No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumnjivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol.pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:20moze policija odluciti i tebe da ne testira ako jasno vide da nema razloga.edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:03
Po čemu je on to izuzet od alkotestiranja u odnosu na, recimo mene, koji ne pijem isto tako ....
Nemoj molim te .... ovdje je izgleda došlo do opštepoznate pojave u bosni, poznate kao ''sad ćeš ti vidjet, čuj ti mene alkotestirat, čuj ti hodža, e baš neću, e baš hoćeš ....''
vide stariji covjek, normalno prica, normalno gleda, normalno se ponasa... nema potrebe da na tebe takvog gube vrijeme, imaju precih kandidata.
a ti bi garant trazio da te ipak testiraju jer policija ima pravo na to?
VJERSKI SLUZBENICI
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
Re: Kreševo: Alkotestirali imama koji je krenuo na teraviju
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4189 times
- Been thanked: 3865 times
- Status: Online
Ne bih se ja šalio sa Giantanamo Bay. Znaš li koliko je nevinih ljudi tamo završilo i mučeno samo zbog imena? Mogao si teoretski i ti tamo završiti samo zbog imena da si se nalazio u SAD prije 20 godina (edin-mudžahedin) pa se ti pravdaj "Pa ja se takvim smijem na forumima" prošao bi isto kao Bošnjaci komunisti kada su arkan i sratko došli.edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:15Ja ipak mislim u svemu ovome da je okidač bio pokazivanje službene legitimacije IZ .... jbg jarane .... nemoj ići nikome uz nos .... nije dobro ....Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2021, 10:11 Kreševo nema ni 6.000 stanovnika, tu zna svako svakoga, bar one koji se po zanimanju ističu i ima ograničen broj (hodže, popovi, učitelji, policajci, profesori, frizeri itd.), sigurno znaju i kakvo auto imam vozi.
O islamskoj zajednici može svako misliti šta želi ali i najveći dušmani koji ih krive za sve moraju priznati da IZ može tolerisati sve osim javnog konzumiranja alkohola dok si na dužnosti.
U svetom mjesecu, čak gdje i najveći kockari i nepostači i dalje kockaju i ne-poste ali je alkohol tabu ovo se dešava imamu?
Svi ovi koji pišu gluposti neka se zapitaju imaju li njihove gluposti ikakvu logiku?
Čak i da hodža pije kada ga niko ne vidi, neće sigurno piti ako ide u džamiju gdje ima ljudi koji klanjaju blizu njega i koji će se na rastanku rukovati, izljubiti i "unijeti se u lice" imamu.
Kako ovo ima uopšte smisla? Hodža sjedi pijan za volanom u nadi da ga neće policija zaustaviti i ako ima sreće stići će bez problema do svoje destinacije DŽAMIJE GDJE ĆE LJUDI PRMJETITI AKO SI PIJAN I TO KAO HODŽAu kojoj zoni sumraka to ima smisla?
To bi bilo isto kada bih nosio sa sobom kilu kokaina i nadam se da me neće niko vidjeti da bi mogao bez problema stići do policijske stanice.
Toga su svi svjesni, pa čak i ove fašiste što su imama zaistavili. Da li je ovo ispravno po zakonu? Da ali ti se možeš držati zakona a i dalje biti šupak i fašista.
Da li je po zakonu ispravno što je policija u genocidnom pretražila sve kuće Bošnjaka nakon što je Nerdin osvetio oca u Zvorniku? Da. Da li je to ipak šupački i fašisticki? Da.
Da li je kada od 50 osoba policija zaustavi samo crnca da pita sta će on tako kasno napolju i da pokaže ličnu ili od 300 osoba na aerodromu oni samo odvedu Arapa da mu prtljag pretraže ispravno po zakonu? Da.
Je li šupački i fašisticki? Jeste.
Nadam se da će ubrzo slijediti sankcije policajcima i da će ih imam tužiti zbog islamofobije
Čuj islamofobija ... dobro ga ne odvedoše u Guantanamo Bay dragi Nazife![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno da je islamofobija, u mjesecu gdje 90% onih što vise u kladionicama ne piju alkohol ova dvojica govore "Eno odža, ajm nek puše da ga zajebavamo".
Kreševo nije ni Sarajevo ni Tuzla ni Mostar, u takom malom mjestu si kao policajac već upratio ko je ko od mještana i šta vozi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Pa ako se usvoji pravilo da se hodze ne testiraju, pola RS bi vozile sa ahmedijama na glavi na povratku kuci sa kafane...
Jedna lasta....men'scini prolijece
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4189 times
- Been thanked: 3865 times
- Status: Online
Pa kako će biti potrebe ako je hodža krenuo u džamiju. Čak i da ima sreće da ga policija ne zaustavi opet će kada dođe do svog cilja se sresti sa ljudima koji će primjetiti da je pijan.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1444 times
Hajmo sad malo tvojom logikom, može? Čemu potreba da 'odža maše ''Službenom legitimacijom IZ na kojoj je njegova slika s ahmedijom'' .... Ima neki poseban razlog, mislim ako se već znaju??Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2021, 10:24
Naravno da je islamofobija, u mjesecu gdje 90% onih što vise u kladionicama ne piju alkohol ova dvojica govore "Eno odža, ajm nek puše da ga zajebavamo".
Kreševo nije ni Sarajevo ni Tuzla ni Mostar, u takom malom mjestu si kao policajac već upratio ko je ko od mještana i šta vozi.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9402 times
- Been thanked: 9431 times
Unosite emocije tamo gdje im stvarno nije mjesto.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6777 times
- Been thanked: 7987 times
zbog cinjenica koje govore da je sansa manja od 1% da je konzumirao alkohol a imas jos dovoljno automobila koje trebas zaustaviti/kontrolisati.
ozbiljno sam odgovorio.
-
Venera
- Seksologinja

Ovo cu provjeriti, jer tvrdis da policajac placa alkotest.The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:26 sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa brat mumin.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Policajac je naravno duzan znati sve to i razmisliti o tome umjesto da mu ponudi test ko svakom. Testiranje traje minutu ako i tolikoNaseef Mushroom wrote: 26 Apr 2021, 10:11 Kreševo nema ni 6.000 stanovnika, tu zna svako svakoga, bar one koji se po zanimanju ističu i ima ograničen broj (hodže, popovi, učitelji, policajci, profesori, frizeri itd.), sigurno znaju i kakvo auto imam vozi.
O islamskoj zajednici može svako misliti šta želi ali i najveći dušmani koji ih krive za sve moraju priznati da IZ može tolerisati sve osim javnog konzumiranja alkohola dok si na dužnosti.
U svetom mjesecu, čak gdje i najveći kockari i nepostači i dalje kockaju i ne-poste ali je alkohol tabu ovo se dešava imamu?
Svi ovi koji pišu gluposti neka se zapitaju imaju li njihove gluposti ikakvu logiku?
Čak i da hodža pije kada ga niko ne vidi, neće sigurno piti ako ide u džamiju gdje ima ljudi koji klanjaju blizu njega i koji će se na rastanku rukovati, izljubiti i "unijeti se u lice" imamu.
Kako ovo ima uopšte smisla? Hodža sjedi pijan za volanom u nadi da ga neće policija zaustaviti i ako ima sreće stići će bez problema do svoje destinacije DŽAMIJE GDJE ĆE LJUDI PRMJETITI AKO SI PIJAN I TO KAO HODŽAu kojoj zoni sumraka to ima smisla?
To bi bilo isto kada bih nosio sa sobom kilu kokaina i nadam se da me neće niko vidjeti da bi mogao bez problema stići do policijske stanice.
Toga su svi svjesni, pa čak i ove fašiste što su imama zaistavili. Da li je ovo ispravno po zakonu? Da ali ti se možeš držati zakona a i dalje biti šupak i fašista.
Da li je po zakonu ispravno što je policija u genocidnom pretražila sve kuće Bošnjaka nakon što je Nerdin osvetio oca u Zvorniku? Da. Da li je to ipak šupački i fašisticki? Da.
Da li je kada od 50 osoba policija zaustavi samo crnca da pita sta će on tako kasno napolju i da pokaže ličnu ili od 300 osoba na aerodromu oni samo odvedu Arapa da mu prtljag pretraže ispravno po zakonu? Da.
Je li šupački i fašisticki? Jeste.
Nadam se da će ubrzo slijediti sankcije policajcima i da će ih imam tužiti zbog islamofobije
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
sav se tresem.Venera wrote: 26 Apr 2021, 10:29Ovo cu provjeriti, jer tvrdis da policajac placa alkotest.The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:26 sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Venera wrote: 26 Apr 2021, 10:29Ovo cu provjeriti, jer tvrdis da policajac placa alkotest.The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:26 sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
Jel ste vi normalni?
Da policajac placa slkotest????
Jedna lasta....men'scini prolijece
- Zana
- Gospođetina

Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.
-
Venera
- Seksologinja

No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumljivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol
Javim za alkotest zaduzenje
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
pa npr u Americi je pravilo da dijete sunetis,nikad ne znas ko suneti ko ne sunetiZana wrote: 26 Apr 2021, 10:36 Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
- Zana
- Gospođetina

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:37pa npr u Americi je pravilo da dijete sunetis,nikad ne znas ko suneti ko ne sunetiZana wrote: 26 Apr 2021, 10:36 Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.![]()
Komotno se mogla naći uvrjeđenom. Ko hodža.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1444 times
greeneyes wrote: 25 Apr 2021, 13:13 Uvijek su se testirali sumnjivi, jer ne mo's sve testirati, logicno. E sad ako tebi hodza i to u svetom mjesecu kad ne pije 90% alkosa, moze biti sumnjiv uzmi pistolj pa se ubij
Šta nije jasno ovdje .... možeš ti jarane bit i Reis Kavazović .... ako je pojačana kontrola ima da pušeš i kapak ...... Drskost i bezobrazluk tebe da zaustavljajuSve je krenulo rutinski. “Policija me zaustavila u mjestu Alagić, nešto iza 21 sat, bila je to rutinska kontrola. Obavijestili su me o policijskom satu nakon čega sam im dao sam potvrdu o kretanju. Kreševo je mala sredina, čak i bez dokaza koje sam im dao, mislim da su znali da sam imam. Ali ipak, rekao sam im da sam efendija i da sam krenuo na teraviju. Bilo ih je trojica, nisam čuo o čemu su razgovarali jer sam sjedio u autu i čekao nazad svoje dokumente. Jedan od policajaca se ponovo vratio i tražio mi saobraćajnu i vozačku. S tim dokumentima ponovo je otišao do svojih kolega”, priča nam Bašić.
Nakon što je imam pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju. I tu je uslijedio šok.
“Bio sam u čudu. Rekao mi je da je pojačana kontrola, da je komandir naredio da se svi učesnici u saobraćaju moraju testirati. U međuvremenu, tri automobile su prošla, jedan od policajaca zaustavlja jedan automobil, ali ga brzo pušta dalje. Dakle, ne traži mu ni dokumente ni alkotest”, prisjeća se efendija Bašić.
Naravno, efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila). Ističe kako deset godina radi u Kreševu te da ovako nešto nikad nije doživio.
Last edited by edo_79 on 26 Apr 2021, 10:39, edited 1 time in total.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6777 times
- Been thanked: 7987 times
pa sunete se i nemuslimani.Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:36 Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
ili mislis sto je koristila izraz "sunecenje"?