BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9899 times
- Been thanked: 11720 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Bezveze je tući ljude. Samo im strateški uskratiti gostoprimstvo, nek se EU malo počeše iza uha.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2757 times
- Been thanked: 8654 times
- Status: Online
po mogucnosti u hrvatsku policijuanimals wrote: 10 Feb 2021, 17:07 Ovo uopce nije fino, tuci ovako ljude..
ako su krivi, i ako su nekog tukli, sprovesti u policiju , pa nek policija rijesava..
ovo je sramota..ovako krvnicki udarati ljude..
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ma ni Alvir ni društvo mu očito nisu cvjećeinsomnia wrote: 10 Feb 2021, 18:35 Zanimljivo da su prilikom tog napada uhapseni cetiri ili pet Alvirovih jarana koji su ucestvovali u tuci
Ostalo je cutanje.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3169 times
Nebitno.
Idemo nasi vs njihovi.
Oni su ubili jednog drzaljanina BIH jesmol mi ubili njihovog i jednog?
Ne kazem da trebamo ali jesmo li????
Znm sta im se mota u glavama, on kad dođe iz Pakistana serijatske drzave ne benda ove demokratije i fazone, pa ni ja ne bendam toliko demokratiju a zivim u njoj.
Sta ce neko ko dodje iz vjerskog kaveza.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Hurija
- Pandora

Gledaj Mutevelija pravi i istinski vjernik ne zagovara nasilje .Tenzije rastu a sa dolaskom finijeg vremena navaliće i migranti ,opet već USK Kanton biti na udaru .
Ostalo je cutanje.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma nasilje je 100% halal samo sto je bolje osaburiti to se preporučuje.Hurija wrote: 10 Feb 2021, 22:29 Gledaj Mutevelija pravi i istinski vjernik ne zagovara nasilje .Tenzije rastu a sa dolaskom finijeg vremena navaliće i migranti ,opet već USK Kanton biti na udaru .
A nemoj mi to ublehu prodavat da vjera na podržava nasilje i samoodbranu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hurija
- Pandora

Otićićemo na temu o Džihadu i Šehidima ,ni slucajno a i lično sam stava da te poštuju tek kada časno uzvratiš.
Ovdje se radi i o malo nezgodnom geografskom podneblju i našim ljudima ,koji inace nemaju baš povjerenja u zakonodavnu vlast i još sa ovim problemima oko migranata ,tenzije su narasle baš.
Ostalo je cutanje.
- Mutevelija
- Selonačelnik

A tri vlasti sudska izvrsna I zakonodavna se zdrobise da dobiju povjerenje gradjanstva 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2757 times
- Been thanked: 8654 times
- Status: Online
Rijetko ko zna zbog cega je došlo do ovoga. Ne treba nagliti dok ne izadje nesto zvanicno.
Samo je veliki konj gospodin snimatelj
Samo je veliki konj gospodin snimatelj
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8081 times
- Been thanked: 19110 times
U migrantskom kampu Miral u Velikoj Kladuši se desila pucnjava, a jedan od očevidaca je za lokalne medije potvrdio da je ranjeno dijete jednog od migranata.
Šta je uzrok ovome i u kakvom je stanju povrijeđeno dijete još se ne zna. Policija i hitna služba je na licu mjesta.
Ovo je samo jedan u nizu nemilih događaja u kojem su glavni akteri migranti u BiH, a nadležni ne rade mnogo da krizu stave pod kontrolu i riješe pitanje migranta u Krajini, koja je prepuštena skoro sama sebi, ali i u cijeloj BiH.
Šta je uzrok ovome i u kakvom je stanju povrijeđeno dijete još se ne zna. Policija i hitna služba je na licu mjesta.
Ovo je samo jedan u nizu nemilih događaja u kojem su glavni akteri migranti u BiH, a nadležni ne rade mnogo da krizu stave pod kontrolu i riješe pitanje migranta u Krajini, koja je prepuštena skoro sama sebi, ali i u cijeloj BiH.
- lilith1
- Inventar foruma

- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
Pogledah video taj upravo na klixu..
Eto imaju i pištolje imaju sve pucaju po ulici ko reć dobar dan.
A kada se spomene da se naši građani naoružaju isto onda se jave dušebrižnici jao što će ti to,praviš divlji zapad. Oni ga prave a narod se branit mora. Sad su se između sebe i iskreno nek se poubijaju svi žao mi dijeteta i nedužnih žena jedino.
Sve to treba nauciti pameti a ne praviti im kampove i omogucavati uslove..
Al kad smo glupi neka nam
Ja opet kazem evo ovom pametnom djelu vas da se zastite kako znate i umijete. Pogotovo moj ovaj nježniji spol .
I vi muski cuvajte svoje zene djecu.
Ovo ide predalekoooo a niko nista ne poduzima
A kada se spomene da se naši građani naoružaju isto onda se jave dušebrižnici jao što će ti to,praviš divlji zapad. Oni ga prave a narod se branit mora. Sad su se između sebe i iskreno nek se poubijaju svi žao mi dijeteta i nedužnih žena jedino.
Ja opet kazem evo ovom pametnom djelu vas da se zastite kako znate i umijete. Pogotovo moj ovaj nježniji spol .
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nešto se primirilo ovo, oko migranata. Slabo ih se spominje.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nike to nista neobicno. I vani se isto radi. Opasnost se minimalizira, kriju se identiteti...
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Šta misliš od kud im oružje?lilith1 wrote: 05 Apr 2021, 10:46 Pogledah video taj upravo na klixu..
- lilith1
- Inventar foruma

- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
Imaju para što znači odeš negdje van grada selo neko daš dedi nekom pare koji ima neko oruzje svako voli pareChloe wrote: 05 Apr 2021, 10:56Šta misliš od kud im oružje?lilith1 wrote: 05 Apr 2021, 10:46 Pogledah video taj upravo na klixu..
Naši su im ga prodali
Zato kažem kad smo glupi tako i treba
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
samo macola
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Ja mislio gladni zedni jadni , kupit ce sebi ono da ima da jede i to , kad ono ode i kupi pistolj "ljud u pokretu" trazitelj azila izbjeglica , jer eto ono onako nek ima to tako za svaki slucaj ako ga medvjed napadne u sumi.Chloe wrote: 05 Apr 2021, 10:56Šta misliš od kud im oružje?lilith1 wrote: 05 Apr 2021, 10:46 Pogledah video taj upravo na klixu..
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
U svakom žitu ima kukolja, kako među nama tako među njima.MorningStar wrote: 05 Apr 2021, 11:23Ja mislio gladni zedni jadni , kupit ce sebi ono da ima da jede i to , kad ono ode i kupi pistolj "ljud u pokretu" trazitelj azila izbjeglica , jer eto ono onako nek ima to tako za svaki slucaj ako ga medvjed napadne u sumi.
Mi nismo sposobni držati red i kontrolu nad vlastitim stanovništvom ( mislim na period prije migranata ) da jesmo sad sa migrantima.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4421 times
- Been thanked: 3370 times
Ma polako, ucemo i mi u suru. U nas drzava kakva-takva traje tek par decenija, sve ostalo bila je okupacija.Chloe wrote: 05 Apr 2021, 12:04U svakom žitu ima kukolja, kako među nama tako među njima.MorningStar wrote: 05 Apr 2021, 11:23
Ja mislio gladni zedni jadni , kupit ce sebi ono da ima da jede i to , kad ono ode i kupi pistolj "ljud u pokretu" trazitelj azila izbjeglica , jer eto ono onako nek ima to tako za svaki slucaj ako ga medvjed napadne u sumi.
Mi nismo sposobni držati red i kontrolu nad vlastitim stanovništvom ( mislim na period prije migranata ) da jesmo sad sa migrantima.
Treba djeci vremena da izadju iz pelena
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Hrvatski policajac seksualno zlostavljao migrantkinju
"Ako si muslimanka što nisi ostala s muslimanima u Bosni"

