LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
32%
NE
45
68%

Total votes: 66

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Homoseksualnost i prisvajanje djece ?! DA / NE ?

Post by Tempy » 29 Jan 2013, 20:04

NE!!!
Prvo i osnovno, treba odgovoriti na kompleksno pitanje šta je najbolje za dijete. Dati ga porodici koja nije hetero smatram ozbiljnom kršenjem osnovnog prava djeteta, na život u prirodnoj, zdravoj porodici.
Nisam homofob i nemam ništa protiv homoseksualaca dok ne vrše propagandu raznim "paradama" i "festivalima" pokušavajući sve nas koji smo hetero ubijediti da je eto bolje biti gay. Pomalo napreduju u svojoj propagadni zahvaljujući ogromnom novcu koji im je na raspolagaju, a lobiranjem su uspjeli da se kod WHO 1972. godine homoseksualnost izbriše iz registra bolesti, pa se od tada vodi tek kao seksualni poremećaj, a u novije vrijeme ni tako već se kaže osobe drugačijih seksualnoh sklonosti.
Ipak nemam ništa protiv tih ljudi, a širenje svoje "populacije" neka vrše iz "sopstvenih redova".

Trepavica

Post by Trepavica » 29 Jan 2013, 20:06

merylin wrote: Kada postaviš pitanje "Kako objasniti djetetu sutra da ti je roditelj drugačiji?"... jednostavan je odgovor... Ne moraš mu ni objašnjavati!Kao što svi mi prihvatimo po rodjenju svoje ime,prezime,religiju tako prihvatamo i svoje roditelje ma kako oni drugačiji bili...
Djeca je li nemaju pravo na istinu po tebi.. ?Djeca , imaju takoder svoja prava , da znaju sve o osobama sa kojim zive, ko su sta su , u skoli ce nauciti ili kako vec da djecu radaju mame......Cuj nemoras mu objasnjavati..

Bas moras ,od djece nista ne treba kriti..

Primjer koji si uzela ti nije za primjera ..

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 29 Jan 2013, 20:13

Sve što je nametnuto nije dobro, a u ovom se slučaju djetetu pokušava nametnuti roditelj bez prava na izbor. Podrazumijeva se da će dijete u takvoj zajednici biti gay.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara » 29 Jan 2013, 20:26

Ne mislim da ista pokusavaju nametnuti,nego samo napokon izaci iz "mraka" te pokazati ostalima da nisu toliko drugaciji od nas.
Koliko vremena unazad je bila sramota(a i sad je, pogotovo kod nas) biti homoseksualac, pa su bili ismijavani, ubijani, ugnjetavani... Bili su jednostavno gradjani drugog reda...
Ako neko pokusava nametnuti onda ok,ali eto, imam prijatelja gayeva, i samo mogu reci da su divni,bar ove koje poznajem. Osjecajni, cisti, uredni,namirisani, kulturni, uvijek spremni za saslusati, pomoci... I zasto kao takvi ne bi ljubav koju jednako kao i svi ljudi imaju i cuvaju u sebi poklonili djetetu? Djetetu sigurno nece faliti nista, bice voljeno jednako kao i u "normalnoj" porodici, bice tolernatno puno vise nego balkanikus, a homoseksualizam ionako nije prezan pa po toj osnovi ne postoji opasnos da dijete bude isto to mu i roditelji.
Ovdje spominjem muskarce samo zato sto u krugu prijatelja nemam lezbejki
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Ruana

Post by Ruana » 29 Jan 2013, 20:37

Tempy wrote:Sve što je nametnuto nije dobro, a u ovom se slučaju djetetu pokušava nametnuti roditelj bez prava na izbor. Podrazumijeva se da će dijete u takvoj zajednici biti gay.
Prvo da kazem da nemam nikakav stav o tome, jednostavno ne interesuje me, pored svih drugih problema u svijetu to mi je najmanja briga.
Ali ovo gore grijesis, po tvojoj teoriji onda ne bi ni bilo homoseksualaca, jer i oni su nastali iz heteroseksualnih veza, jelde.

