Ubile ste ih zvocanjem

Moderator: spacebound
ma treba ih vratitiu 13-to stoljece
Ima princ na bijelom magarcu ,pardon obrnuto je .
A koliki je procent muskaraca na antidepresivima ili bar koliki je procent muskaraca koji bi trebali biti na antidepresivima kad bi bili horni otici doktoru da se pozale?MarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 12:36 Ne očekuju. Bar ne kao nekad u prošlosti mada postoje izuzeci. Religije tu također igraju bitnu ulogu.
Ali ne treba ići ni u drugu krajnost koja je prisutna, recimo, u Americi.
Recimo tamo u Americi, a u kojoj je radikalni feminizam najizraženiji, 50-60% žena tokom života završi na antidepresivima, a taj procenat se povećao sa 20-30% na 50-60% u samo zadnjih 5-10 godina. Mislim da je ovo jasan pokazatelj da je više od pola njihovih žena nezadovoljno. Ovdje se patrijarhat više ne može kriviti jer im je feminizam prevazišao samog sebe, a počeo je prevazilaziti i djelovati sa nivoa koji su van zakona i institucija.
A ko je rekao da mi treba ponizna zena? Treba mi zensko.Harambasa mi ne treba.Volio bi da mi cerke budu kao sto je njihova majka.To da.Nadam se da ce i biti,da su pokupile.Iskreno meni se sve ovo ne svidja u kojem pravcu ide.Ubija porodicu i remeti odnose.Sve je izvjestaceno i na silu...Zensko treba da bude zensko.Musko treba da bude musko.Sad sto to neko odma izvrne na poniznost,sluzenje itd to je njegov problem.Uopste ne mislim na to.Porodica je jedno,nema tu donji i gornji.Kome je do porodice u pravom smislu te rijeci.Doris wrote: 13 Apr 2021, 12:25 Da li očevi koji jako vole svoje kćerke očekuju da budu servilne, podatne, tihe i ponizne svojim muževima kao što im je prirodno da očekuju od njihovih majki?
Koliko se sjecam muskarci su oko 40%, ali nisu postojale znatne varijacije u istom periodu. Realan procenat je rekao bih oko 50-60% takodjer upravo iz tog razloga sto si navela.MunDzi wrote: 13 Apr 2021, 12:53A koliki je procent muskaraca na antidepresivima ili bar koliki je procent muskaraca koji bi trebali biti na antidepresivima kad bi bili horni otici doktoru da se pozale?MarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 12:36 Ne očekuju. Bar ne kao nekad u prošlosti mada postoje izuzeci. Religije tu također igraju bitnu ulogu.
Ali ne treba ići ni u drugu krajnost koja je prisutna, recimo, u Americi.
Recimo tamo u Americi, a u kojoj je radikalni feminizam najizraženiji, 50-60% žena tokom života završi na antidepresivima, a taj procenat se povećao sa 20-30% na 50-60% u samo zadnjih 5-10 godina. Mislim da je ovo jasan pokazatelj da je više od pola njihovih žena nezadovoljno. Ovdje se patrijarhat više ne može kriviti jer im je feminizam prevazišao samog sebe, a počeo je prevazilaziti i djelovati sa nivoa koji su van zakona i institucija.
Samo sam htjela reci da to nema veze sa patrijarhatom ili sa feminizmom.MarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 13:00Koliko se sjecam muskarci su oko 40%, ali nisu postojale znatne varijacije u istom periodu. Realan procenat je rekao bih oko 50-60% takodjer upravo iz tog razloga sto si navela.MunDzi wrote: 13 Apr 2021, 12:53
A koliki je procent muskaraca na antidepresivima ili bar koliki je procent muskaraca koji bi trebali biti na antidepresivima kad bi bili horni otici doktoru da se pozale?
Medjutim kod muskaraca, kao sto rekoh, oko 40% je bar zadnjih 20 godina. To je iz razloga sto je na njima i dalje veci pritisak da porodici obezbijede normalan zivot bez obzira na emancipaciju zena. Taj stres je pretezno zbog kapitalizma i poslodavaca, a ne toliko po pitanju zena. Kod zena su sve vise na pomolu frustracije prema muskarcima.
Ima itekakve veze sa feminizmom.MunDzi wrote: 13 Apr 2021, 13:04Samo sam htjela reci da to nema veze sa patrijarhatom ili sa feminizmom.MarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 13:00
Koliko se sjecam muskarci su oko 40%, ali nisu postojale znatne varijacije u istom periodu. Realan procenat je rekao bih oko 50-60% takodjer upravo iz tog razloga sto si navela.
