Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times
Status: Offline

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by Pasaga »

animals wrote: 21 Apr 2021, 21:35
Pasaga wrote: 21 Apr 2021, 20:50 kazem bolan,kupuj,pravi ...i suti,ni bjele ....
a oni proglasavaju viskove,unistavaju ....
Iz Viteza ,ona Covketova pusacica prodevri u Srbiju masinu sto je
haman Evropa nema,sad ljudi rade ...mogu ,mislit
I niko se ne pocesa...sto,po kom osnovu ....
Kakvu masinu..
citah to prije mozda godinu..
to je proslo tiho,bez prasine
neka masina,koja radi komponente za raketno naoruzanje,tako nesto
Imala je neprocjenjivu vrjednost za namjensku ind,
I nista manje ,nego u Srbiju
Naravno,to nije zlocin,kriminal najteze vrste
Opet je ostala na mjestu ministra odbrane....ti jarca :oklagija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by Hurija »

amidza idriz wrote: 22 Apr 2021, 00:31 Kad' zapjevamo, pooneesii zastavuu Bakireee bezeee...a on ogrnuo sako preko ramena i ide na celu kolone. :hm
Joj još kad ga nasminkaju Apidža ,prava Turska serija ,mašala.

😂
Ostalo je cutanje.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2848 times
Been thanked: 23514 times

Post by HAVANA »

Ocistite prvo mine, pa cemo onda ratovat. Izginucemo svi, kaze sabit. :hm
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

HAVANA wrote: 22 Apr 2021, 06:31 Ocistite prvo mine, pa cemo onda ratovat. Izginucemo svi, kaze sabit. :hm
:D.

Nije smijesno, ali dobra opaska. :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9786 times
Been thanked: 11527 times

Post by Krokodil Behko »

Evo, četnici počeli

Inspektori u Podrinju ispituju bivše pripadnike Armije RBiH: Zanima ih granatiranje Zvornika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) već izvjestan period na saslušanja pozivaju bivše pripadnike Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su se nakon rata vratili u svoja razorena mjesta u Podrinju.

Povod saslušanja za sada nije poznat, a prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, najviše poziva je upućeno Zvorničanima.

Prostorije Policijske uprave Zvornik već okvirno dva mjeseca posjećuju bivši pripadnici Armije RBiH, koji su od MUP-a RS dobili pozive za saslušanje.

Zašto ih ispituju?
Konkretni razlozi njihovog ispitivanja još uvijek nisu poznati, a povratnici u strahu kažu da ne znaju da li se i pod čijom istragom nalaze. Kako tvrde, među onima koje misteriozno ispituju najviše je osoba kojima je početkom agresije u Zvorniku ubijeno i po nekoliko članova najuže porodice.

Zbog straha koji osjećaju, povratnici koji su do danas saslušani javno ne smiju govoriti, zbog čega i štitimo identitet jednog od naših sagovornika u ovoj priči.

Kroz naš zajednički razgovor zaključujemo da je svim ispitanicima jedna stvar zajednička - da su im zvornički inspektori postavljali pitanja o navodnim granatiranjima Zvornika i okolnih srpskih sela.

"Osobe, odnosno inspektori u Zvorniku, koji su mene i ostale ispitivali, vršili su izuzetno jake pritiske da iznesemo imena osoba koje su odgovorne za navodno granatiranje Zvornika, Malog Zvornika i Kozluka s položaja Armije RBiH, što naprosto nije bilo moguće. Ali, na sve moguće načine, sijanjem straha među nama, pokušavali su nas natjerati da potvrdimo njihove teze", kazao nam je jedan od bivših pripadnika Armije RBiH (identitet poznat redakciji) koji je saslušan u Policijskoj upravi u Zvorniku.

Sijanje straha
Naš sagovornik navodi i to da u Policijskoj upravi u Zvorniku precizan odgovor na pitanje zašto je pozvan na saslušanje nije mogao dobiti.

"Na pitanja koja sam ja njima postavljao odgovora nije bilo, ali su suprotno tome ustanovili posebnu matricu po kojoj su funkcionisali. Poseban pritisak pitanjima i najviše utjerivanja straha u kosti pretrpjeli su Bošnjaci koji žive na području Republike Srpske. Vrijeme provedeno u policijskoj stanici bilo je izuzetno neugodno i ne znam samo koji im je krajnji cilj, kad svi znamo da je čista laž da smo mi učestvovali u granatiranju srpskih sela u okolini Zvornika", ogorčeno dodaje naš sagovornik.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, inspektori iz Republike Srpske u proteklom periodu mirne nisu ostavljali ni povratnike u drugim podrinjskim mjestima, poput Bratunca, koje su također pozivali na saslušanja. Prema našim saznanjima, do danas je pozive za javljanje u nadležnu policijsku stanicu dobilo između 200 i 300 osoba.

Vrijedi kazati i to da ovo nije prvi put da bošnjačke povratnike saslušavaju inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, konkretnije Policijske uprave Zvornik.

Bošnjaci iz Zvornika već 29 godina čekaju da bh. pravosudne institucije formiraju predmet o ratnim zločinima u tom kraju. Agresori su, kako se vjeruje, u samo jednom danu u Bijelom Potoku nadomak Zvornika streljali blizu 700 muškaraca.

Istragu o tom zločinu vodilo je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, da bi zatim predmet preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ali krajnji ishod nikada nije postao poznat.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Odraz wrote: 22 Apr 2021, 03:37
paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:45

Rekoh jucer da nas ima mladjih. Ja napunio 7 godina pred potpisivanje dejtona. Agresiju preživio u podrumu i trceci ispred snajpera. Ne može se sve znati. Pogotovo ne moze neko dijete iz srednje Bosne znati sta se sve desavalo u krajini. Nije to nikakva sramota kako se zeli predstaviti. Uci i gledaj srednju bosnu, gledaj Sarajevo. Polako, doci ce i Krajina na red. Ne znam od kud potreba da se odjednom ovako distancira. Jao jel moguce da neko ne zna 🙈 eto moguce je, što nas niste ucili?

I sve sto znam, znam zahvaljujuci vlastitoj zelji da naucim. Nikad niko nije reko "sjedi da ti objasnim i ispricam". I to što mladje generacije ne znaju, zaboravljaju i nemaju interesa, nije njihova krivica vec isključivo vaša
Ne moras znati. Znaju li krajisnici za rahmetli Tufu Buzu iz Visokog koji je sam stao pred konvoj JNA koji je napustao Zenicu i zaustavio ga, pozvao pukovnika van na pregovore, pocupao mu cinove i rekao "Pukovnice deloziran si" i naredio da svi napuste pjesice konvoj i ostave svo naoruzanje i vozila prijeteci da su opkoljeni sa svih strana a imao je samo desetak momaka u okolnoj sumi? I tim oruzjem smo poslije ratovali. Haloooo zarobio sam bez oruzja cijeli konvoj JNA! Kazu da je ubijen u sumnjivim okolnostima na nasoj strani od SDA gazda. :kafa

Znaju li krajisnici za njega? Ne znaju. :kafa

Znaju li za majora avijacije Zaima Besevica koji je izvukao narod iz istocne Bosne u ogromnom zbjegu kroz zasjede iz dvostrukog obruca, sakrivajuci ih od avijacije i organizirajuci diverzantske grupe da ulaze neprijatelju iza ledja na pravac na kojem napada da bi probio obruc da izvuce narod, kojeg su zbog taktike ratovanja cetnici prozvali Vuk sa Zelengore? Ne znaju ... ne moras ni ti znati kako je Hamdo nasamario Abdica. Vozdra. :kafa
Et' znam ko su spomenuti, ne znam njihove ratne puteve od do, ali znam ko su, a svakako si u pravu. :ok

Nažalost, Hamdo je sklon aferama pa sam zbog toga mislila da ga zna. Što Tare reče, u ratu nam je valjao, pa na neke bisere današnjice malo zažmirimo.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times
Status: Online

Post by edo_79 »

Chloe wrote: 21 Apr 2021, 23:24
Melek wrote: 21 Apr 2021, 23:10 AKO, nakon godinu dana i novih izbora se pokaže da je Ivanić u pravu, a hoće, neću više ni jedne o stanju i politici, forum neforum. Dobro, znam za laktaško krme, ali ako i ovaj gazi rad svoga rahmetli oca zarad fotelje, prepada narod da bježi zarad fotelje i tako to, onda je gori od tog krmeta. Vidjećemo. Šta je Aljo čuvo u trezoru dok je Bosnu branio, bogte...
Da li bi ti zbog fotelje gazio rad svog oca?
A šta je to Bakir zgazio a da nije zbog fotelje?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

edo_79 wrote: 22 Apr 2021, 08:50
Chloe wrote: 21 Apr 2021, 23:24

Da li bi ti zbog fotelje gazio rad svog oca?
Kompleksno pitanje Edo.
Svi znamo da Alija rah. nije bio za to da Bakir ulazi toliko u politiku, zato je i postavio rah. Tihića,
ne što je smatrao sina nesposobnog nego zbog predrasuda, osuda i svega što će se lomiti preko njegovih leđa
samim tim što je njegov sin.

Ja ne mislim da je zbog fotolje. :cudi
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Chloe wrote: 22 Apr 2021, 08:58
edo_79 wrote: 22 Apr 2021, 08:50

Kompleksno pitanje Edo.
Svi znamo da Alija rah. nije bio za to da Bakir ulazi toliko u politiku, zato je i postavio rah. Tihića,
ne što je smatrao sina nesposobnog nego zbog predrasuda, osuda i svega što će se lomiti preko njegovih leđa

Pa zbog čega onda prodaše Srebrenicu ulaskom u koaliciju sa SNSD-om ako nije za par fotelja??
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Chloe wrote: 21 Apr 2021, 23:13
paja patak wrote: 21 Apr 2021, 22:45

Rekoh jucer da nas ima mladjih. Ja napunio 7 godina pred potpisivanje dejtona. Agresiju preživio u podrumu i trceci ispred snajpera. Ne može se sve znati. Pogotovo ne moze neko dijete iz srednje Bosne znati sta se sve desavalo u krajini. Nije to nikakva sramota kako se zeli predstaviti. Uci i gledaj srednju bosnu, gledaj Sarajevo. Polako, doci ce i Krajina na red. Ne znam od kud potreba da se odjednom ovako distancira. Jao jel moguce da neko ne zna 🙈 eto moguce je, što nas niste ucili?

I sve sto znam, znam zahvaljujuci vlastitoj zelji da naucim. Nikad niko nije reko "sjedi da ti objasnim i ispricam". I to što mladje generacije ne znaju, zaboravljaju i nemaju interesa, nije njihova krivica vec isključivo vaša
Izvini. Neka imena, čini mi se da bi svi trebali znati. :cudi:

Tvoju želju da naučiš i spoznaš šta se dešavalo je za svaku pohvalu, s tim da se nadam da pazxiš na izvor informacija.

Boldano :ok nažalost, jeste naša greška. Iz naših domova pa do interneta na kojem smo kaskali za Srbima i Hrvatima pa su uspjeli omladini napuniti glave sa dezinformacijama i iskrivljenim dešavanjima.
Primjer takvog omladinca je naš Mute, a masa je takvih.
Chloe jel znaš ti ko je Sabin Pehić, zlatni ljiljan iz Maglaja?? Ne znaš?? Naravno isto kao što pola raje u to doba nije znalo za heroje širom BiH tako da ta konstatacija tipa ''trebali bi da znaju'' nije malkice na mjestu ....
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 6965 times

Post by Matan »

Taare wrote: 21 Apr 2021, 23:16 Kad pitaš šta su, sve se to izjašnjava ko musliman, a otpadaju od vjere ko od šale.
"Allaha mi i boga", "da bog kaže..." i slične širkijate poput najtežih psovki pucaju ko na traci. :roll
Zasto Bosnjak mora biti i musliman..
Zasto Bosnjak vezes za Islam.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

edo_79 wrote: 22 Apr 2021, 09:03
Chloe wrote: 21 Apr 2021, 23:13

Izvini. Neka imena, čini mi se da bi svi trebali znati. :cudi:

Tvoju želju da naučiš i spoznaš šta se dešavalo je za svaku pohvalu, s tim da se nadam da pazxiš na izvor informacija.

Boldano :ok nažalost, jeste naša greška. Iz naših domova pa do interneta na kojem smo kaskali za Srbima i Hrvatima pa su uspjeli omladini napuniti glave sa dezinformacijama i iskrivljenim dešavanjima.
Primjer takvog omladinca je naš Mute, a masa je takvih.
Chloe jel znaš ti ko je Sabin Pehić, zlatni ljiljan iz Maglaja?? Ne znaš?? Naravno isto kao što pola raje u to doba nije znalo za heroje širom BiH tako da ta konstatacija tipa ''trebali bi da znaju'' nije malkice na mjestu ....
Čini mi se da sam po tom pitanju nešto napisala iznad ... :ok
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

edo_79 wrote: 22 Apr 2021, 09:01
Chloe wrote: 22 Apr 2021, 08:58

Kompleksno pitanje Edo.

Pa zbog čega onda prodaše Srebrenicu ulaskom u koaliciju sa SNSD-om ako nije za par fotelja??
Vidiš, na USK-a SDA je ulazila u kolaciju sa Laburistima tj. babinima. Prva sam ja na to bijesnila i kritikovala.
Baš mi je bilo krivo.

Nakon što je A-SDA formirala Vladu USK-a i kad vidim kako oni "koaliraju" na osobnim interesima,
kakav cirkus se pravi, stranačke kolacije su političke korektne koliko god nama ne sjedale.

