Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
bosnjakinja wrote: 26 Apr 2021, 10:47
jasno je da je ovdje podjela na one koji su opcenito uvijek protiv islama, i koji brane neodbranivo.cuj ne zanima tebe sto druge pusta bez puhanja a hodzu drzi...ali srecom pa se vi ne pitati pa ce drotovi makar imati malo problema i dosadjivanja
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:36
Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.
Ne mora biti provokacija, a može biti ovisno i situaciji i okolnostima, a nismo ni svi isti.
xy sam puta bila u situaciji kao efendija, nekad se nasmijem, nekad mi bude teško, al' prihvatam da nisu učinili ništa van svojih ovlasti
doduše pred par osoba kojima vjerujem sam to rekla ili možda i "požalila", pa iako me znaju, znaju kako to s policijom funkcioniše, uglavnom slegnu ramenima. Tako da nisam ni iznenađena na ovakve suprotne reakcije kod ovog slučaja.
No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumljivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol
Javim za alkotest zaduzenje
nemas sta javljati, takvi mindesti su staljinisti, talibani, nacisti, ccp i oni sve po slovu zakona rade....
Last edited by The 51st State on 26 Apr 2021, 10:51, edited 1 time in total.
moze policija odluciti i tebe da ne testira ako jasno vide da nema razloga.
vide stariji covjek, normalno prica, normalno gleda, normalno se ponasa... nema potrebe da na tebe takvog gube vrijeme, imaju precih kandidata.
a ti bi garant trazio da te ipak testiraju jer policija ima pravo na to?
No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumnjivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol.
cao venera.
i btw, na prvoj stranici sam napisao da imaju pravo na sve sto su radili.
nesto drugo je problem.
hvala na paznji.
No, kontrolu na alkohiliziranost policija može vršiti i kad ponašanje vozača nije sumljivo, dakle, kad ne ometa promet i ne krši pravila prometa. To opće ovlaštenje ima na temelju odredbe članka 4. stavak I. Zakona o sigurnosti na cestama, koji kaže da Nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu (a sudionik u prometu je osoba koja na bilo koji način sudjeluje u prometu na cestama, čl. 2 st. 1. toč. 59. -op-M.Ć.) obavljaju policijski službenici ministarstva zaduženosg za unutarnje poslove. Dakle, ta odredba daje policiji blanco ovlaštenje za poduzimanje mjera kontrole, pa i one na alkohol
nemas sta javljati, takvi mindesti su staljinisti, talibani, nacisti, ccp i oni sve po slovu zakona rade....
Oooo pa đes ti majndset ..... ne poznah te odmah
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Zana wrote: 26 Apr 2021, 10:36
Evo banalan primjer. Nedavno je moja prijateljica vodila dijete, bebu od 8 mjeseci, na kontrolu. Nije muslimanka. Muško dijete. Doktorica je tokom pregleda upitala da li je sunetila dijete. Ova, pametno odgovorila da nije i to je sve. Šta je trebala? Reći da ju je doktorica provocirala? Vidi, po imenu da nisu muslimani. Doktorica radila svoj posao. Upitala, ova odgovorila, kraj priče.
Ne može biti i nije sve provokacija.
Ne mora biti provokacija, a može biti ovisno i situaciji i okolnostima, a nismo ni svi isti.
xy sam puta bila u situaciji kao efendija, nekad se nasmijem, nekad mi bude teško, al' prihvatam da nisu učinili ništa van svojih ovlasti
doduše pred par osoba kojima vjerujem sam to rekla ili možda i "požalila", pa iako me znaju, znaju kako to s policijom funkcioniše, uglavnom slegnu ramenima. Tako da nisam ni iznenađena na ovakve suprotne reakcije kod ovog slučaja.
Nije ona ni doživjela kao provokaciju. Zdravorazumski reagovala. Za razliku od hodže, koji nas zavadi, jebo ga puhanje
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Napisao si tvrdnju, koju ne mozes potvrditi tocnom.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
pa da to je tako, socijalni autizam drotova se ovdje pravda slovom zakona, sta ti nije jasno druze doe?
Nije mi jasno gdje se može nabavit ova službena iskaznica IZ sa ahmedijom .... pa da i ja budem glavni harambaša .... ha ya ... nit te smiju zaustavit, neuzubillah alkotestirat .... imaš full imunitet .... dobiješ zelene blinkere .... ha te ko popreko pogleda ... ISLAMOFOBIJA!!!!!!
Nije ona ni doživjela kao provokaciju. Zdravorazumski reagovala. Za razliku od hodže, koji nas zavadi, jebo ga puhanje
Mozda je namerno gluio da je pjan, samo da ih navuce da ga testiraju. Mozda ima plan da postane muftija, sada kao zrtva vece su mu sanse.
Jest vala .... nije navik'o hodža na ove novotarije
pa da to je tako, socijalni autizam drotova se ovdje pravda slovom zakona, sta ti nije jasno druze doe?
Nije mi jasno gdje se može nabavit ova službena iskaznica IZ sa ahmedijom .... pa da i ja budem glavni harambaša .... ha ya ... nit te smiju zaustavit, neuzubillah alkotestirat .... imaš full imunitet .... dobiješ zelene blinkere .... ha te ko popreko pogleda ... ISLAMOFOBIJA!!!!!!
Ramazan je, zato se cude, ali branitelji na temi, nisu rekli, da li je prihvatljivo testirati hodzu drugim mjesecima tokom godine.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"