Medjutim kod muskaraca, kao sto rekoh, oko 40% je bar zadnjih 20 godina. To je iz razloga sto je na njima i dalje veci pritisak da porodici obezbijede normalan zivot bez obzira na emancipaciju zena. Taj stres je pretezno zbog kapitalizma i poslodavaca, a ne toliko po pitanju zena. Kod zena su sve vise na pomolu frustracije prema muskarcima.
Ima veze sa brzim stilom zivota koji jednako handri i zene i muskarce.
Samo sto su zene spremnije potraziti pomoc od doktora, a muskarce je sramota traziti pomoc.
Vidis ti to, dokle su te zene stigle sve cine sto I muskarci I dokle god prebacujemo loptice tamo amo one ovakve oni onakvi, nećemo cini mi se biti sretni!! Samo kroz suradnju muskog I zenskog spola mi mozemo postici harmoniju koju I ti a I svi ostali muskarci a I mi zene zeljno ocekujemo, nebitno ljuljajmo se jos u istoj ladii al jedno je ipak najbitnije da imamo osjecaj da smo potrebni jedni drugimaHAVANA wrote: 13 Apr 2021, 10:50Al nema ni princeze.Calla wrote: 13 Apr 2021, 10:43
zivila ravnopravnost, zene konacno ukapirale nema vise princa na konju, umro,![]()
To vozi aute od 200 konja,naracuje hranu,ima cistacicu,snazne,vazne,odvazne...Na kraju isto frajer ispadne.Nidje onog finog zenska da ga prigrlis,zastitis...Ko harambase kake ispadnu.Onda kuku majko vaki ste,naki ste...Onda se napirlitaju,islikaju i sa drugaricama fale jedna drugoj sise.Goris macko,mrak,sjooo...
![]()
Gledas previse filmova.MarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 13:16Ima itekakve veze sa feminizmom.MunDzi wrote: 13 Apr 2021, 13:04
Samo sam htjela reci da to nema veze sa patrijarhatom ili sa feminizmom.
Ima veze sa brzim stilom zivota koji jednako handri i zene i muskarce.
Samo sto su zene spremnije potraziti pomoc od doktora, a muskarce je sramota traziti pomoc.
Feminizam u Americi je prerastao u borbu za moć od kojih samo pojedinci imaju korist, tj. pojedine moćne žene i obično one čija se imena mogu čuti i vidjeti u javnosti, a u tome će iskoristiti ostale žene obećavajući im bajne karijere, da će im snovi biti ispunjeni i sve ostalo dok će i one na kraju završiti u istom mulju u kojem su muškarci - kao robovi kapitalista koji ih iskorištavaju. Zajedno nezadovoljni, ali žene još nezadovoljnije jer su odabrale karijere (tj. da se visoko probiju što uspijeva samo rijetkim ljudima, a većina ne uspije) ispred porodičnog života.
Dakle feministički pokreti su to stvorili, tako da se to nezadovoljstvo u konačnici manifestiralo kao rezultat toga. Dalje im pune glave da je i to do patrijarhata i mizoginije skrecuci paznju sa problema koje su ti pokreti stvorili.
Ma kakvi, ubila vas je spoznaja da su zene presamostalne I da se muski ego smanjio jer nije vise potreban pa osjecaj nepotetnosti stvori depresivno a socijalno ponasanjeMarlboroGold wrote: 13 Apr 2021, 11:57Ubile ste ih zvocanjemCalla wrote: 13 Apr 2021, 10:43
zivila ravnopravnost, zene konacno ukapirale nema vise princa na konju, umro,![]()
![]()
Zato raste i konzumacija antidepresivaCalla wrote: 13 Apr 2021, 13:30Ma kakvi, ubila vas je spoznaja da su zene presamostalne I da se muski ego smanjio jer nije vise potreban pa osjecaj nepotetnosti stvori depresivno a socijalno ponasanje![]()
Jeza me hvata od forumskih i inih rasprava na temu feminizma u kojima se učesnici gađaju studijama i trče da poklapaju sagovornike neviđenom količinom podataka. Odmah vidim Sandru Božić dok laprda neviđenu bujicu riječi. Sandru kratko pogledam s užasom i ugasim tv.Ima itekakve veze sa feminizmom.