bosnjakinja wrote: 21 Apr 2021, 14:28Pa sta? Prodade sdp srebrenicu trebali su se drzzat van vlasti jos
A to sto je s genocidasima u kaoliciji je
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

bosnjakinja wrote: 21 Apr 2021, 14:28Pa sta? Prodade sdp srebrenicu trebali su se drzzat van vlasti jos

Pusti kraju brat moi liepi ....vidiš da ona tambura po onoj maksimi ''nek je naš pa nek do jaja meće, jer ljepše nekako kad nam naš metne do jaja nego anam njihov''Gomez wrote: 21 Apr 2021, 14:31bosnjakinja wrote: 21 Apr 2021, 14:28
Pa sta? Prodade sdp srebrenicu trebali su se drzzat van vlasti jos![]()
A to sto je s genocidasima u kaoliciji je![]()

Plačeni su da riješavaju probleme.bosnjakinja wrote: 21 Apr 2021, 14:31Eu je u svojim problemima,usa ima bitnijih stvari..daj bozeVenera wrote: 21 Apr 2021, 14:29
Pa oni su pokušali spriječiti, nije uspjelo, što su drugo mogli.
Nema to veze sa pameću, već sa odnosima vanjske i unutarnje politike, a danas bi bila drugačija priča.

Ma ja bolan, vam ce stat pred narod i radije ce umrjeti a u Srebrenici kumuje s cetaljima

Mene malo nervira sto je svijet pocetkom devedesetih bio zauzet sobom. Gorilo na sve strane pa im Balkan bio na kraju..Fuddo wrote: 21 Apr 2021, 14:20Znaju svi, samo ima onih kojima istina ne odgovara pa bi da se to nekako upakuje u celofan i puj pike, svi smo isti.paja patak wrote: 21 Apr 2021, 14:16
Pa rekoh da mnogi ne znaju. Ne rekoh svi. Zašto ne znaju i ko je kriv za to, mozemo nagadjati.
A necemo se lagati da ih nema pofin broj.
Ali, malo morgen.
Sve je zapisano, dokumentovano, i sacuvano.

Šta misliš je li Ćamilu svejedno, ili 'pak to gleda kao politiku?

Jel mu bilo svejedno hoće li uzeti fotelju? To je pitanje ....

Svijet, citaj Zapadna Evropa, je monstrumima dao zeleno svjetlo da nas rijese za sva vremena. No kako se sve razvuklo, tako je i njihova javnost pocela dizati glas, i onda su kao odlucili da nesto urade.paja patak wrote: 21 Apr 2021, 14:44Mene malo nervira sto je svijet pocetkom devedesetih bio zauzet sobom. Gorilo na sve strane pa im Balkan bio na kraju..Fuddo wrote: 21 Apr 2021, 14:20
Znaju svi, samo ima onih kojima istina ne odgovara pa bi da se to nekako upakuje u celofan i puj pike, svi smo isti.
Ali, malo morgen.
Sve je zapisano, dokumentovano, i sacuvano.
Vidi i sad situacije. Malo pandemija, malo kinezi, malo ukrajina-Rusija..
Bas ovi izabrali momenat za "mirni razlaz"![]()

Svaka čast rođo ... komentar na mjestu 100%Fuddo wrote: 21 Apr 2021, 14:57Svijet, citaj Zapadna Evropa, je monstrumima dao zeleno svjetlo da nas rijese za sva vremena. No kako se sve razvuklo, tako je i njihova javnost pocela dizati glas, i onda su kao odlucili da nesto urade.paja patak wrote: 21 Apr 2021, 14:44
Mene malo nervira sto je svijet pocetkom devedesetih bio zauzet sobom. Gorilo na sve strane pa im Balkan bio na kraju..
Vidi i sad situacije. Malo pandemija, malo kinezi, malo ukrajina-Rusija..
Bas ovi izabrali momenat za "mirni razlaz"![]()
Imali smo srece sto su na kraju upali Ameri, vodjeni iskljucivo prestizom i dokazivanjem ko ima najvece misice.
Inace, bitni smo im ko sto im je bitan Honduras. Nimalo.
Ono sto je najgore u svemu, na kraju smo mi, poslovicni glupi kakvi jesmo, potrosili svaki kredit i kakve takve simpatije stecene u tom ratu, dozvolili smo najgorem sljamu medju nama da nam kroji sudbine, tj. skloni se, pusti kraju, proce i njihovo, imas svojih briga, bla bla bla.
I sad si tu gdje jesi, opet na pocetku borbe za cisti goli opstanak, nisi nista naucio, nisi nista napravio.
Dedin dedo ostavio tebi problem, ti ga proslijedio svojim potomcima, i sve tako do jednom, dok se ili ne uozbiljis, ili nestanes.

Svi znamo ko je Ćamil, uostalom dovoljno je da je Srebreničanin,

Prioritet je fotelja, i samo fotelja .... Misliš ti da Ćamila boli ćošak za Bošnjake u Srebrenici?? ....Chloe wrote: 21 Apr 2021, 15:02Svi znamo ko je Ćamil, uostalom dovoljno je da je Srebreničanin,
dio je političke kolacije sa genocidašima, kako neko napisa ...
Zanima me šta mislite kako je njemu u toj priči?
Je li fotelja prioritet ili možda šansa da sa kakve takve funkcije ima utjecaja na dešavanja u Srebrenici i pomogne Bošnjacima?![]()

Jok tebe boliedo_79 wrote: 21 Apr 2021, 15:03Prioritet je fotelja, i samo fotelja .... Misliš ti da Ćamila boli ćošak za Bošnjake u Srebrenici?? ....Chloe wrote: 21 Apr 2021, 15:02
Je li fotelja prioritet ili možda šansa da sa kakve takve funkcije ima utjecaja na dešavanja u Srebrenici i pomogne Bošnjacima?![]()

Jok tebe boliedo_79 wrote: 21 Apr 2021, 15:03Prioritet je fotelja, i samo fotelja .... Misliš ti da Ćamila boli ćošak za Bošnjake u Srebrenici?? ....Chloe wrote: 21 Apr 2021, 15:02

Pa bakir ih je tako nazvao, a i ja sam ili to hoces reci da nisuChloe wrote: 21 Apr 2021, 15:02Svi znamo ko je Ćamil, uostalom dovoljno je da je Srebreničanin,

Fudo ja cu za tebe glasat u kojoj god budes stranci ako se vratis vamoFuddo wrote: 21 Apr 2021, 15:08 Mislim da je pred Camila stavljen poprilicno los izbor.
Ili se potpuno skloni i trpi sve moguce gadosti, ili pokusaj uraditi bar nesto da spasis sto se spasiti da.
Camil je mogao ostati u Americi, to mu je opet nekako bio najlaksi izbor, mozda i najbezbolniji.

Rodjo, fala tiGomez wrote: 21 Apr 2021, 15:10Fudo ja cu za tebe glasat u kojoj god budes stranci ako se vratis vamoFuddo wrote: 21 Apr 2021, 15:08 Mislim da je pred Camila stavljen poprilicno los izbor.
Ili se potpuno skloni i trpi sve moguce gadosti, ili pokusaj uraditi bar nesto da spasis sto se spasiti da.
Camil je mogao ostati u Americi, to mu je opet nekako bio najlaksi izbor, mozda i najbezbolniji.
In Fudo we trust![]()
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Bajram 1990. PrijedorChloe wrote: 21 Apr 2021, 13:49Ne razumijem nikako ama baš nikako pojedince koji pljuju po Armiji BiH i svemu našem,Naseef Mushroom wrote: 21 Apr 2021, 13:02
OK, korektno.
To sam mislio više uopšte, taj trend u društvu, kada neko kritikuje pojedine FGR političare koji su za vrijeme rata uglavnom bili u Beogradu i Americi onda je "jebo vas više rat, pričajmo o ekonomiji i sadašnjosti i budućnosti" a kod svake male kritike Mandića i Stojanovića se pominje njihova ratna prošlost da se odbrane.
Ipak, kada smo već kod trendova, primjeti se još jedan trend koji već duže traje ali sve više dolazi do izražaja a to je kod pripadnika ARBiH, Srba, Hrvata i Bosanaca sa Popisa 2013. a to je sve veća antipatija prema ARBiH i ratnim dešavanjima sa naše strane.
Siguran sam da se svi oni mogu vratiti u 1992. godinu da se 90% ne bi priključilo ARBiH a time ne mislim zato što bi znali da će biti Dayton luđačka košulja, da BiH neće biti bar na nivou Slovenije ili da će biti toliko privatnika već zbog onoga što oni zovu "islamizacijom Armije" samo zato sto Bošnjaci kao jedini narod u SFRJ nisu zadržali komunjarski mentalitet.
Neki su razočarani, neki se kaju što nisu ostali uz svoj narod jer iako osuđuju zločine svog naroda bar bi mogli slobodnije disati jer ne bi morali slušati selame i gledati Alijinog sina, neki smatraju kada gledaju (navodne) igre Bakira sa Dodikom i Čovićem da je sve bilo isplanirano 90ih i da su izrađeni.
Šta želim reći, ovakvo konstantno pljuvanje pojedinih koji koriste argument "Ja to mogu, ja sam bio u ARBiH" ne znači apsolutno ništa jer nakon onoga što zovu islamizacijom Armije to nije više u rangu "Ja smijem crncu reći nigger jer sam i ja crnac" već oni imaju antipatiju prema ARBiH isto kao neko ko je bio u HVO ili vrs i najradije bi da su mogli bili u nekoj četvrtoj armiji.
još manje naplaćivanje patrotizma ( koji je zapravo bio obaveza svakog od nas da branimo svoj živote i svoje ognjište ).
Ni nakon Srebrenice, Prijedora, Ahmića, Foče itd. toliko prognanih, silovanih, ubijenih civila nije podsjetnik šta se dešavalo.
Silovana je Munira jer je Munira, a mogla je ne znati ni bismilu proučiti.
Ubijen je Mujo koji je nekoliko dana prije najeo se krmetine, napio rakije i ssubhanallah Boga psovao sa susjedom Mirkom.
Ubijena je beba koja nije imala priliku ni upoznati sebe kamo li znati kojem narodu pripada.
I da se isto ponovi, veli ja se ne bih borio. Ostavio bi neko oca, mater, djecu da neko mrcvari bez pokuašaja da ih zaštiti. Malo morgen.
Žensko sam, u normalnoj situaciji ko mi dirne dijete ujedam i grebem, a kamo li da su im životi u pitanju.
ili možda ja baš nisam normalna.
![]()

Ne bih se složila s tobom. Koliko poznajem Ćamila, fotelja nije prioritet, i nije mu to sjelo, ali to je politika.edo_79 wrote: 21 Apr 2021, 15:03Prioritet je fotelja, i samo fotelja .... Misliš ti da Ćamila boli ćošak za Bošnjake u Srebrenici?? ....Chloe wrote: 21 Apr 2021, 15:02
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest