Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times
Status: Offline

Re: Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 15:44
saint_mirad wrote: 18 May 2021, 15:37 Nije brak iz interesa sponzorusa i biznismen, iako ima i toga. Češće je situacija gde nađeš nekog prema sebi, ne moraš biti zaljubljen u tu osobu, ali je dobra prilika.
A sta imas od 'dobre prilike' ako ti ne zaigra srce i ne zadrhte koljena u njenoj blizini?

Nista - dobru priliku. Opet kazem, svako neka bira prema sebi. :ok
Imaš sigurnost, poštovanje, toplinu doma, vremenom se i rodi ljubav..
Slažem se ja s tobom da svako treba birati prema svojim prioritetima, ali treba biti svestan i posledica izbora.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan »

Ma Lavlje je mlada i zivi u bajci...
samo zajebano, ako tako nastavis do duboke starosti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 16888 times
Status: Online

Post by spacebound »

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 15:48

A sta imas od 'dobre prilike' ako ti ne zaigra srce i ne zadrhte koljena u njenoj blizini?

Hej djavola ce ti zadrhtat koljena 5 godina+2 djece kasnije kada se placaju racuni cisti kuca,planira sta i kako s novcem itd.I ovo nije "kako ja hocu kako ti hoces" ovo je svima tako
Naravno da zadrhte koljena i da igraju leptirici u stomaku. Ako si u braku s onim kojeg volis.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

spacebound wrote: 18 May 2021, 15:59

Hej djavola ce ti zadrhtat koljena 5 godina+2 djece kasnije kada se placaju racuni cisti kuca,planira sta i kako s novcem itd.I ovo nije "kako ja hocu kako ti hoces" ovo je svima tako
Naravno da zadrhte koljena i da igraju leptirici u stomaku. Ako si u braku s onim kojeg volis.
Ma gdje su svi ti jel moguce da svi oko mene izuzetci? kroz zivot sam gledala ljubavi o kojima filmove mozes snimati,ali sve se na kraju svodi na "kupi mi kad krenes kuci mlijeko i ulje"
-nestalo sol
-joj sto ne ocistis za sobom
-koliko puta sam ti rekla da sklonis ove carape
-hajde ti popravljaj auto,hajde ti brini o tome pa cu ja po kuci ako se zalis

:oo
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan »

Ima ona, lako je slagati ljude, ali kako sebe..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

animals wrote: 18 May 2021, 15:58 Ma Lavlje je mlada i zivi u bajci...
pa i ja sam mlada pa sam realna,bit ce tesko da,spremna je ostarit sama ako ne nadjel ljubav za koju je spremna skocit,to nije dobro razmisljanje po mom pa neka prica ko sta hoce :djed
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Raja i dalje ima percepciju braka pod uticajem romantizma.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

ima izreka "ko prevelik zalogaj uzima,na kraju nista ne zavrsi u ustima"(svedska poslovica :oo)
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 16888 times
Status: Online

Post by spacebound »

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 16:02
spacebound wrote: 18 May 2021, 15:59

Ma gdje su svi ti jel moguce da svi oko mene izuzetci? kroz zivot sam gledala ljubavi o kojima filmove mozes snimati,ali sve se na kraju svodi na "kupi mi kad krenes kuci mlijeko i ulje"
-nestalo sol
-joj sto ne ocistis za sobom
-koliko puta sam ti rekla da sklonis ove carape
-hajde ti popravljaj auto,hajde ti brini o tome pa cu ja po kuci ako se zalis

:oo
Pa i kod mene se vode takvi razgovori, zivot, svakodnevnica, problemi, borba. Sta, ako ga volis ne mozes popizdit, ne moze te nervirat, izludit, ne dodje ti da ga iz topa izbacis, ne naljutis se na njega toliko da mislis da bi ga zgromila da imas snage?
Ta nije ljubav samo ono prikazano u sapunicama.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23837 times

Post by Fuddo »

Ona hoce vakog, ona hoce nakog,
Ona strpljiva, druga nije,
Treca nesta pedeseto...

