Da li si ti, savrsena osobo, ikad u zivoru ucinila nesto cega bi se zastidjela da su ti roditelji vidjeli?bosnjakinja wrote: 08 May 2021, 14:54Najlakse je svakoga opravdati i zalit,da su je roditelji odgojili kako spada i kad izadje znala bi da se ponasa
sto ja ovako nisam zavrisla? jer sam znala kakvog oca imam![]()
Afera respiratori
Moderator: Krokodil Behko
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9776 times
- Been thanked: 16425 times
- Status: Online
Re: Kako je optuženi malinar Fikret Hodžić gradio karijeru: Pijanu djevojku izvrgavao ruglu i dijelio moralne lekcije
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma
Re: Kako je optuženi malinar Fikret Hodžić gradio karijeru: Pijanu djevojku izvrgavao ruglu i dijelio moralne lekcije
Ne zaboravi majice za SrebrenicuNora Ibsenova wrote: 08 May 2021, 14:55 Ali zašto ljudi podrazumjevaju da ako je njima do nečega stalo, mora biti i drugim ljudima stalo do istoga.
Cura je sama rekla da joj Bajram ne znači ništa, pa ne znam kakvo iščuđvanje nad tim što pije za Bajram.
I još da je javno kritikuje čovjek koji je čitavu karijeru izgradio jer je iz Srebrenice, kao da je to neka kvalifikacija, a onda tu istu karijeru iskoristio da nsrod svoje države olakša za par miliona maraka.

I ono ce nekom moralisat .
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Kakve to veze ima sa činjenicom da je njezin babo odgojio patokarku par ekselans

Uh, baš mi je žao. Suze mi niz leđa tekuMarlboroGold wrote: 08 May 2021, 14:44 Ja sam igrom slučaja upoznao ovu djevojku na dodjeli diploma. Ona je zbog ovog ismijavanja preživljavala sve i svašta i bukvalno torturu pogotovo od onih koji su je znali.

Doduše, ja se ne kritikujem nju lično, nego odgoj.
Svi mi se morete obratit
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
sto se tice nemorala ne,jer sam znala da piti ne smijesspacebound wrote: 08 May 2021, 14:56Da li si ti, savrsena osobo, ikad u zivoru ucinila nesto cega bi se zastidjela da su ti roditelji vidjeli?bosnjakinja wrote: 08 May 2021, 14:54
Najlakse je svakoga opravdati i zalit,da su je roditelji odgojili kako spada i kad izadje znala bi da se ponasa
sto ja ovako nisam zavrisla? jer sam znala kakvog oca imam![]()

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2537 times
- Been thanked: 4380 times
Mene on apsolutno ne čudi. Ja sam daaaaaasvno za njega rekla da je opurtunistički opanak kojem je jedina zasluga, kvalifikacija i postignuće mjesto rođenja. Kao da niko drugi nije iz Srebrenice.spacebound wrote: 08 May 2021, 14:56Ne zaboravi majice za SrebrenicuNora Ibsenova wrote: 08 May 2021, 14:55 Ali zašto ljudi podrazumjevaju da ako je njima do nečega stalo, mora biti i drugim ljudima stalo do istoga.
Cura je sama rekla da joj Bajram ne znači ništa, pa ne znam kakvo iščuđvanje nad tim što pije za Bajram.
I još da je javno kritikuje čovjek koji je čitavu karijeru izgradio jer je iz Srebrenice, kao da je to neka kvalifikacija, a onda tu istu karijeru iskoristio da nsrod svoje države olakša za par miliona maraka.
I ono ce nekom moralisat .
Ustvari me PORAŽAVA količina ljudi koja ga još uvijek podržava, i koja će još uvijek na ovakve njegove licemjerne, zle i nepotrebne postupke još da ga potapše po leđima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Ja vam mogu reci da u odgoju nema cile mile vec roditelj mora da ima autoritet,a mora i da ima prave vrijednosti.Da je imao to dvoje ona nikada ovako nebi zavrsila.
kao sto kaze moj prijatelj(kojeg je mati udovica sama odgojila)..imao sam svu slobodu ali vani su mi uvijek rijeci njene zvonile "imas slobodu, ali znas sta ce biti ako dodje do mene da si pogrijesio"(i tu je bila cuvena
),,danas je on uspijesan student medicine,vjernik itd 
kao sto kaze moj prijatelj(kojeg je mati udovica sama odgojila)..imao sam svu slobodu ali vani su mi uvijek rijeci njene zvonile "imas slobodu, ali znas sta ce biti ako dodje do mene da si pogrijesio"(i tu je bila cuvena

