TROSJED
Moderator: VIP
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3306 times
- Status: Offline
Re: Iftar / sehur
Znam. Ne postim 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A ja kontam ti furaš sunete, sedam hurmi za sehur i jedno jelo za iftar i tak to, pa onda kritikuješ ljude za koje misliš da pregone.
Jbm ga ja, baš smo šampioni u pričanju o stvarima koje nas se ne dotiču
Jbm ga ja, baš smo šampioni u pričanju o stvarima koje nas se ne dotiču
Svi mi se morete obratit
- Melek
- Deer Hunter

Pa imam pravo iskazati mišljenje, na uljudan i fin način. Tema je na forumuTaare wrote: 23 Apr 2021, 11:34 A ja kontam ti furaš sunete, sedam hurmi za sehur i jedno jelo za iftar i tak to, pa onda kritikuješ ljude za koje misliš da pregone.
Jbm ga ja, baš smo šampioni u pričanju o stvarima koje nas se ne dotiču![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Taare
- greatest

Naravno, druže. Nećemo im dozvolit da te spriječe.Melek wrote: 23 Apr 2021, 11:38 Pa imam pravo iskazati mišljenje, na uljudan i fin način. Tema je na forumu
Al et, meni je smiješno
Svi mi se morete obratit
- Melek
- Deer Hunter

- Taare
- greatest

Ja bi tebe neš upito, al samo ako obećaš da ćeš mi pod broj jedan odgovorit, a pod broj dva da će taj odgovor bit iskren.
Hoćeš li?
Svi mi se morete obratit
- Melek
- Deer Hunter

- Taare
- greatest

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41003 times
- Been thanked: 27579 times
- Status: Online
Sve je manje nade za posadu nestale podmornice, strahuju da ju je smrskao pritisak

U MORU nedaleko od Balija traje očajnička utrka s vremenom. Brodovi indonezijske mornarice, ali i niza drugih zemalja, tragaju za podmornicom koja je nestala prije dva dana.
U podmornici su bila 53 člana posade koji, pod uvjetom da su još uvijek živi, imaju kisika za manje od 24 sata, javlja Associated Press.
Tragat će do subote u 3 ujutro, kad podmornica ostaje bez kisika
Podmornica tipa KRI Nanggala 402 nestala je nakon što je zatražila dozvolu za uron u dublje vode tijekom vojne vježbe. Spasioci strahuju da je podmornica zaronila preduboko da bi se mogla dosegnuti, odnosno spasiti.
U indonezijskoj mornarici kažu da očekuju da će u nestaloj podmornici kisika nestati oko 3 ujutro u subotu po lokalnom vremenu.
"Danas ćemo maksimizirati svoje napore sve do sutra u 3 ujutro", rekao je glasnogovornik indonezijske vojske, general bojnik Achmad Riad.
Za podmornicom tragaju 24 broda indonezijske mornarice te patrolni avion, pri čemu se fokusiraju na područje u kojem je na površini pronađena naftna mrlja nedugo nakon nestanka podmornice.
Mornarica vjeruje da je podmornica potonula do puno veće dubine nego što njezin trup može izdržati
AP navodi kako još uvijek nema dokaza da naftna mrlja potječe od nestale podmornice. No, indonezijski admiral Yudo Margono rekao je kako je mrlja mogla nastati izlijevanjem iz napuknutog spremnika goriva nestale podmornice, ali je naftu mogla ispustiti i sama posada prilikom pokušaja izranjanja.
Mornarica je objavila i kako vjeruju da je podmornica potonula do dubine od 600-700 metara, što je znatno dublje od dubine na kojoj njezin trup može izdržati pritisak vode (oko 200 metara), što znači da je moguće da je pritisak na toj dubini smrskao trup podmornice.
Uzrok nestanka i dalje je nepoznat. Mornarica je objavila kako je kvar mogao ostaviti podmornicu bez mogućnosti izranjanja.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2305 times
- Been thanked: 1100 times
Re: Sve je manje nade za posadu nestale podmornice, strahuju da ju je smrskao pritisak
Ne mogu da vjerujem da ne mogu da razviju sistem dojave lokacije ma sta da se desi.
Balon u boji, raketa, radio signal...bilo sta. Ovo nije prvi slucaj da nestane podmornica.
Balon u boji, raketa, radio signal...bilo sta. Ovo nije prvi slucaj da nestane podmornica.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2292 times
- Been thanked: 5547 times
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Re: Sve je manje nade za posadu nestale podmornice, strahuju da ju je smrskao pritisak
amidza idriz wrote: 23 Apr 2021, 12:52 Ne mogu da vjerujem da ne mogu da razviju sistem dojave lokacije ma sta da se desi.
https://theconversation.com/submarines- ... ing-159634
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Taare
- greatest

Re: TROSJED
Čisto matematičko pitanje.
Prvi stupanj vjersk...pardon, matematičke pouke.
Helem, zamisli da se zaposliš u firmi koja daje ogromne maksimalne plate, recimo 100k ali uz uslov da plaćaju procentualno. Dakle, ako u potpunosti uradiš ono što firma zahtijeva, dobit ćeš 100% plate tj dobit ćeš tih 100k. Ali, ako uradiš 75% posla, dobit ćeš 75k
Koliko ćeš dobiti ako uradiš 3,45%?
Svi mi se morete obratit
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Dobices otkaz, jednostavno.Taare wrote: 23 Apr 2021, 13:06Čisto matematičko pitanje.
Helem, zamisli da se zaposliš u firmi koja daje ogromne maksimalne plate, recimo 100k ali uz uslov da plaćaju procentualno. Dakle, ako u potpunosti uradiš ono što firma zahtijeva, dobit ćeš 100% plate tj dobit ćeš tih 100k. Ali, ako uradiš 75% posla, dobit ćeš 75k
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2292 times
- Been thanked: 5547 times
Upravo ti je reko kolega MirelamTaare wrote: 23 Apr 2021, 13:06Čisto matematičko pitanje.
Fuck you a friendly note to start the day
- Taare
- greatest

Nema otkaza. Firma želi da te motiviše.
Dakle, ako uradiš 1% posla, dobit ćeš samo 1000 maraka.
Otkaz je samo ako ne uradiš ništa ili firmu otjeraš u minus.
Svi mi se morete obratit
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41003 times
- Been thanked: 27579 times
- Status: Online
Nasa na Marsu cuda radi ,oni tu pred nosom izgube podmornicu nigdje veze
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Jadni ljudi, cijela posada
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51753 times
- Been thanked: 9205 times
Postoje poslovi gdje postoji rizik ili da postanes invalid ili da platis glavom, svi su upoznati i svjesno idu.
Svaki put je kocka ali kocka se svako. Naravno da je tragedija, utvrdice se sta je i kako je bilo, jel ljudska greska ili je nesto drugo pa ce se shodno tome raditi na poboljsanju i smanjenju rizika za ubuduce.
Nema sta, mobilizovati svu flotilu svake drzave koja tu patrolira i traziti, ne treba odustajati, ljudski su zivoti u pitanju.
Svaki put je kocka ali kocka se svako. Naravno da je tragedija, utvrdice se sta je i kako je bilo, jel ljudska greska ili je nesto drugo pa ce se shodno tome raditi na poboljsanju i smanjenju rizika za ubuduce.
Nema sta, mobilizovati svu flotilu svake drzave koja tu patrolira i traziti, ne treba odustajati, ljudski su zivoti u pitanju.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 473 times
Zasto jadni ?
To su ratnici koji ce svakog casa po naredbi
ispalti jedan Torpedo na jedan brod u kojem se
nalaze Zene i Djeca.