Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times
Status: Offline

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 22 Apr 2021, 17:56
MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 17:54
Jasta nego pati :valja a svasta :valja nisu svi Bosnjaci tvoje selo ebemu misa :ooo
Jbg sultan erdo izjavi mrs 2k lajkova na klixu be vidim da de iko veze za austriju :oo

Naprotiv kad su de kurz i erdo svadjali vidjelo de gdje bosnjacka lojalnost
I to spajas sa zalom za osmanskim carstvom :valja
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Post by Taare »

Uglavnom, krenulo se odatle da su neke neupućene individue izjednačile religijsku i nacionalnu pripadnost.
Ok, kasnije su shvatile da su napisale gomilu gluposti i pokušale sa relativizirat tako što su vezale jedno uz drugo kako bi se raja složila sa onim što su trabunjali.
Helem, ono što je bitno jeste to da nema znaka jednakosti, pa niko nema pravo da izjednačava vjersku i nacionalnu pripadnost.
Bošnjak može biti i ateista, i jevrej, i pravoslavac, i katolik, i musliman, a bome i agnostik.
Ko god se usudi da stavi znak jednakosti između recimo bošnjaštva i islama, takav se treba tretirati kao neprijatelj naroda, a samim time i države.
Jer ako u bih imaš taj i taj broj ljudi koji se izjašnjavaju kao muslimani, pa staviš znak jednakosti između njih i nacije, automatski si od ostalih građana napravio ljude bez zemlje.

Isto tako, nemoguće je da se neki pojedinac ili grupa odreknu svoje nacije.
Ono što bi se napravilo gurajući tu nakaradu zvanu bošnjak= musliman, jeste to da bismo obespravili veliki broj naših sugrađana gurajući ih u tor "ostali"
I onda na taj način sami sebi činimo medvjeđu uslugu i postajemo manjina u vlastitoj zemlji.
Svi mi se morete obratit
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25414 times
Been thanked: 25901 times
Status: Online

Post by ironman »

Zmaj od Bosne.
O podanistvu toliko.
Tursku volim i postujem jer su prijatelji ali globalno,mi Bosnje iz BiH imamo samo jednog prijatelja koji nas nikad nije izdao .
To su SAD i toga se treba drzati.
Ponavljam,braca Turci ,braca Iranci sve ih volim i postujem ali ako zelimi sebi dobro i kraj patnje na ovim koordinatama onda dobro naculjiti usi i slusati sve sto SAD kazu.
Svi ovi ostali su u drugom saffu.
Ko god kaze drugacije ,ne vidi siru sliku i ima neku direktnu korist od turaka ili kiga vec fura..
dream of spring...
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Eno sad imamo i novi pojam koji se zove etnicka nacionalnost.

Samo Venera moze ovako nesto smisliti.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 17:57
Venera wrote: 22 Apr 2021, 17:55

Bosnjak je etnicka nacionalnost, kao takva obuhvata i religiju kod vas.

Ne mozes izjednacavati Bosnjak i Bosanac, jer bosanac nije etnicitet.
Etnicka "nacionalnost" ???

Haj dobro da to ni ne pitam sta je :ooo nego odakle po tebi onda Bosnjaci vuku korijene - od Bosnjana ili od ljudi koji su zivili u osmanskom carstvu te ih je isto popisivalo pod muslimani,katolici,pravoslavni ?

1. Ethnic nationality is often a self-declared adhesion to a specific ethnic group and this information is collected at a census but also sometimes in administrative registration.
2.This concept should not be confused with citizenship.

https://ec.europa.eu/home-affairs/what- ... onality_en
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:10
MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 17:57
Etnicka "nacionalnost" ???

Haj dobro da to ni ne pitam sta je :ooo nego odakle po tebi onda Bosnjaci vuku korijene - od Bosnjana ili od ljudi koji su zivili u osmanskom carstvu te ih je isto popisivalo pod muslimani,katolici,pravoslavni ?

1. Ethnic nationality is often a self-declared adhesion to a specific ethnic group and this information is collected at a census but also sometimes in administrative registration.

Znaci Bosnjak nije nacionalnost :hm
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21993 times
Been thanked: 20049 times

Post by Masamune »

Isti ti Amerikanci koji su Srbima omogućili RS i našu Armiju zaustavili u oslobađanju teritorija sa kojih je masa ljudi protjerano ili ubijeno... ne bih se ja ni na njih oslanjao. Bošnjaci, Bosanci i kako god da se drugi izjašnjavaju, a koji vole BiH, moraju se prvenstveno osloniti na same sebe i da unutar svojih dvorišta pronađemo one koji bi nas predstavljali kako treba u BiH, regionu i svijetu. Niko nama neće pomoći ako mi prvenstveno sebi ne pomognemo.

