Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14016 times
- Been thanked: 23260 times
-
Status:
insomnia wrote: 16 Apr 2021, 19:53
Fuddo wrote: 16 Apr 2021, 19:48
Pa i Bush je reko,
Il ste s nama, il protiv nas. Et, proberi.
Nemres ti dobit rat, a svako ima stav
Trebalo vi vako, trebalo bi nako.
I onda ispadne nikakvo i kilavo, logicno.
Al najjaca ne ova Fgr ekipa. Kunu se u Tita koji je streljo ako pomisli da si usnio drugaciju Jugoslaviju a pjene kad ljiljan zarobljenom ceti opali samar.
Da se ne lazemo da se slicna prica dogodila Amerima, kao svetioniku demokratije u Tz, Sa i Ze ne bi ostalo srpskog uha. Ovo je mislim u istoriji jedinatveni slucaj
Ma dobro, to je sad malkice ekstremno.
Realno, da su Amerikancima priredili sta su nama, ili bar pokusali, obzirom na njihov dokazani methametluk, izgorilo bi sve u krugu Bec-Moldavija.
Al et, haj sad, dobro je, pisajga.
Dozvolite da se obratimo
-
MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
-
Status:
insomnia wrote: 16 Apr 2021, 19:40
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 18:49
Zasto bi me razocarao ?
Mislim glupo je da govorim ja sam za sebe da nisam trol, iznosim svoje misljenje.Operisan sam od vjera,posmatram politiku iz mogu reci skoro neutralnog aspekta, ne volim aroganciju,pokusavam da politicko-etnicke i administrativne stvari posmatram pragmaticno a ne galamdzijski na ho ruk itd. Barem ja tako razumijem svoj stav pa mozda neke stvari budu jasnije.
I naravno nikoga ne vrijedjam - sto se ne moze reci za pojedine druge ucesnike u diskusijama.
Al sve to padne u vodu kad zavrsis na slavi kod strike u Loparama da se ne lazemo
Sto da ne , i rakiju domacinu ponesem - al ne u lopare i striki nego prijatelju u Bijeljini

-
insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
-
Status:
Pa dobro. Tu je to u pet deka.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
-
Status:
Fuddo wrote: 16 Apr 2021, 19:44
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 18:49
Zasto bi me razocarao ?
Mislim glupo je da govorim ja sam za sebe da nisam trol, iznosim svoje misljenje.Operisan sam od vjera,posmatram politiku iz mogu reci skoro neutralnog aspekta, ne volim aroganciju,pokusavam da politicko-etnicke i administrativne stvari posmatram pragmaticno a ne galamdzijski na ho ruk itd. Barem ja tako razumijem svoj stav pa mozda neke stvari budu jasnije.
I naravno nikoga ne vrijedjam - sto se ne moze reci za pojedine druge ucesnike u diskusijama.
Realno, kad se desavaju stvari bit il ne bit, hos opstat, nes li opstat...takvi se neutralni stavovi odmah umlate, ako nista, preventive radi.
Sta, tako je i tito, amerikanci, isto.
Umlate naravno na nizim nivoima jer moras okupiti ljude,vojsku,junakeee oko neke zajednicke stvari - vodstvo i oficirski korpus su malo pametniji i ne trebaju im te stvari da bi upravljali za dobro drzave za koju se bore itd - imaju dovoljno integriteta i morala bez ho ruk ta ce oni. Tu se malo kalkulise mislim.
A ne idu prvo i najjace ljudi sa sela u vojsku i rat djaba. Upravljanje ljudskim resursima je kompleksna stvar.
Ps: naravno pricam o inteligentnom i sposobnom vodstvu i oficirskom korpusu - da ne bude zabune

