Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14045 times
- Been thanked: 23306 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Do danas Indija prijavila 200 000 mrtvih od korone, frajer na tv kaze da friziraju podatke i da je realna cifra milion umrlih, i da imaju pola milijarde zarazenih.
Kataklizma.
Onaj jadnik vice help,
Ovaj slegnu ramenima, kaze, thoughts and prayers, et, uz vas smo, mislimo na vas.
Tctctc
Stvarno smo govna.
Kataklizma.
Onaj jadnik vice help,
Ovaj slegnu ramenima, kaze, thoughts and prayers, et, uz vas smo, mislimo na vas.
Tctctc
Stvarno smo govna.
Dozvolite da se obratimo
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
A mogao si I dati prijedlog da se vakcinom astra zeneka samo muskarci vakcinisu posto su zene vise ugrozene zbog sinusvenske trombozeinsomnia wrote: 12 Apr 2021, 23:29Ima, ima. Maske na otvorenom, plazama i slicno su gomila gluposti. Zatvaranje, granica, testiranje, karanten za zarazene, vakcinacija za ljude koji zele i nisu.MunDzi wrote: 12 Apr 2021, 23:25
Eh kako je to drugo.
Ili vjerujes u pandemiju i mjere predostroznosti ili si protiv mjera.
Nema malo ovako malo onako.
Kod tebe svakih malo naka kontradiktornost.
Zatvoriti ugrozene kategorije i nije.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Umiru i muskarci
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Ja se pridrzavam svih mjera opreznosti i sigurnosti, ali jesam skepticna u vezi cjepiva covid19. 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Eto, poslace im astrazeneca vakcine,President Biden told Indian Prime Minister Narendra Modi that the United States will provide “oxygen-related supplies, vaccine materials and therapeutics,” as it comes under increased pressure to help the stricken country. The U.S. supply of Oxford-AstraZeneca coronavirus vaccines will also be shared with other countries.
Koje se ovdje i ne koriste, nisu odobrene.
Pa Bidene brate, stvarno humanost na djelu.
Tctctc
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

Pa sviZana wrote: 27 Apr 2021, 16:38 https://vm.tiktok.com/ZMeCyKBoq/
Ma ko hoće da vakciniše djecu? Nisam u toku
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Doduse, prikazase neki grad,
Ljudi masa, smeca i deponija na sve strane
Ja ne znam kako su oni ikako zdravi i bez korone
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9277 times
- Been thanked: 9266 times
insomnia wrote: 27 Apr 2021, 16:41Pa sviZana wrote: 27 Apr 2021, 16:38 https://vm.tiktok.com/ZMeCyKBoq/
Djecu?!
Fakat moram malo više vijesti gledati
Svašta
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- insomnia
- Rđav kurac

Svi proizvodjaci uveliko isprobavaju vakcine na djeci. Cak i bebama.
Mislim da ce Izrael krenuti prvi sa vakcinacijom ispod 16 godina
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Gledala sam jutros na vijestima......Indija nije neka zemlja koja tako lako trazi pomoc, ali ovo sad je bas strasnoFuddo wrote: 27 Apr 2021, 16:26 Do danas Indija prijavila 200 000 mrtvih od korone, frajer na tv kaze da friziraju podatke i da je realna cifra milion umrlih, i da imaju pola milijarde zarazenih.
Kataklizma.
Onaj jadnik vice help,
Tctctc
Stvarno smo govna.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
-
Venera
- Seksologinja

What have you observed with the 12-15 year olds participating in the trial?Zana wrote: 27 Apr 2021, 16:38 https://vm.tiktok.com/ZMeCyKBoq/
In March 2021, Pfizer and BioNTech announced positive topline results of the pivotal COVID-19 vaccine study in 2,260 adolescents ages 12-15. All participants in the trial will continue to be monitored for long-term protection and safety for an additional two years after their second dose.
On April 9, 2021, the Companies have submitted these data to the FDA and requested an amendment to the Emergency Use Authorization of BNT162b2 to expand use in adolescents 12-15 years of age.
https://www.pfizer.com/science/coronavi ... mark-trial
Will long-term safety and effectiveness be tracked beyond the trial?
We will monitor participants’ health for two years after they receive their second dose of the vaccine. Pfizer will continue to perform safety surveillance after potential licensure of a COVID-19 vaccine, if that occurs. Government authorities, such as the Centers for Disease and Control (CDC), will also conduct safety surveillance.
Uskoro izlaze one shot verzije Pfizer
https://www.pfizer.com/science/coronavi ... rmulations
When will results from this study be available? When will the lyophilized vaccine be authorized and available for distribution?
Results are anticipated in the second half of 2021. Subject to technical success, we will then seek regulatory authorization or approval.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
I u Iranu je bio haos od Corone pa se vješto sakrilo gotovo sve .
Ostalo je cutanje.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40982 times
- Been thanked: 27549 times
Ovima je gore vidi jadilukaFuddo wrote: 27 Apr 2021, 16:45 Doduse, prikazase neki grad,
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Da su bar policijski pomjerili od 23 h.
Masku nisam stavila ne pamtim kad....
Masku nisam stavila ne pamtim kad....
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9277 times
- Been thanked: 9266 times
Chloe wrote: 27 Apr 2021, 17:15 Da su bar policijski pomjerili od 23 h.
Masku nisam stavila ne pamtim kad....![]()
N i ja, na otvorenom ali ću sad biti mirnija.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
-
Venera
- Seksologinja

Ja imam oko 7 raznih dizjan maski od pamuka, cak i torbicu za dodatnu masku u tasni.Chloe wrote: 27 Apr 2021, 17:15 Da su bar policijski pomjerili od 23 h.
Masku nisam stavila ne pamtim kad....![]()
Jednokratne, ponekad, za sastanke.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9736 times
- Been thanked: 11478 times
Poznati rezultati testiranja na koronavirus svih 5000 učesnika koncerta u Barceloni

Poslije rock koncerta sa 5.000 prisutnih koji je kao test održan 27. marta u Barceloni, nema znakova zaraze, saopštili su danas organizatori.
Dvije nedelje nakon tog koncerta, svi učesnici su bili podvrgnuti PCR testiranju i „ne postoji nijedan znak da je došlo do prenošenja virusa tokom događaja, što je i bio cilj ove studije“, rekao je na konferenciji za novinare ljekar Josep Maria Llibre.
Publika, koja je prije koncerta bila podvrgnuta antigenskim testovima, nosila je FFP2 maske.
Prema riječima ljekara, samo šest pozitivnih slučajeva od 5.000 posjetilaca otkriveno je dvije nedjelje nakon koncerta, a organizatori su sigurni da se za „četiri od ovih šest slučajeva prenošenje virusa nije dogodilo tokom koncerta“.
„Optimizovanom ventilacijom, antigenskim testiranjem i nošenjem maske možemo garantovati siguran prostor“, dodao je on.
Pored testova i FFP2 maski, ventilacija kao i prihvatni kapaciteti na kritičnim mjestima, poput toaleta, bili su strogo kontrolisani.
Organizatori su željeli da pokažu da su koncerti mogući i pored pandemije, a ovo iskustvo je jedno od rijetkih koje se u Evropi dogodilo na sadašnjoj muzičkoj sceni.
Drugi takav koncert održan je početkom marta u Holandiji sa 1.300 posjetilaca.
Isti tim istraživača je još u decembru organizovao pilot projekat u dvorani u Barceloni sa 500 posjetilaca koji su prethodno testirani. Nekoliko dana kasnije, niko se nije zarazio korona virusom.
- insomnia
- Rđav kurac

Zato u Kinu sletio avion iz Indije. Prije leta svi donijeli negativan test. Kinezi hin turili u karantin od tri sedmice hopa, 54 zarazena
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9736 times
- Been thanked: 11478 times
U Indiji, svaki dan je 300.000 novozaraženih, umiru desetinama hiljada, spaljuju ih po ulicama i kojekuda

- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27501 times
- Been thanked: 31498 times
Virologinja dr. Ana Gligić u Niceovom stilu upozorava na fatalni sceniraj iz Indije

Svjetski poznata beogradska virologinja 86-godišnja dr. Ana Gligić, koja je 1972. godine bila na čelu tima koji je uspio izolirati virus velikih boginja, u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju“ potanko nam je ispričala vlastita iskustva u borbi s koronavirusom koji je 'pokupila' iako se cijepila kineskim cjepivom. Vjeruje da će koronavirus nestati sam od sebe, ali samo ako mu to mi dopustimo.
„Cijeli životni vijek radila sam s najopasnijim virusima i nisam se nikad zarazila, a evo ovaj put i uz cijepljenje, virus me pokosio. To nam samo potvrđuje koliko je snažan i probitačan – kaže nam znanstvenica koja se nakon liječenja u bolnici nalazi u svome domu u Beogradu.
„Izvukla sam živu glavu zahvaljujući cijepljenju koje je povećalo moja antitijela. U bolnici sam noćima ponavljala:
'Daj izdrži deset dana dok vakcina ne stvori antitijela koja će pojesti, odnosno neutralizirati virus koji sam u međuvremenu pokupila'. Tako je i bilo, kazuje nam.
Sad napokon dolazi na svoje, ali nije bilo lako.
„Imala sam problema s nogama i hodanjem nakon što sam 13 dana praktički nepokretna preležala u bolnici na intenzivnoj njezi, priključena na kisik. I kad sam došla kući osjećala sam se strašno nemoćno. Praktički su me unijeli u kuću.
Rekla sam: 'Ako ovako ostane bolje da me nema' – priča nam liječnica.
No, ipak je krenulo na bolje. Nakon nekoliko dana snaga se počela vraćati.
„Pomalo i oprezno, počela sam hodati uz pomoć štapa, a sad evo već idem sama i na pijacu. Nosim, kako bi vi rekli, spizu - smije se, zadovoljna što se puno bolje osjeća.
Pretpostavlja da je pokupila zarazniji britanski soj virusa, no ne može sa sigurnošću potvrditi jer nije sekvenciran njezin genom.
„Cijepila sam se s kineskom vakcinom, koja me očito nije mogla dovoljno zaštiti od tog soja, no u konačnici mi je ipak pomogla da preživim. Tri dana prije nego što sam osjetila simptome zaraze, dobila sam drugu dozu tog cjepiva. Apsolutno tada nisam vjerovala da sam zaražena. I kad je test bio pozitivan govorila sam da je to možda zato što PCR test ne razlikuje mrtvi od živog virusa. Međutim nije bilo zabune. Upala pluća i svi drugi simptomi pokazivali su da sam inficirana unatoč vakcini. Kašljala sam toliko snažno da ljudi oko mene u bolnici oka nisu mogli sklopiti – objašnjava.
Dr. Gligić nije sigurna gdje se zarazila, pretpostavlja da je britanski soj pokupila od gimnazijalaca koji se na odmoru okupljaju ispod njezina prozora. Kroz grupice mladih probijala se i kad bi odlazila u trgovinu.
Iako je optimist, jako je zabrinuta trenutnom situacijom.
Govori kako svaki put kada nešto pokušamo predvidjeti u vezi korone, virus nas prevari.
„Čak i nas koji taj virus dugo poznajemo. On se sada održava kroz razne mutacije. No, mi apsolutno virus možemo pobijediti. On će sam nestati, ali samo ako mu mi to dopustimo, ako izgubi supstrat. Ako se budemo ponašali kao što je to sad slučaj u Indiji, gdje se ne poštuju pravila, gdje ljudi nisu cijepljeni, gdje masovno idu na političke skupove, okupljaju se na stadionima po 150 tisuća…, onda će virus još dugo, dugo biti nepokoren – sigurna je liječnica.
U Indiji, ali ne samo tamo, naglašava naša sugovornica, apsolutno je izgubljena kontrola nad virusom.
„To je strašno što se tamo događa. Ali to je rezultat takvog stila života koji je bogomdan za brzo prenošenje virusa i za njegovo mutiranje jer su kontakti ogromni – negoduje.
Liječnica smatra kako se indijska varijanta već proširila dobrano Europom, ali da mi to još ne znamo.
„Tako je bilo i sa britanskim sojem. Čitali smo tu i tamo da je sekvenciran pokoji slučaj, a onda kad je grunulo, shvatili smo da je zaraznija mutacija tu puno, puno duže. Ne eksplodira on samo tako preko noći – ističe.
Uvjerena je kako će doći trenutak kada SARS-CoV–2 više neće moći utjecati na naše živote.
„Korona u jednom trenutku neće moći naći svoj supstrat i morat će oslabjeti. Ako je nestala ebola, koja je bila daleko smrtonosnija nestat će i ova pošast. Pojedinačnih slučajeva svakako će biti, virus će ostati u prirodi, ali ne u ovom obliku da može izazvati pandemiju – navodi i objašnjava kako virus sad mutira u svoju korist.
„On se prilagođava čovjeku, koji zapravo nije njegov 'prijatelj', odnosno nije najbolja podloga na kojoj se on može održati. Mutacijom je sebi omogućio naglo prenošenje i održavanje na čovjeku, a mi smo mu to, svojim brojnim kontaktima omogućili. Mutirani virus će zaustaviti svoju aktivnost kad se ne bude mogao dalje širiti, prvenstveno će u tome pomoći cijepljene i zato je procjepljivanje stanovništva izuzetno, izuzetno važno. Nikakvi koncerti ni masovna okupljanja na stadionima i drugdje ne smiju se dopustiti dok se ne procijepimo jer ćemo se naći u kaosu kakav je trenutno u Indiji – zaključuje dr. Gligić.
Napominje kako je situacija u Indiji podsjetnik na to da nitko nije siguran dok svi nisu sigurni.
„Dok svi oko nas nisu blokirali virus, ne možemo ni mi biti sigurni. Dosta je samo da nam dođe nekoliko osoba s novom mutacijom i da nam se dobra situacija preko noći pokvari. Za virus ne postoje granice i državljanstva, uvijek to imajmo na umu – komentira naša sugovornica.
SD
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.