Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by Taare »

paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:29 Zasto si ubijedjen da Srbija nece unijeti tesko naoruzanje u manji entitet?
I mislis da ne bi bilo isto placenih budala, sa one strane drine, koji bi dosli opet da brane srbiju na treskavici?
Joj, objasnio sam to barem deset puta. Jedne prilike sam čak do u detalje pisao o toj temi.
Srbija se ne smije umiješat.
Najveći benefit te akcije bio bi taj što bismo se rušenjem rs a automatski i dejtona, momentalno vratili na ustav rbih. Dakle, nema entiteta, nema konstitutivnosti, nema kantona...
Vjerujem da bi veliki broj srba napustio bih i krenuo put srbije, ali koga nema bez njega se mora :zubi
Pogledao sam onaj intervju koji je senad imao u bg, vučko se svakako žali da mu fali radne snage.
da, žrtvovao sam oko dva sata i pogledao taj intervju. Ono, uradih to vođen uzrečicom da prijatelje držimo blizu sebe, ali neprijatelje još bliže.
Uuuh, zeznut je vučko.
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8284 times
Status: Online

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by Duminjo »

Chloe wrote: 21 Apr 2021, 22:27
Fuddo wrote: 21 Apr 2021, 22:20

Hamdo?
Zna
Djes to pitat
Vidi se da nisi informisan

Zar ima onih koji ne znaju kako je Hamdo nasamario Fikreta I njegove I dokopao se naoružanja i logistike? :(

Rekoh jucer da nas ima mladjih. Ja napunio 7 godina pred potpisivanje dejtona. Agresiju preživio u podrumu i trceci ispred snajpera. Ne može se sve znati. Pogotovo ne moze neko dijete iz srednje Bosne znati sta se sve desavalo u krajini. Nije to nikakva sramota kako se zeli predstaviti. Uci i gledaj srednju bosnu, gledaj Sarajevo. Polako, doci ce i Krajina na red. Ne znam od kud potreba da se odjednom ovako distancira. Jao jel moguce da neko ne zna 🙈 eto moguce je, što nas niste ucili?

I sve sto znam, znam zahvaljujuci vlastitoj zelji da naucim. Nikad niko nije reko "sjedi da ti objasnim i ispricam". I to što mladje generacije ne znaju, zaboravljaju i nemaju interesa, nije njihova krivica vec isključivo vaša
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

1053462933.jpg
Hajmo žene branit nam našu milu domovinu , našu majčicu :jupi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo »

Ljudi, ovo treba zakljucat.
Poceli ste se zajebavat.
Dozvolite da se obratimo
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

:valja
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:45 Rekoh jucer da nas ima mladjih. Ja napunio 7 godina pred potpisivanje dejtona. Agresiju preživio u podrumu i trceci ispred snajpera. Ne može se sve znati. Pogotovo ne moze neko dijete iz srednje Bosne znati sta se sve desavalo u krajini. Nije to nikakva sramota kako se zeli predstaviti. Uci i gledaj srednju bosnu, gledaj Sarajevo. Polako, doci ce i Krajina na red. Ne znam od kud potreba da se odjednom ovako distancira. Jao jel moguce da neko ne zna 🙈 eto moguce je, što nas niste ucili?
Hamdija abdić tigar. Inače čovjek koji se ne može pohvalit blistavom karijerom i čistom vestom.
U ratu je valjao.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo »

paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:45

Zar ima onih koji ne znaju kako je Hamdo nasamario Fikreta I njegove I dokopao se naoružanja i logistike? :(

Rekoh jucer da nas ima mladjih. Ja napunio 7 godina pred potpisivanje dejtona. Agresiju preživio u podrumu i trceci ispred snajpera. Ne može se sve znati. Pogotovo ne moze neko dijete iz srednje Bosne znati sta se sve desavalo u krajini. Nije to nikakva sramota kako se zeli predstaviti. Uci i gledaj srednju bosnu, gledaj Sarajevo. Polako, doci ce i Krajina na red. Ne znam od kud potreba da se odjednom ovako distancira. Jao jel moguce da neko ne zna 🙈 eto moguce je, što nas niste ucili?

