Jebase ih armenke
Turski genocid nad Armencima
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41540 times
- Been thanked: 28320 times
- Status: Offline
Re: Turski genocid nad Armencima
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Vidje li ti šta đubre napisa za srebrenicu?
Je li se to i na forumu trpi negiranje genocida u srebrenici?
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Nije ono negiranje srebrenice vec usporedjivanje izvora.Taare wrote: 24 Apr 2021, 16:50Vidje li ti šta đubre napisa za srebrenicu?
Kako Armenci trebaju ili ne trebaju suditi po turskim izvorima, tako ni mi ne trebamo o srbijanskim. Malo grubo al nije to to..
Osim toga, vidjece i Behko i Maja.. Neka par sati sada vako da se kafa popije pa cemo vidjeti kako ce nastaviti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 11864 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Može biti. Meni je izgledalo kao negiranje genocida. Ono, gledati šta o istom kažu srbija i rusija.paja patak wrote: 24 Apr 2021, 17:12Nije ono negiranje srebrenice vec usporedjivanje izvora.Taare wrote: 24 Apr 2021, 16:50
Vidje li ti šta đubre napisa za srebrenicu?
Kako Armenci trebaju ili ne trebaju suditi po turskim izvorima, tako ni mi ne trebamo o srbijanskim. Malo grubo al nije to to..
Osim toga, vidjece i Behko i Maja.. Neka par sati sada vako da se kafa popije pa cemo vidjeti kako ce nastaviti.
Zato sam i reagovao.
Svi mi se morete obratit
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Joe Biden masakr nad Armencima zvanično priznao kao genocid

Predsjednik SAD-a Joe Biden zvanično je priznao kao genocid sistemska ubistva i deportacije Armenaca koje je provelo Otomansko carstvo početkom 20. vijeka.
On je prvi put koristio izraz za zločine koji su njegovi prethodnici u Bijeloj kući decenijama izbjegavali zbog zabrinutosti u vezi s odnosima s Turskom.
Biden je time ispunio predizborno obećanje koje je dao prije godinu dana. Ovu riječ upotrijebio je danas, na Armenski dan sjećanja, koji se obilježava kao sjećanje na događaje od 1915. do 1923.
"Svake godine na ovaj dan prisjećamo se života svih onih koji su umrli u armenskom genocidu iz osmanskog doba i obvezujemo se da ćemo spriječiti da se takvo zlodjelo ikad više dogodi", stoji u današnjem saopćenju Bijele kuće.
Dodaje se da je počevši od 24. aprila 1915., kada su osmanske vlasti uhapsile armenske intelektualce i vođe zajednica u Istanbulu, milion i po Armenaca deportirano ili masakrirano u kampanji istrebljenja.
Podsjetimo, mediji su jučer objavili nezvanične informacije da je Biden poručio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu da namjerava masakr Osmanskog carstva nad Armencima priznati kao genocid. Prema nezvaničnim informacijama, jučerašnji telefonski razgovor je bio napet.
Ranije, prije ovog razgovora, je CNN objavio da će Biden navedeni događaj tretirati kao genocid, a podsjetili su da je to obećao u kampanji predsjedničkih izbora. Prethodni predsjednici Sjedinjenih Američkih Država govoreći o ovom događaju nisu upotrebljavali riječ genocid. CNN je to okarakterisao kao oprez da se ne bi narušili odnosi sa ključnim regionalnim saveznikom.

Predsjednik SAD-a Joe Biden zvanično je priznao kao genocid sistemska ubistva i deportacije Armenaca koje je provelo Otomansko carstvo početkom 20. vijeka.
On je prvi put koristio izraz za zločine koji su njegovi prethodnici u Bijeloj kući decenijama izbjegavali zbog zabrinutosti u vezi s odnosima s Turskom.
Biden je time ispunio predizborno obećanje koje je dao prije godinu dana. Ovu riječ upotrijebio je danas, na Armenski dan sjećanja, koji se obilježava kao sjećanje na događaje od 1915. do 1923.
"Svake godine na ovaj dan prisjećamo se života svih onih koji su umrli u armenskom genocidu iz osmanskog doba i obvezujemo se da ćemo spriječiti da se takvo zlodjelo ikad više dogodi", stoji u današnjem saopćenju Bijele kuće.
Dodaje se da je počevši od 24. aprila 1915., kada su osmanske vlasti uhapsile armenske intelektualce i vođe zajednica u Istanbulu, milion i po Armenaca deportirano ili masakrirano u kampanji istrebljenja.
Podsjetimo, mediji su jučer objavili nezvanične informacije da je Biden poručio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu da namjerava masakr Osmanskog carstva nad Armencima priznati kao genocid. Prema nezvaničnim informacijama, jučerašnji telefonski razgovor je bio napet.
Ranije, prije ovog razgovora, je CNN objavio da će Biden navedeni događaj tretirati kao genocid, a podsjetili su da je to obećao u kampanji predsjedničkih izbora. Prethodni predsjednici Sjedinjenih Američkih Država govoreći o ovom događaju nisu upotrebljavali riječ genocid. CNN je to okarakterisao kao oprez da se ne bi narušili odnosi sa ključnim regionalnim saveznikom.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Bosnjo izmedju dvije vatre
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
A jel...ti mozes negirati genocid....hiljadustruko veci, a ukazivati na neki hiljadustruko manji....genije siTaare wrote: 24 Apr 2021, 17:35Može biti. Meni je izgledalo kao negiranje genocida. Ono, gledati šta o istom kažu srbija i rusija.paja patak wrote: 24 Apr 2021, 17:12
Nije ono negiranje srebrenice vec usporedjivanje izvora.
Zato sam i reagovao.
Jedna lasta....men'scini prolijece
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
The 51st State wrote: 24 Apr 2021, 15:56 Na nesrecu armena i njihovih pogresnih kalkulacija, turci prezivise komadanje od raznoraznih mitara, imace da nije bilo tako bila bi ista situacija kao genocidasima pardon oslobodiocima iz grcke, srbije, bugarske...
Imas primedbu sto Grci, Bugari i Srbi se oslobodili od Turaka i proterali ih u pm odakle i dosli?
Ozbiljno ovo?
Jedna lasta....men'scini prolijece
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3418 times
Pa i Bugari su Avari porijeklom, došli iz Azije a ovi drugi sa Karpata. Možda bi i njih trebalo liferovati u pm iz koje su došli?Totem wrote: 24 Apr 2021, 19:24The 51st State wrote: 24 Apr 2021, 15:56 Na nesrecu armena i njihovih pogresnih kalkulacija, turci prezivise komadanje od raznoraznih mitara, imace da nije bilo tako bila bi ista situacija kao genocidasima pardon oslobodiocima iz grcke, srbije, bugarske...
Imas primedbu sto Grci, Bugari i Srbi se oslobodili od Turaka i proterali ih u pm odakle i dosli?
Ozbiljno ovo?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2579 times
- Been thanked: 1208 times
Ovakva metodologija priznavanja genocida postace praksa u cijelom svijetu.
Genocid je ili nije bio dokazuju sudovi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Pasaga
- Hadžija

Koliko znam,ni jedan sud,to nije dokazao,za Armenceamidza idriz wrote: 24 Apr 2021, 19:33 Ovakva metodologija priznavanja genocida postace praksa u cijelom svijetu.
mozda grjesim?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac

Ma Joe ishlapio. Mjesto da rjesava pitanje RS a on se bavi izmisljanjem nekakih genocida
- Pasaga
- Hadžija

Ako ce se bavit tim pitanjem,mora imati neki balans.insomnia wrote: 24 Apr 2021, 19:39 Ma Joe ishlapio. Mjesto da rjesava pitanje RS a on se bavi izmisljanjem nekakih genocida
Postoje dokumenti,pisani,koliko su Bugari prislno pokrstili Turskog zivlja
samo u zadnjih 50. god.
Jel to ima neku tezinu,velikog zlocina,genocida
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac

Ne znam ja. To ti vidi sa Bidenom. Cini se da malo ljevljs od Bihaca vise niko ne daje ni pst para za tu tursku vjeru.
- Pasaga
- Hadžija

maaa,nismo nesto bas ....insomnia wrote: 24 Apr 2021, 19:47 Ne znam ja. To ti vidi sa Bidenom. Cini se da malo ljevljs od Bihaca vise niko ne daje ni pst para za tu tursku vjeru.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3964 times
- Been thanked: 7335 times
- Status: Online
Jebo vas mis koji kola vuce..
zlocin, genocid su cinile sve nacije, ili narodi..
mislim svi koji su bili jaci od onih drugi..
mozda par njih i nije, ali u covjekovoj krvi je da ubija, slabijeg..
genocid je bio u Srebrenici..bio je i u Jasenovcu i u Armeniji i u Dresdenu i u Japanu..
i sta ja znam gdje jos..oni Tutsi, Hutsi..
ma covjek je zvijer i nema tu sta da se prica..
zlocin, genocid su cinile sve nacije, ili narodi..
mislim svi koji su bili jaci od onih drugi..
mozda par njih i nije, ali u covjekovoj krvi je da ubija, slabijeg..
genocid je bio u Srebrenici..bio je i u Jasenovcu i u Armeniji i u Dresdenu i u Japanu..
i sta ja znam gdje jos..oni Tutsi, Hutsi..
ma covjek je zvijer i nema tu sta da se prica..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Pasaga
- Hadžija

ovo je Totem zakuho
nisam ja ..
nisam ja ..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce