne može funkcionisati kazao je :
“Ja mogu reći samo moje lično mišljenje – mislim da da. Mislim da ni mijenjanje određenih zakona, da su se promijenili možda bi se neke stvari mogle drugačije uraditi, da su upravo u tom smjeru tjeranje nabavke vakcina enetiteski. Možda griješim, govorim isključivo moj stav. I mislim da na ovaj način smo dali više fokusa na vakcine, a možda smo više fokusa trebali dati i razmisliti šta se ovim želi – da se kaže da nije potrebna država ili da država ne funkcionira”.
dream of spring...
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Pa nauka ti je, uslovno rečeno, kilava. Nema ništa preko noći. Rade se pretrage, istražuje se, plus što emsari velikih proizvođača lijekova nikad ne sjede skrštenih nogu.
Oni guraju svoje lijekove i tako.
Dakle, treba vremena.
Svi mi se morete obratit
begluci
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 14 times
Been thanked: 10 times

Post by begluci »

HAVANA wrote: 31 Mar 2021, 21:37 Ova citokinska oluja je cudo. Koga to snadje jebo je majku. Svi sto su mi umrli to ih je snaslo. Par je prezivilo al i sad su da izvinete ko karina. Meda ne mogu.
mene snašlo krajem januara....18 dana u bolnici..jedno sedmicu pravo loš..na kisiku...sreća pa me to snadje u Beogradu..dobra bolnica..doktori..aparatura i nekako se izvukoh..sad dobro..evo mjesec ipo od izlaska..
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Taare wrote: 01 Apr 2021, 15:04

Pa nauka ti je, uslovno rečeno, kilava. Nema ništa preko noći. Rade se pretrage, istražuje se, plus što emsari velikih proizvođača lijekova nikad ne sjede skrštenih nogu.
Oni guraju svoje lijekove i tako.
Dakle, treba vremena.
I Koke kaze da treba vremena i nije preko noci ovaj lijek je kad sam danas bacio gugl do decembra u opticaju, a more biti i da je ranije.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

:ooo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

taaa ceee ciVuti, pojma oni nemaju
Chipuju se bezveze
COVID-19 wards shutting down across Israel due to rapid vaccinations

With reports of declining cases, only a few patients need to be hospitalized every day. These days, corona wards in hospitals across the country are almost no longer accepting new patients.

Many corona wards throughout the country have closed down, as few new patients are being admitted following the nation’s speedy vaccination process that has reduced their population dramatically in a matter of weeks.

Jerusalem’s Hadassah Hospital, considered one of the busiest in the country, at one point was taking in over 140 corona patients a day, but only three new patients were admitted on Tuesday.

Prof. Masad Barhum, director of the Galilee Medical Center, said that recovery from the virus has been slower in the north.

“There has been a gradual decline in the number of hospitalized patients, but this decline is only moderate compared with other hospitals,” he said.

The vaccination rate in Galilee has been lower in the Arab sector, which is why the decline in infections has been relatively slow. Today, Barhum said, “we are only dealing with 21 corona patients, who were not all vaccinated. But at the peak of the virus we were dealing with 115 hospitalized patients at a time.”

Israel’s Health Ministry reported on Thursday that 489 people tested positive for coronavirus on Wednesday, out of nearly 38,000 tested, a 1.3% positivity rate.
The ministry reported 7,334 current patients, of whom 402 are considered serious.

The death toll stood at 6,201, after 11 people died on Tuesday.

Some 5.24 million Israelis have received their first shot, of whom 87% are above the age of 50, and 4.78 million have received two shots.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

I vi ste na dobrom putu.

Al se bodu ljudi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Kae Makron sinoc do kraja ljeta ce svi punoljetni građani Francuske koji to budu zeljeli biti vakcinisani. Cisto sumnjam da logisticki mogu izgurati
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Image
😁
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 01 Apr 2021, 21:30 Image
😁
Pa eto, reko ti je cojek
Stop and think
Stanes, i razmisljas
:D.
Dozvolite da se obratimo
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23264 times
Been thanked: 6122 times

Post by Veca »

...ima li kraja tom crvenom tepihu, pobogu si brate! :D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

Veca wrote: 01 Apr 2021, 21:58 ...ima li kraja tom crvenom tepihu, pobogu si brate! :D.
Nije tepih tako dug, koliko je on nizak pa nabere puno sitnih koraka. :oo
Post Reply

Return to “Zdravlje”