Zašto su školarci sve brutalniji?

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 274 times
Been thanked: 486 times
Status: Offline

Re: Užas u Jajcu: Učenica tukla i ponižavala vršnjakinju dok su druga djeca snimala mobitelom

09 May 2021, 17:03

spacebound wrote: 09 May 2021, 16:57
Remzudin wrote: 09 May 2021, 16:57

Oni koji zive u gradu,neznaju saditi luk
Zivjela sam na preko 40 adresa, gradskih i seoskih :mmm
Ti si za mene jedan Dream Girl
Ja volim sve zene koje znaju raditi u poljoprivredi

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1232 times

Re: Užas u Jajcu: Učenica tukla i ponižavala vršnjakinju dok su druga djeca snimala mobitelom

09 May 2021, 17:04

spacebound wrote: 09 May 2021, 16:52
tuzlak1212 wrote: 09 May 2021, 16:38

a zapravo, vjerovatno da bi djeca tebi noge polomila
tu uvijek ima neki stariji huškač koji samo takve ko ti ceka
Pretpostavljam da nemas djecu.
tuzlak1212 wrote: 09 May 2021, 16:39 prvo i prva, ova djeca nisu nista kriva, nit nasilnici ni ova sto je fasovala

trebamo regulisat kulturu a onda ocekivat od djece da budu zlatna, ne moze neka mati poput spacea govorit "polomila bi ih da je moje dijete" a sutra odvest svoje dijete na koncert jale, bube ili maje koja pjeva "odrobijala bi svaku...."

jer neka druga space koja tako govori indirektno od svog djeteta nesvjesno pravi delikventa
uvijek su roditelji krivi, samo sto su nerijetko glupi i nesposobni da budu roditelji
Bezveze ti je poredjenje sa space jer nemas pojma kakva sam majka ni kakva su moja djeca. A moja djeca su lijepo odgojena, kulturna i mirna, previse fina za svijet kojem pripadaju i kojem cu ih jednom morati pustit da se sami bore.
Uciteljice za moje sinove imaju samo rijeci hvale, ta djeca ne psuju, ako hoce reci da je neko nekog marsnuo pitaju me smiju li reci ruznu rijec. Ponosna sam na to kakvi su, suosjecajni, vrijedni, dobri. Mojom zaslugom. I zbog toga se plasim da ne nalete na ovakve propalice.
A samim tim sto vjerovatno nemas djecu ne znas ni koliko zastitnicki nastrojen roditelj, majka moze biti. Da, bez ustrucavanja ponavljam da bih noge polomila onom ko mi istuce dijete, pa nek ima i 12 godina.
Taare wrote: 09 May 2021, 16:28

Pa dobro, šta joj uraditi kad je i ona dijete?
Pretpostavljam da imaju 12, 13 godina. Nisu to mala djeca, vec tinejdzeri. Ja kad sam imala 13 moji se razveli, pa sam sadila luk, nosila vodu, kupila sijeno, brala sljive, cistila bamnju da prezivimo. Kakvo dijete, kakvi bakraci.
Ama dotako sam se tvog nicka jer si ti majcinski pricala i nisam nista licno mislio o tebi nego o NN majkama koje misle da rade jedno a ustvari rade nesto skroz drugo. A malo koja mati ce za svoje dijete ikad priznat da je delikvent

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

09 May 2021, 17:05

arzuhal wrote: 09 May 2021, 17:01
Mutevelija wrote: 09 May 2021, 16:57

Pošteno kod nas se kaže koga moja čakija ubode ne treba mu ni hljeba ni vode :kafa
U našem selu, Arzgardu, samo motike nosimo uzase jer naši stari bi rekli:"S motikom i radiš i mlatiš, ona ti je i žena i mati i ljubavnica i kraljica."

Biva, i gradiš i rušiš :arzo2

I jest tako...

Djeca do puberteta imaju trnokopčiće.
Jest nema hljeba bez motike, ali nema ni motike bez hljeba :hm
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8736 times
Status: Online

09 May 2021, 17:07

Iz MUP-a SBK je potvrđeno da je ovaj slučaj prijavljen policiji te da oni provode istražnje radnje kako bi utvrdili okolnosti događaja.

Et.. Nadat se jos da su roditelji zrtve pametni, mudri i da će fino naplatiti sve ovo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2554 times
Been thanked: 1195 times

09 May 2021, 17:48

Roditelji su danas katastrofa. :(
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

09 May 2021, 17:50

paja patak wrote: 09 May 2021, 17:07 Iz MUP-a SBK je potvrđeno da je ovaj slučaj prijavljen policiji te da oni provode istražnje radnje kako bi utvrdili okolnosti događaja.

Et.. Nadat se jos da su roditelji zrtve pametni, mudri i da će fino naplatiti sve ovo
Ma sta ce naplatiti?
Dogoditi se nece nista...nazalost

Vrsnjackog nasilja je uvijek bilo ali je zastrasujuca stvar izostanak empatije prema drugoj osobi
Najgore u ovoj situaciji je to sto se nitko od te dijece nije sjetio pokusati ih razdvojiti ili pomoci
Ali su se vjerovatno svi sjetili izvaditi mobitel i snimati
A ne trebamo se cuditi djeci kad na istoj stranici foruma imamo vijest o nekom novinarčiću koji je snimio prilog i tim istim prilogom izvrgnuo mladu osobu kritici javnosti (ismijavanje,izrugivanju a to isto zlostavljanje)
I novinar sav ponosan sto je to uspio svima nama prikazati

I u ovom tekstu ima jedna recenica koja jeene strasno zasmetala
" a sada je i fizički napadnuta te joj je agonija pojačana i snimanjem njenog poniženja".

Wtf??
Njenog ponizenja???

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

09 May 2021, 17:50

paja patak wrote: 09 May 2021, 17:07 Iz MUP-a SBK je potvrđeno da je ovaj slučaj prijavljen policiji te da oni provode istražnje radnje kako bi utvrdili okolnosti događaja.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/65 ... -udario-me
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

09 May 2021, 17:55

U ovakvim situacijama, koliko god da su dno dna, treba postupiti mirno i hladne glave(nelose je ko zidar imati hladan peskir oko vrata) . Znaci lagano prici s ledja ufatit' debilku za kapuricu, podici je i jednom je doobro, dooobro sljustriti nogom u guzicu. I tu ona nauci lekciju za cijeli zivot.
Samo sabura

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

09 May 2021, 17:58

greeneyes wrote: 09 May 2021, 17:55 U ovakvim situacijama, koliko god da su dno dna, treba postupiti mirno i hladne glave(nelose je ko zidar imati hladan peskir oko vrata) . Znaci lagano prici s ledja ufatit' debilku za kapuricu, podici je i jednom je doobro, dooobro sljustriti nogom u guzicu. I tu ona nauci lekciju za cijeli zivot.
Sta ce ti peskir brte ja mislio da je peskirom malo :123 a ono ti samo ko za dekoraciju
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

greeneyes
Hadžija
Hadžija

09 May 2021, 18:00

Mutevelija wrote: 09 May 2021, 17:58
greeneyes wrote: 09 May 2021, 17:55 U ovakvim situacijama, koliko god da su dno dna, treba postupiti mirno i hladne glave(nelose je ko zidar imati hladan peskir oko vrata) . Znaci lagano prici s ledja ufatit' debilku za kapuricu, podici je i jednom je doobro, dooobro sljustriti nogom u guzicu. I tu ona nauci lekciju za cijeli zivot.
Sta ce ti peskir brte ja mislio da je peskirom malo :123 a ono ti samo ko za dekoraciju
Ma to da nakvasis vratne zile. Hladna glava i to :djed
Samo sabura

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

09 May 2021, 18:02

pa vidis u tom tekstu
ima dovoljnu podrsku,babe,mame ....
i...tako je odgojena
nemere bit inzinjer da ga yebes
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

09 May 2021, 18:05

Pasaga wrote: 09 May 2021, 18:02
pa vidis u tom tekstu
i...tako je odgojena
Spominje se balijaštvo i nekakav nacionalizam, znači otac Hrvat napao mater od ove nogom tako avaz pise.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

greeneyes
Hadžija
Hadžija

09 May 2021, 18:08

Pasaga wrote: 09 May 2021, 18:02
pa vidis u tom tekstu
i...tako je odgojena
Ma ta djeca nemaju nikakve podrske, niti ih ko nadgleda, uci. Vjerovatno uce od samog ponasanja roditelja i sta ce ako se oni svaki dan svadjaju, ako tu ima maltretiranja-tesko da dijete moze biti u suru. Ono misli to je to, tako treba i gotovo
Samo sabura

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8736 times

09 May 2021, 18:20

vila wrote: 09 May 2021, 17:50

Ma sta ce naplatiti?
Dogoditi se nece nista...nazalost

Vrsnjackog nasilja je uvijek bilo ali je zastrasujuca stvar izostanak empatije prema drugoj osobi
Najgore u ovoj situaciji je to sto se nitko od te dijece nije sjetio pokusati ih razdvojiti ili pomoci
Ali su se vjerovatno svi sjetili izvaditi mobitel i snimati
A ne trebamo se cuditi djeci kad na istoj stranici foruma imamo vijest o nekom novinarčiću koji je snimio prilog i tim istim prilogom izvrgnuo mladu osobu kritici javnosti (ismijavanje,izrugivanju a to isto zlostavljanje)
I novinar sav ponosan sto je to uspio svima nama prikazati

I u ovom tekstu ima jedna recenica koja jeene strasno zasmetala
" a sada je i fizički napadnuta te joj je agonija pojačana i snimanjem njenog poniženja".

Wtf??
Njenog ponizenja???
Nece se nista desiti jer se sve uzima zdravo za gotovo. Bilo, hajde bogati, djeca se zakacila, nece vise.. Bla Bla Bla i svako sebi.

Da sam ja roditelj ovog djeteta, prvo bih ispisao malu iz škole i upisao u drugu (ako je to moguce u jajcu).
Onda bih lagano odveo dijete na pregled, pa psihijatru pa gdje god treba da se vidi kakvo je stanje djeteta. U medjuvremenu bih poceo tražiti advokata, po mogućnosti najboljeg. Tuzio bih školu, državu, roditelje ostale djece, direktora škole, sve ucitelje, boga, opštinu, Kinu i sve redom pa neka oni vide čija je odgovornost. Tuzba bi prošla glat samo na osnovu snimka i skoro svaki advokat bi rado prihvatio da me zastupa.
Uopste ne bih komuniciro ni sa skolom, ni sa ostalim roditeljima. Samo bi im kasnije taj advokat ispostavio racun. Jer, nemoguce je da jedno dijete na ovakav način zlostavlja drugo i da pored toga deset drugih vrsnjaka navija kako je treba pljunuti, udarati, skinuti joj gace i sta sve ne.. To nije škola, nije ni zološki vrt. To je ustanova koja od djece pravi siledzije.
Direktor škole, ako je i malo normalna država i ako sam ne podnese ostavku, mora bi biti smijenjen. Uz to, zabraniti mu Rad sa djecom do kraja zivota.

U tom smilsu mislim i nadam se da su roditelji zrtve mudri i pametni. A ostalima je najveća kazna kad ga udariš po djepu. Klepi ga da mu se zanebesa. I neka onda ostali vide kako ce riješiti Problem sa svojom djecom. Djeca nisu kriva, krivi su roditelji

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

09 May 2021, 18:23

Maltretiraju malu muslimancad sto cijeloj prici da je jos poganiji ton. Vako su im i roditelji devedesetih
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

greeneyes
Hadžija
Hadžija

09 May 2021, 18:30

Samo sabura

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

09 May 2021, 18:44

Znači, opet na šovinističkoj bazi. E mamu im j.....
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

09 May 2021, 18:48

Kazu vodje da je prece rijesiti Al aksu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

09 May 2021, 18:54

Ima li neko s tog kraja, neko ko poznaje tog žutog i oca od ove curice što je tukla?
Kad inšaAllah dođem dole, samo nek mi pokaže.
Et, pa da riješimo i te žute i crvene i ostala uzp govna.
Da vide da ima raje koja im neće ostat dužna.
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24190 times

09 May 2021, 18:55

Image

Pa ja
StaS drugo
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”