To si upravu, jadno je nego se od muke smijem. Al ne zbog nje.The 51st State wrote: 22 Apr 2021, 11:30nije smijesno, jadno je, treba je pitati koliko placa svoju kucnu pomocnicu prije nego zalabrnja o zenama, recimo.
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2742 times
- Been thanked: 4917 times
- Status: Offline
Re: Turska
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
eno Biden spreman da prizna genocid nad Jermenima,ne zna sta ce drugo pa hajmo ovako da vam se svetimo .....eee neka ce vas kina izdominirat
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ta govna, ti kemalisti, za vrijeme svoje vladavine nisu uradili ama baš ništa.
Oni su ti koji su ženama zabranjivali školovanje, vjeru i drugo.
Istanbul nije imao vode i smrdio na halu. To će potvrditi svaki turčin koji je živio u to vrijeme.
Vojna diktatura. Naumpade im i u po dana odrede policijski sat.
Priča mi jedan prijatelj, kaže krenem sa materom u bolnicu, sretne nas policajac il vojnik i maršne kući.
Nazvati hitnu da dođe, nemoguća misija. U bolnicama oprema iz pedesetih. Jad i bijeda.
Sad kad im je erdogan napravio hiljade kilometara autoputeva i brze ceste, stotine(da, bukvalno stotine) bolnica, stotine fabrika, najmodernije univerzitetske kampove na kojima BESPLATNO studiraju studenti od mašrika do magriba a djevojke ulaze sa il bez marame; kada je dao stipendije pa da i bošnjo more otić i besplatno živjet, jest i studirat, to sad ne valja.
A da ne govorim o kakvoj se vojnoj sili radi koja više ne jbe ni rusiju ni ameriku, a ove manje sile poput francuske izmarška ko cuke.
Ovaj najnoviji primjer kada su francuzi došli da tobože podrže grke.
Turska poslala brodove, a francuzi rep među noge i štura.
Ja visim u tr i gledam šta rade. To su projekti da ti pamet stane.
A pogani kemalisti koji su uradili jedno veliko ništa, samo laju.
Tako mi Allaha, baš su poput kerova koji laju bez obzira da l im se obratio lijepom riječju ili ih maršnuo.
Nekad gledam njihove sjednice...
Nema dnevnog reda, prijedloga, plana...nema ništa. Sva politika se svodi na pljuvanje vlade.
Ako erdogan napravi pet il deset bolnica u jednoj godini, pitaju što nije napravio 20.
Prikazuju nastupe onog njihovog iblisa čije ime neću spominjat a koji je na čelu te stranke kako sav zapjenjen govori protiv kupovine s-400 i ulaganja novca u zlato ili gradnje fabrike elektro auta.
prođe malo, vidi da narod podržava, pa okrene ploču i kaže kako nikad nije bio protiv toga.
A mi gledamo snimak i za jedno i drugo.
Dobili priliku da pokažu šta znaju, imaju vlast u stambolu, i uradili su jedno veliko ništa.
glasaju za njih samo zato što nisu muslimani. To je jedini razlog.
Slično našem sdp-u za kojeg glasaju jer su tobože nasljednici komunističke partije.
Sdp ne radi ništa, pokazali se ko gori lopovi od sda, al narod glasa jer "nisu zeleni"
Ono govno u istanbulu kaže, citiram: "ja svaki dan klanjam džumu"
Uzeo izbore i nije uradio ništa.
Da je makar ko naš jasmin imamović pravio i otvarao fontane...
Svi mi se morete obratit
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
sve jasno odavno, teski majmuni da se majmuni ne uvrijede, ko medjeti na kanafi kojima kanaf drze francuzi, ameri i zapad generalno.Taare wrote: 22 Apr 2021, 12:22Ta govna, ti kemalisti, za vrijeme svoje vladavine nisu uradili ama baš ništa.
Istanbul nije imao vode i smrdio na halu. To će potvrditi svaki turčin koji je živio u to vrijeme.
Priča mi jedan prijatelj, kaže krenem sa materom u bolnicu, sretne nas policajac il vojnik i maršne kući.
Nazvati hitnu da dođe, nemoguća misija. U bolnicama oprema iz pedesetih. Jad i bijeda.
Sad kad im je erdogan napravio hiljade kilometara autoputeva i brze ceste, stotine(da, bukvalno stotine) bolnica, stotine fabrika, najmodernije univerzitetske kampove na kojima BESPLATNO studiraju studenti od mašrika do magriba a djevojke ulaze sa il bez marame; kada je dao stipendije pa da i bošnjo more otić i besplatno živjet, jest i studirat, to sad ne valja.
A da ne govorim o kakvoj se vojnoj sili radi koja više ne jbe ni rusiju ni ameriku, a ove manje sile poput francuske izmarška ko cuke.
Tako mi Allaha, baš su poput kerova koji laju bez obzira da l im se obratio lijepom riječju ili ih maršnuo.
Nema dnevnog reda, prijedloga, plana...nema ništa. Sva politika se svodi na pljuvanje vlade.
Ako erdogan napravi pet il deset bolnica u jednoj godini, pitaju što nije napravio 20.
Prikazuju nastupe onog njihovog iblisa čije ime neću spominjat a koji je na čelu te stranke kako sav zapjenjen govori protiv kupovine s-400 i ulaganja novca u zlato ili gradnje fabrike elektro auta.
prođe malo, vidi da narod podržava, pa okrene ploču i kaže kako nikad nije bio protiv toga.
Dobili priliku da pokažu šta znaju, imaju vlast u stambolu, i uradili su jedno veliko ništa.
Slično našem sdp-u za kojeg glasaju jer su tobože nasljednici komunističke partije.
Sdp ne radi ništa, pokazali se ko gori lopovi od sda, al narod glasa jer "nisu zeleni"
- bosnjakinja
- Inventar foruma

zato je on odmah prvi podrzao Benjaminu,a cuj svaki dan klanja dzumu pa oni su gori od nasih komunjaraTaare wrote: 22 Apr 2021, 12:22Ta govna, ti kemalisti, za vrijeme svoje vladavine nisu uradili ama baš ništa.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Za razliku od njega, naša benjamina je pametna. dajmo joj priliku.
Samo, pravnica na poziciji koja plače za ekonomima...ne znam, jbga.
Svi mi se morete obratit
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Nista protiv Benjaminje ko BenjamineTaare wrote: 22 Apr 2021, 12:51 Za razliku od njega, naša benjamina je pametna. dajmo joj priliku.
previse je dobra,i nije za te funkcije..sto lesinari iz sdp-a znaju,vjerovatno su je tu stavili da bi oni iza kulisa vladali.a njima ne vjerujem ni kad poklone donose
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Rusija zabranila aranzmane do 1 juna svojim gradjanima u Turskoj. Pored svih avii letova. Za period posle 1 juna, ce se razmotriti epidemioloska situacija
Sa inflacijom, jos fali da ovog leta ne dodju Rusi, koji su 80& turista na primorju...zavrsice ko Albanija
Sa inflacijom, jos fali da ovog leta ne dodju Rusi, koji su 80& turista na primorju...zavrsice ko Albanija
Jedna lasta....men'scini prolijece
- bosnjakinja
- Inventar foruma

wow do 1 juna,ko to ide sad ili u maju u tursku za godisnji??? nece rusa niko odvici od turske(znam njihov mentalitet hebat ce sve vladi ali svoj gust ne daTotem wrote: 25 Apr 2021, 14:56 Rusija zabranila aranzmane do 1 juna svojim gradjanima u Turskoj. Pored svih avii letova. Za period posle 1 juna, ce se razmotriti epidemioloska situacija
Sa inflacijom, jos fali da ovog leta ne dodju Rusi, koji su 80& turista na primorju...zavrsice ko Albanija![]()
- bosnjakinja
- Inventar foruma

ma kriza je sta ti je? svedska je bosnu i citav Balkan stavila na zabranu vec 1 godinu ,i ne blizi se kraj..ono smijes ici ali na svoju odgovornostTotem wrote: 25 Apr 2021, 15:03 Ide se od maja u Turskoj. A do 1 juna su stavili da daju do znznja nekom i nesto....
nije ni turska puno bolja,moji htjeli u tursku,zabranjen im bio ulaz jer drzava ne prima gradjane te zemlje(opet radi corona)
- Totem
- Aktivni forumaš

bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 14:59wow do 1 juna,ko to ide sad ili u maju u tursku za godisnji??? nece rusa niko odvici od turske(znam njihov mentalitet hebat ce sve vladi ali svoj gust ne daTotem wrote: 25 Apr 2021, 14:56 Rusija zabranila aranzmane do 1 juna svojim gradjanima u Turskoj. Pored svih avii letova. Za period posle 1 juna, ce se razmotriti epidemioloska situacija
Sa inflacijom, jos fali da ovog leta ne dodju Rusi, koji su 80& turista na primorju...zavrsice ko Albanija![]()
) ,gdje sam bila,,mnogi su pokupovali stanove,osjecaju se turcima
![]()
Ne poznajes nista. Kada su oborili avion, godinu dananijedan Rusin nije krocio u Turskoj. Pred kolapsom su bili. Plus embargo. A Turci svoj izvoz voca i povrca skoro 100% izvezujy u Rusiji. Zavisni su od izvoza i Ruskih turista.
- Totem
- Aktivni forumaš

bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 15:05ma kriza je sta ti je? svedska je bosnu i citav Balkan stavila na zabranu vec 1 godinu ,i ne blizi se kraj..ono smijes ici ali na svoju odgovornostTotem wrote: 25 Apr 2021, 15:03 Ide se od maja u Turskoj. A do 1 juna su stavili da daju do znznja nekom i nesto....
nije ni turska puno bolja,moji htjeli u tursku,zabranjen im bio ulaz jer drzava ne prima gradjane te zemlje(opet radi corona)
Ti verujes da je ovo sa Bidenom i ovo iz Rusije puka slucajnost?
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Poznajem jer mi je najbolja prijateljica ruskinjaTotem wrote: 25 Apr 2021, 15:07bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 14:59
wow do 1 juna,ko to ide sad ili u maju u tursku za godisnji??? nece rusa niko odvici od turske(znam njihov mentalitet hebat ce sve vladi ali svoj gust ne da) ,gdje sam bila,,mnogi su pokupovali stanove,osjecaju se turcima
![]()
Ne poznajes nista. Kada su oborili avion, godinu dananijedan Rusin nije krocio u Turskoj. Pred kolapsom su bili. Plus embargo. A Turci svoj izvoz voca i povrca skoro 100% izvezujy u Rusiji. Zavisni su od izvoza i Ruskih turista.
rusi nemaju tradicije podrzavanja vlade,za njih je vlast kriva dok se ne dokaze suprotno,,zabrane ne tolerisu posebno
- bosnjakinja
- Inventar foruma

s Rusijom slucajnost,s Bidenom logicno nijeTotem wrote: 25 Apr 2021, 15:08bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 15:05
ma kriza je sta ti je? svedska je bosnu i citav Balkan stavila na zabranu vec 1 godinu ,i ne blizi se kraj..ono smijes ici ali na svoju odgovornost
Ti verujes da je ovo sa Bidenom i ovo iz Rusije puka slucajnost?
Turska je zabranila ulazak u zemlju za svakoga ko nema 24 sata star test na covid,taj test kosta vise nego sama avionska karta...o cemu ti pricas?
- Totem
- Aktivni forumaš

O zabranu za turiste. I zabranu svih letova. Svih. A zabrana vazi za sve. Sledi kazna. Prijateljica te slagala ocigledno. Kada su prosli put zabranili, nijedan turista nije smeo krociti u Turskoj.
- Totem
- Aktivni forumaš

bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 15:10s Rusijom slucajnost,s Bidenom logicno nije
Turska je zabranila ulazak u zemlju za svakoga ko nema 24 sata star test na covid,taj test kosta vise nego sama avionska karta...o cemu ti pricas?
Test kosta 70e. Sta pricas....
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Sta ovaj lupeta, rusija je mozda 5 ili 6 vanjsko trgovinski partner turcima, da su bitni jesu ali da ce prppasti bez njih je obicno bulaznjenje, jos sad kako su azerski plin dovukli rusi su im jos manje bitni.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

eto po 70 eura za 4 clana porodice ? pri tome nesigurnost,jer ti ne obecava happy stay cak te upozorava na mogucu izolacijuTotem wrote: 25 Apr 2021, 15:13bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 15:10
s Rusijom slucajnost,s Bidenom logicno nije
Test kosta 70e. Sta pricas....