Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:23
shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 16:37
shta je to Ronaldno toliko bolji od nas obicnih pa toliko zaradjuje, ako vec na novac idesh)
Nisi ti taj "obični", moj ti doktore. Ne laskaj si.
Nisam ni ja. Čim mi možemo izvadit 100k keša i platit neš, ne pripadaš grupi običnih ljudi.
Tebe ne dotiču njihovi problemi.
Ja kažem i ponavljam, ako ne znaš sam, pogledaj kako je kod drugih.
Pogledaj državne bolnice u bergamu.
Kad bude jača sezona gripe, mrtvi se u kamionima odvoze.
Privatne bolnice prazne. Svaki pacijent ima svoju sobu gdje svira klasična muzika.
To je ta razlika, to je ono što hoćete u bih.
Državne bolnice će biti ruševine u koje ideš da umreš, a privatne hoteli sa 5*
Da ima dovoljno strucnog kadra vani, ne bi trazili iz Bosne i drugih drzava, i ovdje dr. idu iz bolnice u bolnicu..pokrivaju nedostatak kadra.
I onda ti nudiš opciju da šaku provjerenog kadra smjestiš u privatne bolnice da liječe ljude sa lovom?
To je idealno rješenje?
Ko će liječiti mehu koji radi u bingu?
Njega da liječi student koji je zamuckivao na anatomiji i izvukao mršavu šesticu?
Šta ćeš u vrijeme pandemije kad privatne klinike zaključaju vrata a raja nagrne kod tih doktora koji će ostati u državnim bolnicama? Scenario iz bergama, je li tako?
Kao što rekoh, para ima, pare nisu problem.
Zašto se jbnom grasu iz godine u godinu uplaćuju desetine miliona maraka poreznih obveznika, a istovremeno bolnice nemaju dovoljno opreme?
Najnapucaniji mrt uređaj košta oko 7 miliona maraka.
Prosječan oko četiri miliona. Gotovo deset komada možeš kupiti samo za novac koji se iz godine u godinu trpa grasu.
Spomenuh i sebijin budžet u visini od 250 miliona. Da je prosječna plata 3000, to je 100 miliona.
Gdje je ostalo? Uređaj za CT košta milion maraka.
I taj mladi kadar mora negdje stazirati..kroz praksu znanje ..ni jedna drzava na svijetu ne moze to finansijski podnijeti sa samo drzavnim bolnicama.Da ima dovplno kadra narocito strucnog bez privatnih. Zaboravi to..previshe koshta.
Ksa i federacija jednim rebalansom budžeta mogu osloboditi sredstva da se izgradi bolnica bolja od te koja će se praviti.
I shta ti znaci "provjereni'..nemash povjerenja u nashe shkolstvo/ ljekare..vidish kako i sam pravish razliku..odredjujesh ko je dobar a ko nije..ko gdje moze raditi..
Provjereni su oni sa dugogodišnjim iskustvom.
Moja tetka je provjereni stručnjak. Moj rođak nije. Kad on periše, tetka bude uz njega i nadgleda.
Et, vrlo jednostavno.