Jonas wrote:Čini mi se da je ravnopravnost u braku najrasprostrenije uvjerenje na forumu, pa ako ima forumaša kojima je veza takva neka se jave i kažu kako su podjelili uloge.

Koja podjela uloga? Dok je muskarac bio SAMO hranitelj a zena SAMO domacica i majka ta podjela je bila moguca.
U danasnje vrijeme, gdje oba partnera jednako vremenski rade,gubi se ta podjela.
8 sati rade oboje, i sad se ocekuje da zena jos poslije tog vremena bude i kuharica,cistacica,vaspitacica i super sexy ljubavnica, a muskarac mora prileci poslije posla,a prije rucka, pregledati novine, visjeti, palamuditi o fudbalu i politici?

Ako cemo poslove opet dijeliti na muske i zenske onda dajte da se mi opet samo drzimo kuce, a vi se brinite za pare, baste, unosenje uglja,krecenje, kopanje...
Hocete biti hadzije preko nasih ledja? Ne moze,vala... Zaboravite vasu dminantnost,jer niste toliko jaki koliko mislite da jeste.
Sav vas svijet bi se raspao da nema zena...Koliko je vas sposobno zivjeti sam? Zamislite da u u vasoj kuci nema zene da obavlja sve poslove koje obavlja...Brinite se za djecu,domacinstvo,svoj posao,makar ovako "u mislima".Mozete li? Rijetko koji moze, rijetko