- spacebound
- Urednik foruma

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21659 times
- Been thanked: 19713 times
- bosnjakinja
- Inventar foruma
a sto se tice Fikreta,ne branim ga...niti simpatisem,znam kakav je ,vidjela sam ga par puta uzivo,ali u ovom slucaju je samo radio svoj posao,sad cemo napravit to je nesto strasno a svugdje ovaj stil novinarstva postoji
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije ukrala, nije ubila, nije napakostila nikome. O kakvom odgoju pričaš?Taare wrote: 08 May 2021, 14:56Kakve to veze ima sa činjenicom da je njezin babo odgojio patokarku par ekselans
Uh, baš mi je žao. Suze mi niz leđa tekuMarlboroGold wrote: 08 May 2021, 14:44 Ja sam igrom slučaja upoznao ovu djevojku na dodjeli diploma. Ona je zbog ovog ismijavanja preživljavala sve i svašta i bukvalno torturu pogotovo od onih koji su je znali.
Doduše, ja se ne kritikujem nju lično, nego odgoj.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2537 times
- Been thanked: 4380 times
I ovo mi je super, pričamo o odgoju i moralu djevojke kojoj je sav grijeh (as far s we know it) 7 jegera.
A kakav je to moral i odgoj kad odrasteš da varaš, lažeš i kradeš svoj svakako izmučeni i pokradeni narod? O tome nećemo? Bitan je njen moral.
Ništa nije čudo što smo u situaciji kakvi smo, za bolje i nismo. Fuj.
A kakav je to moral i odgoj kad odrasteš da varaš, lažeš i kradeš svoj svakako izmučeni i pokradeni narod? O tome nećemo? Bitan je njen moral.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
nebi se smijala da imas tinejdzera koji ti klepi vratima jer si "smoooor"
a to se desi takvima
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40400 times
- Been thanked: 26548 times
Akteri priče 'Da me vidi babo'; Babo se ne ljuti: 'Pa i mene su pijanog odvodili i dovodili kući'
Babo je jedan od priznatijih sarajevskih slikara Ibrahim Hrle, a njegova kćerka je 18-godišnja Merjem, koja ovih dana završava Srednju školu primijenjenih umjetnosti.
- Prvi put nisam ni gledao emisiju, a kada sam vidio, nisam se mnogo razočarao. Sve to smatram mladalačkim ponašanjem. Pa i mene su pijanog odvodili i dovodili kući. Iako popijem poneko pivo, nisam pristalica alkohola. Ako je sve to napravila, neka je, to je sve za mene dječija varijanta. I bila je sve do momenta kada me je pravno zaškakiljala. Čelnici iz "Jegera" počeli su da upotrebljavaju ime moje kćerke, odnosno njenu sliku. Postoje ta s.... od Facebooka, YouTubea, koja sve to danonoćno upotrebljavaju, ali ne marim za to - kaže otac.
Ibrahim govori kako mu nimalo ne smeta to što navijači Željezničara koriste izjavu njegove kćerke na utakmicama. Čak mu se dopada ta ideja.
- Dika mi je to što na utakmicama pjevaju riječi moje kćerke. Ja sam simpatizer Želje, ali naglašavam, simpatizer, ali ne i navijač. Ako me pitate, navijam za Bajern iz Minhena, a od malih nogu navijač sam Dinama iz Zagreba. Naprimjer, onu noć kada je Željo osvojio Kup BiH, grupa navijača došla nam je pod prozor i pjevala: "A da me vidi babo" - kaže Ibrahim.
U petak je Merjem imala matursku večer, a nakon završetka Srednje škole, mlada Sarajka nastavit će raditi kod oca u ateljeu.
- Fakultet neću sada upisivati, možda iduće godine. Pomagat ću ocu u radnji onoliko koliko budem mogla. A ovo što se izdešavalo, mogu reći da mi mnogo smeta kada mi na ulici pjevaju ove riječi i stalno mi dobacuju. Uvijek me prepoznaju i ne mogu izaći iz kuće a da ne čujem riječi: "Da me vidi babo." Ne stidim se svoje izjave. Šalju mi poruke, ali im ne odgovaram. Ja sam to izjavila i moram se nositi s tim, mislim da uspijevam - kaže Merjem.
Inače, Hrle ima slikarski atelje na Baščaršiji. Naglašava kako ne voli kada ga zovu umjetnikom.
- Nisam čovjek koji voli riječ "umjetnost", ali se prilagođavam datom terminu. Prozvali su me čaršijskim slikarom, a mislim da sam čovjek koji oslikava dušu i ono što je u meni. Većina mojih slika predstavlja scene iz mog djetinjstva, ali ima i komercijalnih motiva, koji mi se, realno, gade. Također, imam sliku posvećenu supruzi, ali i mojoj muzi, ženi koja mi predstavlja inspiraciju - govori Hrle.
Pored Merjem, ima kćerku Iris i sina Salahudina.
- Iako su mi kćerke završile Umjetničku školu, nikada neće moći nastaviti ono što sam ja započeo. To što sam započeo, ja ću završiti, a oni nek završavaju svoje - pojašnjava otac.
Bh. umjetnik, koji živi na Baščaršiji, prodao je veliki broj slika. Ipak, priznaje da je kokuz, kao i ostali umjetnici.
- To će izgledati kao da se hvalim, ali sam prodao veliki broj slika, nešto sam poklonio, a neke sam prodao po nižim cijenama. Jednu sam sliku prodao za 12.000 KM, a jednu za 8.000 KM. Živim turbulentno, volim život i sigurno je da ga gledam iz neke drugačije perspektive - govori Ibrahim.
- Kako jedna ozbiljna firma kao što je "Jeger" može da, bez mog pristanka, uzme ime i sliku moje kćerke? Saznao sam da se njena slika s reklamom "Jegera" vrti širom Europe. Dobio sam informaciju od prijatelja da je to vidio na ulicama Minhena, potom je grupa iz Beograda zvala i ponudila joj 1.000 eura da glumi u njihovom spotu za pjesmu "Da me vidi babo", koju su snimili po njoj. Morat ću nerado pokrenuti sudski postupak iako sam nedavno izašao iz jednog takvog, jer me je poduzeće "Rad" tužilo za krađu kante koju sam ofarbao - pojašnjava Hrle.
O sebi i vrsti umjetnosti kojom se bavi, Ibrahim kaže da je tu najbolji.
- Posljednja izložba zvala mi se "Simply the Best". Ljudi misle da sam prepotentan, ali da bi se bavio ovim poslom, moraš imati svoj svijet i "filing". Ja sam najbolji u tom svijetu. Imam milion poziva za izložbe iz Nizozemske, Barcelone, Istanbula, Rijeke te iz Stoca, odakle je moje porijeklo. Moj je život užitak. Želim da odem na Bukovik, da pričam sam sa sobom i zapalim džoint. Pušim 30 godina i to ću raditi dok ne umrem, toga se ne stidim - govori Hrle.
Babo je jedan od priznatijih sarajevskih slikara Ibrahim Hrle, a njegova kćerka je 18-godišnja Merjem, koja ovih dana završava Srednju školu primijenjenih umjetnosti.
- Prvi put nisam ni gledao emisiju, a kada sam vidio, nisam se mnogo razočarao. Sve to smatram mladalačkim ponašanjem. Pa i mene su pijanog odvodili i dovodili kući. Iako popijem poneko pivo, nisam pristalica alkohola. Ako je sve to napravila, neka je, to je sve za mene dječija varijanta. I bila je sve do momenta kada me je pravno zaškakiljala. Čelnici iz "Jegera" počeli su da upotrebljavaju ime moje kćerke, odnosno njenu sliku. Postoje ta s.... od Facebooka, YouTubea, koja sve to danonoćno upotrebljavaju, ali ne marim za to - kaže otac.
Ibrahim govori kako mu nimalo ne smeta to što navijači Željezničara koriste izjavu njegove kćerke na utakmicama. Čak mu se dopada ta ideja.
- Dika mi je to što na utakmicama pjevaju riječi moje kćerke. Ja sam simpatizer Želje, ali naglašavam, simpatizer, ali ne i navijač. Ako me pitate, navijam za Bajern iz Minhena, a od malih nogu navijač sam Dinama iz Zagreba. Naprimjer, onu noć kada je Željo osvojio Kup BiH, grupa navijača došla nam je pod prozor i pjevala: "A da me vidi babo" - kaže Ibrahim.
U petak je Merjem imala matursku večer, a nakon završetka Srednje škole, mlada Sarajka nastavit će raditi kod oca u ateljeu.
- Fakultet neću sada upisivati, možda iduće godine. Pomagat ću ocu u radnji onoliko koliko budem mogla. A ovo što se izdešavalo, mogu reći da mi mnogo smeta kada mi na ulici pjevaju ove riječi i stalno mi dobacuju. Uvijek me prepoznaju i ne mogu izaći iz kuće a da ne čujem riječi: "Da me vidi babo." Ne stidim se svoje izjave. Šalju mi poruke, ali im ne odgovaram. Ja sam to izjavila i moram se nositi s tim, mislim da uspijevam - kaže Merjem.
Inače, Hrle ima slikarski atelje na Baščaršiji. Naglašava kako ne voli kada ga zovu umjetnikom.
- Nisam čovjek koji voli riječ "umjetnost", ali se prilagođavam datom terminu. Prozvali su me čaršijskim slikarom, a mislim da sam čovjek koji oslikava dušu i ono što je u meni. Većina mojih slika predstavlja scene iz mog djetinjstva, ali ima i komercijalnih motiva, koji mi se, realno, gade. Također, imam sliku posvećenu supruzi, ali i mojoj muzi, ženi koja mi predstavlja inspiraciju - govori Hrle.
- Iako su mi kćerke završile Umjetničku školu, nikada neće moći nastaviti ono što sam ja započeo. To što sam započeo, ja ću završiti, a oni nek završavaju svoje - pojašnjava otac.
Bh. umjetnik, koji živi na Baščaršiji, prodao je veliki broj slika. Ipak, priznaje da je kokuz, kao i ostali umjetnici.
- To će izgledati kao da se hvalim, ali sam prodao veliki broj slika, nešto sam poklonio, a neke sam prodao po nižim cijenama. Jednu sam sliku prodao za 12.000 KM, a jednu za 8.000 KM. Živim turbulentno, volim život i sigurno je da ga gledam iz neke drugačije perspektive - govori Ibrahim.
- Kako jedna ozbiljna firma kao što je "Jeger" može da, bez mog pristanka, uzme ime i sliku moje kćerke? Saznao sam da se njena slika s reklamom "Jegera" vrti širom Europe. Dobio sam informaciju od prijatelja da je to vidio na ulicama Minhena, potom je grupa iz Beograda zvala i ponudila joj 1.000 eura da glumi u njihovom spotu za pjesmu "Da me vidi babo", koju su snimili po njoj. Morat ću nerado pokrenuti sudski postupak iako sam nedavno izašao iz jednog takvog, jer me je poduzeće "Rad" tužilo za krađu kante koju sam ofarbao - pojašnjava Hrle.
- Posljednja izložba zvala mi se "Simply the Best". Ljudi misle da sam prepotentan, ali da bi se bavio ovim poslom, moraš imati svoj svijet i "filing". Ja sam najbolji u tom svijetu. Imam milion poziva za izložbe iz Nizozemske, Barcelone, Istanbula, Rijeke te iz Stoca, odakle je moje porijeklo. Moj je život užitak. Želim da odem na Bukovik, da pričam sam sa sobom i zapalim džoint. Pušim 30 godina i to ću raditi dok ne umrem, toga se ne stidim - govori Hrle.
Sve za dunjaluk koji je prolazan, a mrvice za Ahiret koji je vječan.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Aha, bolje da je odgojio Uhljepka Uhljebovica. Covjek kad vidi jednog, vidio ih je SVE.

Ima veze, jer ne znas kako ces ti dijete odgojiti. Ako mogu birati, ne zelim da bude kao ijedno od njih dvoje. Ali ako je stani-pani i postoje samo ova dva izbora - radije bih da mi dijete pije nego da bude poltronaska jegulja koja se zavlaci gdje sunce ne sija mocnicima.
p.s. sta znaci 'patokarka'?
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- bosnjakinja
- Inventar foruma
eto fino zavrsiloRum wrote: 08 May 2021, 15:11 Akteri priče 'Da me vidi babo'; Babo se ne ljuti: 'Pa i mene su pijanog odvodili i dovodili kući'
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nije bolju mogo ni odgojiti. Klasicni debil
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- bosnjakinja
- Inventar foruma
nije ni babo bolji Bogami,nadjoh ih na fb ispod slike gdje mu se kcerka slikala u dekolteu on komentarise jesil to u dzamiju krenula

hajr necu vise,nek su oni zdravi i zivi
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Upravo tako. Fokus treba biti na Fikretu, a ne na njoj.Nora Ibsenova wrote: 08 May 2021, 15:07 I ovo mi je super, pričamo o odgoju i moralu djevojke kojoj je sav grijeh (as far s we know it) 7 jegera.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8826 times
- Been thanked: 5593 times
A kako je to zavrsila???bosnjakinja wrote: 08 May 2021, 15:04 Ja vam mogu reci da u odgoju nema cile mile vec roditelj mora da ima autoritet,a mora i da ima prave vrijednosti.Da je imao to dvoje ona nikada ovako nebi zavrsila.
Ona pred sobom ima jos najmanje dvije decenije zivota da bi se moglo prokomentarisati nesto o njenim uspjesima ili padovima.
Supak Malinar eto uspio.
Selama na svakom koraku. Pretpostavljam i da posti svaki dan te amanijarabi iftara, a istovremeno po uzoru na slicne pokrade sve živo.
I onda "ono" izaziva ruglu nekog curetka.
Last edited by Mister No on 08 May 2021, 15:20, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...