VJERSKI SLUZBENICI

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Kreševo: Alkotestirali imama koji je krenuo na teraviju

Post by bosnjakinja »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:38
greeneyes wrote: 25 Apr 2021, 13:13 Uvijek su se testirali sumnjivi, jer ne mo's sve testirati, logicno. E sad ako tebi hodza i to u svetom mjesecu kad ne pije 90% alkosa, moze biti sumnjiv uzmi pistolj pa se ubij
Sve je krenulo rutinski. “Policija me zaustavila u mjestu Alagić, nešto iza 21 sat, bila je to rutinska kontrola. Obavijestili su me o policijskom satu nakon čega sam im dao sam potvrdu o kretanju. Kreševo je mala sredina, čak i bez dokaza koje sam im dao, mislim da su znali da sam imam. Ali ipak, rekao sam im da sam efendija i da sam krenuo na teraviju. Bilo ih je trojica, nisam čuo o čemu su razgovarali jer sam sjedio u autu i čekao nazad svoje dokumente. Jedan od policajaca se ponovo vratio i tražio mi saobraćajnu i vozačku. S tim dokumentima ponovo je otišao do svojih kolega”, priča nam Bašić.

Nakon što je imam pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju. I tu je uslijedio šok.

“Bio sam u čudu. Rekao mi je da je pojačana kontrola, da je komandir naredio da se svi učesnici u saobraćaju moraju testirati. U međuvremenu, tri automobile su prošla, jedan od policajaca zaustavlja jedan automobil, ali ga brzo pušta dalje. Dakle, ne traži mu ni dokumente ni alkotest”, prisjeća se efendija Bašić.

Naravno, efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila). Ističe kako deset godina radi u Kreševu te da ovako nešto nikad nije doživio.
Šta nije jasno ovdje .... možeš ti jarane bit i Reis Kavazović .... ako je pojačana kontrola ima da pušeš i kapak ...... Drskost i bezobrazluk tebe da zaustavljaju :D. :D. :D. :D. :D. :D.
pa sto nisi procitao dalje:

“Bio sam u čudu. Rekao mi je da je pojačana kontrola, da je komandir naredio da se svi učesnici u saobraćaju moraju testirati. U međuvremenu, tri automobile su prošla, jedan od policajaca zaustavlja jedan automobil, ali ga brzo pušta dalje. Dakle, ne traži mu ni dokumente ni alkotest”, prisjeća se efendija Bašić.
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9333 times
Been thanked: 9328 times
Status: Online

Post by Zana »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:39
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:36 Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.
pa sunete se i nemuslimani.
ili mislis sto je koristila izraz "sunecenje"?
Znam da se sunete. Ne mislim to, rekla sam šta mislim. Mislim da se mogla naći uvrjeđenom, ko hodža.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:37
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:36 Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.
pa npr u Americi je pravilo da dijete sunetis,nikad ne znas ko suneti ko ne suneti :123
Pravilo je da pitaju roditelje, jer je prakticnije uraditi nakon poroda u bolnici.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:26 sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
Od kud ti ovo?
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 471 times
Been thanked: 1441 times

Post by edo_79 »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:40
edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:38

Šta nije jasno ovdje .... možeš ti jarane bit i Reis Kavazović .... ako je pojačana kontrola ima da pušeš i kapak ...... Drskost i bezobrazluk tebe da zaustavljaju :D. :D. :D. :D. :D. :D.

Hodža je parkiran .... nema on šta gledat koga policija zaustavlja ili ne zaustavlja .... džaba podvlačiš .... hodža je parkiran i on je predmet kontrole i selam alejk
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Chloe wrote: 26 Apr 2021, 10:42
The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:26 sto ne mogu suplje, svaki drot je zaduzen po 20 km za alkotest i nece ga sigurno bezze trznuti, ne znam odakle tolika zloba, glupost i odsustvo kriticke misli kod ovih sto bezrezervno brane ove drotove?
Od kud ti ovo?
Neznam ni ja baš da je tako ....
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

edo_79 wrote: 26 Apr 2021, 10:43
bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:40

Hodža je parkiran .... nema on šta gledat koga policija zaustavlja ili ne zaustavlja .... džaba podvlačiš .... hodža je parkiran i on je predmet kontrole i selam alejk
:valja :valja :valja :valja
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6745 times
Been thanked: 7947 times

Post by pizarro »

Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:41
pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:39

pa sunete se i nemuslimani.
ili mislis sto je koristila izraz "sunecenje"?
Znam da se sunete. Ne mislim to, rekla sam šta mislim. Mislim da se mogla naći uvrjeđenom, ko hodža.
a nisam razumio koji dio pitanja je provokacija? ozbiljno pitam.
Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:44
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:41

Ovisi ko razmišlja o pitanju. Šanse da je srpkinja sunetila dijete su ravne šansama da je hodža krenuo pjan na teraviju, tbjrb. Eto :pusi
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:43

:valja :valja :valja :valja
Dobro je rekao, koliko puta budemo zaustavljeni, a druge vozace propuste, oni ne mogu doslovno sve vozace prekontrolirati na cesti, a neke propuste, jer imaju radnu dozvolu kretanja tokom policijskog sata, pa nelogicno je da istoj osobi uzimaju alkotest tokom vanrednog stanja. :valja
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

jasno je da je ovdje podjela na one koji su opcenito uvijek protiv islama, i koji brane neodbranivo.cuj ne zanima tebe sto druge pusta bez puhanja a hodzu drzi...ali srecom pa se vi ne pitati pa ce drotovi makar imati malo problema i dosadjivanja
Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem »

Od kud ti ovo?

Odkud mu i svi postovi....na svim temama
Jedna lasta....men'scini prolijece
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by pizarro »

Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:46
pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:44

Ovisi ko razmišlja o pitanju. Šanse da je srpkinja sunetila dijete su ravne šansama da je hodža krenuo pjan na teraviju, tbjrb. Eto :pusi
pa znaci problem je izraz "sunecenje"?
Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem »

Od kud ti ovo?
Neznam ni ja baš da je tako ....

Dakle pola plate drotovi daju na alkotestove🤣🤣🤣🤣
Jedna lasta....men'scini prolijece
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Od kud ti ovo?
u neformalnoj prici sa drotom, priznam da ne znam jeli zvanicno, reko-kazo.
Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana »

pizarro wrote: 26 Apr 2021, 10:48
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:46

pa znaci problem je izraz "sunecenje"?

Pa recimo.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:47 jasno je da je ovdje podjela na one koji su opcenito uvijek protiv islama, i koji brane neodbranivo.cuj ne zanima tebe sto druge pusta bez puhanja a hodzu drzi...ali srecom pa se vi ne pitati pa ce drotovi makar imati malo problema i dosadjivanja
Aha, svi su islamofobi :D.
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by pizarro »

Venera wrote: 26 Apr 2021, 10:14
pizarro wrote: 26 Apr 2021, 09:57

a policija samo ovo trazi i ne trazi razlog zasto se smije kretati?
pricamo o alkotestu koji je bio nepotreban, niko ovdje ne govori da ne smijes u imama pogledati, citaj malo o cemu se radi.
Čitatelj smatra da ga policija može kontrolirati na alkohol samo ako je prethodno svojim ponašanjem ometao ili ugrožavao promet. Za veliku većinu vozača, o kojima smo pričali u uvodu, bilo bi vrlo dobro da je naš čitatelj u pravu. Mogli bi mirno popiti koju čašicu i sasvim se normalno ponašati u prometu, te tako izbjeći kontoli na alkohol. Nažalost, čini se da je ipak drugačije. Naime, gore citirani članak nalazi se u XI poglavlju zakona o sigurnosti prometa na cestama koje govori o "posebnim mjerama" koje policija može poduzimati. No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumljivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol. Drugo je, međutim pitanje, zašto policije nama susjednih europskih država, koje imaju identično ovlaštenje, to ovlaštenje koriste restriktivno. Uostalom i naša policija postupa tako, pa je kontrola vozača koji ne krši pravila prometa i ne ometa promet, vrlo rijetka. Što se tiče osiguranja - upozoravamo da je (uvjetima osiguranja) ugovorima o osiguranju određeno da se smatra da je vozač pod utjecajem alkohola, ako odbije zahtjev ovlaštenog tijela da se podvrgne kontroli na alkohol. Dakle, odbijanje kontrole moglo bi imati za posljedicu gubitak prava iz osiguranja.

:jutarnja
cao venera.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

The 51st State wrote: 26 Apr 2021, 10:48

Od kud ti ovo?
u neformalnoj prici sa drotom, priznam da ne znam jeli zvanicno, reko-kazo.
:D.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:47 jasno je da je ovdje podjela na one koji su opcenito uvijek protiv islama, i koji brane neodbranivo.cuj ne zanima tebe sto druge pusta bez puhanja a hodzu drzi...ali srecom pa se vi ne pitati pa ce drotovi makar imati malo problema i dosadjivanja
Tebe treba nekom hodži odvest :D. :D. :D. :D. :D. :D.
Post Reply

Return to “Religija”