KCUS
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49287 times
- Been thanked: 8770 times
- Status: Online
Re: Dubrovčanka opisala horor na KCUS-u: Majka mi je umrla, ismijavali su nas, vrijeđali, tužit ću Sebiju Izetbegović
Ljudi stizu ko na pokretnoj traci pa nije ni cudo sto nema ni trunke humanosti u ovakvim uslovima 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9509 times
- Been thanked: 11248 times
Re: KCUS
"doći će moj dundo gore, pa recite to njemu osobno"
Da je ovo izgovorio, u mojoj predratnoj mahali, bilo kojoj ženi/curi, živ iz mahale ne bi otišao, jer bi ona pomislila, da je rekao dando.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Sta je dando?Krokodil Behko wrote: 03 Apr 2021, 21:23"doći će moj dundo gore, pa recite to njemu osobno"
Da je ovo izgovorio, u mojoj predratnoj mahali, bilo kojoj ženi/curi, živ iz mahale ne bi otišao, jer bi ona pomislila, da je rekao dando.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
ElTriconi wrote: 03 Apr 2021, 21:27Sta je dando?Krokodil Behko wrote: 03 Apr 2021, 21:23
Da je ovo izgovorio, u mojoj predratnoj mahali, bilo kojoj ženi/curi, živ iz mahale ne bi otišao, jer bi ona pomislila, da je rekao dando.![]()
Nije valjda, da nikad nisi čuo za dandu?

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Dje cu za to cut

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Znam krkanske ali tolko krkanske ne znamKrokodil Behko wrote: 03 Apr 2021, 21:32
Pa ti znaš sve te arhaične i egzotične izraze
Dando je zapravo kardanska osovina

- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Dubrovčanka opisala horor na KCUS-u: Majka mi je umrla, ismijavali su nas, vrijeđali, tužit ću Sebiju Izetbegović
Dok se ne ukaže duga devetka. A šta su sve uradili, ne bi me čudilo da nekome pukne film.ElTriconi wrote: 03 Apr 2021, 20:09 Ljudi stizu ko na pokretnoj traci pa nije ni cudo sto nema ni trunke humanosti u ovakvim uslovima![]()
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2758 times
- Been thanked: 22804 times
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
DUNDO, pojam nastao zacijelo od lat. dominus, hipokorističnim udvajanjem sloga dun. Razvio je dvostruko značenje: a) stric/ ujak, b) stariji čovjek u obraćanju ...
Dakle hrvatski naziv za dajdzu
Dakle hrvatski naziv za dajdzu
- HAVANA
- Forumaš godine
Pa u sarajevu bi mi bilo sega ali ga ne bi ruzio sigurno, a znam sta je dundo. Jesi cula ikad za dundo maroje ako nista itd...bosnjakinja wrote: 03 Apr 2021, 23:12Al razumi me ,da tebi neko kaze doci ce moj dundo pa mu to osobno reci sta bi ti ?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
I ja na moru kad pricam mjestanima ko mi je sat i lampu napravio kazem dajdza. Niko me ne napade.
- HAVANA
- Forumaš godine
O jebo te dajdza o cemu mi pricamo pored svih ovih problema. 

- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Prestrasna prica. Evo, istu stvar je pricala forumaseva zena, kako je zvala 360 puta bez odgovora.Maja wrote: 03 Apr 2021, 20:04 w873.jpg
Emina Šalaka umrla je u čevrtak, 1. aprila 2021. godine na KCUS-u u večernjim satima zbog posljedica koronavirusa. Njena kćerka, Almira Šalaka - Avdić, u ispovijesti za „Avaz“ otkriva da je njenoj smrti prethodilo sedam dana agonije, ponižavanja, ismijavanja i ignorisanja od strane osoblja KCUS-a.
Ismijavanje i provokacije
- U četvrtak, 25. marta majka mi je primljena na KCUS. Trebalo mi je dobrih nekoliko sati da saznam na kojem odjelu je hospitalizirana. Zvala sam čak i ured direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović da pokušam doći do majke, da znamo gdje je smještena i šta se dešava s njom, pa su oni nazvali, ali ne da kažu na kojem odjelu mi je majka smještena, nego da mi kažu na koji broj je mogu dobiti. I tu nastaje naša agonija zvanja. U jednom danu, od 11:30 do 13 sati zvala sam 260 puta na taj broj. Niko se nije javljao - započinje svoju ispovijest Šalaka-Avdić.
Ističe da čak i kada bi uspjeli dobiti nekoga na KCUS-u, najčešće ne bi dobili informacije gdje je i u kakvom je stanju njena majka, a čak su bili izloženi i otvorenom ismijavanju i provokacijama.
- Moj sin Dino radi u Općoj bolnici u Dubrovniku a nevjesta vodi kompletan Covid odjel u dubrovačkoj bolnici, dakle, medicinski je obrazovana osoba. Moja majka je umrla u četvrtak, u 20:45 sati navečer. U 19:10 sati taj dan je moj sin zvao iz bolnice, bio je dežurni, javila mu se doktorica koja se nije predstavila, jako je ružno sa njim razgovarala. Rekla je da ako hoće informacije o mojoj majci da mora mail poslati da mu se odobre informacije o njenim nalazima. Upitao koliko je CO2 visok, jer ako je visok, znači da je njegova nena jako loše. Ona mu je na to rekla „šta to tebi znači“, ne mogu ti telefonom reći. Na to je moj sin rekao "doći će moj dundo gore, pa recite to njemu osobno". Ona ga je počela ismijavati riječima "šta ti je dundo (daidža, op. a.), šta ti je osobno, nauči se pričati“ i spustila mu je slušalicu - opisuje naša sagovornica razgovore sina sa doktoricom.
Prvo odricanje od naknade, pa lijek
Šalaka-Avdić navodi da su morali više od dana čekati da se njenoj majici odobri lijek koji joj je bio neophodan.
- Mi smo čekali 30 sati sati da se majci odobri lijek koji košta 1.350 maraka. Mi bismo ih kupili dvadeset, mi smo im naglašavali da imamo novaca, ali i kad smo dobili odobrenje, doktorica je čekala mog brata da dođe i potpiše da se odriče naknade. Naravno da se odrekao, ali možete li zamisliti čime se oni bave i šta im je prioritet, dok žena umire - kaže kroz suze Šalaka-Avdić.
Tužba protiv Izetbegović
Zbog svega je kaže odlučila obratiti se i Sebiji Izetbegović kako bi joj se požalila na svoje iskustvo, a nakon što joj se nije javila, protiv direktorice KCUS-a podnijela je i prijavu.
- Poslije smrti majke sam trideset puta zvala Sebiju Izetbegović, nikada se nije javila. Moj odvjetnik je u četvrtak u 8:30 sati poslao tužbu gospođi Izetbegović na njen mail i mi ćemo ići s tužbom. Ne za naknadu, ne za smrt majke ili slično, nego samo da neke druge obitelji ne prolaze ovo što smo mi sedam dana prolazili - navodi u svojoj ispovijesti potresena Almira Šalaka-Avdić.
Samo zamislite taj horor kad su minuti kao godine. Ne daj Boze najgorem neprijatelju.
I treba ih tuziti, kad bi dobijali 5 tuzbi na dan, zapitali bi se.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7755 times
- Been thanked: 18240 times
13 anesteziologa u jednom danu dalo otkaz na KCUS-u

Trinaest anesteziologa s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu podnijelo je zahtjev za raskid ugovora. Danas ili sutra bit će održana hitna sjednica Vlade KS povodom novonastale situacije.
Razlog za otkaze je nezadovoljstvo uslovima rada, što je i kulminiralo prošlog mjeseca kada su poslali pismo rukovodstvu KCUS-a u kojem su upozorili na katastrofalne uslove rada i korištenje neadekvatnih respiratora za covid pacijente.
Informaciju o otkazima anesteziologa je potvrdio i ministar zdravstva KS Haris Vranić na Skupštini KS.
Za pismo koje je procurilo u javnost i podiglo veliku prašinu ljekari su kazali da se radi o internoj komunikaciji, ali da je vjerodostojno. Kako nezvanično saznajemo, zahtjevi ljekara su ignorisani.
Nedugo nakon toga Tužilaštvo KS je formiralo predmet, a istražitelji SIPA-e su ušli na KCUS i oduzeli dokumentaciju koja će pomoći u istrazi s ciljem utvrđivanja da li su "Malina respiratori" ispravni, koliko ih je u funkciji i da li su korišteni na pacijentima zaraženim koronavirusom te da li je pacijentima pružena adekvatna ljekarska njega.
Za sada nije poznato o kojim anesteziolozima se radi, ali svakako će zadati novi udarac na KCUS i općenito zdravstveni sektor u Kantonu Sarajevo naročito u vrijeme pandemije.
Danas će, kako saznajemo, ministar zdravstva KS Haris Vranić podnijeti zahtjev za održavanje hitne sjednice Vlade KS premijeru Edinu Forti povodom novonastale situacije i pronalaska rješenja za 13 anesteziologa.
Oni će, prema trenutnim informacijama kojima raspolaže Klix.ba, svoj angažman nastaviti u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".
Klix.ba
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Re: 13 anesteziologa u jednom danu dalo otkaz na KCUS-u

Super ima ljudi sa završenim spremom na birou a i iz manjih gradova ,jedva je dočekati posao u Sarajevu .
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nisu vulkanizeri. Anesteziolozi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Nisu ali ima ih na birou ,poprilično Insomnia ,zamjenjivi su .
Last edited by Hurija on 05 May 2021, 14:08, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.