"ma nije mi nista" je najgluplja frazaMarlboroGold wrote: 04 May 2021, 11:25Imaš ti itekako senzibilnih muškaraca, ali većinu će odbiti ono "ma nije mi ništa" i slično kad jesu pravo zabrinuti pogotovo kad im se tako odbrusi nekoliko puta na isti upit. Ja svoju nakon nekoliko upita prestanem uopšte pitati dok sama ne kaže u čemu je problem, jer zna da me to nervira i da mi može sve reći, kao i ja njoj. Povjerenje kad se vremenom izgradi onda stvarno nema potrebe za time. To je djetinjasto. Sva sreća pa je to u zadnje vrijeme svedeno na minimum. Prije je bilo puno više.srculence7 wrote: 04 May 2021, 10:58
Pa tu mislim na senzibilitet osobe koja je sa mnom u vezi, ne na neke materijalne stvari![]()
Ako vidi da sam potonula, zabrinuta, da me nešto muči, da sam iscrpljena, želela bih da me ohrabri, odmeni u nečemu što obično sama završavam, da me jednostavno ne pritiska dodatno jer sam tada ranjiva i neraspoložena. Dobro bi došao i koji zagrljaj
Obično je u pitanju ono što sam navela, izguraće ona sama... Ne kažem, ima i do mene jer tako funkcionišem godinama.
Ovih šest stvari koje žene rade odbija muškarce
Moderator: spacebound
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
Re: Ovih šest stvari koje žene rade odbija muškarce
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

Hvala, npr., meni je konverzacija vazna, dzaba zagrljaj.srculence7 wrote: 04 May 2021, 10:58Pa tu mislim na senzibilitet osobe koja je sa mnom u vezi, ne na neke materijalne stvari![]()
Ako vidi da sam potonula, zabrinuta, da me nešto muči, da sam iscrpljena, želela bih da me ohrabri, odmeni u nečemu što obično sama završavam, da me jednostavno ne pritiska dodatno jer sam tada ranjiva i neraspoložena. Dobro bi došao i koji zagrljaj
Obično je u pitanju ono što sam navela, izguraće ona sama... Ne kažem, ima i do mene jer tako funkcionišem godinama.
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Bitna je ali je i razumevanje toga što govorimo još bitnije 
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22807 times
- Been thanked: 20886 times
- Status: Online
Najgluplja ili ne... činjenica je da je gotovo pa svakodnevnica kod mnogih žena bilo opravdano ili ne. Ja mislim da ne postoji muškarac koji je bio u vezi, a da ga to nije nerviralo u određenim trenucima ili treba biti totalna flegma.Venera wrote: 04 May 2021, 11:54"ma nije mi nista" je najgluplja frazaMarlboroGold wrote: 04 May 2021, 11:25
Imaš ti itekako senzibilnih muškaraca, ali većinu će odbiti ono "ma nije mi ništa" i slično kad jesu pravo zabrinuti pogotovo kad im se tako odbrusi nekoliko puta na isti upit. Ja svoju nakon nekoliko upita prestanem uopšte pitati dok sama ne kaže u čemu je problem, jer zna da me to nervira i da mi može sve reći, kao i ja njoj. Povjerenje kad se vremenom izgradi onda stvarno nema potrebe za time. To je djetinjasto. Sva sreća pa je to u zadnje vrijeme svedeno na minimum. Prije je bilo puno više.![]()
- srculence7
- Forum [Bot]
Ako postoji nešto što te sprečava da uradiš što druga strana želi i ona zna za to i ti imaš volje da se nađe rešenje ali trenutno ne možeš da joj udovoljiš, naravno da očekujem razumevanje. Ne da stalno ponavljam razloge.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Srculence posalji ti njemu elektronsku poruku, dragi veceras kada dodes kuci hocu da mi das 20 poljubaca, 15 zagrljaja I da si 30 min samo sjedio pored mene dok ne progovorim kako daljesrculence7 wrote: 04 May 2021, 10:58Pa tu mislim na senzibilitet osobe koja je sa mnom u vezi, ne na neke materijalne stvari![]()
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Venera
- Seksologinja

Ja tu frazu nisam nikad reklaMarlboroGold wrote: 04 May 2021, 12:02Najgluplja ili ne... činjenica je da je gotovo pa svakodnevnica kod mnogih žena bilo opravdano ili ne. Ja mislim da ne postoji muškarac koji je bio u vezi, a da ga to nije nerviralo u određenim trenucima ili treba biti totalna flegma.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22807 times
- Been thanked: 20886 times
- Status: Online
A "ne mogu boli me glava"?Venera wrote: 04 May 2021, 12:17Ja tu frazu nisam nikad reklaMarlboroGold wrote: 04 May 2021, 12:02
Najgluplja ili ne... činjenica je da je gotovo pa svakodnevnica kod mnogih žena bilo opravdano ili ne. Ja mislim da ne postoji muškarac koji je bio u vezi, a da ga to nije nerviralo u određenim trenucima ili treba biti totalna flegma.![]()
Doduše sudeći po tvojim upisima i doprinosu na pf sex i veze čisto sumnjam da si to ikad rekla čak i kad te je bolila
-
Venera
- Seksologinja

Ne, zasto bih slagala, a seks pomogne nekad kod glavobolje.MarlboroGold wrote: 04 May 2021, 12:29A "ne mogu boli me glava"?
Doduše sudeći po tvojim upisima i doprinosu na pf sex i veze čisto sumnjam da si to ikad rekla čak i kad te je bolila![]()
- srculence7
- Forum [Bot]
Ne mogu, odbiće ga te brojkeCalla wrote: 04 May 2021, 12:06
Srculence posalji ti njemu elektronsku poruku, dragi veceras kada dodes kuci hocu da mi das 20 poljubaca, 15 zagrljaja I da si 30 min samo sjedio pored mene dok ne progovorim kako daljeRaspolozenje mi je Nula
![]()
Šalu na stranu, danas ne radim, odoh iskoristiti ostatak dana
Ono što neke odbija, druge može i da privlači
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1678 times
- Been thanked: 3199 times
Ja sam srculencetu odgovorio i tice se njene profesije, jedino da se opustis pa kud te odvede 
Pustis je totalno nek analizira sta hoce, ali covjek se osjeca kao pokusni kunic.
Mada jesi srcule upravu.
Ja to poredim kao naoruzanog i nenaourzanog, ne mora znaciti da ce ovaj naoruzani nauditi nekome, ali opet on ima oruzijr
Pustis je totalno nek analizira sta hoce, ali covjek se osjeca kao pokusni kunic.
Mada jesi srcule upravu.
Ja to poredim kao naoruzanog i nenaourzanog, ne mora znaciti da ce ovaj naoruzani nauditi nekome, ali opet on ima oruzijr
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
To ne zaobilazi ni muskarce, ne prisvajaj samo za zene!Calla wrote: 04 May 2021, 11:25Savrseno opisano, vecinom problem izmedu muskarca I zene ostaje u prostoru ako zena u zivotu ne zna sta hoce!! Ako je promjenjljivog stava ako je nesigurna u zivotnim odlukama ako nije dorasla donosenju odluka jer joj se to u codu odgoja dok je uzrastala u zrelu osobu branilo, cesto je slusala rjeci nebitno je li to od brata oca amidze, majke, de suti, sta ti znas ti si zensko bolje je ne isticati se!!Odraz wrote: 04 May 2021, 10:56
Ako se ne osjecam opustenim sa njom, trazim drugu. Ne podnosim te zenske mudrolije i pokusaje dominacije tipa "On mora osjetiti sta ja zelim" - ne moram i necu. Nisi mutava, kazi sta zelis od mene. Nezrelo je tersati i ocekivati da neko nekom cita misli. Kako rece jedna moja draga prijateljica - Kad sam shvatila da muskarci ne citaju misli sazrela sam kao zena i pocela sretno zivjeti. Od prijasnjih partnera sam ocekivala da unaprijed znaju sta zelim i sve su mi veze propale. Sa sadasnjim sam otkrila da ako mu kazem sta zelim da ce on to zaista i razumijeti i uciniti, i sve je odjednom postalo mnogo lakse.
Tako nekako, ne mogu se sjetiti svih njenih rijeci bas stoposto. Ali shvatate sta zelim reci. Ni ja ne ocekujem nista manje od zene osim da odraste i ne bulazni o citanju misli, zato postoji komunikacija.![]()
Kad sam se sa pet godina trceci po njivi nasadio na odsjeceni klip od kukuruza, ispod brade, klip mi je usao u grlo. Otac me odnio do hitne, nisam glas pustio. Dok su me sivali nisam suze pustio, samo cutao. Ostao oziljak 4 cm dug. I kad su svi pomislili da su mi odsjecene glasnice, doktor me upitao mali zasto ne places, a ja sam odgovorio stisnutih zuba - Ja sam musko!
E sad mi pricaj o drilu. Od malih nogu nas drilaju, uce da ne smijemo ustuknuti, da moramo trpjeti batine, da moramo poginuti, da moramo imati porodicu, odgojiti djecu, biti uzor i nikada ne pokazati slabost, branit cast, stisnut zube i trpit.
Eto hajd' sad ti malo kukaj pa cu opet ja ...
- Odraz
- Inventar foruma

Pa nije, rekla je i to, kao ja ne citam misli i glupo mi je postalo da vjerujem da muskarci trebaju imati supermoci da bi citali moje misli.
Ali vidim na forumu jos ima zena koje to ocekuju ...
- Odraz
- Inventar foruma

Znaci muskarac vidi da si lose raspolozena, zabrine se, pridje ti obazrivo i njezno i pita te - Ljubavi, jesi li dobro, imas li problema, mogu li ti pomoci?srculence7 wrote: 04 May 2021, 12:04 Ako postoji nešto što te sprečava da uradiš što druga strana želi i ona zna za to i ti imaš volje da se nađe rešenje ali trenutno ne možeš da joj udovoljiš, naravno da očekujem razumevanje. Ne da stalno ponavljam razloge.
... a ti se smrknes i odbrusis _ Nije mi nista!
I ne pricas sa njim danima dok se on pokusava dosjetiti da li je on nesto zajebo ili postoji neki drugi razlog ... o tome Marlboro prica i to je svaki nesretni muskarac dozivjeo. Kad ti se zensko olaksa na tvoju paznju.
Aha, da ... po Cali treba da znam da su roditelji bili strogi prema njoj dok je bila u pubertetu pa zbog toga trebam preko svakog uriniranja po mojim dobrim namjerama preci i istrpjeti.
- Calla
- Legenda foruma

@ Odraz
E upravo tog roditeljskog pod moranje se trebamo I jednog dana osloboditi , ako smatramo da je prema nama takva metoda odgoja bila pogresna Ili da mi je taj nacin drilla vise odmogao nego pomogao u zivotu odrasle osobe !!
Last edited by Calla on 04 May 2021, 15:09, edited 1 time in total.
- Odraz
- Inventar foruma

Upravo sam to govorio kcerki prije par dana, bas iz razloga koji si navela. Da ne slusa ni mene ni dedu i da trazi svoj put, a da cu je ja podrzavati. Da saslusa i razmisli ali da sama donese odluku. Ustvari ucim je to od vrtica, zato je sad tako uspjesna mlada djevojka ...Calla wrote: 04 May 2021, 14:51 @ OdrazE upravo tog roditeljskog pod moranje se trebamo I jednog dana osloboditi , ako smatramo da je prema nama takva metoda odgoja bila pogresno I da mi taj nacin drilla vise odmogao nego pomogao u zivotu odrasle osobe !!
- Calla
- Legenda foruma

Bravo Tata 

- Calla
- Legenda foruma

Ipak ono gore ti necu lajkati *po Calli*
- srculence7
- Forum [Bot]
Eto još jedan što ne razumeOdraz wrote: 04 May 2021, 14:50Znaci muskarac vidi da si lose raspolozena, zabrine se, pridje ti obazrivo i njezno i pita te - Ljubavi, jesi li dobro, imas li problema, mogu li ti pomoci?srculence7 wrote: 04 May 2021, 12:04 Ako postoji nešto što te sprečava da uradiš što druga strana želi i ona zna za to i ti imaš volje da se nađe rešenje ali trenutno ne možeš da joj udovoljiš, naravno da očekujem razumevanje. Ne da stalno ponavljam razloge.![]()
... a ti se smrknes i odbrusis _ Nije mi nista!![]()
I ne pricas sa njim danima dok se on pokusava dosjetiti da li je on nesto zajebo ili postoji neki drugi razlog ... o tome Marlboro prica i to je svaki nesretni muskarac dozivjeo. Kad ti se zensko olaksa na tvoju paznju.![]()
Aha, da ... po Cali treba da znam da su roditelji bili strogi prema njoj dok je bila u pubertetu pa zbog toga trebam preko svakog uriniranja po mojim dobrim namjerama preci i istrpjeti.![]()
Ja rekoh da mu je razlog poznat ali onda dođe do ljutnje ili prebacivanja što se njemu ne udovolji i što nije onako kako on želi ili je zamislio iako zna kako stvari stoje. Mnogo vam je teško da fokus prebacite nekad na nas jer često je situacija da smo mi te koje se vama prilagođavamo, tako je kod nas. Žene treba uvek da budu tu za muškarce, decu, neoprostivo je da je drugačije u nekim situacijama ...
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Mene su moji učili da milsim svojom glavom, da se ne moram prvo slagati s njihovim mišljenjem, pa dalje i zbog toga sami sebe nekad kritikuju, a ja znam imati probleme u odnosu sa bliskim osobama, rajom itd..Calla wrote: 04 May 2021, 11:25Savrseno opisano, vecinom problem izmedu muskarca I zene ostaje u prostoru ako zena u zivotu ne zna sta hoce!! Ako je promjenjljivog stava ako je nesigurna u zivotnim odlukama ako nije dorasla donosenju odluka jer joj se to u codu odgoja dok je uzrastala u zrelu osobu branilo, cesto je slusala rjeci nebitno je li to od brata oca amidze, majke, de suti, sta ti znas ti si zensko bolje je ne isticati se!!Odraz wrote: 04 May 2021, 10:56
Ako se ne osjecam opustenim sa njom, trazim drugu. Ne podnosim te zenske mudrolije i pokusaje dominacije tipa "On mora osjetiti sta ja zelim" - ne moram i necu. Nisi mutava, kazi sta zelis od mene. Nezrelo je tersati i ocekivati da neko nekom cita misli. Kako rece jedna moja draga prijateljica - Kad sam shvatila da muskarci ne citaju misli sazrela sam kao zena i pocela sretno zivjeti. Od prijasnjih partnera sam ocekivala da unaprijed znaju sta zelim i sve su mi veze propale. Sa sadasnjim sam otkrila da ako mu kazem sta zelim da ce on to zaista i razumijeti i uciniti, i sve je odjednom postalo mnogo lakse.
Tako nekako, ne mogu se sjetiti svih njenih rijeci bas stoposto. Ali shvatate sta zelim reci. Ni ja ne ocekujem nista manje od zene osim da odraste i ne bulazni o citanju misli, zato postoji komunikacija.![]()