MorningStar wrote: 21 Apr 2021, 19:48Ostala mu je nepokretna mati u bijeljini sa njim , nikada se nije zenio - kaze da je mozda i mogao pobjeci ali da ostavi mamu sto nije zelio , kada je vec krenulo ubijanje odmah je otisao da se prijavi u vojsku njima jer je znao da ili to ili je gotov.A ne znam posto si oficir vjerovatno znas da od bijeljine do prve slobodne teritorije imas ihihi suho polje,ugljevik,priboj pa majevicu.Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2021, 19:44
Otuda, đe ti zalaziš, da su svi htjeli otići, imali su fore pola godine, svi da se pokupe, Srbima ne bi bilo krivo. Znači, taj lik ili ti, neko od vas dvojice masla. Evo, živi dokaz upravo diskutuje, s tobom.
Nego, brlog patriotizam. Niko nema kuću, samo oni. Ostali da čuvaju kuće, pa ih ljudi mobilisali.
Eno jedan se na fejsu hvali, kako je uspio ostati u Bijeljini, jer je sa 16. godina kopao rovove za četnike. Još kaže da će uslikati vojnu knkjižicu, u sliučaju da mu neko ne vjeruje. Lik se hvali. Šteta što ga naši nisu odradili na vrijeme, dok je imao 16., god, da se ne razmnoži.
Dalje ako je imao fore da ide kako onda pobise onolike ljude po bijeljini arkanovci ??
I koliko je takvih slučajeva, s nepokretnim roditeljima, realno?
Što se tiče pitanja, Arkanovci što su pobili, pobili su prvih dana, kad se slabo ko i nadao, da će biti takvi pokolji. Pobili oko 100 civila, a tokom rata, domaći četnici su pobili još do 300 civila. Pred Hagom je dokazano oko 250 civila iz BN.
U zapisnik da uđe, prva četnička žrtva u Bijeljini, bio je Milo Lukić, brat narodnog heroja Veljka Lukića Kurjaka. U pitajnu je bilo skoro punih 50 godina, brižljivo njegovane četničke osvete. Skupa s njim, pobili su njegovu njegovateljicu (bio je slabo pokretan) i 16-godišnjeg komšiju, koji se tu slučajno zatekao. Krivicu su svalili na Muslimane, navodno ih oni pobili, a ja mislim da je tu očito kako ih je neko drugi pobio, samo ako se makar malo poznaje ratni put Veljka Lukića Kurjaka.