SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4634 times
Been thanked: 3670 times
Status: Offline

Re: SDA

Post by Melek » 07 Apr 2021, 08:22

Edo ko bosmalolog :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 496 times
Been thanked: 1509 times

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 08:33

Melek wrote: 07 Apr 2021, 08:22 Edo ko bosmalolog :oo
Drug nemogu šuplje pa me ubij ... pazi jednu stvar, sa Behkom se slažem, organizovati proteste bez bilo kakvog jasnog cilja je samo potencijalna opasnost od zaraze na ovom vaktu, kad više neznaš koliko jeste ili nije zaraženih, kako se prenosi, itd itbl ....
druga stvar ... ovo kad pročitam kako je SDA odbranila nešto šuga me uhvati ... da su dali doprinos odbrani jesu, ali sad da je ISKLJUČIVO SDA nešto odbranila .... tu priču mogu progutati samo hardcore poklonici lika i djela Izetbegovića, Novalića, i ostale garniture političara svih stranačkih i ostalih opredjeljenja, koji nam onako ''kulturno'' odraše kožu s leđa dok se lafo prepiru i nešto oni diskutuju o budućnosti .... đes šta ima budućnost.....
treća stvar ... pišanje po narodu i nazivanje ''običnom rajom'' pri čemu se definiše da su to ljudi koji baš i nisu nešto pismeni je za mene karakterističan šablon ponašanja jednog pripadnika ''uhljeba'' (to je onaj dio bošnja koji se ubiše hvaleći se kupljenim diplomama, znači imaju škole al su glupi ko qrac, i zbog takvih smo tu gdje jesmo).

OT .... Kako si ti Meleke ... imal snijega kod tebe?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 07 Apr 2021, 08:33

edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:17
bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:10 ipak sve mi se cini da je antiSDA retorika u medijima i forumima DEBELO napuhana,,ja kad pricam s "obicnom rajom" (sto znaci prosjecni bosnjo bez neke velike skole :oo) mahom ljudi podrzavaju npr Sebiju,,evo npr neki dan jedan mi rodjo izjavi "ma ona je doktore gore dovela u red zato je i ne vole,ja placam doktoru dva puta prvo u bolnici pa onda u njegovoj privatnoj ordinaciji,hebes ih" :plavi
Zapamti da je ta ''obična raja'' privređuje i kroz poreze i doprinose koja finansira ove u koje se ti kuneš .... joj što nemogu na rende kora .... vrijeme je njima u paketu da odgovaraju za sve što su usrali u zadnji 25 godina, skupa sa svim ostalim strankama ... sve neki populizmi a ovamo uzimaj narod lopatom ...
pa logicno i ta obicna raja i glasa za nju,mislim ono...na forumima dominira SDP,lgbt,ateizam..slika je drugacija ako izadjes po bosnjackim mahalama

sto bi rekao moj decko citajuci forum klix "pa gdje su svi ti silni ateisti uzivo" :oo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 07 Apr 2021, 08:36

edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:33
Drug nemogu šuplje pa me ubij ... pazi jednu stvar, sa Behkom se slažem, organizovati proteste bez bilo kakvog jasnog cilja je samo potencijalna opasnost od zaraze na ovom vaktu, kad više neznaš koliko jeste ili nije zaraženih, kako se prenosi, itd itbl ....
druga stvar ... ovo kad pročitam kako je SDA odbranila nešto šuga me uhvati ... da su dali doprinos odbrani jesu, ali sad da je ISKLJUČIVO SDA nešto odbranila .... tu priču mogu progutati samo hardcore poklonici lika i djela Izetbegovića, Novalića, i ostale garniture političara svih stranačkih i ostalih opredjeljenja, koji nam onako ''kulturno'' odraše kožu s leđa dok se lafo prepiru i nešto oni diskutuju o budućnosti .... đes šta ima budućnost.....
treća stvar ... pišanje po narodu i nazivanje ''običnom rajom'' pri čemu se definiše da su to ljudi koji baš i nisu nešto pismeni je za mene karakterističan šablon ponašanja jednog pripadnika ''uhljeba'' (to je onaj dio bošnja koji se ubiše hvaleći se kupljenim diplomama, znači imaju škole al su glupi ko qrac, i zbog takvih smo tu gdje jesmo).

