Čuj ti kockice, nemojte dolazit, a on šljego sa pešteraVrag wrote: 20 Apr 2021, 10:54 Sve tijesno i nabijeno, ne valja vam Sarajevo nikako
Nemojte dolaziti

Moderator: Krokodil Behko
Čuj ti kockice, nemojte dolazit, a on šljego sa pešteraVrag wrote: 20 Apr 2021, 10:54 Sve tijesno i nabijeno, ne valja vam Sarajevo nikako
Nemojte dolaziti
Sad je bas stroze postalo. Ja 3 puta radim izmjenu idejnog projekta a prilicno cista situacija. Odmakni se 3 metra od ivice parcele, nagib silaza u garazu mora biti blablabla, 12 stanova, 12 garaza, krajnji zid krovista 1.20 ne smije 1.60m,polozaj objekta u odnosu na susjedne... Ma sto jada al neka. I treba tako.Taare wrote: 20 Apr 2021, 10:54 Nisam baš siguran, neka me neko ispravi, ali mislim da sam negdje pročitao da se u gradskim naseljima objekat mora odmaknuti minimum 3m od ulice, a uz magistrale barem 7m
Ev rekla sam vec
Tbjrb, nikad srbija, samo lijepa CG
Julia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:00Ev rekla sam vecAli to je valjda tako, volis ono gdje si rodjen, na sta si navikao
"Samo moje misli po ravnici putuju..."
E ti si gospodja ili po starom gospodjica imamo mi i ravnica za tebeJulia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:00Ev rekla sam vecAli to je valjda tako, volis ono gdje si rodjen, na sta si navikao
Eeee onda si raja, a ima i ravnice koliko hocesJulia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:10 Ma nisam gospodja nego nemoj mi brda, molim te. Mi za nasu ulicu kazemo brdoMoram vidjeti imam li kakvu sliku, da pokazem brdo
![]()
Vako starci ko ovo dvoje uselise tu i napravise me 1970g.I to te obiljezi, jebo sve drugo. Meni tako. I ovde se za zelju navijalo a ne za ove sharkove hahare. Doduse jest muftic bio u mom neboderu. Divan ciko.Gomez wrote: 20 Apr 2021, 11:06IMG_20210420_110515.jpgJulia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:00
Ev rekla sam vecAli to je valjda tako, volis ono gdje si rodjen, na sta si navikao
Brdoo, brdooo...Taare wrote: 20 Apr 2021, 11:25 Meni opet ravnica = samoubistvo.
Nekada davno letio za osijek, pa autom do tz.
braćo draga...
Baš nekakva letargična mjesta ko stvorena da fasuješ depresiju.
Tako je.Julia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:27 kako smo svi razliciti![]()
Meni nista ljepse od sela u ravnici (Slavonija, Baranja, Vojvodina)
Sjecam se jednog puta autom za BiH, u autu ja i sestr nazad, i dvoje prijatelja naprijed - Sarajevo i Zenica.
Zimska idila, snijeg, ravnica, srndaci na poljima...Ovo dvoje depresija spucala, a ja i sestra na sedmom nebu![]()
Ja sam dijete čaršijsko, ali priroda i brda su moja ljubav. Na selo sam išla na raspustima, tata dolazio po mene i šibom vidio kući.Taare wrote: 20 Apr 2021, 11:46Tako je.Julia-Klara wrote: 20 Apr 2021, 11:27 kako smo svi razliciti![]()
Meni nista ljepse od sela u ravnici (Slavonija, Baranja, Vojvodina)
Sjecam se jednog puta autom za BiH, u autu ja i sestr nazad, i dvoje prijatelja naprijed - Sarajevo i Zenica.
Zimska idila, snijeg, ravnica, srndaci na poljima...Ovo dvoje depresija spucala, a ja i sestra na sedmom nebu![]()
Taj pašabunar kojeg spominješ uopšte nije u brdu. Koliko se sjećam, bundavica je bio u naselju batva. e, to je u brdu.
Kad se popneš na vrh tog naselja i pogledaš prema sjeveru, vidiš moje naselje.
Dakle, jedno naselje je na jednom brdu, drugo na suprotnom, a između njih dolina.
Ni sam ne znam koliko sam puta otišao iz jednog naselja u drugo.
Recimo, odeš kod jarana, budeš malo i vratiš se. ili, odeš da nešto vidiš/kupiš i bez zadržavanja se vratiš kući. Normala
To je ta navika.
Ovdje u njemačkoj neću metra bez auta.
Al kad dođem u tuzlu, isto dijete.
Maltene svaki dan se spremim i prođem gotovo svaku stazicu kojom sam išao kad sam bio dijete.
Odem u školsko dvorište i maksuz se spustim niz jednu šipku niz koju sam se spuštao kada sam bio dijete.
U insanu se probudi neka energija koja omogući da se sve to pređe i to bez truna umora.
Zanimljivo.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests