pobjegli jer su morali? znali su da smo Suniti,i pomagali nas,cak je turska pomogla iranu u tomeTotem wrote: 25 Apr 2021, 17:07 E koja zena je vas razjebala? Iran nije. Dosao na pocetku rata, pa pobegli glavom bez obzira. Mozda nisu znali da ste Suniti![]()
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Turska
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Salio sam se za bezanje. Inace Turska nikako nije htela ovde Irance. Jer su sa sobom doveli i ucenjake.
I sada su prisutni, ali tiho.
I sada su prisutni, ali tiho.
Jedna lasta....men'scini prolijece
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- bosnjakinja
- Inventar foruma

Totem wrote: 25 Apr 2021, 17:34 Znam. Ali nisu nametljivi. Iako kad kad procitam protiv njih pokoju.
Nisu nametljivi znam par ljudi koji su isli u perzijski koledz,od njih 5 ,4 su sunnije,jedan je sijja ekstremni koji Ajisu smatra smutljivicom..ali ni on nije siizam upoznao preko koledza
- bosnjakinja
- Inventar foruma

pa kazem nisu nametljivi ,svi koji su isli u koledz su rodjeni ko suniti i ostali su suniti..znaci perzijski profesori im nisu sirili siizam s ciljem da ih konvertiraju
sijje nas smatraju muslimanima,a i mi njih
- Totem
- Aktivni forumaš

bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 22:32 pa kazem nisu nametljivi ,svi koji su isli u koledz su rodjeni ko suniti i ostali su suniti..znaci perzijski profesori im nisu sirili siizam s ciljem da ih konvertiraju
Da nisu nametljivi, nisu. Da smatraju sunite muslimanima da, mozda teskog srca, ali da. Aii suniti ne smatraju njih muslimanima nikako. Barem oni juzno od Iraka
- bosnjakinja
- Inventar foruma

nadji mi nekog sejha ,ucenjaka islama da sijje smatra nevjernicima? pusti mi politicki stav,isto kao sto se katolici i protestanti na zapadu mrze,ali u biti znaju da su jednoTotem wrote: 25 Apr 2021, 22:56bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 22:32 pa kazem nisu nametljivi ,svi koji su isli u koledz su rodjeni ko suniti i ostali su suniti..znaci perzijski profesori im nisu sirili siizam s ciljem da ih konvertiraju
Da nisu nametljivi, nisu. Da smatraju sunite muslimanima da, mozda teskog srca, ali da. Aii suniti ne smatraju njih muslimanima nikako. Barem oni juzno od Iraka
- bosnjakinja
- Inventar foruma

osim naravno selefijskih sejhova,no cak ni oni ne tekfire sve sijje redom,to bi valjda trebao znati?Totem wrote: 25 Apr 2021, 23:03 Kakav ti sejh treba? Sa ovih prostora, pisane reci, izjave na youtube...arapski ucenjaci????
iranci pripadaju mainstream 12 imamijskoj skoli,koju vecina sunitskih ucenjaka smatra muslimanima
- bosnjakinja
- Inventar foruma

kakve to veze Allahati ima? kakve veze ima sta mi mislimo po pitanju tom? to je muslimanska podjela i fitna nakon smrti poslanika a.s,,mozda je Alija trebao biti naslijednik? mozda Ebu Bekr? koga briga??? to nije pitanje vjereTotem wrote: 25 Apr 2021, 23:14 Nadji mi nekog sejha, sunitskog... kojii ce ce Aliju priznati ko halifu.
I koji ce se odazvati na Husejnov poziv....
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- bosnjakinja
- Inventar foruma

sijje su zapravo ekstremnije prema nama i ako su dosta toga ukinuli za medjumuslmansko jedinstvo,npr spominjanje po losem ashabe u dzamijama--to je ajatolah zabranio
jedine sijje koje priznaju ashabe su one koje zive na podrucju jemena,a to su zejdi sijje
jedine sijje koje priznaju ashabe su one koje zive na podrucju jemena,a to su zejdi sijje
- Totem
- Aktivni forumaš

Ne izbegavaj sustinu. Zbog tih razmimoilazanja , suniti he priznaju siite da su muslimani. U nekim drzavama su cak proglaseni ko devijantntna organizacija. Malezija mi u glavi. Ali bili ih je jos
- Totem
- Aktivni forumaš

bosnjakinja wrote: 25 Apr 2021, 23:18 sijje su zapravo ekstremnije prema nama i ako su dosta toga ukinuli za medjumuslmansko jedinstvo,npr spominjanje po losem ashabe u dzamijama--to je ajatolah zabranio
Zato su progonjeni i ramo gde su vecina. Jer ih prihvacaju ko muslimanima...daj ne zajebavaaj me