Uglavnom, seru bezveze
I sto ja ovo citam?
Dozvolite da se obratimo
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 16:04
animals wrote: 18 May 2021, 15:58 Ma Lavlje je mlada i zivi u bajci...
pa i ja sam mlada pa sam realna,bit ce tesko da,spremna je ostarit sama ako ne nadjel ljubav za koju je spremna skocit,to nije dobro razmisljanje po mom pa neka prica ko sta hoce :djed
Ti samo pises glupost za gluposcu. Ko tebi garantira da ti neces ostati sama sa svojim stavom? Ili @saint_mirad i njegova 'dobra prilika'? Ja sam za tebe/vas pojam realnosti. Tu glumis da vjerujes u Boga, a ne vjerujes da je sve onako kako ti je zapisano? Meni je bitno da volim osobu s kojom sam, nista drugo ne mogu garantirati niti zelim i u potpunom sam miru s tim.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

animals wrote: 18 May 2021, 15:56 Zaigra na pocetku..
kasnije ne reagira vise..
moras ga iglom bosti..
mislim reagira, ali na druge, na one prekoputa..
Simpaticno je sto mislis da to sto ti vise ne zaigra srce u njenoj blizini nema nikakve veze s tobom. Otidjite u neki Spa/na odmor, pa ces vidjeti kako ce vam oboma srce ponovo zaigrati. Iznenadi je, obraduj je (i ona tebe) pa cemo vidjeti sta ces pricati. Uzimanje bliskih ljudi zdravo za gotovo je ubica ljubavi, samo to ovisi o oboje i toga kako se ponasate jedno prema drugom, nije nesto sto se samo desi.

Ljudi bi svakako trebali biti puno obazrviji s rijecima, o postupcima da i ne govorimo.
Memento Mori

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 16:13

Ti samo pises glupost za gluposcu. Ko tebi garantira da ti neces ostati sama sa svojim stavom? Ili @saint_mirad i njegova 'dobra prilika'? Ja sam za tebe/vas pojam realnosti. Tu glumis da vjerujes u Boga, a ne vjerujes da je sve onako kako ti je zapisano? Meni je bitno da volim osobu s kojom sam, nista drugo ne mogu garantirati niti zelim i u potpunom sam miru s tim.
Nemoj bgt silovati tu sintagmu dobra prilika, koristis je kako ne treba. Nije to neko koga 'upecas' jer ima poželjne osobine, vec 'iz svoje bašče cvijet' iz Merlinove pesme. To je tako otkad je svijet, mudro kaže Dino. To je realnost i slika o sebi i drugima.

Ni tebi niko ne garantuje da se neces rastati od onog za kojim ti zaigra srce, moze te zameniti 10 godina mlađim modelom, ili vam ondos moze postati monoton bez nekog posebnog razloga.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 16:22
animals wrote: 18 May 2021, 15:56 Zaigra na pocetku..
kasnije ne reagira vise..
moras ga iglom bosti..
mislim reagira, ali na druge, na one prekoputa..
Simpaticno je sto mislis da to sto ti vise ne zaigra srce u njenoj blizini nema nikakve veze s tobom. Otidjite u neki Spa/na odmor, pa ces vidjeti kako ce vam oboma srce ponovo zaigrati. Iznenadi je, obraduj je (i ona tebe) pa cemo vidjeti sta ces pricati. Uzimanje bliskih ljudi zdravo za gotovo je ubica ljubavi, samo to ovisi o oboje i toga kako se ponasate jedno prema drugom, nije nesto sto se samo desi.

Ljudi bi svakako trebali biti puno obazrviji s rijecima, o postupcima da i ne govorimo.
S ovim se slazem
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 16:13

Pa nista nije garancija u zivotu samo ides putem za koji mislis da je najbolji
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 16:24Nemoj bgt silovati tu sintagmu dobra prilika, koristis je kako ne treba. Nije to neko koga 'upecas' jer ima poželjne osobine, vec 'iz svoje bašče cvijet' iz Merlinove pesme. To je tako otkad je svijet, mudro kaže Dino. To je realnost i slika o sebi i drugima.

Ni tebi niko ne garantuje da se neces rastati od onog za kojim ti zaigra srce, moze te zameniti 10 godina mlađim modelom, ili vam ondos moze postati monoton bez nekog posebnog razloga.
Nemoj ni ti spinovati temu. Zna se sta je dobra prilika - neko iz dobre kuce, s dobrim obrazovanjem i odgojem pretpostavljam, a sta je odnos koji se bazira na slicnostima. Neko ko mi je slican moze biti cistac ulica (jer meni to nije ni najmanje bitno) i bicu presretna s njim, ali tebi to ne bi bila dobra prilika, tako da nemoj spinovati u nedostatku argumentacije.

Pa znam da mi niko nista ne garantira, kao sto ni tebi ne garantira da tvoja prilika nece naci bolju (priliku). :ok
Last edited by Lavlje_srce on 18 May 2021, 16:31, edited 1 time in total.
Memento Mori

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Tad srce toplije otkuucava, potomak promjeni tok ljubavi ❤️💕❤️tko ima dovoljno strasti u sebi obnavljat ce ljubav , nece je gubiti ↕️Prepreke se rjesavaju, sto vise uspjesnih rjesenja dozivis u braku, osjecaj pripadnosti raste!!
Last edited by Calla on 20 May 2021, 12:24, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 16:30
saint_mirad wrote: 18 May 2021, 16:24Nemoj bgt silovati tu sintagmu dobra prilika, koristis je kako ne treba. Nije to neko koga 'upecas' jer ima poželjne osobine, vec 'iz svoje bašče cvijet' iz Merlinove pesme. To je tako otkad je svijet, mudro kaže Dino. To je realnost i slika o sebi i drugima.

Nemoj ni ti spinovati temu. Zna se sta je dobra prilika - neko iz dobre kuce, s dobrim obrazovanjem i odgojem pretpostavljam, a sta je odnos koji se bazira na slicnostima. Neko ko mi je slican moze biti cistac ulica (jer meni to nije ni najmanje bitno) i bicu presretna s njim, ali tebi to ne bi bila dobra prilika, tako da nemoj spinovati u nedostatku argumentacije.

Pa znam da mi niko nista ne garantira, kao sto ni tebi ne garantira da tvoja prilika nece naci bolju (priliku). :ok
Pričaš bezze. Poznato je da je ženama finansijska situacija muškarca jako bitan faktor pri selekciji partnera, dok muškarcima finansijska situacija žene nije toliko važna.

Realnije je da ja budem sa kasirkom iz Binga u braku nego ti sa čistačem ulica. U teoriji to ide, u praksi ne možeš videti visokoobrazovanu zgodnu ženu u braku sa nekim van njenog socijlanog miljea i lošije zarade.

Manje šuplje i sve ok. 👍
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 16:36Pričaš bezze. Poznato je da je ženama finansijska situacija muškarca jako bitan faktor pri selekciji partnera, dok muškarcima finansijska situacija žene nije toliko važna.

Realnije je da ja budem sa kasirkom iz Binga u braku nego ti sa čistačem ulica. U teoriji to ide, u praksi ne možeš videti visokoobrazovanu zgodnu ženu u braku sa nekim van njenog socijlanog miljea i lošije zarade.

Manje šuplje i sve ok. 👍
A ti pricas 's vezom' - jer to tako tebi izgleda i jer su ubijedjen da sve znas.

Mozda ja imam muski mozak u zenskom tijelu. I sta sad? Moras shvatiti da nismo svi isti i ne razmisljamo na isti nacin. Zasto bih lagala da mi njegov financijski status nije bitan? Sta imam od toga - da razmislis malo o tome?

Mozda mi stvarno nije bitan jer mi ne treba provider nego suborac i ljubavnik (a to se ne moze kupiti u prodavnici). ;)
Memento Mori

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10133 times

Post by Julia-Klara »

:kokice

Ev ja sam starka, 47 godina (i po), i ne pada mi na pamet biti s nekim zbog kojeg mi ne pobudale bube u stomaku, citaj "udati se".
Na stranu sto ne vjerujem u instituciju braka, pokvarila se, ali biti s nekim prema kojem nemas osjecaje jace nego prema ostalima je ZA MENE nemoguce.

Go Lavlje, go :bih
Last edited by Julia-Klara on 18 May 2021, 17:41, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”