hajde procitaj moj komentar jos jednom,ja nisam htjela nikako uvrijediti vec sam naprotiv rekla da po mom nekom iskustvu "kod obicne raje dominira pozitivnija slika o sda"

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 08:38

bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:33
edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:17

Zapamti da je ta ''obična raja'' privređuje i kroz poreze i doprinose koja finansira ove u koje se ti kuneš .... joj što nemogu na rende kora .... vrijeme je njima u paketu da odgovaraju za sve što su usrali u zadnji 25 godina, skupa sa svim ostalim strankama ... sve neki populizmi a ovamo uzimaj narod lopatom ...
pa logicno i ta obicna raja i glasa za nju,mislim ono...na forumima dominira SDP,lgbt,ateizam..slika je drugacija ako izadjes po bosnjackim mahalama

sto bi rekao moj decko citajuci forum klix "pa gdje su svi ti silni ateisti uzivo" :oo
Selam alejk .... morel se trolat ... :D.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 07 Apr 2021, 08:39

edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:38
bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:33

vidis kako ti znas koji je najcesci pozdrav po mahalama,,odmah poslije "merabaaa" :respekt

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 08:43

bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:36

hajde procitaj moj komentar jos jednom,ja nisam htjela nikako uvrijediti vec sam naprotiv rekla da po mom nekom iskustvu "kod obicne raje dominira pozitivnija slika o sda"
Hajde ti pročitaj svoj komentar .... da vam nije bilo te ''obične raje'' koja je inače do dolaska oslobodilačke SDA bila ''RADNIČKA KLASA'' da da velikim slovom jer su za vas gospoda bili ... i po kulturi i po ponašanju i po svemu .... znači da nije bilo te ''obične raje'' qrac bi se vi sad kolektivno qrčili u zgradama u kojima se nalazite, krčmili i prodavali to što je ''obična raja'' napravila i izgradila ....

Uvredila si ih čim si ih etiketirala kao ''običnu raju'' jer je ta ''obična raja'' za vas današnje intelektualce život izmislila. Šta ste napravili od 91 pa na ovamo ... šta izgradili?? Ništa ... samo znate svirati qrcu i prosipati priču koja je prožvakana toliko puta da to postaje fuj!

A to da dominira pozitivnija slika o SDA kod ''obične raje'' .... Nisi se ti haman ni mimoišla a kamoli pričala s običnom rajom :grana

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 08:44

bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:39
edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:38

vidis kako ti znas koji je najcesci pozdrav po mahalama,,odmah poslije "merabaaa" :respekt
Naravno ... isto kao što znam reći i ''pomoz bog'' i ''hvaljen isus'' ...... Naučila ''obična raja'' svoju djecu da poštuju druge i drugačije ... ;)

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 07 Apr 2021, 08:48

edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:43
bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:36

Hajde ti pročitaj svoj komentar .... da vam nije bilo te ''obične raje'' koja je inače do dolaska oslobodilačke SDA bila ''RADNIČKA KLASA'' da da velikim slovom jer su za vas gospoda bili ... i po kulturi i po ponašanju i po svemu .... znači da nije bilo te ''obične raje'' qrac bi se vi sad kolektivno qrčili u zgradama u kojima se nalazite, krčmili i prodavali to što je ''obična raja'' napravila i izgradila ....

Uvredila si ih čim si ih etiketirala kao ''običnu raju'' jer je ta ''obična raja'' za vas današnje intelektualce život izmislila. Šta ste napravili od 91 pa na ovamo ... šta izgradili?? Ništa ... samo znate svirati qrcu i prosipati priču koja je prožvakana toliko puta da to postaje fuj!

A to da dominira pozitivnija slika o SDA kod ''obične raje'' .... Nisi se ti haman ni mimoišla a kamoli pričala s običnom rajom :grana
Jesam jesam i jesam,i dominira pozitivna slika..dominira i to da je velika sansa da bi ti neko hebo sve po spisku kada bi okrenuo protiv Allaha vjere i Alije uzivo kao na forumu :oo znam osjetila vidjela,zivjela cak :123 :oo

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 08:51

bosnjakinja wrote: 07 Apr 2021, 08:48
edo_79 wrote: 07 Apr 2021, 08:43

Jesam jesam i jesam,i dominira pozitivna slika..dominira i to da je velika sansa da bi ti neko hebo sve po spisku kada bi okrenuo protiv Allaha vjere i Alije uzivo kao na forumu :oo znam osjetila vidjela,zivjela cak :123 :oo
Ok .. ako ti tako kažeš ...

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27850 times
Been thanked: 28697 times

Post by ironman » 07 Apr 2021, 09:00

Ovo o izgradnji od 91..
Prvo su nas 92 intelektualci,pjesnici ,psihijatri i njihovi pacijenti pokusali izbrisati s lica Zemlje.
Zavrsilo je skoro na beogradskom pasaluku.
Pa se i nije moglo bas graditi kad su porusili i opljackali i u srbiju odvukli maltene sve.
Genocid,urbicid,psihicki skoro razbijeni ali zivi.
Necu duljiti ali generacijski projekt 5c je bitniji od svega sto je u BiH za vrijeme yu izgradjeno.
Jer nas uvezuje sa svijetom.
A fabrike koje su u jugoslaviji pravili da proizvode dijelove koji su sami beskorisni pa su se morali sklapati naravno u srbiji ne mozes ubrajati ni u sta.
Nasa danasnja namjenska industrija je u svijetu otvorenog trzista jaca of toga.
Nije obicni svijet zaludjen ili placen da po internetu promovise i hvali sumanute poteze likova iz trojke i najboljeg im priljubnika snovinom.... :ooo
dream of spring...

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 07 Apr 2021, 09:06

ironman wrote: 07 Apr 2021, 09:00 Ovo o izgradnji od 91..
Prvo su nas 92 intelektualci,pjesnici ,psihijatri i njihovi pacijenti pokusali izbrisati s lica Zemlje.
Pa se i nije moglo bas graditi kad su pirusili i opljackali i u srbiju odvukli maltene sve.
Necu duljiti ali generacijski projekt 5c je bitniji od svega sto je u BiH za crijeme yu hizgradjeno.
A fabrike koje su u jugoslaviji pravili da proizvode dijelove koji su sami beskorisni pa su se moralu sklapati naravno u srbiji ne mozes ubrajati ni u sta.
Nije obicni svijet zaludjen ili placen da po internetu promovise i hvali sumanute poteze likova iz trojke i najboljeg im priljubnika snovinom.... :ooo
Tako je al nisu mogli sreca nasi prvaci iz SDA su ih sprijecili u tome, da evropa i amerika nije direktno stala na stranu milosevica mozda bi sada imali granicni prelaz na vozdovcu.

Da ne vidim sta se moglo graditi kad su ukrali sve i nista nije bilo , sda je sredila da dodju donacije i da se popravi i kupi te organizovala privatizaciju da budemo u korak sa zapadnom evropom.

Koridor VC ide super i uskoro abd cemo se voziti istim za bec,minhen pa cak i stokholm naravno interkonekcijom na druge autoputeve. A radovi napreduju odlicno ,teren je tezak a ne znaju ovi smutnici pokusavaju da kazu da sporo ide.Sta je to u jugoslaviji napravljeno.. nista.

Tako je narod zna !

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 07 Apr 2021, 09:13

Sta se palis odmah?
Izgradili su termo i hidroelektrane.
Zato jer BiH ima ugalj i rijeke.
I to bi da je umjesto agresije 1992 doslo otvoreno trziste uz nezavisnost jedino prezivjelo trzisnu ekonomiju.
dream of spring...

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 07 Apr 2021, 09:17

ironman wrote: 07 Apr 2021, 09:13 Sta se palis odmah?
Izgradili su termo i hidroelektrane.
Zato jer BiH ima ugalj i rijeke.
I to bi da je umjesto agresije 1992 doslo otvoreno trziste uz nezavisnost jedino prezivjelo trzisnu ekonomiju.
Zato sto smutnici napadaju stranu koja je spasila i spasava bih.

Nisu to napravili za BiH u jugoslaviji nego da nam kradu struju,kao i zeljezare da mogu u srbiju da prave granate i to,aluminij,energoinvest,soko,hidrogradnja,agrokomerc i ostale fabricice i firme to je sve bilo pod sapom srbije i to su pravili kad okupiraju bosnu da imaju za sebe - kao i mamjensku industriju itd.