Last edited by
MorningStar on 16 Apr 2021, 20:14, edited 1 time in total.
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14016 times
- Been thanked: 23260 times
-
Status:
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 20:12
Fuddo wrote: 16 Apr 2021, 19:44
Realno, kad se desavaju stvari bit il ne bit, hos opstat, nes li opstat...takvi se neutralni stavovi odmah umlate, ako nista, preventive radi.
Sta, tako je i tito, amerikanci, isto.
Umlate naravno na nizim nivoima jer moras okupiti ljude,vojsku,junakeee oko neke zajednicke stvari - vodstvo i oficirski korpus su malo pametniji i ne trebaju im te stvari da bi upravljali za dobro drzave za koju se bore itd - imaju dovoljno integriteta i morala bez ho ruk ta ce oni. Tu se malo kalkulise mislim.
A ne idu prvo i najjace ljudi sa sela u vojsku i rat djaba. Upravljanje ljudskim resursima je kompleksna stvar.
A dobro rodjo, ako si za komande korpusa,
Onda nista.
Ajmsori
Dozvolite da se obratimo
-
MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
-
Status:
Fuddo wrote: 16 Apr 2021, 20:13
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 20:12
A dobro rodjo, ako si za komande korpusa,
Onda nista.
Ajmsori
Ma kakvi ne pricam o generalskim pozicijama, to pocinje negdje od starijeg narednika kao podoficira pa uzbrdo - progresivno sa tim ide i sposobnost upravljanja ljudstvom i zadatcima.
-
Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 267 times
-
Status:
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 13:01
Odraz wrote: 16 Apr 2021, 13:00
De ne pravi se glup i idi tamo zavodi zene sa pricom o threesome.
Ih da je to samo floskula nego sam cuo licno kako prica covjek kako smatra erdogana kalifom muslimana i nada se povratku osmanskog carstva - ne salim se
A mora se biti svestran: malo threesome,malo humor,malo politika
Pa razumi covjeka, pokusava izgraditi karijeru, nada se da ce ga neko cuti i pomisliti kako je mudar i iskoristiti priliku da postane jednog dana sultan.
Ne smijemo zaboraviti i Cezar je poceo kao obicni vojnik, Alija je bio pravnik u gradjevinskoj firmi ... sta znas ...
Ali koristenje rijeci jednog izdvojenog ekstrema ili minorne grupice u kontekstu optuzivanja cijelog naroda je Gebelska pogana politika usmjerena protiv svih drugih ljudi koji pripadaju toj religiji ili narodu a ne podrzavaju takve stavove pa razmisli koliko stete cinis tim dobrim ljudima kad dajes priliku tom ekstremu da se njegov glas cuje.

-
MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
-
Status:
Odraz wrote: 17 Apr 2021, 02:52
MorningStar wrote: 16 Apr 2021, 13:01
Ih da je to samo floskula nego sam cuo licno kako prica covjek kako smatra erdogana kalifom muslimana i nada se povratku osmanskog carstva - ne salim se
A mora se biti svestran: malo threesome,malo humor,malo politika
Pa razumi covjeka, pokusava izgraditi karijeru, nada se da ce ga neko cuti i pomisliti kako je mudar i iskoristiti priliku da postane jednog dana sultan.
Ne smijemo zaboraviti i Cezar je poceo kao obicni vojnik, Alija je bio pravnik u gradjevinskoj firmi ... sta znas ...
Ali koristenje rijeci jednog izdvojenog ekstrema ili minorne grupice u kontekstu optuzivanja cijelog naroda je Gebelska pogana politika usmjerena protiv svih drugih ljudi koji pripadaju toj religiji ili narodu a ne podrzavaju takve stavove pa razmisli koliko stete cinis tim dobrim ljudima kad dajes priliku tom ekstremu da se njegov glas cuje.
Ma naravno da se radi o pojedincu, ali mislim da takve pojedince kojih je vec podosta proizvodi namjenski politika prosvjecene nam stranke

mislim znamo da je "Erdoana sam Bog poslao"

