Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23241 times
Been thanked: 21266 times
Status: Offline

Re: Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:00

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 16:06 ima izreka "ko prevelik zalogaj uzima,na kraju nista ne zavrsi u ustima"(svedska poslovica :oo)
Hajd da to malo izdignemo na viši level.

Ima ona ko traži savršenstvo kraj njega će proći nezapaženo i ono manje savršeno.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:03

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 16:05 Raja i dalje ima percepciju braka pod uticajem romantizma.
Pa da nema rijetko ko bi se ženio. Brak kao institucija je svakako u krizi. Govorim za ovo današnje vrijeme kad stepen sloboda nikad nije bio veći.
U prošlosti je to bilo drugačije.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 18 May 2021, 17:07

Malo vi to previse idealizirate
Vi =zene

Tko kaze da ne mozes zavoliti nekog s kojim si na prvu iz interesa
A interesi su siroka definicija

Plus toga..prica oko nebitnog zanimanja,zarade,uspjesnosti vaseg muskarca vam isto me drzi vodu
Na bilo kojoj temi koja se bavi "sta nam je privlacno kod muskarca",gotovo svaka zena ce napisati šarm,obrazovanost,samouvjerenost..etc...etc ( mozemo kakit do u beskonacnost)
Mi =zene
I samim tim su vam interesi iznad ljubavi i onaj cistac ulice je diskvalificiran

ExNihilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ExNihilo » 18 May 2021, 17:07

Nije savremeni brak pod utjecajem romantizma, nego su ekonomski progres i emanpacipacija žena izbili sve druge razloge za brak. Štaviše, možemo reći da se romantična koncepcija ljubavi i pojavila paralelno sa brzorastućim životnim standardnom i feminiznom, tamo negdje u 19. stoljeću, dijelom baš kao odgovor na krizu braka kao institucije u njenom ranijem utilitarnom smislu.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:09

ooo pozdrav Nihilo :oo

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 18 May 2021, 17:09

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 16:42
saint_mirad wrote: 18 May 2021, 16:36Pričaš bezze. Poznato je da je ženama finansijska situacija muškarca jako bitan faktor pri selekciji partnera, dok muškarcima finansijska situacija žene nije toliko važna.

Realnije je da ja budem sa kasirkom iz Binga u braku nego ti sa čistačem ulica. U teoriji to ide, u praksi ne možeš videti visokoobrazovanu zgodnu ženu u braku sa nekim van njenog socijlanog miljea i lošije zarade.

Manje šuplje i sve ok. 👍
A ti pricas 's vezom' - jer to tako tebi izgleda i jer su ubijedjen da sve znas.

Mozda ja imam muski mozak u zenskom tijelu. I sta sad? Moras shvatiti da nismo svi isti i ne razmisljamo na isti nacin. Zasto bih lagala da mi njegov financijski status nije bitan? Sta imam od toga - da razmislis malo o tome?

Mozda mi stvarno nije bitan jer mi ne treba provider nego suborac i ljubavnik (a to se ne moze kupiti u prodavnici). ;)
Lavlje, tvoji upisi mi nekad budu teški, nepotrebno si defanzivna. Kao da ti bivanje ovisi o tome kako ćeš biti percipirana na forumu.

Ne znam te lično, možda govoriš istinu, ali mimo tvoje reči da ti nije bitan muškarčev socijalni status nemamo nijedan argument da je to zaista tako. Razumeš valjda zašto neko ne uzima to kao sveto slovo, kad generalno ženske preference idu u drugačijem smeru.

ExNihilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ExNihilo » 18 May 2021, 17:09

MarlboroGold wrote: 18 May 2021, 17:09 ooo pozdrav Nihilo :oo
:pusa

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4191 times
Been thanked: 3132 times

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 17:18

vila wrote: 18 May 2021, 17:07 Malo vi to previse idealizirate
Vi =zene

Plus toga..prica oko nebitnog zanimanja,zarade,uspjesnosti vaseg muskarca vam isto me drzi vodu
Na bilo kojoj temi koja se bavi "sta nam je privlacno kod muskarca",gotovo svaka zena ce napisati šarm,obrazovanost,samouvjerenost..etc...etc ( mozemo kakit do u beskonacnost)
Mi =zene
I samim tim su vam interesi iznad ljubavi i onaj cistac ulice je diskvalificiran
Otkud tebi ideja da si glasnogovornica zena? Ti samo iznosis vlastito misljenje, pa ga poopcavas, valjda da bi tebi izgledalo bitnije.

Meni nije bitan njegov financijski staus - jer mi nije bitan. To ne znaci da bih mogla zamisliti zivot s nekim ko igra igrice 16 sati na dan i misli da ga trebam izdrzavati, ali dok ima posao,nije mi bitno da li je neurohirurg ili obucar.

Btw, upoznala sam obucara koji o knjizevnosti i filozofiji zna vise od onih sa univerzitetskom diplomom sa Knjizevnosti i Filozofije. Mozda sam ja zahtjevnija od zena kojim je bitan udoban zivot, ko zna. Onaj u kog se zaljubim mora imati jak karakter, drzati do rijeci i biti cestit, a to je mozda teze nego doci do xy svote novca. Sve je relativno pa i ono sto nam je bitno.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 18 May 2021, 17:23

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 17:18
vila wrote: 18 May 2021, 17:07 Malo vi to previse idealizirate
Vi =zene

Mi =zene
Otkud tebi ideja da si glasnogovornica zena? Ti samo iznosis vlastito misljenje, pa ga poopcavas, valjda da bi tebi izgledalo bitnije.

Meni nije bitan njegov financijski staus - jer mi nije bitan. To ne znaci da bih mogla zamisliti zivot s nekim ko igra igrice 16 sati na dan i misli da ga trebam izdrzavati, ali dok ima posao,nije mi bitno da li je neurohirurg ili obucar.

Btw, upoznala sam obucara koji o knjizevnosti i filozofiji zna vise od onih sa univerzitetskom diplomom sa Knjizevnosti i Filozofije. Mozda sam ja zahtjevnija od zena kojim je bitan udoban zivot, ko zna. Onaj u kog se zaljubim mora imati jak karakter, drzati do rijeci i biti cestit, a to je mozda teze nego doci do xy svote novca. Sve je relativno pa i ono sto nam je bitno.
Naravno...uvik ti treba par sekundi pa da sebe predstavis kao "nadzenu"
Ok..znamo
Cak i oni tek registrirani clanovi nakon 2 sekunde shvate da si ti ideal u svemu

Ja to jest zena cu sutit :tuga

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:24

Masa svijeta, a pogotovo starijeg, ulazi u brak da ne ostanu sami, a ne nužno iz neke wow ljubavi i slično. Ljudi ulaze nekad samo da bi imali potomstvo. Stotinu razloga... sve je to za ljude dok postoji dogovor.

Ulaze i zbog papira :oo

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 18 May 2021, 17:24

MarlboroGold wrote: 18 May 2021, 17:24 Masa svijeta, a pogotovo starijeg, ulazi u brak da ne ostanu sami, a ne nužno iz neke wow ljubavi i slično. Ljudi ulaze nekad samo da bi imali potomstvo. Stotinu razloga... sve je to za ljude dok postoji dogovor.

Ulaze i zbog papira :oo
Kao sto rekoh
Interesi su siroka definicija

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal » 18 May 2021, 17:27

vila wrote: 18 May 2021, 17:23

bmumiša... :arzo2
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 17:28

vila wrote: 18 May 2021, 17:23Naravno...uvik ti treba par sekundi pa da sebe predstavis kao "nadzenu"
Ok..znamo
Cak i oni tek registrirani clanovi nakon 2 sekunde shvate da si ti ideal u svemu

Otisla bih s teme da ti bude lakse, ali imam iznenadan slobodan dan, pa cu nastaviti ucestvovati u diskusiji, a ti se nastavi baviti mojom malenkoscu. :tjesi
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1697 times
Been thanked: 3252 times

Post by Mutevelija » 18 May 2021, 17:28

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 15:19
Mutevelija wrote: 18 May 2021, 14:36 Zene se zato sto ne zele ljubav vec da zive zivot, ljubav je vise bajka dok je brak stvarnost.
A kako ti zamisljas da se 'zivi zivot'? Udjes u prodavnicu i kazes: 'Daj mi jednu sa 90-60-90 mjerama, plavim ocima i duim nogama'? Pa moze i to - ima ih koliko hoces na Instagramu - za koliko god se prodaju, ostce jeftine.

