Ma i ovdje ma trgu heroja od jarana stan vazda bio bukiran a o hastahani da ne govorimHAVANA wrote: 19 Apr 2021, 16:32Zlatna koka je stan u centru sarajeva i rentanje booking.To nigdje ne mozes ostvariti taj povrat investicije.U 3 praga i pariza.Meni je povrat investicije 7 godina bio ovim tempom.Izguro 5 i korona jebena.Prodo ga neki dan.Zaradio je jos jedan stan za 5 godina.Sto rentom, sto skokom cijene...Da sam u belgiji kupio dao bi minimum duplo vise para a ne bi ga vratio za 25 godina rentanja.
Kupovina stana/kuće/vikendice
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2320 times
- Been thanked: 5738 times
- Status: Offline
Re: Kupovina stana/kuće/vikendice
Fuck you a friendly note to start the day
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
ih... da sam imala takvog biznismena uz sebe kao sto si ti , mi bi svasta u New York-u obrnuliTaare wrote: 19 Apr 2021, 16:18Još uvijek nemaš stan u njujorkukoteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:14 Ma jasta ili sada je vrijeme da se kupi stan u New York-u, cijene su pale. Ja bi to uradila, ali pukla mi je guma na autu valja sad to popravljati![]()
![]()
vidi se da si covjek od posla, ili samo po forumu pametujes
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
A kakvi stanovi jesu za dijasporukoteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:36 Jeste tebi kad ti ti je to posao, da kupujes, sredjujes, rentas, zaradjujes, preprodajes itd.
Stanovi u centru SA su jako skupi oni sredjeni, a oni ne sredjeni takodjer
ta investicija nije za nekoga ko zivi vani
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

Nikakvi male su kirije tamo da se nesto zaradibosnjakinja wrote: 19 Apr 2021, 16:38A kakvi stanovi jesu za dijasporukoteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:36 Jeste tebi kad ti ti je to posao, da kupujes, sredjujes, rentas, zaradjujes, preprodajes itd.
jedino ako hoces onako da imas stan u rodnom gradu
ali prvo rijesi stambeno pitanje gdje zivis, da tamo gdje zivis imas kvalitetan zivot
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Ima tu vise stvari koje mi se ne svidjaju - 20% obavezno ucesce, koje trenutno nemam. Blizu sam ali nemam. To znaci da i kad bih imala automatski bih ostala bez kesa, od cega imam fobiju - dva puta po jako dugo bolovanje nije lako izdrzati financijski.
Oko 4 posto kamata (izmedju 3,6 i 4 %)
Stan ne bi bio u centru naravno, jer se o tim cijenama i ne govori. Gledam maloprije stan ove kvadrature kosju sam spomenula 17 000 000 czk.
Elem, mislim da ne bih trebala previse razmisljati.
Bolje mi sa HAVANOM poslovat kad prodje korona, manji stan, postavimo na booking i neka on izdaje
Al nemoj zajebat 
I da, TZ mislim da je dobra investicija, zbog Panonskog
Stan ne bi bio u centru naravno, jer se o tim cijenama i ne govori. Gledam maloprije stan ove kvadrature kosju sam spomenula 17 000 000 czk.
Bolje mi sa HAVANOM poslovat kad prodje korona, manji stan, postavimo na booking i neka on izdaje
I da, TZ mislim da je dobra investicija, zbog Panonskog
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

Ma kupi dionice Facebooka i zaboravi poslovanje sa forumasima 
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24127 times
- Status: Online
Nema para dok se ne namucis.Sredjeno i napucano kosta.Znao sam po godinu renovirati i krov zgrade zamijeniti.Isto ti je i vani.I u belgiji sam isto les kupio,sredio ga i prodao kad sam krenuo nazad.Ko voli lijepo i zavrseno,da ne radi i ne muci se,mora i da plati.koteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:36 Jeste tebi kad ti ti je to posao, da kupujes, sredjujes, rentas, zaradjujes, preprodajes itd.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ma zeza... Ja samo u kes vjerujem, ne volim banke, rekoh. Zamisli zaduzit se u jednom i onda oni raspolazu mojoj imovinom dok je ne otplatim
Prelomit cu ja to na drugaciji nacin u Brckom...Smislit cu nesto
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Moj komsija iz Brckog (sad zivi u Sarajevu) radi istu stvar - kupuje krsine, renovira i proda.HAVANA wrote: 19 Apr 2021, 16:45Nema para dok se ne namucis.Sredjeno i napucano kosta.Znao sam po godinu renovirati i krov zgrade zamijeniti.Isto ti je i vani.I u belgiji sam isto les kupio,sredio ga i prodao kad sam krenuo nazad.Ko voli lijepo i zavrseno,da ne radi i ne muci se,mora i da plati.koteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:36 Jeste tebi kad ti ti je to posao, da kupujes, sredjujes, rentas, zaradjujes, preprodajes itd.
ta investicija nije za nekoga ko zivi vaniJa licno samo lose kupujem,satro renovirane ni ne gledam.Samo les i dobra cijena.Pa po ps-u uraditi...
Covjek je uvijek bio maher za biznis i jako vrijedan
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Vjeruj ovdje u sarajevu kad je spica ne mozes nac stan da iznajmisJulia-Klara wrote: 19 Apr 2021, 16:42 Ima tu vise stvari koje mi se ne svidjaju - 20% obavezno ucesce, koje trenutno nemam. Blizu sam ali nemam. To znaci da i kad bih imala automatski bih ostala bez kesa, od cega imam fobiju - dva puta po jako dugo bolovanje nije lako izdrzati financijski.
Bolje mi sa HAVANOM poslovat kad prodje korona, manji stan, postavimo na booking i neka on izdajeAl nemoj zajebat
I da, TZ mislim da je dobra investicija, zbog Panonskog![]()
- Beni
- Fuck you

- Mood:
vakibosnjakinja wrote: 19 Apr 2021, 16:38A kakvi stanovi jesu za dijasporukoteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:36 Jeste tebi kad ti ti je to posao, da kupujes, sredjujes, rentas, zaradjujes, preprodajes itd.
https://www.olx.ba/artikal/39606353/my- ... or-110-m2/
- HAVANA
- Penzioner

E sad nema jebo ih korona.Sve je uzasno skupo.Ja prodo a ne mogu nista da kupim.Prvi put mi se ovo desilo.Julia-Klara wrote: 19 Apr 2021, 16:47Moj komsija iz Brckog (sad zivi u Sarajevu) radi istu stvar - kupuje krsine, renovira i proda.HAVANA wrote: 19 Apr 2021, 16:45
Nema para dok se ne namucis.Sredjeno i napucano kosta.Znao sam po godinu renovirati i krov zgrade zamijeniti.Isto ti je i vani.I u belgiji sam isto les kupio,sredio ga i prodao kad sam krenuo nazad.Ko voli lijepo i zavrseno,da ne radi i ne muci se,mora i da plati.Ja licno samo lose kupujem,satro renovirane ni ne gledam.Samo les i dobra cijena.Pa po ps-u uraditi...
Covjek je uvijek bio maher za biznis i jako vrijedan
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Gdje su bona cijene pale?koteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:14 Ma jasta ili sada je vrijeme da se kupi stan u New York-u, cijene su pale. Ja bi to uradila, ali pukla mi je guma na autu valja sad to popravljati![]()
https://www.zillow.com/homedetails/221- ... 0773_zpid/
Cumez 600 000
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

A kakva je kirija recimo u berlinu i cijena stana.Ono samo ludjak moze kupiti.Ne mozes za 30 godina vratiti investiciju.Jaran prodo stan u berlinu.Kupio ovde radnju i 3 stana od tih para.U jednom zivi a ostalo izdo na dugorocno, 2 stana i radnju.2800km.Nema kredita,ima auto,vikendicu,dijete naraslo i skolu skoro zavrsilo...I jos kesa ima.Kaze jebo me berlin...52 godine.koteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:42Nikakvi male su kirije tamo da se nesto zaradi
jedino ako hoces onako da imas stan u rodnom gradu
ali prvo rijesi stambeno pitanje gdje zivis, da tamo gdje zivis imas kvalitetan zivot
- HAVANA
- Penzioner

Nigdje cijene nekretnina nisu pale sa koronom.Bar sto ja znam.Sve je skocilo.Fuddo wrote: 19 Apr 2021, 16:59Gdje su bona cijene pale?koteljubi_kadnisamtu wrote: 19 Apr 2021, 16:14 Ma jasta ili sada je vrijeme da se kupi stan u New York-u, cijene su pale. Ja bi to uradila, ali pukla mi je guma na autu valja sad to popravljati![]()
Cumez 600 000
- HAVANA
- Penzioner

600000 larado ja s mora na more,s planine na planinu,iz doline u dolinu... dok sam ziv.Plus u medjuprostoru ih izvrtit dok se boje ne rastope.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Ma otislo sve u pm, ja ne znam ko kupuje, ove cifre nisu normalne.HAVANA wrote: 19 Apr 2021, 17:00Nigdje cijene nekretnina nisu pale sa koronom.Bar sto ja znam.Sve je skocilo.Fuddo wrote: 19 Apr 2021, 16:59
Gdje su bona cijene pale?
Cumez 600 000
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Popularne destinacije, tamo se uvijek isplati takva jedna investicija. Belgija je selendra u usporedbi sa i Sarajevom i Pragom. Ovi su žešće turističke destinacije, oba.HAVANA wrote: 19 Apr 2021, 16:32Zlatna koka je stan u centru sarajeva i rentanje booking.To nigdje ne mozes ostvariti taj povrat investicije.U 3 praga i pariza.Meni je povrat investicije 7 godina bio ovim tempom.Izguro 5 i korona jebena.Prodo ga neki dan.Zaradio je jos jedan stan za 5 godina.Sto rentom, sto skokom cijene...Da sam u belgiji kupio dao bi minimum duplo vise para a ne bi ga vratio za 25 godina rentanja.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

@Havana
Kod tebe sav zivot racunica. Ja o jednom a ti o drugom. Govorim o tome kako je najbolje novac ulaziti tamo gdje zivis. Ako imas los stan u Pragu, onda ulozi novac koji imas za bolji stan da zivis kvalitenije.
Ali mogu shvatiti ljude koji ne misle ovako. Forum i jeste za to, da svako da svoje misljenje.
Prethodno sam objasnjavala da renoviranje i deveranje oko izdavanja u SA nije za svakoga. Samo za neke kao ti koji se time bave.
A sada jos prelazis na sasvim drugu temu o tome kako se neko vratio iz Berlina itd
Kod tebe sav zivot racunica. Ja o jednom a ti o drugom. Govorim o tome kako je najbolje novac ulaziti tamo gdje zivis. Ako imas los stan u Pragu, onda ulozi novac koji imas za bolji stan da zivis kvalitenije.
Ali mogu shvatiti ljude koji ne misle ovako. Forum i jeste za to, da svako da svoje misljenje.
Prethodno sam objasnjavala da renoviranje i deveranje oko izdavanja u SA nije za svakoga. Samo za neke kao ti koji se time bave.
A sada jos prelazis na sasvim drugu temu o tome kako se neko vratio iz Berlina itd
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Razmjenjujemo misljenja, vagamo