Mister No wrote: 04 Apr 2021, 01:17
Za takve stvari postoji policija.
Telefon i prijavis.
Nije mi jasno kako ti, ili neko od komsija to nije prijavio.
Zvala sam ja u gluho doba noći ali kad oni dođu sve se utiša i realno nemaju osnovu da ikome kucaju ili zvone na vrata iza ponoći kad se ne čuje ništa i niko iz tog nekog doma gdje se dešava nije prijavio ništa. Sumnjala sam na jedan dom gdje sam viđala da neko ispred vrata ostavlja rukom nažvrljana upozorenja da će zvati policiju ako ne prestanu praviti buku ali iskreno ne mogu tvrditi da iz tog stana dolazi buka. Meni nije teško ni mrsko zvati policiju ni ostavljati svoje podatke ali blage veze nemam odakle putuje taj zvuk porodičnog horora. Ne želim trošiti javne resurse i ponavljati te dolaske ako će biti uzaludni.
Policija mora saciniti posle zapisnik o uviđaju.
Cak i na anonimne pozive moraju izaci.
Sta znam, ja bi licno utvrdio odakle dolazi ta buka pa im prijavio.
Imati nasilnika u ulazu nije nimalo prijatno, a te obiteljske siledzije se obicno jako plase policije i "saviju šipke" cim ih vide.
Mister No wrote: 04 Apr 2021, 01:17
Za takve stvari postoji policija.
Telefon i prijavis.
Nije mi jasno kako ti, ili neko od komsija to nije prijavio.
Zvala sam ja u gluho doba noći ali kad oni dođu sve se utiša i realno nemaju osnovu da ikome kucaju ili zvone na vrata iza ponoći kad se ne čuje ništa i niko iz tog nekog doma gdje se dešava nije prijavio ništa. Sumnjala sam na jedan dom gdje sam viđala da neko ispred vrata ostavlja rukom nažvrljana upozorenja da će zvati policiju ako ne prestanu praviti buku ali iskreno ne mogu tvrditi da iz tog stana dolazi buka. Meni nije teško ni mrsko zvati policiju ni ostavljati svoje podatke ali blage veze nemam odakle putuje taj zvuk porodičnog horora. Ne želim trošiti javne resurse i ponavljati te dolaske ako će biti uzaludni.
jutro..
kakva je bila noc ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes wrote: 04 Apr 2021, 15:31
O cevapima. Nikad stici naruceno, a stomak zavija
I ti ...
Ja vidjeh one klarine sutra cu i ja pravit moram nemam drugu opciju
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
Maja wrote: 05 Apr 2021, 01:49
Nijedan jedini sekund nisam prestala misliti na nju i njenu djecu od kako je stigla strasna vijest. Nema spavanja veceras.
Rahmet joj lijepoj dusi.
sta je tu najstrasnije
ok,razumijem tu bol,prazninu u toj familiji
u kakvom stanju su ostali ti o kojima se brinula
imali im iko pruzit ruku...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nijedan jedini sekund nisam prestala misliti na nju i njenu djecu od kako je stigla strasna vijest. Nema spavanja veceras.
Rahmet joj lijepoj dusi.
Na koga?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Rahmet joj lijepoj dusi.
Prestrasno
Pretpostavljam da je mlada jer si rekla da je najmlade dijete beba
Nek joj je pokoj vjecni
Rahmet joj lijepoj dusi.
Prestrasno
Pretpostavljam da je mlada jer si rekla da je najmlade dijete beba
Nek joj je pokoj vjecni
Mene takve vijesti bas sokiraju jer evo kod nas od pocetka pandemije mogu na prste jedne ruke nabrojati kad sam cula da je podlegla mlađa osoba bez nekih komorbiditeta
Osobno ne znam nikoga da je umro, a znam ih hrpu koji su preboljeli
Ja ne znam, jel se radi o razlicitim sojevima, neko objasnjenje mora biti