Osim toga, ako na ljubav (koja je najjaca pokretacka sila ovog svijeta, a to ces i vidjeti prije ili kasnije) gledas kao na bajku, onda pripremi par kofera love, par kuca, a ako hoces sami vrh u izgledu, onda i bazen ispred kuce i jahtu u luci. I opet ce biti jeftina i ona i taj zivot koji cete zivjeti.

Ne tako ne zamisljam to kad udjes u prodavnicu moze ako se ne ozenis udas pa biras mijenjas momke cure.

Ljubav izlapi brak je kao biznis, kasnije ostane samo pregovaranje sa partnerom, kako ćete šta dijeliti i kako iznalaziti kompromise.

Ljubav je bajkovita i kratko traje, ono brak žrtva je život .
Ljubav je slijepa lijepa, brak to nije brak je stvarnost i život , žrtva zalaganje.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 18 May 2021, 17:30

Neko pametan je rekao da se ljubav ne treba kvariti brakom.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:31

Ipak vjerujem da ljudi u današnje vrijeme najviše ulaze iz ljubavi, a manje čisto iz interesa, prisile i slično kao što je nekad bilo. Bar u zemljama gdje žene imaju osnovna ljudska prava.
Uostalom nema šanse da tu nema i nekih interesa. Uvijek postoje, ali to ne bude prioritet. Kod nekih su interesi prioritet. Nekad tu nema ni trunke ljubavi i to je također pošteno.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 18 May 2021, 17:35

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 17:28
vila wrote: 18 May 2021, 17:23Naravno...uvik ti treba par sekundi pa da sebe predstavis kao "nadzenu"
Ok..znamo

Otisla bih s teme da ti bude lakse, ali imam iznenadan slobodan dan, pa cu nastaviti ucestvovati u diskusiji, a ti se nastavi baviti mojom malenkoscu. :tjesi
Sto bi meni bilo lakse ako ti odes s teme??
Svastatice

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14804 times
Been thanked: 10303 times

Post by Julia-Klara » 18 May 2021, 17:36

Da se razumijemo, nemam ja nista protiv braka, ali imam protiv pogresnih razloga ulazenja u isti
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 17:37

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 17:09Lavlje, tvoji upisi mi nekad budu teški, nepotrebno si defanzivna. Kao da ti bivanje ovisi o tome kako ćeš biti percipirana na forumu.

Ne znam te lično, možda govoriš istinu, ali mimo tvoje reči da ti nije bitan muškarčev socijalni status nemamo nijedan argument da je to zaista tako. Razumeš valjda zašto neko ne uzima to kao sveto slovo, kad generalno ženske preference idu u drugačijem smeru.
Ne, problem je u tome sto ljudi ne znaju necije preference prije neku osobu i upoznaju, a pretpostavljaju da ih znaju.

Fiercely sam independent, zato ti mozda moji postovi tako izgledaju. Nedavno sam odbila tipa koji mi se na prvu dopao jer mi je par puta rekao da zeli da 'me izvede'. Fino sam mu objasnila da me ne moze 'izvesti', mozemo (eventualno) izaci zajedno, ali ne moze me patronizirati. Nije shvatio. Moji odnosi su 50:50. U svemu. To sto vecina zena zeli ili masta o provideru, ne znaci da smo sve takve. Niti znaci da sam ja u pravu, a one nisu. Ja sam ravnopravna partnerka svom partneru. Neka druga je submisivna, treca je skroz dominantna. Samo ne treba polaziti od pretpostavke da su ti poznate necije preference dok datu osobu ne upoznas. To je sve.
Memento Mori

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 17:39

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 17:30 Neko pametan je rekao da se ljubav ne treba kvariti brakom.
To kažu oni koji brak i partnera u istom uzmu zdravo za gotovo.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”