I sve sto znam, znam zahvaljujuci vlastitoj zelji da naucim. Nikad niko nije reko "sjedi da ti objasnim i ispricam". I to što mladje generacije ne znaju, zaboravljaju i nemaju interesa, nije njihova krivica vec isključivo vaša
Image
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Taare wrote: 21 Apr 2021, 22:44
paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:29 Zasto si ubijedjen da Srbija nece unijeti tesko naoruzanje u manji entitet?
I mislis da ne bi bilo isto placenih budala, sa one strane drine, koji bi dosli opet da brane srbiju na treskavici?
Joj, objasnio sam to barem deset puta. Jedne prilike sam čak do u detalje pisao o toj temi.
Srbija se ne smije umiješat.
Najveći benefit te akcije bio bi taj što bismo se rušenjem rs a automatski i dejtona, momentalno vratili na ustav rbih. Dakle, nema entiteta, nema konstitutivnosti, nema kantona...
Vjerujem da bi veliki broj srba napustio bih i krenuo put srbije, ali koga nema bez njega se mora :zubi
Pogledao sam onaj intervju koji je senad imao u bg, vučko se svakako žali da mu fali radne snage.
da, žrtvovao sam oko dva sata i pogledao taj intervju. Ono, uradih to vođen uzrečicom da prijatelje držimo blizu sebe, ali neprijatelje još bliže.
Uuuh, zeznut je vučko.
Od koga ne smije? Od istih onih od kojih vec nisu smjeli?
Ko ti kontroliše Drinu i koliko je tesko prebaciti naoružanje?
Srbija nije beograd i ne žive svi kao u Beogradu. Veliki dio Srbije je jad i blijeda koji živi na granici siromastva. Mislis da je to problem platiti?
Srbija sve nesto ne smije a prije par godina na nekoj sjednici izglasase jedon od prioriteta odbrane Srbije i Republika Srpska (nesto tako. Uglavnom zastita entiteta Republika srpske i cisto guranje nosa u našu državu).

Sve oni nesto ne smiju a svašta im prolazi. Cak i u ovom prividnom miru za kojeg je jedan gospodin fino reko "i poslije rata je rat"
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Jednostavno ne smije. Postoje razlozi zbog kojih ne smije.
Neka ti drugi pojasne zašto ne smiju.
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Moze mi i bog pojasniti. Ja mu vjerovati necu.
Bar onom dijelu sto se tice prebacivanja naoružanja i pojedinih "elitnih" jedinica.

Jbg
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3247 times

Post by Melek »

AKO, nakon godinu dana i novih izbora se pokaže da je Ivanić u pravu, a hoće, neću više ni jedne o stanju i politici, forum neforum. Dobro, znam za laktaško krme, ali ako i ovaj gazi rad svoga rahmetli oca zarad fotelje, prepada narod da bježi zarad fotelje i tako to, onda je gori od tog krmeta. Vidjećemo. Šta je Aljo čuvo u trezoru dok je Bosnu branio, bogte...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Izvini. Neka imena, čini mi se da bi svi trebali znati. :cudi:

Tvoju želju da naučiš i spoznaš šta se dešavalo je za svaku pohvalu, s tim da se nadam da pazxiš na izvor informacija.

Boldano :ok nažalost, jeste naša greška. Iz naših domova pa do interneta na kojem smo kaskali za Srbima i Hrvatima pa su uspjeli omladini napuniti glave sa dezinformacijama i iskrivljenim dešavanjima.
Primjer takvog omladinca je naš Mute, a masa je takvih.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Kad pitaš šta su, sve se to izjašnjava ko musliman, a otpadaju od vjere ko od šale.
"Allaha mi i boga", "da bog kaže..." i slične širkijate poput najtežih psovki pucaju ko na traci. :roll
Svi mi se morete obratit
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Melek wrote: 21 Apr 2021, 23:10 AKO, nakon godinu dana i novih izbora se pokaže da je Ivanić u pravu, a hoće, neću više ni jedne o stanju i politici, forum neforum. Dobro, znam za laktaško krme, ali ako i ovaj gazi rad svoga rahmetli oca zarad fotelje, prepada narod da bježi zarad fotelje i tako to, onda je gori od tog krmeta. Vidjećemo. Šta je Aljo čuvo u trezoru dok je Bosnu branio, bogte...
Da li bi ti zbog fotelje gazio rad svog oca?
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2108 times
Been thanked: 1024 times

