Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by MunDzi »

Drama queen.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce »

Jos prijavljenih izraelskoh 'nuspojava' su - smrt u roku od 7 dana od primanja cjepiva, mozdani udar nakon 3 dana, cardiac arrest, 35-godisnjak koji je umro u snu mjeseca dana nakon cijepljenja, smrt kolabiranjem na ulici 2 sedmice poslije cijepljenja.

Evo, @Duminjo, da bude u skladu s pravilima foruma. :)
Last edited by Lavlje_srce on 11 Apr 2021, 00:49, edited 4 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2021, 16:30
MunDzi wrote: 10 Apr 2021, 13:45 h ttps://youtu.be/bCrz03-OJtY
viewtopic.php?f=15&t=28658&start=360
Sta?
Ja i beni krave?
Beni vidis ti to
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

vila wrote: 10 Apr 2021, 16:45
Sta?
Ja i beni krave?
Beni vidis ti to
:D.

Nije bona.
To ona meni vice da sam krava.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Aha...onda nista :D.

Salim se
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

vila wrote: 10 Apr 2021, 16:48 Aha...onda nista :D.

Salim se
:D.

A sta reci.
Koju posluku porati. :mirelam
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

mundzi :pusa
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Ovo je izuzetno ozbiljna tema.
U svijetu polako, ali sigurno ljudi ustaju protiv restriktivnih mjera koje nisu postedile nijedno dijete, muskarca, zenu, starce. Te mjere su dovele do povecanog broja kardiovaskularnih oboljenja, karcinoma kojima su odgodjene operacije, depresija, epidemije anksioznosti i povecanog broja suicida.
Jutros sam postavila video o nekim od tih ljudi i djece u Francuskoj koji se dizu.
Odmah na to je uslijedila reakcija forumasice sa 'Dancing cows'.
Pricekala sam.

Zatim sam je uputila na prikladnu temu. Kada jedno tijelo djeluje silom na drugo tijelo, drugo tijelo istovremeno deluje silom jednake veličine i suprotnog smjera na prvo tijelo.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo »

Za očekivati je da je postojano djelovanje antivaksera preko medija i društvenih mreža, uz probleme s cjepivom AstraZenece, imalo značajnog utjecaja na činjenicu da u Hrvatskoj mnogi odbijaju cijepljenje te da se do sada cijepilo samo 38% medicinskih sestara iako im je cjepivo bilo dostupno kao rizičnoj skupini te unatoč tome što se njime cijepilo čak 74% njihovih kolega liječnika. Istraživanja Pew Researcha pokazala su isti obrazac - da povjerenje u cjepivo u prosjeku raste sa stupnjem obrazovanja, osobito medicinskog.

index
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Izrael je trenutno zemlja koja se najviše približila kolektivnom imunitetu - do sada je prvom dozom cijepio oko 56% stanovništva, a drugom oko 51%. Zahvaljujući tako uspješnoj kampanji, smrtnost od covida-19 pala mu je za 85%.

Velika Britanija pokazuje sličan uspjeh - procijepila je 44.9% stanovnika prvom dozom, a smrtnost joj je također drastično pala. U Londonu prošli ponedjeljak nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj od korone, a do nedavno ih je znalo biti po nekoliko stotina.

index
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Matematika je egzaktna nauka. Brojevi sve govore a mi se nadmudrivati mozemo do sudnjeg dana
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2325 times
Been thanked: 5756 times

Post by Beni »

vila wrote: 10 Apr 2021, 16:45
Sta?
Ja i beni krave?
Beni vidis ti to
Muuuu
Fuck you a friendly note to start the day
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Duminjo wrote: 10 Apr 2021, 23:45 Matematika je egzaktna nauka. Brojevi sve govore a mi se nadmudrivati mozemo do sudnjeg dana
Ma sta ce matematika.

Imaju hadisi direktno iz Izraela.
Treba samo biti strucnjak za copy paste.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Duminjo wrote: 10 Apr 2021, 23:41 Za očekivati je da je postojano djelovanje antivaksera preko medija i društvenih mreža, uz probleme s cjepivom AstraZenece, imalo značajnog utjecaja na činjenicu da u Hrvatskoj mnogi odbijaju cijepljenje te da se do sada cijepilo samo 38% medicinskih sestara iako im je cjepivo bilo dostupno kao rizičnoj skupini te unatoč tome što se njime cijepilo čak 74% njihovih kolega liječnika. Istraživanja Pew Researcha pokazala su isti obrazac - da povjerenje u cjepivo u prosjeku raste sa stupnjem obrazovanja, osobito medicinskog.index
To nije istina. Nema to nikakve veze za 'antivakserstvom', a pogotovo ne sa stepenom obrazovanja. Ima veze sa ekperimentalnim cjepivom koje se skoro metodom prisile daje stanovnistvu na mas-nacin. Posljedice nisu poznate - od toga koliko ce trajati imunitet ako se uopce razvije, do toga kako ce cijepljeni reagirati na susret sa slicnim virusom u buducnosti. Postoje uvazeni strucnjaci koji smatraju da mas-cijepljenje moze dovesti do katastrofalnih posljedica u smislu mutacije ovog virusa koje ce postati nezaustavljive. U indiji se nakon mas-cijepljenja pojavio cijeli niz mutacija.

https://www.hindustantimes.com/india-ne ... 43779.html

Ljekari koji ne vjeruju u mas-cijepljenje su se zbog toga organizirali u Francuskoj, Engleskoj i Americi. Nemaju mnogo pristupa medijima doduse zbog cenzure naravno. Nema javne debate, nema slobode da se javno izrazi drugacije misljenje.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MunDzi wrote: 10 Apr 2021, 23:55Ma sta ce matematika.

