Benjamina Karić (SDP) je nova gradonačelnica Sarajeva

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2939 times
Been thanked: 24323 times
Status: Online

Re: Benjamina Karić (SDP) je nova gradonačelnica Sarajeva

Post by HAVANA » 08 Apr 2021, 16:33

Bjezi jebo vas ne znate se ni posvadjat.Odo preparkirat auta.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 56026 times
Been thanked: 9993 times

Post by ElTriconi » 08 Apr 2021, 16:34

insomnia wrote: 08 Apr 2021, 16:19
Krokodil Behko wrote: 08 Apr 2021, 15:57 Dobro je da se izjašnjava kao ostali. Sramota je biti Bošnjak.
Ma more te nedobog ko povezati sa onim zenama u dimijama najveci strah FGR kako u Sarajvu tako u Tuzli a vjerovatno i u ostalik kasabama je da ko ne pomisli da si seljak
A sta ima lose u tome da si seljak? :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2336 times
Been thanked: 5820 times
Status: Offline

Post by Beni » 08 Apr 2021, 16:35

MorningStar wrote: 08 Apr 2021, 16:32
Beni wrote: 08 Apr 2021, 16:31

Dobro pa nisi sandzaklija :valja
Kako gdje, na Ilidzi ti je to ko clanska - ada no :oo
ada maaajko si zaboravio :valja
Fuck you a friendly note to start the day

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14484 times
Been thanked: 24477 times

Post by Fuddo » 08 Apr 2021, 16:37

ElTriconi wrote: 08 Apr 2021, 16:34
insomnia wrote: 08 Apr 2021, 16:19
Ma more te nedobog ko povezati sa onim zenama u dimijama najveci strah FGR kako u Sarajvu tako u Tuzli a vjerovatno i u ostalik kasabama je da ko ne pomisli da si seljak
Nista.
Fazon je sto si samo seljak ako se radi o dimijama,
A ako su ti opanci ko skije i na glavi subara, onda je to folklor, simpaticno.
Ali, zajebali su se.
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 56026 times
Been thanked: 9993 times

Post by ElTriconi » 08 Apr 2021, 16:38

Fuddo wrote: 08 Apr 2021, 16:37
ElTriconi wrote: 08 Apr 2021, 16:34

Nista.
Fazon je sto si samo seljak ako se radi o dimijama,
A ako su ti opanci ko skije i na glavi subara, onda je to folklor, simpaticno.
Ali, zajebali su se.
E kome je simpaticna kombinacija subara i opanci ko skije dabogda mu taj bio prvi komsija :jutarnja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 08 Apr 2021, 16:54

Sad cu ja k'o Rum kad je u behutu:
Sve vas volim, sve! :group
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris » 08 Apr 2021, 17:08

ElTriconi wrote: 08 Apr 2021, 16:34 A sta ima lose u tome da si seljak? :D.
Čuvam jedno drago sjećanje na dva seoska momka, pri tom još i policajca, koji na koncertu nekog benda tipa Arctic Monkeys ili The Cure sve pjesme otpjevaše srčano od početka do kraja bez greške.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1694 times
Been thanked: 3237 times

Post by Mutevelija » 08 Apr 2021, 17:14

Kad je gledam na slikama ne djeluje ozbiljno puno joj drago.
Nije mi izgledala staloženo.
Morao sam pustiti video koji o njoj, tek kad pustis video vidis da ima onu "autoritativnost" u glasu.
Last edited by Mutevelija on 08 Apr 2021, 17:16, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 08 Apr 2021, 17:15

Laser wrote: 08 Apr 2021, 14:26
bosnjakinja wrote: 08 Apr 2021, 14:21

kao sto rekoh ovdje se gradonacelnicko mjesto nepisanim pravilom tako djeli bosnjak-nebosnjak-bosnjak-nebosnjak

poslije benjamine dolazi mujo :123
A što si ti zapela za to Bošnjak?

Šta fali da nebošnjak bude gradonačelnik? Hoće li nastat smak svijeta? Kiša više neće padat, ptice neće pjevat, sunce neće sijat?

A bude li Bošnjak, Sarajevo će bit dženet na zemlji?
a sad eto kad je nebosnjak,hoceli biti raj na zemlji???

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Apr 2021, 17:16

Doris wrote: 08 Apr 2021, 17:08
ElTriconi wrote: 08 Apr 2021, 16:34 A sta ima lose u tome da si seljak? :D.
Čuvam jedno drago sjećanje na dva seoska momka, pri tom još i policajca, koji na koncertu nekog benda tipa Arctic Monkeys ili The Cure sve pjesme otpjevaše srčano od početka do kraja bez greške.
i to kao woow jel? sta vi mislite,pa bolan bolan i sarajevo je selo za svijet :DD

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1694 times
Been thanked: 3237 times

Post by Mutevelija » 08 Apr 2021, 17:18

Zamislite Maju da se samo smješka, ko bi je uzimao za ozbiljno

Tako i ova mora malo poraditi na emocijama. Glas ima za ove funkcije samo jos to kad koriguje.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 08 Apr 2021, 17:21

Svi ovo znate, ali nije zgoreg jos jednom procitati: Meša o Bosni i Bosancima

Kao poznavatelj ljudske duše i majstor ljudske psihologije Selimović je dao najbolji opis za njega veoma važnoj duši, BOSNI. Za nju on će reći :

''Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje čovjek fizički živi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza između nas i zavičaja, već i koloplet naslijeđa, istorije, cjelokupnog životnog iskustva mog i tuđeg ,dalekog, koje je postalo moje. Viđena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teška, viđena iznutra i sa ljubavlju koju zaslužuje, ona je ljudski bogata iako i u sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramatičnije određen istorijom kao Bosanac. Šta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjećanje vlastite neodređenosti, tuđe krivice, teške istorije, neizvjesne budućnosti, straha od promjene, želje za dobrotom i humanošću koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ograničenja i čestih razočarenja koja su rađala mržnju. To su veoma složeni i zamršeni ljudi i teško ih je razrješavati po prvim viđenju i po spoljašnjim utiscima.''

''Možda zbog neravnog hoda kroz istoriju, zbog stalnih nesreća, zbog istorijske kobi. Nikad Bosna nije imala sreću da je moćni susjedi ostave na miru. Od dalekih bogumila koje prestavljaju pravo, neortodoksno lice Bosne - ove ljude su proklinjali, palili, uništavali pape, carevi, kraljevi, a preživjeli su se uvijek vraćali svome prkosu. Turska okupacija je jednim oduzela vjeru, a svima slobodu. Ali i oni koji su prešli u tuđu vjeru, ostali su Bosanci; čudan soj ljudi koji se nije mješao sa okupatorom, ali nije više bio što su njegova druga braća, mada su im isti običaji, način života, jezik, ljubav prema zavičaju.

Tako ostaju sami. Mislim da nikad ni jedna grupa ljudi u istoriji nije ostala usamljenija nego što su bosanski muslimani. Nije mnogo pomagalo ni to što je Bosna do osamnaestog vijeka bila relativno razvijena, praktički bez nepismenih, sa mnoštvom škola, s uređenim urbanim životom, sa dosta vjerske tolerancije, neprirodnost njihovog položaja bila je očita. Nisu prišli tuđinu a odvojili su se od svojih. Kuda je mogao da vodi njihov istorijski put. Nikuda. To je tragičan bezizlaz. U zatvorenim zajednicama koje su se stvarale u Bosni, najzatvorenija je bila muslimanska. Od kuće i porodice stvoren je kult, i sav neistrošen vitalitet tu se ispoljavao. Ako se na taj način stvorila intezivna intimna atmosfera, s neobičnom jakom osjećajnošću (naše najljepše narodne balade i romanse su muslimanske), stvorila se isto tako neophodnost za javnu djelatnost jer nikakve perspektive zaista nije bilo. Išli su s okupatorom ali su ga mrzili jer im put nije bio isti. S ostalim nisu mogli jer su željeli kraj Turske carevine i doprinosili njegovom rušenju. A kraj Turske carevine je i kraj svega što su oni bili. Razum tu nije mogao pronaći rješenje. Ostala je samo pasivnost i predavanje sudbini pri čemu je priklanjanje ili otpor Porti samo nesistematično, afektivno reagovanje. Ako se tome dodaju mržnja, osjećanje nesigurnosti, strah, bijes, ispadi muslimana kao neimanje pravca i ispadi drugih prema njima, mržnje prema turcima, eto vam ukratko skica jednog pandemonijuma koji se zove BOSNA i njeni ljudi.''

A za Bosance Selimović kaže :

''Mi smo ničiji. Uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Vjekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka ni ušća; suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. Drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni, a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav. Svako misli da će nadmudriti sve ostale i u tome je naša nesreća. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamršeniji ljudi na svijetu, ni skim se istorija nije tako pošalila kao sa Bosnom. Juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo, a nismo postali ni nešto drugo. S nejasnim osjećajem stida zbog krivice i otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed. Zar smo mi slučajno tako pretjerano meki i surovi, raznježeni i tvrdi. Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti, zašto?Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka čast našoj ludosti!''

:srce
Last edited by Lavlje_srce on 08 Apr 2021, 17:25, edited 1 time in total.
Memento Mori

Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris » 08 Apr 2021, 17:23

bosnjakinja wrote: 08 Apr 2021, 17:16 i to kao woow jel? sta vi mislite,pa bolan bolan i sarajevo je selo za svijet :DD
:srce uokviriću i staviti na prizemlje umjesto kućnog reda i upozorenja komšijama.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Apr 2021, 17:24

Lavlje_srce wrote: 08 Apr 2021, 17:21 Svi ovo znate, ali nije zgoreg jos jednom procitati: Meša o Bosni i Bosancima

Kao poznavatelj ljudske duše i majstor ljudske psihologije Selimović je dao najbolji opis za njega veoma važnoj duši, BOSNI. Za nju on će reći :

''Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mržnja. Bezbroj puta sam pokušavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije važno gdje čovjek fizički živi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjašnjiva veza između nas i zavičaja, već i koloplet naslijeđa, istorije, cjelokupnog životnog iskustva mog i tuđeg ,dalekog, koje je postalo moje. Viđena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teška, viđena iznutra i sa ljubavlju koju zaslužuje, ona je ljudski bogata iako iu sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramatičnije određen istorijom kao Bosanac. Šta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjećanje vlastite neodređenosti, tuđe krivice, teške istorije, neizvjesne budućnosti, straha od promjene, želje za dobrotom i humanošću koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ograničenja i čestih razočarenja koja su rađala mržnju. To su veoma složeni i zamršeni ljudi i teško ih je razrješavati po prvim viđenju i po spoljašnjim utiscima.''

''Možda zbog neravnog hoda kroz istoriju, zbog stalnih nesreća, zbog istorijske kobi. Nikad Bosna nije imala sreću da je moćni susjedi ostave na miru. Od dalekih bogumila koje prestavljaju pravo, neortodoksno lice Bosne - ove ljude su proklinjali, palili, uništavali pape, carevi, kraljevi, a preživjeli su se uvijek vraćali svome prkosu. Turska okupacija je jednim oduzela vjeru, a svima slobodu. Ali i oni koji su prešli u tuđu vjeru, ostali su Bosanci; čudan soj ljudi koji se nije mješao sa okupatorom, ali nije više bio što su njegova druga braća, mada su im isti običaji, način života, jezik, ljubav prema zavičaju.

Tako ostaju sami. Mislim da nikad ni jedna grupa ljudi u istoriji nije ostala usamljenija nego što su bosanski muslimani. Nije mnogo pomagalo ni to što je Bosna do osamnaestog vijeka bila relativno razvijena, praktički bez nepismenih, sa mnoštvom škola, s uređenim urbanim životom, sa dosta vjerske tolerancije, neprirodnost njihovog položaja bila je očita. Nisu prišli tuđinu a odvojili su se od svojih. Kuda je mogao da vodi njihov istorijski put. Nikuda. To je tragičan bezizlaz. U zatvorenim zajednicama koje su se stvarale u Bosni, najzatvorenija je bila muslimanska. Od kuće i porodice stvoren je kult, i sav neistrošen vitalitet tu se ispoljavao. Ako se na taj način stvorila intezivna intimna atmosfera, s neobičnom jakom osjećajnošću (naše najljepše narodne balade i romanse su muslimanske), stvorila se isto tako neophodnost za javnu djelatnost jer nikakve perspektive zaista nije bilo. Išli su s okupatorom ali su ga mrzili jer im put nije bio isti. S ostalim nisu mogli jer su željeli kraj Turske carevine i doprinosili njegovom rušenju. A kraj Turske carevine je i kraj svega što su oni bili. Razum tu nije mogao pronaći rješenje. Ostala je samo pasivnost i predavanje sudbini pri čemu je priklanjanje ili otpor Porti samo nesistematično, afektivno reagovanje. Ako se tome dodaju mržnja, osjećanje nesigurnosti, strah, bijes, ispadi muslimana kao neimanje pravca i ispadi drugih prema njima, mržnje prema turcima, eto vam ukratko skica jednog pandemonijuma koji se zove BOSNA i njeni ljudi.''

A za Bosance Selimović kaže :

''Mi smo ničiji. Uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Vjekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka ni ušća; suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. Drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni, a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav. Svako misli da će nadmudriti sve ostale i u tome je naša nesreća. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamršeniji ljudi na svijetu, ni skim se istorija nije tako pošalila kao sa Bosnom. Juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo, a nismo postali ni nešto drugo. S nejasnim osjećajem stida zbog krivice i otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed. Zar smo mi slučajno tako pretjerano meki i surovi, raznježeni i tvrdi. Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti, zašto?Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka čast našoj ludosti!''

:srce

Mesa je fuj ,,cuj presli u tudju vjeru,a cija je to Isusova? Isus je inace iz,sta ja znam.negdje okolina crna gora? :ooo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2975 times

Post by Pasaga » 08 Apr 2021, 17:25

Isus je Palestinac
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Apr 2021, 17:26

Pasaga wrote: 08 Apr 2021, 17:25 Isus je Palestinac
Isus palestinac a Muhamed saudijac,ok moguce da su nam palestinci blizi :123

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 08 Apr 2021, 17:27

Ti imas pravo na svoje misljenje, kao i na trolanje jer je Maja vrlo strpljiva osoba.
Memento Mori

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3993 times
Been thanked: 7412 times

Post by Matan » 08 Apr 2021, 17:27

Pasaga wrote: 08 Apr 2021, 17:25 Isus je Palestinac
Zidov...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2336 times
Been thanked: 5820 times

Post by Beni » 08 Apr 2021, 17:28

Doris wrote: 08 Apr 2021, 17:23
bosnjakinja wrote: 08 Apr 2021, 17:16 i to kao woow jel? sta vi mislite,pa bolan bolan i sarajevo je selo za svijet :DD
:srce uokviriću i staviti na prizemlje umjesto kućnog reda i upozorenja komšijama.
Prvo doticnoj objasni sta je kucni red
Fuck you a friendly note to start the day

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Apr 2021, 17:29

Lavlje_srce wrote: 08 Apr 2021, 17:27 Ti imas pravo na svoje misljenje, kao i na trolanje jer je Maja vrlo strpljiva osoba.
Logicno jer nikoga ne vrijedjam,samo iznosim stav,s ovim se slozit nikada ne mogu:

Turska okupacija je jednim oduzela vjeru, a svima slobodu. Ali i oni koji su prešli u tuđu vjeru, ostali su Bosanci; čudan soj ljudi koji se nije mješao sa okupatorom, ali nije više bio što su njegova druga braća, mada su im isti običaji, način života, jezik, ljubav prema zavičaju.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”