Post by amidza idriz »

Kad' zapjevamo, pooneesii zastavuu Bakireee bezeee...a on ogrnuo sako preko ramena i ide na celu kolone. :hm
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Ne moras znati. Znaju li krajisnici za rahmetli Tufu Buzu iz Visokog koji je sam stao pred konvoj JNA koji je napustao Zenicu i zaustavio ga, pozvao pukovnika van na pregovore, pocupao mu cinove i rekao "Pukovnice deloziran si" i naredio da svi napuste pjesice konvoj i ostave svo naoruzanje i vozila prijeteci da su opkoljeni sa svih strana a imao je samo desetak momaka u okolnoj sumi? I tim oruzjem smo poslije ratovali. Haloooo zarobio sam bez oruzja cijeli konvoj JNA! Kazu da je ubijen u sumnjivim okolnostima na nasoj strani od SDA gazda. :kafa

Znaju li krajisnici za njega? Ne znaju. :kafa

Znaju li za majora avijacije Zaima Besevica koji je izvukao narod iz istocne Bosne u ogromnom zbjegu kroz zasjede iz dvostrukog obruca, sakrivajuci ih od avijacije i organizirajuci diverzantske grupe da ulaze neprijatelju iza ledja na pravac na kojem napada da bi probio obruc da izvuce narod, kojeg su zbog taktike ratovanja cetnici prozvali Vuk sa Zelengore? Ne znaju ... ne moras ni ti znati kako je Hamdo nasamario Abdica. Vozdra. :kafa
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2021, 20:09 U zapisnik da uđe, prva četnička žrtva u Bijeljini, bio je Milo Lukić, brat narodnog heroja Veljka Lukića Kurjaka. U pitajnu je bilo skoro punih 50 godina, brižljivo njegovane četničke osvete. Skupa s njim, pobili su njegovu njegovateljicu (bio je slabo pokretan) i 16-godišnjeg komšiju, koji se tu slučajno zatekao. Krivicu su svalili na Muslimane, navodno ih oni pobili, a ja mislim da je tu očito kako ih je neko drugi pobio, samo ako se makar malo poznaje ratni put Veljka Lukića Kurjaka.
Kad su cetnici provalili u Aerodromsko naselje (Dobrinja) prvo su likvidirali dvije kompletne pravoslavne porodice, zajedno sa djecom jer su bili partizanskog korijena. I to tako sto su ih izveli na ulicu i poubijali za primjer srbima koji ih ne bi podrzali.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

animals wrote: 21 Apr 2021, 21:35
Pasaga wrote: 21 Apr 2021, 20:50 kazem bolan,kupuj,pravi ...i suti,ni bjele ....
a oni proglasavaju viskove,unistavaju ....
Iz Viteza ,ona Covketova pusacica prodevri u Srbiju masinu sto je
haman Evropa nema,sad ljudi rade ...mogu ,mislit
I niko se ne pocesa...sto,po kom osnovu ....
Kakvu masinu..
citah to prije mozda godinu..
to je proslo tiho,bez prasine
neka masina,koja radi komponente za raketno naoruzanje,tako nesto
Imala je neprocjenjivu vrjednost za namjensku ind,
I nista manje ,nego u Srbiju
Naravno,to nije zlocin,kriminal najteze vrste
Opet je ostala na mjestu ministra odbrane....ti jarca :oklagija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

amidza idriz wrote: 22 Apr 2021, 00:31 Kad' zapjevamo, pooneesii zastavuu Bakireee bezeee...a on ogrnuo sako preko ramena i ide na celu kolone. :hm
Joj još kad ga nasminkaju Apidža ,prava Turska serija ,mašala.

😂
Ostalo je cutanje.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22838 times

Post by HAVANA »

Ocistite prvo mine, pa cemo onda ratovat. Izginucemo svi, kaze sabit. :hm
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”