Imaju hadisi direktno iz Izraela.
Treba samo biti strucnjak za copy paste.
Dakle tebi su prijave o mrtvim ljudima i mrtvim fetusima nakon primanja Fajzera, koje sam prevela i postavila tu - 'hadisi iz Izraela'.

Nebitno sto se to moze desiti i nekom tvom? Naprosto monstruozan komenatar.
Memento Mori

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Btw, radila sam jutros covid19 test.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Lavlje_srce wrote: 11 Apr 2021, 00:11
Duminjo wrote: 10 Apr 2021, 23:41 Za očekivati je da je postojano djelovanje antivaksera preko medija i društvenih mreža, uz probleme s cjepivom AstraZenece, imalo značajnog utjecaja na činjenicu da u Hrvatskoj mnogi odbijaju cijepljenje te da se do sada cijepilo samo 38% medicinskih sestara iako im je cjepivo bilo dostupno kao rizičnoj skupini te unatoč tome što se njime cijepilo čak 74% njihovih kolega liječnika. Istraživanja Pew Researcha pokazala su isti obrazac - da povjerenje u cjepivo u prosjeku raste sa stupnjem obrazovanja, osobito medicinskog.index
To nije istina. Nema to nikakve veze za 'antivakserstvom', a pogotovo ne sa stepenom obrazovanja. Ima veze sa ekperimentalnim cjepivom koje se skoro metodom prisile daje stanovnistvu na mas-nacin. Posljedice nisu poznate - od toga koliko ce trajati imunitet ako se uopce razvije, do toga kako ce cijepljeni reagirati na susret sa slicnim virusom u buducnosti. Postoje uvazeni strucnjaci koji smatraju da mas-cijepljenje moze dovesti do katastrofalnih posljedica u smislu mutacije ovog virusa koje ce postati nezaustavljive. U indiji se nakon mas-cijepljenja pojavio cijeli niz mutacija.

Ljekari koji ne vjeruju u mas-cijepljenje su se zbog toga organizirali u Francuskoj, Engleskoj i Americi. Nemaju mnogo pristupa medijima doduse zbog cenzure naravno. Nema javne debate, nema slobode da se javno izrazi drugacije misljenje.
Procito sam ti prvu recenicu "to nije istina" i za ostalo nemam volju.
Copy paste stranog jezika nije nikakav Argument, pogotovo neki slobodan prevod izraelskih kockica.
Izgleda malo zajebano kad se to prostre tu ko ponjava i nista vise. Cak je i protiv pravila foruma
Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris »

Ja sa svojim zdravljem nemam namjeru da se kockam i vakcinišem u eksperimentalnom periodu.
Na početku pandemije je jasno struka govorila da za vakcinu prije upotrebe treba bar godinu i po ili dvije testiranja. Odjednom ne treba jer je navodno cijeli svijet skočio i uz ogromna sredstva se omogućilo da se proces ubrza. Za moje poimanje to nije realno.
U radnom okruženju se vrši ogroman pritisak da se prijavljujemo za vakcinisanje ali ja ne želim još nigdje da se prijavljujem. Intuitivno i nomadski kontam da će me prije ubiti posljedice svih protekih i trenutnih izolacija, ograničenosti kretanja i rat informacijama nego ikakav virus.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Duminjo wrote: 11 Apr 2021, 00:25
Lavlje_srce wrote: 11 Apr 2021, 00:11

Copy paste stranog jezika nije nikakav Argument, pogotovo neki slobodan prevod izraelskih kockica.
Izgleda malo zajebano kad se to prostre tu ko ponjava i nista vise. Cak je i protiv pravila foruma
Sta je protiv pravila foruma? Prevod dokumenta koji stoji na internetu, kao i svi ostali o nezeljenim posljedicama ovih cijepiva sirom svijeta?

Evo i izraelsko Ministarstvo Zdravlja to potvrdjuje: https://www.israelnationalnews.com/News ... spx/294830

Mogu ja to reci i opisno, ne brini.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Lavlje_srce wrote: 11 Apr 2021, 00:36
Duminjo wrote: 11 Apr 2021, 00:25

Sta je protiv pravila foruma? Prevod dokumenta koji stoji na internetu, kao i svi ostali o nezeljenim posljedicama ovih cijepiva sirom svijeta?

Evo i izraelsko Ministarstvo Zdravlja to potvrdjuje: https://www.israelnationalnews.com/News ... spx/294830

Mogu ja to reci i opisno, ne brini.
Nemoj se zamarati. Ne citam nista osim sto je na bosanskom napisano.
Post Reply

Return to “Stare ankete”