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 29 Jan 2013, 20:45

Julia-Klara wrote:Ne mislim da ista pokusavaju nametnuti,nego samo napokon izaci iz "mraka"
Ja bih da ostanem u "mraku", ništa mi ne fali ni ovako. Moždac da mi :cice ovo bude lampa u mraku mom balkanskom.
Nemam predrasude i smatram da među gay osobama ima divnih ljudi i zaista nemam ništa protiv njih. Neka žive i rade i uživaju sva prava ali ne kršeći tuđa prava agresivnom propagandom homoseksualizma. Na ovakvim temama se zna jako "zakuhati" pa nastanu dva bloka tzv "europsko-zapadni" i "istočno - balkanski" , a lijepo bi bilo da ima neka sredina između toga, gdje vlada tolerancija.
Julia-Klara wrote:bice voljeno jednako kao i u "normalnoj" porodici,
nema drugog naziva i ti koristiš riječ normalnoj bez obzira na navodnike, ljudski mozak zna šta normalno.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No » 29 Jan 2013, 20:47

dacina_curica wrote:DA!!!

Djeci ne trebaju mama i tata nego im trebaju RODITELJI. Oni koji ih vole, postuju, odgajaju.
Spol je tu najmanje bitan.
Roditelj, roditi...

Ne znam samo kako zamišljaš da dva muškarca mogu roditi dijete, pa da budu roditelji :cudi
The Dark Side Of The Forum...

dacina_curica

Post by dacina_curica » 29 Jan 2013, 20:50

Jesi ti RODIO stoje dijete pa tim postao roditelj???

...de zaobidji ziv bio. :maja

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 29 Jan 2013, 20:53

Ruana wrote:
Tempy wrote:
Prvo da kazem da nemam nikakav stav o tome, jednostavno ne interesuje me, pored svih drugih problema u svijetu to mi je najmanja briga.
Ali ovo gore grijesis, po tvojoj teoriji onda ne bi ni bilo homoseksualaca, jer i oni su nastali iz heteroseksualnih veza, jelde.
Ja imam stav o ovome i smatram ga ispravnim. Uopšte me ne zanima kako će se širiti gay populacija, što se mene tiče ne mora se širiti, ali kažem neka se poštuju i njihova prava, ali ne naušrtb prava djece.
Jel' ovo debata mi bi trebali biti na istoj strani a to je PROTIV?

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 29 Jan 2013, 20:55

Tempy wrote:
Julia-Klara wrote:Ne mislim da ista pokusavaju nametnuti,nego samo napokon izaci iz "mraka"
Ja bih da ostanem u "mraku", ništa mi ne fali ni ovako. Moždac da mi :cice ovo bude lampa u mraku mom balkanskom.
Nemam predrasude i smatram da među gay osobama ima divnih ljudi i zaista nemam ništa protiv njih. Neka žive i rade i uživaju sva prava ali ne kršeći tuđa prava agresivnom propagandom homoseksualizma. Na ovakvim temama se zna jako "zakuhati" pa nastanu dva bloka tzv "europsko-zapadni" i "istočno - balkanski" , a lijepo bi bilo da ima neka sredina između toga, gdje vlada tolerancija.
Julia-Klara wrote:bice voljeno jednako kao i u "normalnoj" porodici,
nema drugog naziva i ti koristiš riječ normalnoj bez obzira na navodnike, ljudski mozak zna šta normalno.
Dragi Tempy,
Ovaj mrak se odnosio na homoseksualce,slobodno procitaj jos jednom sta sam napisala (uz osvrt da HSi nesto pokusavaju nametnuti, pa dodje pocetak mog posta)...Moj stav nema nista ni sa "europsko-zapadnim" niti "balkanskim", nego sa ljudskim.
Da mene je vise covjek homoseksualac nego heteroseksualac alkoholicar, rekoh gore, i prije bih djecu dala HS-u nego alkoholicaru.
"Normalna" porodica je pod navodnicima jer nije svaka klasicna porodica i normalna,ali valjda to i sami znamo, bez da nam se mora crtati.
-------------------------------------------
Mislim da se igramo malih bogova, uzimajuci za pravo osuditi svakoga ko ne misli kao mi, ko se ne ponasa kao mi. Diskriminacija je jako zaHebana stvar, i ako ne nisi nikad bio diskriminaran radi svojih osobina (namjerno ne govorim nedostataka jer ih ne smatram nedostacima) onda je jako tesko razumjeti u kakvoj se situaciji nalaze ti ljudi.
Diskriminiraju se ljudi radi religije, boje koze, edukacije, mjesta rodjenja, mjesta zivljenja, debljine,mrsavosti, boje kose, oblika ociju...Nije li to malo oholo sa ljudske strane?

Ruana

Post by Ruana » 29 Jan 2013, 20:56

Tempy wrote:
Ruana wrote:
Tempy wrote:
Ja imam stav o ovome i smatram ga ispravnim. Uopšte me ne zanima kako će se širiti gay populacija, što se mene tiče ne mora se širiti, ali kažem neka se poštuju i njihova prava, ali ne naušrtb prava djece.
Ma kakva debata, prvo danas je utorak, drugo trepavica je postavila temu a ne Maja,
i trece DOBRO JUTRO KOLUMBO :plavi

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 29 Jan 2013, 20:56

Cijelo vrijeme pricate o dva muskarca, a sta je sa zenama? Da li je lezbo par drugaciji po ovom pitanju?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mister No

Post by Mister No » 29 Jan 2013, 20:58

dacina_curica wrote:Jesi ti RODIO stoje dijete pa tim postao roditelj???

...de zaobidji ziv bio. :maja
Po tebi ispada onda da samo mati može biti roditelj.

Eto zaobišo.

Mister No

Post by Mister No » 29 Jan 2013, 20:59

Dust wrote:Cijelo vrijeme pricate o dva muskarca, a sta je sa zenama? Da li je lezbo par drugaciji po ovom pitanju?
Isti đavo samo bez kite u igri :zubi

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 29 Jan 2013, 21:00

Ruana wrote:
Tempy wrote:
Ruana wrote:
Tempy wrote:
Ma kakva debata, prvo danas je utorak, drugo trepavica je postavila temu a ne Maja,
i trece DOBRO JUTRO KOLUMBO :plavi
Ma znam sve to samo se šalim da tema ne dobije tok žučne rasprave Europa VS Balkan. :oo
Opušteno da pričamo o ovoj temi. :)

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 29 Jan 2013, 21:03

Moj stav nema nista ni sa Evropom ni sa Balkanom, uvijek je bio isti

Ruana

Post by Ruana » 29 Jan 2013, 21:06

Pa eto najopustenije i najiskrenije nemam nikakav stav. Sta me briga.
Ispricacu vam sad jednu od mojih iz mahale.
Dosli mi tek u Dansku, i prvi dan izasli u neki park u Kopenhagenu, i bilo nas dosta i medju nama neki dedo iz Foce. Nama sve zanimljivo gledamo ljude, jezero, drvaca, auta i tako nailaze dvije lezibejke, i neko od nas kaze piiiiih vidi ih jos se ljube. Kaze dedo "neka ih djeco, sto vise njih ovakvih, tim vise u nas potomstva"

Trepavica

Post by Trepavica » 29 Jan 2013, 21:11

Mister No wrote:
Dust wrote:Cijelo vrijeme pricate o dva muskarca, a sta je sa zenama? Da li je lezbo par drugaciji po ovom pitanju?
Isti đavo samo bez kite u igri :zubi

:plavi :plavi

nl74
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by nl74 » 29 Jan 2013, 21:11

U suštini me to i ne interesuje ali ipak mislim da sve što je prirodno je u redu a recite mi šta mislite da se i ostala živa bića na svijetu ponašaju tako šta bi od nas na svijetu bilo

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 29 Jan 2013, 21:13

Ti bi posteno nahebo :oo
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”