Moja terapija 2010 godine je kostala preko 100000km.U kosevu tad sve zavrsio. Platilo je zdravstveno naravno. Kakva je razlika da sam to kod ovih uradio i da je plati zdravstveno? A plus ima i mogucnost kome se zuri, ima novac, ne moze da ceka komisije... Ima, hoce i moze sam da plati lijecenje, sta je problem?animals wrote: 15 Apr 2021, 16:51Fuddo wrote: 15 Apr 2021, 16:30
Hoce, imace pravo izbora.
Sad ti koji rintacis od jutra do mraka imas isto osiguranje kao i onaj sto cese jaja po vazdan i skuplja socijalu.
A za sve to placas, opet ti.
Reci mi, jel ti se lijecis po privatnim klinikama ili Schumaher..
Prevent BH
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2612 times
- Been thanked: 21802 times
- Status: Offline
Re: U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3560 times
- Been thanked: 6515 times
Re: U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura
HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 16:56Moja terapija 2010 godine je kostala preko 100000km.U kosevu tad sve zavrsio. Platilo je zdravstveno naravno. Kakva je razlika da sam to kod ovih uradio i da je plati zdravstveno? A plus ima i mogucnost kome se zuri, ima novac, ne moze da ceka komisije... Ima, hoce i moze sam da plati lijecenje, sta je problem?
Pa problem je sto ti nece obicno osiguranje platiti lijecenje u privatnoj klinici..propala bi drzava..
Last edited by Matan on 15 Apr 2021, 16:58, edited 1 time in total.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Pituljica
Kojoj bolan cerki, ona vec 2 promijenila...Leti vrijeme. Eno je radi studentski sa autom.shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 16:54kad dodjem zna se..kod tebe na PeljecscuHAVANA wrote: 15 Apr 2021, 16:48 I mene provozo i zacugali se i zapjevali na tom brodu ili u basci...
jes kupio kcerci auto..a ne samo privjesak?
eeee..koji si ti samo privjesaj za kljuceve djetetu..

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Evo konkretno moje licno iskustvo, privatna klinika - dolazi hirurg da obidje zajedno sa svitom (svaki dan po jednom) , gaza oko reza natopljena krvlju (ocito pa zakljucku hirurga nije mijenjano dovoljno puta iako su prvih dana sigurno previjali 2-3 puta) - hirurg pocinje da galami sestre trce na sve strane mucaju (meni zao ih bi
)
Ono sto citam sa druge strane sta se desava u javnim ovim bolnicama... dobro mi rece ovaj jedan nesto ga srce a ima stent ili ne znam ja sta hitno bas... "gore me mozete samo mrtvog odvuc"

Ono sto citam sa druge strane sta se desava u javnim ovim bolnicama... dobro mi rece ovaj jedan nesto ga srce a ima stent ili ne znam ja sta hitno bas... "gore me mozete samo mrtvog odvuc"

- Matan
- Sila nečista
U Austriji privatne Klinike ne koriste obicni gradjani..
Preskupo je..
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Hocu i ja barkicu i Peljesac.
Ma moze i neki otok.
Ma moze i neki otok.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2207 times
- Been thanked: 5140 times
Meni izvadili krv prije 8 dana , ruka jos modra 

Fuck you a friendly note to start the day
- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
mladjoj za rodjendan samo si privjesak kupio.HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 16:57Kojoj bolan cerki, ona vec 2 promijenila...Leti vrijeme. Eno je radi studentski sa autom.shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 16:54
kad dodjem zna se..kod tebe na Peljecscu
jes kupio kcerci auto..a ne samo privjesak?
eeee..koji si ti samo privjesaj za kljuceve djetetu..Sad mladja polaze...
![]()
.znam za stariju
KIAORA
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9097 times
- Been thanked: 10786 times
animals wrote: 15 Apr 2021, 16:57HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 16:56
Moja terapija 2010 godine je kostala preko 100000km.U kosevu tad sve zavrsio. Platilo je zdravstveno naravno. Kakva je razlika da sam to kod ovih uradio i da je plati zdravstveno? A plus ima i mogucnost kome se zuri, ima novac, ne moze da ceka komisije... Ima, hoce i moze sam da plati lijecenje, sta je problem?
Pa problem je sto ti nece obicno osiguranje platiti lijecenje u privatnoj klinici..propala bi drzava..
Nema država veze s tim.
U ZZO odlaze pare svakog mjeseca i od svakog radnika. Nakamara se kroz godinu-dvije i za ove iz ZZO, svejedno je kome će platiti uslugu. Čak, mogu i da odaberu povoljniju ponudu.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- HAVANA
- Pituljica
Aha. Tek polaze. Imala koronu pa ovo, pa ono... E sad je neki kreten obustavio polaganja jer nesta se nisu dogovorili. Pa dok kod mene polozi... Eeeeee. Sto ti mene u trosak bacas, polako ba.shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 17:01mladjoj za rodjendan samo si privjesak kupio.HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 16:57
Kojoj bolan cerki, ona vec 2 promijenila...Leti vrijeme. Eno je radi studentski sa autom.Sad mladja polaze...
![]()
.znam za stariju

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13326 times
- Been thanked: 21819 times
Ne znam, meni je ruzno ovo sa strane trkeljanje, al ono sto sam vidio zadnji put kad je stara zaglavila bolnice...nek vam je Olmajti na pomoci.MorningStar wrote: 15 Apr 2021, 16:58 Evo konkretno moje licno iskustvo, privatna klinika - dolazi hirurg da obidje zajedno sa svitom (svaki dan po jednom) , gaza oko reza natopljena krvlju (ocito pa zakljucku hirurga nije mijenjano dovoljno puta iako su prvih dana sigurno previjali 2-3 puta) - hirurg pocinje da galami sestre trce na sve strane mucaju (meni zao ih bi)
Ono sto citam sa druge strane sta se desava u javnim ovim bolnicama... dobro mi rece ovaj jedan nesto ga srce a ima stent ili ne znam ja sta hitno bas... "gore me mozete samo mrtvog odvuc"![]()
Pa da ima i privatno, al nema. Ima za nesta, al nema za ono sto tebi treba u tom momentu, mos samo glavom od zid lupat.
Ne smijes nista ni rec, sam mozes gore pogorsat sav taj odnos. I opet, plati sa strane, moli, kumi, falim te Boze, zavrsi se se nakako.
Goni
Dozvolite da se obratimo
- MunDzi
- Svadjalica
Sto se mene tice, ljekari i med osoblje treba da zaradjuju dobre plate.
Rade najplemenitiji posao.
U ocima bolesnika, oni su Bog.
Ok, prave se i greske, ali u biti oni zivote spasavaju.
A zivot je ono sto jeste najvrednije.
Dakle, velika plata ne treba uopste da bude diskutabilna.
Ta profesija je zavredjuje.
- Matan
- Sila nečista
Mislim Fudo da ti ne znas sta je privatna bolnica u Evropi, gdje su bolnice u drzavnim rukama.
U privatnu ne mozes sa obicnim osiguranjem.
Tamo se sve posebno placa..
Pa ako imas 100 tisuca za lijecenje, izvoli..
Pa samo dan lezanja u drzavnoj bolnici je oko 900 eura..
Za one bez osiguranje..
U privatnu ne mozes sa obicnim osiguranjem.
Tamo se sve posebno placa..
Pa ako imas 100 tisuca za lijecenje, izvoli..
Pa samo dan lezanja u drzavnoj bolnici je oko 900 eura..
Za one bez osiguranje..
- Matan
- Sila nečista
Ama, mjesate pojmove..Krokodil Behko wrote: 15 Apr 2021, 17:05animals wrote: 15 Apr 2021, 16:57
Nema država veze s tim.
U ZZO odlaze pare svakog mjeseca i od svakog radnika. Nakamara se kroz godinu-dvije i za ove iz ZZO, svejedno je kome će platiti uslugu. Čak, mogu i da odaberu povoljniju ponudu.
Ne moze tvoje osiguranje pokritite te troskove..
- MunDzi
- Svadjalica
Iz licnog iskustva sa mamom, nedo Bog ikom biti bolestan u Bosni.
Pare nisu cak ni problem.
Dao bi covjek sve pare.
Ali nema kome.
Svakako se nadajes, ali kad prodjes kroz taj cjelokupan sistem, shvatis da taj sistem od zdravog insana zacas moze napraviti bolesnu osobu. A da ne pricamo kako prodje bolestan covjek.
Nesto treba debelo mijenjati u zdravstvu. Ako to znaci privatne bolnice, privatne hirurge i ljekare, nek bude.
Pare nisu cak ni problem.
Dao bi covjek sve pare.
Ali nema kome.
Svakako se nadajes, ali kad prodjes kroz taj cjelokupan sistem, shvatis da taj sistem od zdravog insana zacas moze napraviti bolesnu osobu. A da ne pricamo kako prodje bolestan covjek.
Nesto treba debelo mijenjati u zdravstvu. Ako to znaci privatne bolnice, privatne hirurge i ljekare, nek bude.
- Matan
- Sila nečista
Jel se ti lijecis u privatnim klinikama ili drzavnimMunDzi wrote: 15 Apr 2021, 17:06 Sto se mene tice, ljekari i med osoblje treba da zaradjuju dobre plate.
- lilith1
- Inventar foruma
- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
Imala sam neki zahvat prije godinu dana i sad kažu mi ovdje u privatnoj klinici da se to radi na klinickom ..
I to sad je procedura a meni je taj zahvat sto prije potreban i sto bolja metoda.
Nađemo doktora u Beogradu čovjek kaže može odmah..mi se spakujemo i slijedeci dan zahvat bio s tom najboljom metodom.
Vratim se ovdje..prijateljica isti imala na klinickom i to stari način otklanjanja skalpelom pod opcom anestezijom gdje su joj zasjekli previse i stvorili dodatne probleme. Ja zavrsila lokalna anestezija u duplo manje vremena. Tako da hvala Bogu da ima privatno i samo nek dovode strane doktore unaprijedene neke metode..
Naš zdravstveni sistem je 0..to je činjenica i to je tako.
Prvo što nemamo mi liječnika kako treba, drugo aparaturu za date metode..
Neka samo privatno to je zakon..pa eto kad vide da im pacijenti odlaze mozda se i unaprijede malo ko ce ga znati..
I to sad je procedura a meni je taj zahvat sto prije potreban i sto bolja metoda.
Nađemo doktora u Beogradu čovjek kaže može odmah..mi se spakujemo i slijedeci dan zahvat bio s tom najboljom metodom.
Vratim se ovdje..prijateljica isti imala na klinickom i to stari način otklanjanja skalpelom pod opcom anestezijom gdje su joj zasjekli previse i stvorili dodatne probleme. Ja zavrsila lokalna anestezija u duplo manje vremena. Tako da hvala Bogu da ima privatno i samo nek dovode strane doktore unaprijedene neke metode..
Naš zdravstveni sistem je 0..to je činjenica i to je tako.
Prvo što nemamo mi liječnika kako treba, drugo aparaturu za date metode..
Neka samo privatno to je zakon..pa eto kad vide da im pacijenti odlaze mozda se i unaprijede malo ko ce ga znati..
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9097 times
- Been thanked: 10786 times
animals wrote: 15 Apr 2021, 17:11Ama, mjesate pojmove..Krokodil Behko wrote: 15 Apr 2021, 17:05
Nema država veze s tim.
Ne moze tvoje osiguranje pokritite te troskove..
Ne pratiš temu. Meni moje osiguranje poklopilo 10.000 maraka na Koševu.
Msm, jadna BiH ima bolje zdravstveno osiguranje, nego na zapadu, a o Americi da ne pričamo.
Treba dovesti Michael Moorea da snimi dokumentarac
- lilith1
- Inventar foruma
- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
I ono malo dobrih liječnika što i znaju i sposobni nemaju mogućnost da to rade.
Tako da za naše zdravstvo privatne klinike su spas života.
Tako da za naše zdravstvo privatne klinike su spas života.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em