Ta Laburistička stranka je došla do Kantonalne skupštine zahvaljući Izborima građana, koje oni predstavljaju i to je za mene pošteno. ( ne ulazim na dešavanja unutar stranke), za razliku od npr. novoizabranog Ministra Jusica koji je pola obitelji smjestio na određene pozicije ucjenjujući.

Ćamil ako u narodnom periodu, službeno uradi nešto na štetu građana Srebrenice tj. Bošnjaka, prva ću mu reći da se prodao za fotelju, do tad to gledam kao politički potez za opći interes Bošnjaka Srebrenice.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Chloe wrote: 22 Apr 2021, 09:24
edo_79 wrote: 22 Apr 2021, 09:01

Vidiš, na USK-a SDA je ulazila u kolaciju sa Laburistima tj. babinima. Prva sam ja na to bijesnila i kritikovala.
Baš mi je bilo krivo.

Nakon što je A-SDA formirala Vladu USK-a i kad vidim kako oni "koaliraju" na osobnim interesima,
kakav cirkus se pravi, stranačke kolacije su političke korektne koliko god nama ne sjedale.

Ta Laburistička stranka je došla do Kantonalne skupštine zahvaljući Izborima građana, koje oni predstavljaju i to je za mene pošteno. ( ne ulazim na dešavanja unutar stranke), za razliku od npr. novoizabranog Ministra Jusica koji je pola obitelji smjestio na određene pozicije ucjenjujući.

Ćamil ako u narodnom periodu, službeno uradi nešto na štetu građana Srebrenice tj. Bošnjaka, prva ću mu reći da se prodao za fotelju, do tad to gledam kao politički potez za opći interes Bošnjaka Srebrenice.
Prvo hajmo bojkot , nema teorije genocidasi ovo ono - pa onda "ma eto to nije tako ni lose ono to malo u koaliciju to je radi naroda" tragikomicno , al interesantno ljudi ono pored ociju i usiju opet :valja ...
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 09:26

Baš mi je bilo krivo.

Prvo hajmo bojkot , nema teorije genocidasi ovo ono - pa onda "ma eto to nije tako ni lose ono to malo u koaliciju to je radi naroda" tragikomicno , al interesantno ljudi ono pored ociju i usiju opet :valja ...
Isto kao sto odjednom nekima mladen ivanic odjednom pametan i on je genocidas jbg
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Baš mi je bilo krivo.

Momak, i za mene su autonomaši autonomaši, al' s njima živim, moje pola obitelji su tu, pa sjedimo i sarađujemo, a svako svoje ganja.
Tako smo imali situaciju na zadnjim izborima da imamo zajedničkog kandidata za načelnika općine.

Najlakše je :maja i ismijavati, al' to pripisujem tvom neiskustvu u praktičnom dijelu politike.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

animals wrote: 22 Apr 2021, 09:09
Taare wrote: 21 Apr 2021, 23:16 Kad pitaš šta su, sve se to izjašnjava ko musliman, a otpadaju od vjere ko od šale.
"Allaha mi i boga", "da bog kaže..." i slične širkijate poput najtežih psovki pucaju ko na traci. :roll
Zasto Bosnjak mora biti i musliman..
Zasto Bosnjak vezes za Islam.
Pa uvijek je iz muslimanske porodice.

Pa jeste povezanonsa Islamom.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Chloe wrote: 22 Apr 2021, 09:32

Momak, i za mene su autonomaši autonomaši, al' s njima živim, moje pola obitelji su tu, pa sjedimo i sarađujemo, a svako svoje ganja.
Tako smo imali situaciju na zadnjim izborima da imamo zajedničkog kandidata za načelnika općine.

Najlakše je :maja i ismijavati, al' to pripisujem tvom neiskustvu u praktičnom dijelu politike.
A sa vlaHima mozel to saradnja - imal tu pragmaticnosti - il samo kad Zdeja koalira - to kada bi sdp uradio ili konakovic ili ne znam ko ono ti bi naravno rekla ma to je prakticna politika :valja
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 09:34
Chloe wrote: 22 Apr 2021, 09:32

A sa vlaHima mozel to saradnja - imal tu pragmaticnosti - il samo kad Zdeja koalira - to kada bi sdp uradio ili konakovic ili ne znam ko ono ti bi naravno rekla ma to je prakticna politika :valja
Ja govorim u svoje ime i svoje viđenje, nisam glasnogovornik ničiji.

A tvoj način pisanja govori i previše o tebi. Ne ciitiraj me više.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2299 times
Been thanked: 5577 times

Post by Beni »

Fuck you a friendly note to start the day
Post Reply

Return to “Politika u BiH”