Britanski "Guardian" piše o slučaju žene iz Afganistana koja je, navodno, seksualno zlostavljana na hrvatskoj granici nakon što su joj prijetili nožem i prisilili ju da se skine gola u sklopu pretresa grupe migranata uhvaćenih na granici s Bosnom i Hercegovinom.
Europska komisija incident je opisala kao “ozbiljno navodno kriminalno djelo” i pozvala hrvatske vlasti da “temeljito istraže sve navode i poprate to primjerenim potezima”, piše "The Guardian".
Prema dokumentima organizacije "Danish Refugee Council" (DRC), incident se dogodio u noći 15. februara na teritoriji Hrvatske, nekoliko kilometara od Velike Kladuše.
U tom izvještaju, koji je "Guardian" dobio na uvid, žena tvrdi da je pokušala prijeći granicu u grupi s još četiri druge osobe iz Afganistana, uključujući dvoje djece. Međutim, zaustavio ih je granični policajac koji je, navodno, u njih uperio pušku. Oni su potom zatražili azil, ali je, prema tvrdnjama svjedoka, jedan od policajaca poderao njihove dokumente i zatim se nasmijao.
“Vrijeđao nas je, ošamario je starca koji je bio s nama i s djecom i naredio nam da ispraznimo džepove i pokažemo im sadržaj svojih torbi”, kazala je žena. “Onda me odveo sa strane i počeo me pretraživati… Insistirala sam da me ne bi smio dirati i on me pitao zašto. Rekla sam zato što sam žena i muslimanka i to je haram. On me ošamario i rekao: 'Ako si muslimanka, zašto si došla u Hrvatsku, zašto nisi ostala u Bosni sa muslimanima?'
Potom je policajac, navodno, skinuo njenu maramu i jaknu.
“Nakon što mi je skinuo jaknu, počeo je dirati moje grudi i ja sam zaplakala… Dala sam policajcu 50 eura koje sam imala sa sobom u nadi da će me prestati dirati. Naredio mi je da skinem svu odjeću i ja sam odbila. Nastavio me dirati po grudima i po stražnjici i puno sam plakala. Onda mi je rekao da prestanem plakati i pokazao pokretom ruke da će me zadaviti ako nastavim. Bojala sam se, ali prestala sam plakati.”
Nakon nekoliko minuta, pojavio se policijski kombi, migrantima je naređeno da uđu u njega, a zatim su se vozili oko 20 minuta pa im je rečeno da izađu van.
Drugi policajac je opet tražio od žene da se skine gola.
“Prigovorila sam, ali on me ošamario i rekao mi da se svlačim… Imala sam šest majici na sebi i troje hlača. Skinula sam sa sebe sve osim jedne majice i jednih hlača, i pokrila sam se prekrivačem. On je ispipao moju odjeću i rekao da moram skinuti sve, čak i donje rublje. Počeo me pretresati i dirati me dok sam bila gola. Onda me zapitao da li ga volim. Rekao je: “Ja tebe volim, voliš li ti mene? Hoćeš da te odvedem negdje da budemo zajedno?'
Bila sam preplašena i sva u suzama. Tražio je da me odvede u šumu i pitao me da li razumijem na šta misli. Ja sam rukama pokazala da ne razumijem. Ali, jesam. Onda me zgrabio za rame i gurnuo me u smjeru drugog policajca. Obojica su držala svjetiljke na čelu i nisam mogla dobro vidjeti. Policajac koji me dirao je izvadio nož i stavio mi ga na grlo. Rekao je da će me, ako ikome išta kažem, ubiti i ako ikad opet dođem u Hrvatsku, da ću ovdje umrijeti, u šumi, pod njim.”
Policajac je, navodno, opet udarao ženu i druge u njenoj grupi po licu, glavi i nogama. Onda su im, navodno, naredili da pješice krenu nazad, prema Bosni.
“Ovo svjedočanstvo je dosta šokantno”, rekla je za "Guardian" Charlotte Slente koja vodi DRC. “Uprkos smanjenom broju pushbackova koje je DRC zabilježio u 2021. godini, obrazac nasilja i zlostavljanja na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine ostao je isti.”
Slente je dodala kako ovo pokazuje da postoji potreba za “sistematskom istragom” ovakvih navoda i kako, uprkos reakcijama Europske komisije, u posljednjih nekoliko mjeseci nije napravljen nikakav pomak.
Europska komisija, javlja "Guardian", saopćila je kako očekuje od hrvatskih vlasti da temeljito istraže sve ovakve navode.
Prema podacima DRC-a, od maja 2019. gotovo 24.000 migranata ilegalno je potjerano nazad u Bosnu iz Hrvatske, uključujući 547 migranata u prva dva mjeseca ove godine.
(SB)