Odraz wrote: 29 Apr 2021, 09:41
Mutevelija wrote: 29 Apr 2021, 06:35
Kod mene je stanje bolje otkako sam bio u Oruzanim snagama BIH, ono kad sam se testirao, jer ne bi prošao test kod psihologinje da sam toliko depresivan, svjestan sam da cu imati anksioznih napada, tipa neka misao koja će sama doći iznenada i brzo, ali ne moram ja tu misao sad slijediti.
I šta sad život ide dalje-
Bolje se u firmi socijalizujem, bio sam povučeniji i nekako šta ja znam nikakav.
A sad što sam unazad nekoliko godina isprogramirao mozak da se ponaša kako se ponaša je stvar navike, ne krka mi se serotonin jer se osjećam nadrogirano sa tim-
A ne uzimaju mi se za smirenje tablete jer radim i vozim bicikl i sta cu ja sad kunjat i voziti, svakako kunjam kad dolazim iz druge smjene-
Mada nakon šoka sa diskushernijom i ukliještenja živca moj se život promijenio, i moralo je ostaviti neke posljedice.
Nisam bezveze bio na neurologiji u TUzli.
Meni anksiozni napadi dodju sa promjenom vremena. Padne pritisak ja odmah nesta zacrnjacim i cak i kad sam svjestan razloga ne mozes lako protiv toga.

Te napade sam pokusavao razbiti isforsiranim bjesnilom, da se naljutim i nekako dozovem energiju nazad.
I ta diskus hernija me je isto bacala u depru ... oj kako te moze naciniti slabasnim ... taman mi dodje da nekog dobro namarisem, ono uhvati i ne pusta, samo te savije.
Zato je motor spas, ispravi i ojaca ledja, uvijek pod adrenalinom, sve navedeno izlijeci.
Ne zafrkavam se, kupi motor. I ja cu ABD ...
Ma ja sam imao strah da necu moci vise raditi i necu se moci baviti aktivnostima kojim sam se bavio pa mislio na kicmu jer nije svejedno kad mozes hodati pa ne mozes vise, i ostane ti to u possvijesti, sad radim i vjezbe mccenzy npr i one sto su mi propisali da radim i osjecam se bolje.
Ono uvijek imas misao da nece "opet".negdje iskociti disk i pritisnuti zivac.
I onda "bolje " biti lijen i lezati jer eto kao nece ti se uklijestiti disk, nemas rizika, paralise te psihicki, a stanje nije toliko opaano.
A i fizijatar mi je rekao nemoj se sad "puno vezati"' onda ode u tacku ne smijem ovo podignuti, ne smijem se onde sageti , da nece opet iskociti , sta ako uradim ovo sta ako uradim ono

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820