Narod koji se osvijesti zna šta hoće i čvrsto stoji na vlastitim nogama bez moljakanja drugih za pomoć. Mi to još uvijek nismo.

Sadaka mentalitet je prvo što treba poslati na smetljište.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Taare wrote: 22 Apr 2021, 18:04 Uglavnom, krenulo se odatle da su neke neupućene individue izjednačile religijsku i nacionalnu pripadnost.
Ok, kasnije su shvatile da su napisale gomilu gluposti i pokušale sa relativizirat tako što su vezale jedno uz drugo kako bi se raja složila sa onim što su trabunjali.
Helem, ono što je bitno jeste to da nema znaka jednakosti, pa niko nema pravo da izjednačava vjersku i nacionalnu pripadnost.
Bošnjak može biti i ateista, i jevrej, i pravoslavac, i katolik, i musliman, a bome i agnostik.
Ko god se usudi da stavi znak jednakosti između recimo bošnjaštva i islama, takav se treba tretirati kao neprijatelj naroda, a samim time i države.
Jer ako u bih imaš taj i taj broj ljudi koji se izjašnjavaju kao muslimani, pa staviš znak jednakosti između njih i nacije, automatski si od ostalih građana napravio ljude bez zemlje.

Ono što bi se napravilo gurajući tu nakaradu zvanu bošnjak= musliman, jeste to da bismo obespravili veliki broj naših sugrađana gurajući ih u tor "ostali"
I onda na taj način sami sebi činimo medvjeđu uslugu i postajemo manjina u vlastitoj zemlji.
Bosnjak je musliman, zasto bi Jevrej bio Bosnjak :plavi

A ti si podvukao nastavak Repubickog Ustava BiH u danasnji BiHvUstav kao nastavak tisucgodisnjeg oostojanja drzave. :lupa :D.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Zasto bi jevrej bio Bosnjak ? Zasto nebi ??
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 18:11
Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:10

Etnicka nacionalnost, ali nije nacionalnost.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Taare wrote: 22 Apr 2021, 18:04 Uglavnom, krenulo se odatle da su neke neupućene individue izjednačile religijsku i nacionalnu pripadnost.

Ne brini nema njih dovoljno da te naprave manjinom
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3963 times
Been thanked: 3649 times

Post by Naseef Mushroom »

Taare wrote: 22 Apr 2021, 17:42
Naseef Mushroom wrote: 22 Apr 2021, 17:14 Niko od Bošnjaka ne negira dio identiteta ali ja na to gledam kao na čovjeka što je se drugi put oženio. Prvi brak je isto dio njegovog života i ne demantuje da je u prvom braku bilo lijepih momenata ali ako je sretan u drugom braku, ako je tek tada osjetio pravu ljubav i ima dvoje divne djece zašto bi imao potrebu vraćati se u prošlost i pričati pred svima o prvoj supruzi?
Izvini molim te, ali zašto bi se srednjevjekovna bosna poredila sa lošim, propalim brakom a osmanlijska okupacija sa uspješnim?
Prvi su tvoji preci, a drugo je okupator koji je gradio imperiju.
Kad mu više nisi trebao, prodao te je kao predmet.
A posljednji bosanski vladar je bome položio glavu braneći bosnu jer mu je to bila jedina domovina.
Ne mora prvi brak nužno biti lošiji ali nema potrebe vraćati se ako se udobno osjećaš u trenutnom braku.
Razlog zašto sam srednkovjekovnu Bosnu poredio sa prvim a Osmanlije sa drugim je isključivo rado vremenskog perioda jer je osmanlijski period bio poslije.
Ali da budem iskren smatrati vladare i ostale ličnosti iz srednjovjekovne Bosne je za mene neprirodno koliko se trudio da ne bude tako. Smatrati Tvrtka i Katarinu svojim je kao kada bi smatrao slovenskog kralja Matjaža svojim i to sigurno mnogi Bošnjaci tako osjećaju i teže im je identificirati sa takvim a ne što namjerno ignorišu te Bošnjake.
Zbog Osmanlija imamo mnogo toga što se veže za naš identitet od ispijanja kajve preko imena i stila muzike pa do praznika.
Evo sad je mjesec Ramazan, za mene najljepši mjesec u godini. Ako je ta ljepota rezultat okupacije onda sam se rado okupirao.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:14
MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 18:11

Ok samo da ustvrdimo da Bosnjak nije nacionalnost.

Bravo :valja eto Bosnjaci dogovorite se sa Venerom jest nije i to tako :ooo
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 18:14 Zasto bi jevrej bio Bosnjak ? Zasto nebi ??
:plavi
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

ironman wrote: 22 Apr 2021, 18:05 Zmaj od Bosne.
O podanistvu toliko.
Tursku volim i postujem jer su prijatelji ali globalno,mi Bosnje iz BiH imamo samo jednog prijatelja koji nas nikad nije izdao .
To su SAD i toga se treba drzati.
Ponavljam,braca Turci ,braca Iranci sve ih volim i postujem ali ako zelimi sebi dobro i kraj patnje na ovim koordinatama onda dobro naculjiti usi i slusati sve sto SAD kazu.
Svi ovi ostali su u drugom saffu.
Ko god kaze drugacije ,ne vidi siru sliku i ima neku direktnu korist od turaka ili kiga vec fura..
Izdat ce te ove sekunde ako im bude u interesu ne danas vec jucee
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3963 times
Been thanked: 3649 times

Post by Naseef Mushroom »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 17:58
bosnjakinja wrote: 22 Apr 2021, 17:56

Jbg sultan erdo izjavi mrs 2k lajkova na klixu be vidim da de iko veze za austriju :oo

Naprotiv kad su de kurz i erdo svadjali vidjelo de gdje bosnjacka lojalnost
Pa da se Kurz svađao sa Macronom ili Berlusconijem ne bi se niko od Bošnjaka javljao, ostali bi neutralni.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 18:15
Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:14

Jeste etnicka nacionalnost.

Ne mozes izjednaciti etnicku nacionalnost kao nacionalnost, dala sam ti link sa obrazlozenjem. :jutarnja
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

MarlboroGold wrote: 22 Apr 2021, 18:11 Isti ti Amerikanci koji su Srbima omogućili RS i našu Armiju zaustavili u oslobađanju teritorija sa kojih je masa ljudi protjerano ili ubijeno... ne bih se ja ni na njih oslanjao. Bošnjaci, Bosanci i kako god da se drugi izjašnjavaju, a koji vole BiH, moraju se prvenstveno osloniti na same sebe i da unutar svojih dvorišta pronađemo one koji bi nas predstavljali kako treba u BiH, regionu i svijetu. Niko nama neće pomoći ako mi prvenstveno sebi ne pomognemo.

Narod koji se osvijesti zna šta hoće i čvrsto stoji na vlastitim nogama bez moljakanja drugih za pomoć. Mi to još uvijek nismo.

Sadaka mentalitet je prvo što treba poslati na smetljište.
Vidi to sve je moguće nekad kad ove odredene generacije ljudi pomru i kada bosnu nasele novije generacije inteligentnije obrazovanije.
Mi smo ti nekako uvijek u tom fazonu žrtve i predstavljamo se tako..mi eto cekamo potvrdu od srbije hoce li biti rata da li ce se vucic ukljuciti u to i mole ga da kaze da nema rata umjesto da uzmu stvar u svoje ruke i budu dostojanstveni..
Taj mentalitet se uvukao nažalost u one najmanje pore ljudskog društva i karaktera. Samo da vidimo hoce li nam ko pomoći gdje se možemo dobro provući ko nam može šta eto dzabe dati i tako..
Tuzno ali tako.
Sad ja polazem nadu u ove nove generacije iskreno..
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Naseef Mushroom wrote: 22 Apr 2021, 18:19
MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 17:58
Pa da se Kurz svađao sa Macronom ili Berlusconijem ne bi se niko od Bošnjaka javljao, ostali bi neutralni.
Zato sto dobar dio bosnjaka smatra turke bracom, naglasavam dobar dio i to pretezno onih tankih sa historijom a dobrih sa slusanjem vjerskih predavanja tj. Onim kojim je promaklo da je osmansko carstvo silom okupiralo bosnu, pa haracilo i uzimalo ljude da ratuju za njih, pa slali srbe da uguse bune i pobiju komplet inteligenciju naroda , pa prodali cafirima i tako :ooo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:19
MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 18:15

Jeste etnicka nacionalnost.

Ne mozes izjednaciti etnicku nacionalnost kao nacionalnost, dala sam ti link sa obrazlozenjem. :jutarnja
Ok ma samo da je jasno to "Bosnjak nije nacionalnost" eto nist drugo :hm
Post Reply

Return to “Politika u BiH”