Nalete tvrđi komadi, oni krupniji.
Kako pravite pire krompir?
Re: Kako pravite pire krompir?
Ogulim krompir, samo prepolovim i skuham. Prospem vodu, dodam malo mlijeka, izgnjavim viljuškom ili onim čudom za pire, ne znam kako se zove ako treba dodajem jos mlijeka, ali sve pomalo da ne bude prerijedak. Kad više nema grudvica dodam kašiku masla ili maslaca, miješam dok se ne istopi, začinim solju i vegetom. Vratim malo na toplo kolo, znači minuticu, dobro izmješam i to je to.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 346 times
- Status: Online
Ne razumijem ljude koji vegetu stave? Ja samo sol,sto ce ti zacin kad ces prelit nekim vec zacinjenim saftom/gulasom?
Pa mozda nece ici saft, ni gulas.
Pire napravim kao prilog raznim jelima, cak i bezmesnim.
Na primjer, ljeti kad ima paprika, ispecem ih, ogulim i stavim u marinadu i uz to napravim pire.
Pire napravim kao prilog raznim jelima, cak i bezmesnim.
Na primjer, ljeti kad ima paprika, ispecem ih, ogulim i stavim u marinadu i uz to napravim pire.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 6425 times
- Been thanked: 14877 times
- Status: Offline
Vala nema mi nista mrze kad je pire bez ikakvog okusa, jos ako je tvrd. Ko eto, pire je prilog pa moze biti neutralan. Moze ako ces ga preliti npr biber mesom, gulasom. Al vecinom ide uz snicle, filete, pohovane tikvice i patlidzane, sarmu. Treba da je ukusno ko da je samostalno jelo a ne neka zamjena za hljeb.
Ista stvar je i s rizom.
Ista stvar je i s rizom.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3136 times
- Been thanked: 3219 times
Žuti okrugli krompir, sol, punomasno mlijeko i maslac.
Gustoća zavisi od onog uz šta je pire prilog.
Gustoća zavisi od onog uz šta je pire prilog.
... You are my sunshine, my only sunshine ...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 18138 times
- Been thanked: 16619 times
Meni bude zao krompira kad vidim pire.
Onu ljepotu iz rerne citav ili isjeckan ne moze nijedan pire zamijeniti cak i da ga Gordon Ramsay napravi.
Onu ljepotu iz rerne citav ili isjeckan ne moze nijedan pire zamijeniti cak i da ga Gordon Ramsay napravi.
Blento
Eshol
Alfi
Eshol
Alfi
- bosnjakinja
- Inventar foruma
hajde bogatiMarlboroGold wrote: ↑28 Apr 2021, 11:16 Meni bude zao krompira kad vidim pire.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3136 times
- Been thanked: 3219 times
I meni bude žao kad neko napravi bezuukusan.MarlboroGold wrote: ↑28 Apr 2021, 11:16 Meni bude zao krompira kad vidim pire.
Spada među najjednostavnije priloge al' vala i nije svačije ga praviti.
... You are my sunshine, my only sunshine ...
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 1310 times
I dodaš gulaš na to ....Nice try wrote: ↑27 Apr 2021, 07:28 Ogulim krompir, samo prepolovim i skuham. Prospem vodu, dodam malo mlijeka, izgnjavim viljuškom ili onim čudom za pire, ne znam kako se zove ako treba dodajem jos mlijeka, ali sve pomalo da ne bude prerijedak. Kad više nema grudvica dodam kašiku masla ili maslaca, miješam dok se ne istopi, začinim solju i vegetom. Vratim malo na toplo kolo, znači minuticu, dobro izmješam i to je to.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
-
- Forum [Bot]
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 600 times
Cime zacinjavas rizu?Maja wrote: ↑27 Apr 2021, 11:53 Vala nema mi nista mrze kad je pire bez ikakvog okusa, jos ako je tvrd. Ko eto, pire je prilog pa moze biti neutralan. Moze ako ces ga preliti npr biber mesom, gulasom. Al vecinom ide uz snicle, filete, pohovane tikvice i patlidzane, sarmu. Treba da je ukusno ko da je samostalno jelo a ne neka zamjena za hljeb.
Ista stvar je i s rizom.
Ja stavim maslaca, soli i papra. Ne bih je bas jela samu takvu, ne znam cime se moze jos poboljsati.
Vegetu koristim samo u odredenim jelima, jer daje uvijek isti okus. Ne bih je stavila bas u pire krompir
somehow I manage
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 8370 times
- Been thanked: 13672 times
Ja ga bas volim, solo. Posto muz ne voli tako, uvijek ga pravim uz nesto cim cu ga prelit.MarlboroGold wrote: ↑28 Apr 2021, 11:16 Meni bude zao krompira kad vidim pire.
Ali ostavim mjesta da na kraju izvadim malo u tanjir samog pirea i u slast pojedem
Ja sam vec sutra, ja danas nisam
- bosnjakinja
- Inventar foruma
ehh probala sam pire koji kasnije zapeces s lukom,i zacinis,,ali to je jelo za sebe
Moze, samo pazi da i tebi ne bude preukusno, prezacinjeno i takoedo_79 wrote: ↑28 Apr 2021, 11:29I dodaš gulaš na to ....Nice try wrote: ↑27 Apr 2021, 07:28 Ogulim krompir, samo prepolovim i skuham. Prospem vodu, dodam malo mlijeka, izgnjavim viljuškom ili onim čudom za pire, ne znam kako se zove ako treba dodajem jos mlijeka, ali sve pomalo da ne bude prerijedak. Kad više nema grudvica dodam kašiku masla ili maslaca, miješam dok se ne istopi, začinim solju i vegetom. Vratim malo na toplo kolo, znači minuticu, dobro izmješam i to je to.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Bolje je imati izbora u jelima.MarlboroGold wrote: ↑28 Apr 2021, 11:16 Meni bude zao krompira kad vidim pire.
Nekad pecen krompir, nekad pire, nekad kuhan...
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 3702 times
- Been thanked: 2553 times
Pire uvijek treba mixerom dobro izdegenjati, da bude u vidu paste. Znam ja
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Ja to uvijek ručno, nisam nikad probala mikserom
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Maja
- Administrator
Ma nema ti tu nekih opcija. Volim dodati malo masnoce od pecenih, zacinjenih, bataka ako ih pravim uz rizu. Nekad kurkume, nekad crvene paprike, nekad pomijesam s bizom, rizi-bizi. Ne volim nista mlijecno s rizom.
- Maja
- Administrator
Ni slucajno mikserom
Uopste vise ne lici na krompir. Nesto se poremeti.
Uopste vise ne lici na krompir. Nesto se poremeti.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38855 times
- Been thanked: 24575 times
Neka si nam Živa I Zdrava Sultanija
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!