Zasto ne u CivasRum wrote:Ni mrtav zasto bi mijenjao

Moderator: Krokodil Behko
Zasto ne u CivasRum wrote:Ni mrtav zasto bi mijenjao
Ideja wrote:Imam ružno starinsko ime ali nikada nisam razmišlala da ga promijenim. Jesam ga jedino uvijek uporedjivala sa imenima od sestri i rondala materi zašto i meni nije dala slatkasto ime ali nikada nisam pomislila da bih ga promijenila.
Ne cijenim ljude koji promijene svoje ime da bi se prilagodili u nekoj zemlji, osim ako ime u prevodu na jezik dotične zemlje označava nešto ružno. Za mene je dno dna ako ne poštuješ sam sebe. Poznajem jednog Sloenca koj ije sam sebe prozvao Pedro, zatim Iračanina koji je Antonio...nije još oficijelno, nego pripremaju valjda poznanike polako na promjenu.
A baš kako je tebi imeLuna. wrote:ne bi mijenjala... al´ razumijem ako se nekome njegovo ime ne svidja i hoce da promijeni...
Moja rodica je uvijek svojoj mami govorila... sebi i tati si dala fino ime, a meni i bratu ružnobubica wrote:
Ti si kao moja sestra. Ona je mama vazda rondala, kakvo joj je ime dala, zar joj nije mogla moje ime dati a meni njeno.![]()
Ovo moje ime ne bi nikada promjenila.
NijeMaja wrote:Pa je li ono baš tvoje ime?
Ako jeste
Kako si ga dobila?
Je li to nešto u planu ili '??mada,razmilsjam,ako objavim knjigu
Ma skrabam ja nesto kako za sebe znam...imam nesto neobjavljeno od cega sam odustala,sad imam nesto nezavrseno,pa me muz podstice da to zavrsim i objavim,a ja se neckam,ima tu jos puno posla,nisam sigurna u kvalitetu stiva i sto drugih pitanjaMaja wrote:Je li to nešto u planu ili '??mada,razmilsjam,ako objavim knjigu
Ja bi tebi iz Maja u MerimaMaja wrote:Jedna cura je imala neko neutralno ime i onda se pokrila i promijenila ga u Aiša. Koliko mi je samo trebalo da se naviknem na to. I opet ako je spominjemo u priči kažemo njeno staro ime. Samo je zovemo Aiša kad je prisutna.
I meni se svidja tvoje ime. A tek ona porukaMaca wrote:Nisam sviđa mi se moje. Diana. Šta jedno slovo čini eeeeeeDijana bi već bilo dosadno.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests