TROSJED
Moderator: VIP
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41543 times
- Been thanked: 28324 times
- Status: Online
Re: Sve je manje nade za posadu nestale podmornice, strahuju da ju je smrskao pritisak
Gadna smrt kako god
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55238 times
- Been thanked: 9854 times
- Status: Offline
Re: Sve je manje nade za posadu nestale podmornice, strahuju da ju je smrskao pritisak
Koja nije?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 486 times
poginti u borbi za svoju osudu od boga ili sudbine odabran.
- biha
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 74 times
Jesil razmisljao da nisu mozda unistili oni koji nezele da jedna Muslimanska zemlja ima podmornicu? Cudo u tom podrucje nestao i avion! Tu nesto smrdi?Fuddo wrote: 23 Apr 2021, 19:57 Meni nije jasno sto te zemlje hoce uopste da se petljaju sa tim komplikovanim plovilicama, koje im realno ne trebaju.
Sta ce Maleziji podmornica?
Niti je zna napraviti, niti je zna odrzavati, samo et, nako, da ima, i onda imas ove katastrofe.
Isti slucaj i sa onim argentinskim pustolovima.
I kod nas je Tito pravio nesta, sreca nisu nidje plovili, sam je drzali usidrenu, glancali i farbali za televizora.
Jadan je svako ko umre na onakav način.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
zaspis i ne ustanes npr? umres kao 90 godisnjak u nekom starackom domu,u snu
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19374 times
Pronađena indonezijska podmornica, svih 53 članova posade umrlo
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ma ja, jedini moguci ishod. Rahmet im dusi
Samo sabura
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 486 times
Bravo,to sam i ja primjetio ali nisam ocekivao dabiha wrote: 24 Apr 2021, 22:29Jesil razmisljao da nisu mozda unistili oni koji nezele da jedna Muslimanska zemlja ima podmornicu? Cudo u tom podrucje nestao i avion! Tu nesto smrdi?Fuddo wrote: 23 Apr 2021, 19:57 Meni nije jasno sto te zemlje hoce uopste da se petljaju sa tim komplikovanim plovilicama, koje im realno ne trebaju.
Sta ce Maleziji podmornica?
Niti je zna napraviti, niti je zna odrzavati, samo et, nako, da ima, i onda imas ove katastrofe.
Isti slucaj i sa onim argentinskim pustolovima.
I kod nas je Tito pravio nesta, sreca nisu nidje plovili, sam je drzali usidrenu, glancali i farbali za televizora.
ce to jos neko primjetiti pa sam prvo sutao.
Black Box od aviona je davno pronadjena ali drzi se
podatke u tajnosti,nece da kazu sta se desilo.
Ja mislim da je podmornica bila poslana u tajnu
misiju u taj reon.Imali su neprijatelski dodir i neko
ili nesto nji unistilo.Ali su uspijeli ispalti jedan
Torpedo jer su pronasli njenu cauru.
Prije 2 dana je americka Navy pokazala jedan
leteci objekat u Puerto Rico koji se podjelio
u 2 djela i nestali u more.
Ja mislim da se u Indoneziji na dnu mora nalazi jedna Alien Basa.
Sad je samo u pitanju u kojem se odnosu oni sa
nama nalaze,dali su neprijatelji ili hocu samo
svoj mir od nas ?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19374 times
Biste li se usudili: Sami sebe porodili, osunetili, vadili kamenac iz bubrega

Često smo puta imali prilike vidjeti i čuti kako su ljudi bili prisiljeni rezati vlastite udove da bi preživjeli.
Međutim, postoje i ljudi koji, iz ovoga ili onog razloga, odlučuju sami sebe operirati. Donosimo vam osam takvih bizarnih slučajeva.
Operacija glave
Dwain Williams nije imao osiguranje, a ni dovoljno novca da plati operaciju, stoga je doslovce odlučio uzeti stvar u svoje ruke i operirati glavu.
Imao je, naime, izraslinu koja je nastala nakon nesreće i koju je trebalo maknuti. Išao je tako daleko da je cijelu stvar snimio i objavio na YouTubeu.
Srećom, ljudi iz YouTubea su bili dovoljno prisebni pa su video maknuli zbog “odvratnog” sadržaja.
Vađenje vijaka iz proteze
Jedan se mladić napio i slomio zglob, koji su mu doktori pričvrstili sa dvije metalne pločice i šest vijaka.
Nakon nekog vremena ta mu je proteza postala neugodna za nošenje te je stavljen na listu čekanja za njeno uklanjanje. Prema pisanju io9.com, on je odlučio da ne može tako dugo čekati, popio je 5 kratkih žestokih pića i krenuo u akciju.
Džepnim je nožićem napravio rez tako što je pratio ožiljak koji mu je ostao nakon operacije i počeo. Uspio je izvaditi 5 od 6 vijaka, a onda je ipak zaključio da ne može maknuti i šesti i odlučio pričekati da mu to naprave stručnjaci. Zašio je ranu i završio s operacijom.
Samoobrezivanje
Jedan je 22-godišnjak zaključio da mu libido nije zadovoljavajući i odlučio je to popraviti.
Nakon što su ga odbili na dvije različite klinike, odlučio je sam sebe obrezati. Koristio je lidokain kao anestetik i započeo osmosatni zahvat.
Nakon što je završio, otišao je u najbližu bolnicu kako bi mu zašili ranu.
Trepanacija
Iako se radi o jednom od najstarijih hirurških zahvata, nema mnogo liječnika koji ga žele izvesti. Amanda Feilding najvjerovatnije je najgorljivija zagovornica ove metode.
70-ih godina prošloga stoljeća i sama se odlučila izvesti ga. Stavila je naočale kako joj krv ne bi išla u oči, obrijala dio glave na kojemu je htjela obaviti zahvat i iskoristila zubarsku brusilicu kako bi izbušila rupu u glavi.
Operacija je prošla uspješno, a Feildingova se čak odlučila kandidirati za parlament kako bi provodila protrepanacijsku politiku.
Vađenje metaka
Deborah Simpson bila je u američkoj vojsci i u ratu za Massachusetts 1700. godine.
U jednoj je bitci bila ranjena, a obzirom da je bila žena i da je ženama bilo zabranjeno ići u vojsku, nije željela riskirati da joj liječnici otkriju spol i pošalju je kući, nego je sama odlučila izvaditi metak.
Metak je zaglavio u njezinom bedru i ona ga je izvadila pomoću džepnoga nožića te se u kratkom roku ponovno vratila na bojište.
Uklanjanje bubrežnih kamenaca
Vjerovatno najgrozniji ikad zabilježen primjer operacije samog sebe jest onaj iz 17. stoljeća. Johannes Lethaeus imao je bubrežni kamenac veličine kokošijeg jajeta, koji nikako nije mogao izaći van.
U krajnjem je očaju Lethaeus zarezao vlastitu međicu i prstima polako izvukao kamenac. Nakon toga je pozvao liječnika da ranu zašije, obzirom da to nije mogao učiniti sam.
Odstranjivanje slijepog crijeva
Hirurg Evan O’Neill Kane je odlučio pokazati ljudima da za jednostavne operacije, poput uklanjanja slijepoga crijeva, ljudi ne trebaju biti pod punom anestezijom, već je dovoljna i samo lokalna. Tako je sam sebi dao lokalnu anesteziju i zarezao trbuh, kako bi izvadio slijepo crijevo.
Međutim, glavni mu je problem bio što nije mogao dobro vidjeti rez, pa se nagnuo da uzme ogledalo. Tijekom naginjanja ispao mu je dio crijeva, koji je vrlo jednostavno vratio natrag i nastavio sa zahvatom. Nakon što je završio, bio je toliko zadovoljan rezultatom da je nakon nekoliko godina na sličan način operirao i kilu.
Carski rez
Ines Ramirez Perez počela je dobivati trudove, a najbliža je bolnica bila udaljena više od 80 kilometara. Ines je tako u krajnjoj muci uzela nož i prvo dvaput zarezala vlastiti trbuh, dok treći put nije pronašla odgovarajuće mjesto.
Zatim je izvukla bebu iz vlastite utrobe.
Cijeli je zahvat trajao otprilike sat vremena. Nakon toga je poslala jedno od svoje starije djece po medicinsku sestru koja joj je zašila ranu. I Ines i njezino dijete i danas su živi i zdravi.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9184 times
- Been thanked: 5869 times
Re: Biste li se usudili: Sami sebe porodili, osunetili, vadili kamenac iz bubrega
Odlicna tema pred spavanje i sutrašnji ponedjeljak.
Jos nisam skonto kako onaj sebi kamen iz bubrega izvadi.
The Dark Side Of The Forum...
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9749 times
- Been thanked: 9935 times
Re: Biste li se usudili: Sami sebe porodili, osunetili, vadili kamenac iz bubrega
Kako morbidna tema
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Znaci samo dok citam...

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- greeneyes
- Hadžija

Kako ga izvali iz medjice-svaka mu cast
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

I dr. House je sam sebi operisao nogu, tj. vadio ona naka cuda iz nje. Ali nije uspio dovrsiti operaciju 
Samo sabura
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10078 times
- Been thanked: 17076 times
A svasta 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Jedan moj prijatelj izmokrio i to neki šiljati sa oštrim ivicama, kaže u životu veću bol nije doživeo...Mister No wrote: 25 Apr 2021, 23:46 Odlicna tema pred spavanje i sutrašnji ponedjeljak.
Vala ne bih ništa ja to sama dirala
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9184 times
- Been thanked: 5869 times
Ma to nas Maja navraca da sami sebe lijecimo.srculence7 wrote: 26 Apr 2021, 03:19Jedan moj prijatelj izmokrio i to neki šiljati sa oštrim ivicama, kaže u životu veću bol nije doživeo...Mister No wrote: 25 Apr 2021, 23:46 Odlicna tema pred spavanje i sutrašnji ponedjeljak.
Vala ne bih ništa ja to sama dirala![]()
Nije njoj vjerovat.
The Dark Side Of The Forum...