koristeci neke zamisli znamo vec cega.
A kad dodje do ovoga vec je kasno nema tu objasniti barem ja tako mislim.
-
Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
-
Status:
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11461 times
-
Status:
MorningStar wrote: 17 Apr 2021, 07:02
Odraz wrote: 17 Apr 2021, 02:52
Ma naravno da se radi o pojedincu, ali mislim da takve pojedince kojih je vec podosta proizvodi namjenski politika prosvjecene nam stranke

mislim znamo da je "Erdoana sam Bog poslao"

koristeci neke zamisli znamo vec cega.
A kad dodje do ovoga vec je kasno nema tu objasniti barem ja tako mislim.
Isto tako, ako bi došlo do rata, a prije će to biti nego da Srbija/Srbi odustanu, makar sam za Erdogana siguran, da će pružiti svaku pomoć koju bude mogao.
De, navedi makar još jednu zemlju, koja bi tako postupila?
-
insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
-
Status:
Cuj u Erdogana siguran. Hoce ako se Kinezi budu slozili sa time. Sto znaci prije da ce te vlah rokati barjaktarom nego ti njega
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1060 times
-
Status:
Cesto zaboravljamo da ova drzava nije 100% nasa nego je i UN-ova
Oni sto presude to ce s nas bit, ko smo mi da se protivimo icemu od toga, sta treba da im damo zeleno svijetlo da nas svih 6-7 miliona Srba dokrajce zauvijek zato sto se protivimo demokratskih nacelima zivota? Da sami sebi budemo neprijatelj u momentu kad nemamo prijatelja? Nikada to ne bi trebali sebi dozvoliti.
Naravno oni ce gledati interes svih naroda, gdje opet mnogo toga nece biti po volji Bošnjačke vecine... Pitanje je koliko ista od ovog istina i tako to, al generalno nasa sudbina je najmanje u nasim rukama, bilo bi dobro da pocnemo vec jednom kako treba glasat ***** vas SDA i izrodne marionete, SDA nas vodi u to da Evropa sama hoce da nas rascjepi jbt

-
Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
-
Status:
Pa da bi 6-7 miliona istih dokrajčilo ove nas, treba da ih rikne barem pola od toga. Ok, ja znam da je Plavšićka onomad trabunjala da su oni spremni na tu “žrtvu” samo ipak je pametniji dogovor. A mi smo, bez obzira na obzire, danas ipak mnogo pametniji, iskusniji pa usudjujem se reći i spremniji nego onda. Eto onda, dajte da se jednom dogovorimo. Al ono baš da se dogovorimo, bez kojekakvih fantazija

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
-
Melek
- Deer Hunter

-
Status:
I čuj bljuvotine, “da nas Srbi dokrajče jer se protivimo demokratskim načelima života”. Jel ti to sarkazam ili idiotizam?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
-
ironman
- sirius

- Has thanked: 25685 times
- Been thanked: 26224 times
-
Status:
tuzlak1212 wrote: 17 Apr 2021, 10:53
Cesto zaboravljamo da ova drzava nije 100% nasa nego je i UN-ova
Oni sto presude to ce s nas bit, ko smo mi da se protivimo icemu od toga, sta treba da im damo zeleno svijetlo da nas svih 6-7 miliona Srba dokrajce zauvijek zato sto se protivimo demokratskih nacelima zivota? Da sami sebi budemo neprijatelj u momentu kad nemamo prijatelja? Nikada to ne bi trebali sebi dozvoliti.
Naravno oni ce gledati interes svih naroda, gdje opet mnogo toga nece biti po volji Bošnjačke vecine... Pitanje je koliko ista od ovog istina i tako to, al generalno nasa sudbina je najmanje u nasim rukama, bilo bi dobro da pocnemo vec jednom kako treba glasat ***** vas SDA i izrodne marionete, SDA nas vodi u to da Evropa sama hoce da nas rascjepi jbt
U tom grmu lezi zec

dream of spring...
-
tuzlak1212
- Inventar foruma

-
Status:
@Melek Ti bjezis od cinjenicnog stanja, a zivis negdje u dijaspori i udaras se u prsa nekim svojim iluzijama, sijes neke svoje nacionalisticke mrznje, ja ovdje zivim svaki dan svog zivota i znam ko je i sta je BiH i njeno stanovnistvo. Hrabro srce nece zaustaviti metak iz cijevure a nemamo nista drugo da ga zaustavimo
-
Melek
- Deer Hunter

-
Status:
tuzlak1212 wrote: 17 Apr 2021, 11:39
@Melek Ti bjezis od cinjenicnog stanja, a zivis negdje u dijaspori i udaras se u prsa nekim svojim iluzijama, sijes neke svoje nacionalisticke mrznje, ja ovdje zivim svaki dan svog zivota i znam ko je i sta je BiH i njeno stanovnistvo. Hrabro srce nece zaustaviti metak iz cijevure a nemamo nista drugo da ga zaustavimo
No, de ti da mi prvo malo rastabirimo tvoju floskulu “da nas Srbi dokrajče jer se protivimo demokratskim načelima života”, bez da se koncentrišemo na moju sadašnju adresu. Šta ti je to?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
-
tuzlak1212
- Inventar foruma

-
Status:
Melek wrote: 17 Apr 2021, 11:45
tuzlak1212 wrote: 17 Apr 2021, 11:39
No, de ti da mi prvo malo rastabirimo tvoju floskulu “da nas Srbi dokrajče jer se protivimo demokratskim načelima života”, bez da se koncentrišemo na moju sadašnju adresu. Šta ti je to?
Rekao sam da cemo dati Evropi opciju da oni dadnu Srbima zeleno svijetlo ukoliko mi ne bi postovali demokratska nacela i prava svih naroda i narodnosti
Il se nisam izrazio il me nisi shvatio
-
Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3780 times
- Been thanked: 6953 times
-
Status:
Prvo, mislim da Srbija potura te glasine, u saradnji sa nekim zemljama ..
da se ispita trziste..jer, nema sanse da bi Dodik glamatao o odcjepljenju da nema podrsku iz Beograda..
drugo, i Covic i neke budale iz Hrvatske bi uzele djelic BIH..
uzeli bi mrvicu, samo da se ocare..
ali to nema sanse, jer bi onda mogla Katalonia hladno da se odcijepi po tom principu..
to prekrajanje granica bi se svima obilo o glavu..
problem su ona dva beskicmenjaka, u koje se kunete..
Komsic i Dzaferovic..
ovamo se kurce, a onda sjednu sa Dodikom i pricaju priateljski sa smijeskom..
/ma sve je to ista bagra..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
-
bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
-
Status:
animals wrote: 17 Apr 2021, 13:29
Prvo, mislim da Srbija potura te glasine, u saradnji sa nekim zemljama ..
da se ispita trziste..jer, nema sanse da bi Dodik glamatao o odcjepljenju da nema podrsku iz Beograda..
drugo, i Covic i neke budale iz Hrvatske bi uzele djelic BIH..
uzeli bi mrvicu, samo da se ocare..
ali to nema sanse, jer bi onda mogla Katalonia hladno da se odcijepi po tom principu..
to prekrajanje granica bi se svima obilo o glavu..
problem su ona dva beskicmenjaka, u koje se kunete..
Komsic i Dzaferovic..
ovamo se kurce, a onda sjednu sa Dodikom i pricaju priateljski sa smijeskom..
/ma sve je to ista bagra..
Ma ko kaze da bi mogla? joj kad mi kazu,ako mi eto i katalonije..pa hajde probaj.Katalonija je dio Spanije A RS dio jadne Bosne,znaci poredjenje nidje veze...i samo se tjesimo time!
Komsic je nama sve,dok njega imamo za Bosnu je 2 od 3!