VJERSKI SLUZBENICI

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times
Status: Offline

Re: Kreševo: Alkotestirali imama koji je krenuo na teraviju

Post by edo_79 »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 09:57
edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 09:48

Motiv je kontrola saobraćaja ... i završeno .... e sad što efendija misli da je on Bogom dat da ga se nesmije zaustavljati to je drugi par cipela. Zamisli sad ti si saobraćajac, zaustaviš vozilo, dobro veče, rutinska kontrola mogu li dobiti vašu saobraćajnu i vozačku dozvolu, i lik ti uz to sve da službenu legitimaciju islamske zajednice, koju nit si tražio, nit spada u dokumente koji se traže i provjeravaju tokom kontrole saobraćaja .... niđe veze ba
a policija samo ovo trazi i ne trazi razlog zasto se smije kretati?
pricamo o alkotestu koji je bio nepotreban, niko ovdje ne govori da ne smijes u imama pogledati, citaj malo o cemu se radi.
Ako je kontrola saobraćaja, sa akcentom na vožnju pod uticajem alkohola, kao i svaki vozač u saobraćaju ima da puše i to mu je elham .... može on kukat, prijavljivat i radit šta god hoće ..... ako je puhanje, puhaće i kapak
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6778 times
Been thanked: 7987 times

Post by pizarro »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 09:55
bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 09:52

pa po pravilu jeste ali realno stanje znamo kakvo je,jer pustaju svakoga,pola primi i "poklone" itd itd

necemo se pravit da je kod nas pravna drzava i policajci slijede zakon,slijede ali djavola

prije ce biti da su ga htjeli hebat u zdrav mozak,mozda mu nesto i rekli s podsmijehom i hajde duvaj :rol
Hajd sve to ali čemu pokazivanje službene legitimacije IZ?? Jesu to vjerski službenici uživaoci određenog imuniteta ili su građani kao i svi ostali?? Mislim ne kontam čemu komplikovanje .... jel na kraju ''puhao'' ?? Jeste..... Jel bila nula?? Jeste .... Čemu tolika frka onda??
Zamisli ti drskosti oni da zaustave efendiju ..... :lupa :lupa
frka je jer zdrav razum moze zakljuciti da nema potrebe da se radi alkotest.
niko ne govori da ga ne smiju zaustaviti.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 09:59

pricamo o alkotestu koji je bio nepotreban, niko ovdje ne govori da ne smijes u imama pogledati, citaj malo o cemu se radi.
Ako je kontrola saobraćaja, sa akcentom na vožnju pod uticajem alkohola, kao i svaki vozač u saobraćaju ima da puše i to mu je elham .... može on kukat, prijavljivat i radit šta god hoće ..... ako je puhanje, puhaće i kapak
pa sto su prijavljeni policajci od svojih sad?
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 09:58

Hajd sve to ali čemu pokazivanje službene legitimacije IZ?? Jesu to vjerski službenici uživaoci određenog imuniteta ili su građani kao i svi ostali?? Mislim ne kontam čemu komplikovanje .... jel na kraju ''puhao'' ?? Jeste..... Jel bila nula?? Jeste .... Čemu tolika frka onda??
Pa kazem ti,provocirali ga on otisao dalje s tim,znam ja nase seljacke policajce kako zaustavljaju,,,mom ocu jedan predlozio " kazna ili poklon sta ti to znaci ti sa zapadaaa" :sok

mozda je nepisano pravilo da hodze pustaju ,ne znam ja? mozda je zato pokazao,jer obicno ga puste medjutim ova dva hrvata nisu i Boze moj
Ma može on materi predlagat .... jel stari napravio prekršaj, ako nije bujrum nek piše .... ha ya ....
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Zdravorazumski je da trudnica ne pije, ne pusi i ne drogira se pa ih pun kurac rodi dijete navuceno na drogu.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Nigdje ne pise da su mu trazili npr obaveznu opremu a mogli su da ga zajebavaju.
Ajmo odza trokut, sijalice, uze za vucu, tespih
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:00

Po čemu je on to izuzet od alkotestiranja u odnosu na, recimo mene, koji ne pijem isto tako ....
Nemoj molim te .... ovdje je izgleda došlo do opštepoznate pojave u bosni, poznate kao ''sad ćeš ti vidjet, čuj ti mene alkotestirat, čuj ti hodža, e baš neću, e baš hoćeš ....''
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

insomnia wrote: 26 Apr 2021, 10:03 Nigdje ne pise da su mu trazili npr obaveznu opremu a mogli su da ga zajebavaju.
Auuu :sok :sok :sok .... 'naš kolika je kazna za neimanje tespiha ..... :D. :D. :D. :D. :D. :D.
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by pizarro »

insomnia wrote: 26 Apr 2021, 10:02 Zdravorazumski je da trudnica ne pije, ne pusi i ne drogira se pa ih pun k.... rodi dijete navuceno na drogu.
pa slazem se da ovo nije bilo zdravorazumski od policije.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4189 times
Been thanked: 3865 times

Post by Naseef Mushroom »

Kreševo nema ni 6.000 stanovnika, tu zna svako svakoga, bar one koji se po zanimanju ističu i ima ograničen broj (hodže, popovi, učitelji, policajci, profesori, frizeri itd.), sigurno znaju i kakvo auto imam vozi.

O islamskoj zajednici može svako misliti šta želi ali i najveći dušmani koji ih krive za sve moraju priznati da IZ može tolerisati sve osim javnog konzumiranja alkohola dok si na dužnosti.
U svetom mjesecu, čak gdje i najveći kockari i nepostači i dalje kockaju i ne-poste ali je alkohol tabu ovo se dešava imamu?
Svi ovi koji pišu gluposti neka se zapitaju imaju li njihove gluposti ikakvu logiku?
Čak i da hodža pije kada ga niko ne vidi, neće sigurno piti ako ide u džamiju gdje ima ljudi koji klanjaju blizu njega i koji će se na rastanku rukovati, izljubiti i "unijeti se u lice" imamu.

Kako ovo ima uopšte smisla? Hodža sjedi pijan za volanom u nadi da ga neće policija zaustaviti i ako ima sreće stići će bez problema do svoje destinacije DŽAMIJE GDJE ĆE LJUDI PRMJETITI AKO SI PIJAN I TO KAO HODŽA :lud u kojoj zoni sumraka to ima smisla?
To bi bilo isto kada bih nosio sa sobom kilu kokaina i nadam se da me neće niko vidjeti da bi mogao bez problema stići do policijske stanice.

Toga su svi svjesni, pa čak i ove fašiste što su imama zaistavili. Da li je ovo ispravno po zakonu? Da ali ti se možeš držati zakona a i dalje biti šupak i fašista.

Da li je po zakonu ispravno što je policija u genocidnom pretražila sve kuće Bošnjaka nakon što je Nerdin osvetio oca u Zvorniku? Da. Da li je to ipak šupački i fašisticki? Da.
Da li je kada od 50 osoba policija zaustavi samo crnca da pita sta će on tako kasno napolju i da pokaže ličnu ili od 300 osoba na aerodromu oni samo odvedu Arapa da mu prtljag pretraže ispravno po zakonu? Da.
Je li šupački i fašisticki? Jeste.

Nadam se da će ubrzo slijediti sankcije policajcima i da će ih imam tužiti zbog islamofobije
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 09:48

Motiv je kontrola saobraćaja ... i završeno .... e sad što efendija misli da je on Bogom dat da ga se nesmije zaustavljati to je drugi par cipela. Zamisli sad ti si saobraćajac, zaustaviš vozilo, dobro veče, rutinska kontrola mogu li dobiti vašu saobraćajnu i vozačku dozvolu, i lik ti uz to sve da službenu legitimaciju islamske zajednice, koju nit si tražio, nit spada u dokumente koji se traže i provjeravaju tokom kontrole saobraćaja .... niđe veze ba
Čitatelj smatra da ga policija može kontrolirati na alkohol samo ako je prethodno svojim ponašanjem ometao ili ugrožavao promet. Za veliku većinu vozača, o kojima smo pričali u uvodu, bilo bi vrlo dobro da je naš čitatelj u pravu. Mogli bi mirno popiti koju čašicu i sasvim se normalno ponašati u prometu, te tako izbjeći kontoli na alkohol. Nažalost, čini se da je ipak drugačije. Naime, gore citirani članak nalazi se u XI poglavlju zakona o sigurnosti prometa na cestama koje govori o "posebnim mjerama" koje policija može poduzimati. No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumljivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol. Drugo je, međutim pitanje, zašto policije nama susjednih europskih država, koje imaju identično ovlaštenje, to ovlaštenje koriste restriktivno. Uostalom i naša policija postupa tako, pa je kontrola vozača koji ne krši pravila prometa i ne ometa promet, vrlo rijetka. Što se tiče osiguranja - upozoravamo da je (uvjetima osiguranja) ugovorima o osiguranju određeno da se smatra da je vozač pod utjecajem alkohola, ako odbije zahtjev ovlaštenog tijela da se podvrgne kontroli na alkohol. Dakle, odbijanje kontrole moglo bi imati za posljedicu gubitak prava iz osiguranja.

:jutarnja
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2021, 10:11 Kreševo nema ni 6.000 stanovnika, tu zna svako svakoga, bar one koji se po zanimanju ističu i ima ograničen broj (hodže, popovi, učitelji, policajci, profesori, frizeri itd.), sigurno znaju i kakvo auto imam vozi.

O islamskoj zajednici može svako misliti šta želi ali i najveći dušmani koji ih krive za sve moraju priznati da IZ može tolerisati sve osim javnog konzumiranja alkohola dok si na dužnosti.
U svetom mjesecu, čak gdje i najveći kockari i nepostači i dalje kockaju i ne-poste ali je alkohol tabu ovo se dešava imamu?
Svi ovi koji pišu gluposti neka se zapitaju imaju li njihove gluposti ikakvu logiku?
Čak i da hodža pije kada ga niko ne vidi, neće sigurno piti ako ide u džamiju gdje ima ljudi koji klanjaju blizu njega i koji će se na rastanku rukovati, izljubiti i "unijeti se u lice" imamu.

Kako ovo ima uopšte smisla? Hodža sjedi pijan za volanom u nadi da ga neće policija zaustaviti i ako ima sreće stići će bez problema do svoje destinacije DŽAMIJE GDJE ĆE LJUDI PRMJETITI AKO SI PIJAN I TO KAO HODŽA :lud u kojoj zoni sumraka to ima smisla?
To bi bilo isto kada bih nosio sa sobom kilu kokaina i nadam se da me neće niko vidjeti da bi mogao bez problema stići do policijske stanice.

Toga su svi svjesni, pa čak i ove fašiste što su imama zaistavili. Da li je ovo ispravno po zakonu? Da ali ti se možeš držati zakona a i dalje biti šupak i fašista.

Da li je po zakonu ispravno što je policija u genocidnom pretražila sve kuće Bošnjaka nakon što je Nerdin osvetio oca u Zvorniku? Da. Da li je to ipak šupački i fašisticki? Da.
Da li je kada od 50 osoba policija zaustavi samo crnca da pita sta će on tako kasno napolju i da pokaže ličnu ili od 300 osoba na aerodromu oni samo odvedu Arapa da mu prtljag pretraže ispravno po zakonu? Da.
Je li šupački i fašisticki? Jeste.

Nadam se da će ubrzo slijediti sankcije policajcima i da će ih imam tužiti zbog islamofobije
Ja ipak mislim u svemu ovome da je okidač bio pokazivanje službene legitimacije IZ .... jbg jarane .... nemoj ići nikome uz nos .... nije dobro ....
Čuj islamofobija ... dobro ga ne odvedoše u Guantanamo Bay dragi Nazife :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4189 times
Been thanked: 3865 times

Post by Naseef Mushroom »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:04
insomnia wrote: 26 Apr 2021, 10:03 Nigdje ne pise da su mu trazili npr obaveznu opremu a mogli su da ga zajebavaju.
Auuu :sok :sok :sok .... 'naš kolika je kazna za neimanje tespiha ..... :D. :D. :D. :D. :D. :D.
Nema tu puno fajde od kažnjavanja jer skoro svako bošnjacko auto ima tespih što visi kraj retrovizora kao što kršćani imaju krsteve/križeve :chloe
Oni poštuju svoje a mi svoje, to je prava multi-kulti BiH a ne ona nastrana verzija FGRovaca gdje moraš popljuvati svoje da bi bio multi-kulti
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem »

Kakve sve probleme u drustvu, a vi od ove teme napraviste senzaciju.
Jedna lasta....men'scini prolijece
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9405 times
Been thanked: 9437 times
Status: Online

Post by Zana »

:kita

Zdrav razum? Čiji? Ko mjeri zdravlje tog razuma? Čiji je mozak zdraviji? Mislim da Zakon upravo zbog toga postoji. Da se ne bi zdravorazumski postupalo. Ono, svak iz svog zdravorazumskog ugla.
Uostalom, ovdje su emocije problem, nije razum.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by pizarro »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:03

Po čemu je on to izuzet od alkotestiranja u odnosu na, recimo mene, koji ne pijem isto tako ....
Nemoj molim te .... ovdje je izgleda došlo do opštepoznate pojave u bosni, poznate kao ''sad ćeš ti vidjet, čuj ti mene alkotestirat, čuj ti hodža, e baš neću, e baš hoćeš ....''
moze policija odluciti i tebe da ne testira ako jasno vide da nema razloga.
vide stariji covjek, normalno prica, normalno gleda, normalno se ponasa... nema potrebe da na tebe takvog gube vrijeme, imaju precih kandidata.
a ti bi garant trazio da te ipak testiraju jer policija ima pravo na to?
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

jos se brane fasistoidni policajci? nije dalek put od puhanja alkotesta do masovnih grobnica.
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9405 times
Been thanked: 9437 times
Status: Online

Post by Zana »

Kako, zašto nema potrebe? Ozbiljno pitam
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:20
edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:03

moze policija odluciti i tebe da ne testira ako jasno vide da nema razloga.
vide stariji covjek, normalno prica, normalno gleda, normalno se ponasa... nema potrebe da na tebe takvog gube vrijeme, imaju precih kandidata.
a ti bi garant trazio da te ipak testiraju jer policija ima pravo na to?
Ali isto tako može odlučiti i da me alkotestira .... iako jasno nema vidljivog razloga jelda?
Nisu me jednom zaustavili .... poštuješ propise, normalan, voziš normalno i HOP .... kontrola i pride alkotestiranje ..... završiš za par minuta i svako svojim putem ...
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:22

Kako, zašto nema potrebe? Ozbiljno pitam
Čuj kako .... pa jel čoek efendija il nije :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
Post Reply

Return to “Religija”