Pa bosancica je bosnjacko nacionalo pismo, ko to spori.MarlboroGold wrote: 22 Apr 2021, 16:56Fakti čega? Šta?The 51st State wrote: 22 Apr 2021, 16:34
A jeli nije? Bi vi ismijavali ali ne merete jer fakti vas habaju pa obicno se sugovorik nakezi.
Srbi si isto furaju na to srednjovijekovlje...., za Bosnjake je samo etapa u historijia, a za bosance bijeg od bosnjastva, pa ti vidi ko je za ismijavanja,
Je li bosančica mitomanija? Je li sam naziv ove države mitomanija? Jesu li prvi temelji državnosti BiH za vrijeme Kulina bana mitomanija, pa kasnije zacementirani Tvrtkom? itd.
Ono što je za tebe mitomanija za mene je historijsko i kulturno nasljeđe. Kad sereš po istom sereš i po naciji, jer nam to jesu korijeni.
Ti porediš srpsku mitomaniju koja je bazirana dosta na laži i izmišljenim pričama sa historijom i kulturom BiH prije Osmanlija. Nemam ja ništa ni protiv Osmanskog carstva, jer je Balkan procvjetao njihovim dolaskom ako im se nisu suprotstavili. De malo poštovanja jebemu.
Bakir Izetbegović
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21962 times
- Been thanked: 20022 times
Re: Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH
Pa ko je kriv što nemaju osnovna ljudska prava? Upravo oni koji nisu takoreći ni vidjeli rat i koji su iz istog izašli bogatiji. I opet takve masovno biraju.paja patak wrote: 22 Apr 2021, 18:56Pametnije bi ti bilo da sehidima odes na mezar i kad demobilisani borci traže neka osnovana ljudska prava, izadjes sa njima na ulicu i pomognes im.MarlboroGold wrote: 22 Apr 2021, 18:48
Serem po onom što se po defaultu očekuje od mlađih da riješavaju sve probleme, a najmanje su krivi za ovakvu situaciju.
A pismen si, valjda znas koga i gdje treba srati
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Bošnjački politički predstavnici i udruge u Hrvatskoj na-
kon objave rezultata popisa 2001. postavili su zahtjev da se
Muslimani u službenoj statistici pridodaju Bošnjacima jer hr-
vatski Ustav i zakoni Muslimane ne priznaju kao nacionalnu
manjinu. Time bi se i broj Bošnjaka približio broju Muslimana
iz 1991., a što bi utjecalo na ostvarivanje onih zakonskih i u-
stavnih prava bošnjačke nacionalne manjine koja su pove-
zana s njezinom brojnošću prema rezultatima popisa stanov-
ništva (Tatalović, 2005; Nanić, 2012). Osim ovoga zahtjeva,
tražilo se i da se vladinom odlukom svi Muslimani u biračkim
popisima "preimenuju" u Bošnjake, uz obrazloženje da "pri-
padaju bošnjačkom korpusu", ili da se u određenom roku pre-
registriraju u neku drugu nacionalnost po njihovu izboru, što
je sve imalo uporište u mišljenju da nije riječ o iskazu stvarne
nacionalne pripadnosti nego statističkoj anomaliji (Nanić,
2012, str. 24).

Last edited by Venera on 22 Apr 2021, 19:13, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25382 times
- Been thanked: 25863 times
Ovdje se zagovaraci trojke iz Sk maskiraju u borce za prava Bosnjaka pa pokusavaju nategnut teoriju da je Sda kriva sto se turci povukose odavde i za sve ostalo sto se desilo nakon toga naravno umotano u fini papir dusebriznistva
Ja to zovem prodaja muda pod bubrege .

Ja to zovem prodaja muda pod bubrege .
dream of spring...
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4334 times
- Been thanked: 3264 times
Iz prve ruke, Bake stao na ekser, nemere hodat do daljnjeg 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- ironman
- sirius
U mene tetak rahmetli, znao je zezat jednog " ratnog" druga kad je ovaj hodao sa stakom jer je imao neki problem s nogom da je stao na pastetu,a onda bi dodao " stao na poklopac od argete i posjeko se"
P.s.
Pastetom smo zvali onu malu nagaznu minu.

P.s.
Pastetom smo zvali onu malu nagaznu minu.

dream of spring...
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Postim inace bi ti odgovorila jadnice
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13931 times
- Been thanked: 22957 times
Stajeovo
Braco mila
Braco mila
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kako seka Mindzi ove KOS-ovke devojke odmah bekendom preko dubure 

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3738 times
- Been thanked: 6870 times
Ne moze biti Bosnjacka nacija..Venera wrote: 22 Apr 2021, 18:43Pa zasto se u medijima stalno provlaci "Bosnjacka nacija"?MunDzi wrote: 22 Apr 2021, 18:37 Venera, ziva bila nemoj bona prevoditi bukvalno sa engleskog jezika.
Etnicnost i narodnost su jedno te isto.
Nacionalnost je nesto drugo.
Tako to hoda na bilo kojem od nasih balkanskih jezika.
Dakle, ne postoji 'etnicka nacionalnost'.
Cita li mene iko?
Haman uzalud trosim energiju.![]()
moze samo Bosanska..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Sikter.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3738 times
- Been thanked: 6870 times
Za svadju je potrebno da se ne posti..
tj. za mir je potrebno da barem jedna posti..

Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Predlazem dvosatno audfid primirje.
Izgibosmo braco.
Izgibosmo braco.
Dozvolite da se obratimo
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times

Vidi UNPOFOR-a,plavi Šljem,mašala.
Ostalo je cutanje.
- lilith1
- Inventar foruma
- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
MarlboroGold wrote: 22 Apr 2021, 18:33Ma džaba i obrazovanje kad te sam sistem pretvori u to, kao i sam odgoj kod kuće i uticaj okoline. Neće to ni naredne generacije promijeniti, već neke tamo za xyz godina u budućnosti.lilith1 wrote: 22 Apr 2021, 18:20
Vidi to sve je moguće nekad kad ove odredene generacije ljudi pomru i kada bosnu nasele novije generacije inteligentnije obrazovanije.
Mi smo ti nekako uvijek u tom fazonu žrtve i predstavljamo se tako..mi eto cekamo potvrdu od srbije hoce li biti rata da li ce se vucic ukljuciti u to i mole ga da kaze da nema rata umjesto da uzmu stvar u svoje ruke i budu dostojanstveni..
Taj mentalitet se uvukao nažalost u one najmanje pore ljudskog društva i karaktera. Samo da vidimo hoce li nam ko pomoći gdje se možemo dobro provući ko nam može šta eto dzabe dati i tako..
Tuzno ali tako.
Sad ja polazem nadu u ove nove generacije iskreno..
Pa eto pogledaj milenijalce u BiH. Uglavnom vlada nezainteresovanost među njima po pitanju politike i konkretno budućnosti BiH. Pored podaničkog i sadaka mentaliteta imaš i nezainteresovanost kao dodatni uteg. Uostalom ja i razumijem zašto su te generacije nezainteresovane... puno govana su izasrale ratne generacije, a očekuju da to milenijalci pokupe i riješavaju njihove probleme. Jad, bijeda, siromaštvo i ostalo je direktan rezultat grešaka upravo ratnih generacija za koje današnje nove generacije nisu krive niti su se pitale, a također moraju biti u tom mulju. Oni koji presijeku ti i napuštaju BiH za boljim životom u nekoj uređenoj zemlji bez da te handre sa pozivima na rat svakih par mjeseci, nesposobnošću kod nabavke vakcina, organiziranog kriminala, mita i korupcije itd. Vide ba djeca danas na TV-u i internetu iz 2-3 klika gdje je mnogo bolji život... nema onog aparata da ti soli pamet kako je sve med i mlijeko kao za vrijeme Juge.
Vidi ja miskim da su probali na svoj način riješit probleme nek puste mlade tj nas da riješimo na naš način.
Jeste ratovali su napisa neko..al sta sad ja trebam da ni po koju cijenu ne želim mir i kompromis jer je neko nekad ratovao. Svaka čast i šehidima i sve ali moje je mišljenje da nam ne treba više.
Ma joj ne znam što kažeš za milenijance i sama spadam u tu skupinu i ..tesko da tu ima neko koga baš politika zanima ali ima makar evo stručnih mladi se školuju danas mnogo više nego prije pa ja u taj aspekt polažem nadu.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
- ironman
- sirius
Hajde molim te skokni ns Markov trg pa odrzi govor.
" Svaka cast palim braniteljima ali.."
Ili u Capitol pa kazi " svaka cast nasim marincima koji pogidose u misijama u Iraku ili Afganistanu,ali"
Pa ces dobiti odgovor kakav zasluzuje ovaj post.
Ili u Capitol pa kazi " svaka cast nasim marincima koji pogidose u misijama u Iraku ili Afganistanu,ali"
Last edited by ironman on 22 Apr 2021, 20:18, edited 1 time in total.
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ja se ne osjecam krivim, nizastaMarlboroGold wrote: 22 Apr 2021, 18:33Ma džaba i obrazovanje kad te sam sistem pretvori u to, kao i sam odgoj kod kuće i uticaj okoline. Neće to ni naredne generacije promijeniti, već neke tamo za xyz godina u budućnosti.lilith1 wrote: 22 Apr 2021, 18:20
Vidi to sve je moguće nekad kad ove odredene generacije ljudi pomru i kada bosnu nasele novije generacije inteligentnije obrazovanije.
Mi smo ti nekako uvijek u tom fazonu žrtve i predstavljamo se tako..mi eto cekamo potvrdu od srbije hoce li biti rata da li ce se vucic ukljuciti u to i mole ga da kaze da nema rata umjesto da uzmu stvar u svoje ruke i budu dostojanstveni..
Taj mentalitet se uvukao nažalost u one najmanje pore ljudskog društva i karaktera. Samo da vidimo hoce li nam ko pomoći gdje se možemo dobro provući ko nam može šta eto dzabe dati i tako..
Tuzno ali tako.
Sad ja polazem nadu u ove nove generacije iskreno..
Pa eto pogledaj milenijalce u BiH. Uglavnom vlada nezainteresovanost među njima po pitanju politike i konkretno budućnosti BiH. Pored podaničkog i sadaka mentaliteta imaš i nezainteresovanost kao dodatni uteg. Uostalom ja i razumijem zašto su te generacije nezainteresovane... puno govana su izasrale ratne generacije, a očekuju da to milenijalci pokupe i riješavaju njihove probleme. Jad, bijeda, siromaštvo i ostalo je direktan rezultat grešaka upravo ratnih generacija za koje današnje nove generacije nisu krive niti su se pitale, a također moraju biti u tom mulju. Oni koji presijeku ti i napuštaju BiH za boljim životom u nekoj uređenoj zemlji bez da te handre sa pozivima na rat svakih par mjeseci, nesposobnošću kod nabavke vakcina, organiziranog kriminala, mita i korupcije itd. Vide ba djeca danas na TV-u i internetu iz 2-3 klika gdje je mnogo bolji život... nema onog aparata da ti soli pamet kako je sve med i mlijeko kao za vrijeme Juge.
I quite frankly
Zaboli me qratz
Fala
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
- insomnia
- Rđav kurac
Ma ne mora ici tako daleko. Neka skokne do BLironman wrote: 22 Apr 2021, 20:17 Hajde molim te skokni ns Markov trg pa odrzi govor.