Da upravo sve to je bilo samo prasina u oci i nebi prezivilo ulazak u trzisnu ekonomiju - sda je jedva spasila ovo rudnika i elektroprivredu a ostalo propalo jer ne ide.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4634 times
Been thanked: 3670 times

Post by Melek » 07 Apr 2021, 09:31

A evo da ti samo odgovorim na ovo o protestima, nemam bas puno vremena danas.. Znas sta je meni tu indikativno? Indikativno mi je to da ti sto protestuju puna im usta SDA i samo SDA i nikog drugog. Ako procitas na npr Oslobodjenju itd vidjeces da i sama SDA tvrdi da podrzava vecinu stavova tih sto protestuju samo je zacudjuje, a to zacudjuje podjednako i mene i mnoge druge, da se niko nikad od tih protestanata nije sjetio da ode dole u Mostar kod centrale HDZ pa da i tamo protestuju. Ogromne su blokade, cinizam i sta ti ja znam, fabrikovane bas tamo. Blokiraju imenovanje ministara, blokiraju vlade, blokiraju nabavke vakcina - sve i svasta. A niko (pa ni ti) od ovih sto protestuju ih cak nikad za nikad ni u usta uzeo nije. To je neki tamo nepostojeci problem taj HDZ i njegova agenda. Zasto? Ti bas kad god navratis ovamo - SDA ovo, SDA ono. Sta mislis o HDZ? O tome nikad nista ni zucnuo nisi? Neka skrivena agenda ili nesto trece? I nemoj da ti je drago sto sam ja u Svedskoj, ne gledaj to kao nekakvu "pobjedu", "edo".
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 10:14

Melek wrote: 07 Apr 2021, 09:31

A evo da ti samo odgovorim na ovo o protestima, nemam bas puno vremena danas.. Znas sta je meni tu indikativno? Indikativno mi je to da ti sto protestuju puna im usta SDA i samo SDA i nikog drugog. Ako procitas na npr Oslobodjenju itd vidjeces da i sama SDA tvrdi da podrzava vecinu stavova tih sto protestuju samo je zacudjuje, a to zacudjuje podjednako i mene i mnoge druge, da se niko nikad od tih protestanata nije sjetio da ode dole u Mostar kod centrale HDZ pa da i tamo protestuju. Ogromne su blokade, cinizam i sta ti ja znam, fabrikovane bas tamo. Blokiraju imenovanje ministara, blokiraju vlade, blokiraju nabavke vakcina - sve i svasta. A niko (pa ni ti) od ovih sto protestuju ih cak nikad za nikad ni u usta uzeo nije. To je neki tamo nepostojeci problem taj HDZ i njegova agenda. Zasto? Ti bas kad god navratis ovamo - SDA ovo, SDA ono. Sta mislis o HDZ? O tome nikad nista ni zucnuo nisi? Neka skrivena agenda ili nesto trece? I nemoj da ti je drago sto sam ja u Svedskoj, ne gledaj to kao nekakvu "pobjedu", "edo".
U potpunosti se slažem s ovim što si napisao, što sam boldovao .... nije to isključivo krivica SDA, već krivica, nesposobnost i podbačaj svih političkih opcija i svih stranaka .... Kod nas je Meleče problem mentaliteta, mi jednostavno još uvijek živimo u 93-94 godini, kada se dostavljala zračna pomoć, i svi gledali da ''padne s nebesa'' ..... Znači još uvijek smo u ''sadaka'' modu i dokle god se ne bubnemo u glavu i izađemo iz toga nama hajra nema. Drugi par cipela je što u BiH, za razliku od Švedske, nemaš ama baš nikakvu mogućnost da misliš svojom glavom, samostalno iznalaziš rješenja kako za situacije u kojima se nalaziš kao pojedinac, tako i za situacije u kojima se nalaziš kao član društva, te samim tim svaki pokušaj napretka, promjene bilo kakve vrste u startu bude diskreditovan, popljuvan i zgažen, jer ''talasaš'' i kvariš harmoniju modernog feudalizma, gdje vlastodršci uz pomoć tehnologije se bogate i drže ljude u stanju konstantog pritiska, tenzija rasnih vrsta i oblika te besperspektivnosti, što je rezultat toga da ljudi odavdje masovno odlaze, a ovo malo što je ostalo, što nit ima kud nit ima kome, bude degradirano tako što ih nazivaju ''nesposobnom hameljom'' i primorani su da budu kolateral za sva kreditna i ostala zaduženja u koja su ih uvalili vlastodršci, čiji su članovi iz svih stranaka i političkih opcija.

Drug moj, društvo u kom se mjerila i uzori izvlače iz kriminala, turskih serija, pinka i rijaliti emisija, se može smatrati bilo čime osim pobjedom, a ja to lično smatram ogromnim poniženjem i porazom.

Evo ti primjer, ja u nedelju u Zenici, Džananović šoping centar, i sad u holu s jedne strane štand s knjigama, prelijepa seka radi, nigdje nikog, ja stao da pogledam par knjiga cura se zijanila, kaže nije niko prišao sedmicama, a s druge strane štand Lutrije BiH, liku sam radi a imam osjećaj da mu trebaju još trojica da podmire ''klijente'' .... sve neke normalne demokratske vrijednosti se u našoj državi smatraju kao demode ali zato kladionice, rijaliti, i brz keš ... e to je ono pravo ... Ja to ne smatram pobjedom, i sumnjam da bilo koji građanin, sa imalo razuma u glavi to može smatrati pobjedom .....

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 07 Apr 2021, 10:19

ironman wrote: 07 Apr 2021, 09:00 Ovo o izgradnji od 91..
Pa se i nije moglo bas graditi kad su porusili i opljackali i u srbiju odvukli maltene sve.
Genocid,urbicid,psihicki skoro razbijeni ali zivi.
Necu duljiti ali generacijski projekt 5c je bitniji od svega sto je u BiH za vrijeme yu izgradjeno.
A fabrike koje su u jugoslaviji pravili da proizvode dijelove koji su sami beskorisni pa su se morali sklapati naravno u srbiji ne mozes ubrajati ni u sta.
Da je bitniji nebi naša vlast gradila po kilometar godišnje nego bi to poderali za 4-5 godina i bog te veselio .... 5C je bitan za pranje para i dodatno zaduživanje ....
Fabrike u Jugoslaviji koje su proizvodile dijelove su izvozili iste širom svijeta drug moj, de se malo informiši prije nego što počneš lupat gluposti, imaš sad internet pa malo prosurfuj i nađi, ima tih podataka bruka ...
Nije maltene sve odvezeno u srbiju .... a u pljačkanju i rušenju je učestvovala i naša vlast jednako sa ostalima ..... jesu iz srbije prodavali naše kombinate za marku? Malkice smo neobjektivni ....
Naša namjenska industrija je jad i čemer danas i to što proda je sića za ono što se proizvodilo i prodavalo u Jugi ...
Navedi mi jedan projekat od 91 na ovamo (osim koridora 5C koji je pišurija) koji je u rangu ili veći od bilo kojeg zahvata rađenog u Jugi u tom nivou ...

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 07 Apr 2021, 11:26

Naseef Mushroom wrote: 07 Apr 2021, 08:05
Taare wrote: 07 Apr 2021, 00:47
Misliš na govna iz vlade? :)
Oni koji čine vladu su izabrani zahvaljujući SDA simpatizerima koji su izabrali tako što su izašli na izbore i zahvaljujući anti-SDAovcima koji nisu izašli na izbore.
Sve levalno, legitimno izabrana vlada.
Da, izabrala ih je njihova glasačka mašinerija koju većinski čine uhljebi i krezavi glupaci, te manji broj onih naivaca koji misle da sda stoji na braniku države.
Svi mi se morete obratit

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1052 times

Post by Hurija » 07 Apr 2021, 11:31

:D

Kakvi krezavi glupaci,voljela bih da se malo pojasne ove predrasude ,pogotovo od onih koji ne učestvuju apsolutno ni u kakvoj izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti i ni na koji način ne privjeđuju niti su ikada šta privjedili ili pridonijeli BIH .

U prevodu naprđuju sa oprostenjem iz Njemačke.
Ostalo je cutanje.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 07 Apr 2021, 11:37

@edo
Projekt isplate penzija porodicama sehida i ratnih vojnih invalida.
Projekt penzionisanja penzionera koji je se moradose penzionisat jer su cetnici unistili
sve..ekonkmija i realni sektor na nuli 1995-te a niko nije ostao bez penzije,invqlidnine ili bilo kojeg stecenog prava.
Nastavicemo valja obavit nesti.
dream of spring...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”