Ustavni sud BiH, Sud i Tužilaštvo BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times
Status: Offline

Re: Ustavni sud BiH, Sud i Tužiteljstvo BiH

Post by Masamune » 12 Mar 2021, 12:31

Cetnik kao i ostali iz Tuzle.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 12 Mar 2021, 13:25

Krokodil Behko wrote: 12 Mar 2021, 10:28 Tuzlak uvjetno osuđen na godinu zatvora jer je na internetu prijetio tužiteljici Gordani Tadić

Ranko Petrović iz Tuzle priznao je da je na internetu upućivao prijetnje glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić te je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora.

Iz Tužilaštva navode da je optuženi priznao da je tokom marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja Tužilaštvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje.
Bez odteđivanja zabrane uznemiravanja ili približavanja osobe izložene nasilju ili kojoj su izrečene prijetnje ,ova uslovna kazna nema svrhe . Mislim da bi tako trebala da glasi presuda

🌝
Ostalo je cutanje.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1231 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 14 Mar 2021, 09:56

Dobro je on prosao

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 14 Mar 2021, 18:24

Sreća, ne zaviruje na naš forum, svi bismo na robiji završili :hihi

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

Post by Masamune » 17 Mar 2021, 13:37

Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

Image

Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH koji su prije dva dana organizovano išli u Srbiju na vakcinaciju protiv koronavirusa sa sobom su vodili i članove porodice ili partnere, saznaje Klix.ba.

Ustavni sud BiH jučer je javnosti saopćio informaciju da su zbrinuli svoje uposlenike omogućivši im da se imuniziraju u susjednoj Republici Srbiji, s obzirom na tešku epidemiološku situaciju u BiH i nedostatak vakcina.
Tako se, prema nezvaničnim saznanjima, više od 80 osoba, u organizaciji Ustavnog suda BiH i nekoliko državnih institucija Srbije, uputilo u Užice kako bi primili prvu dozu vakcine. Neki su išli autobusom, a neki privatnim vozilima.

No, ono što je Ustavni sud BiH jučer pokušao sakriti od bh. javnosti jeste da su uposlenici Ustavnog suda BiH iskoristili privilegiju rada u državnoj instituciji i sa sobom na put poveli i članove svojih porodica ili partnere kako bi i oni primili vakcinu.

"Uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda BiH, Ustavni sud BiH je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Ambasade Srbije u BiH i Ministarstva zdravlja Srbije svim zaposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Srbiji", saopćeno je.

Dakle, samo na osnovu ovog dijela saopćenja, Ustavni sud BiH, na čelu sa predsjednikom Zlatkom M. Kneževićem, treba pojasniti građanima BiH da li i članovi porodica uposlenika Ustavnog suda trebaju biti vakcinisani da bi se osigurao nesmetan proces rada državnog suda!?

Također trebaju odgovoriti i da li su sada uposlenici Ustavnog suda BiH primili neku vrstu usluge, da ne kažemo dara, od institucija Republike Srbije u vidu vakcine koja danas život znači i da li su na neki način kompromitirani u određenim slučajevima, u bliskoj ili dalekoj budućnosti jer bi mogla biti upitna nepristrasnost u predmetima gdje bi se mogao pojaviti njihov darovatelj vakcina.

Iz Ustavnog suda BiH nisu željeli odgovoriti portalu Klix.ba na dva pitanja u vezi s imunizacijom članova porodice uposlenika suda.
Dalje, kako saznajemo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije službeno obaviješteno da će zaposleni u Ustavnom sudu BiH putovati u susjednu zemlju, iako je protkol takav da bi trebali jer je u pitanju ranija komunikacija u saradnji s institucijama druge zemlje. Ta procedura nije nepoznata sudijama Ustavnog suda s obzirom da su ranije regularno najavljivali svoja putovanja.

Također to sada govori i o (ne)poštivanju institucija svoje zemlje. A to je bio upravo slučaj jer su nadležni Ustavnog suda BiH dogovarali put i vakcinaciju sa MVP Srbije, Ustavnim sudom Srbije, Ministarstvom zdravlja Srbije i Ambasadom Srbije u BiH - bez znanja institucija BiH.

"Revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije", kazali su iz Ustavnog suda.

Za kraj citirajmo dio Kodeksa sudijske etike u vezi sa integritetom i doličnim ponašanjem:

"Sudija neće koristiti prestiž, sudijske funkcije, niti dozvoljavati drugima da ga koriste u privatne svrhe."

klix.ba

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Re: Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

Post by spacebound » 17 Mar 2021, 13:49

Bolji prikaz kako funkcionise nas drzavni aparat tesko da bi se mogao naci.
Ja nisam iznenadjena, nisam zapanjena, nisam ogorcena, nisam ljuta, odavno svaku odluku, svaki potez, svaki lopovluk, svaki javasluk ispratim samo smijehom.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Re: Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

Post by Julia-Klara » 17 Mar 2021, 14:02

Da li je ovo normalno? :sok
Mislim, ne mora mi niko odgovoriti, ali nije li ovo dovoljan razlog da se nekom na*hebe sve familije jer je nesposoban a na vlasti?
Koje smo mi ovce u pm!!!

Imam milion pitanja a jedno je po cemu su uposlenici Ustavnog suda esencijalni radnici, ionako ne rade svoj posao?
Jos garant o trosku drzave idu na cijepljene, placena dnevnica, a sigurno placena i vakcina :lud
Dokle, bem nas glupe sve redom, pogotovo ove koji trljaju mOOda vladajucim strankama, jer su "nasi"?
Fuj! FUJ!
Eto koliko su "vasi/vasi", na vakcinaciju vas vode agresoru, agresor vas spasava... Sta je sad? Agresor ili prijatelj?

Eeeeeee moje budale, moje...

:zid
Last edited by Julia-Klara on 17 Mar 2021, 15:32, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2320 times
Been thanked: 5732 times

Post by Beni » 17 Mar 2021, 14:05

Julia-Klara wrote: 17 Mar 2021, 14:02 Da li je ovo normalno? :sok
Mislim, ne mora mi niko odgovoriti, ali nije li ovo dovoljan razlog da se nekom na*hebe sve familije jer je nesposoban a na vlasti?
Koje smo mi ovce u pm!!!

Imam milion pitanja a jedno je po cemu su uposlenici Ustavnog suna esencijalni radnici, ioanko ne rade svoj posao?
Jos garant o trosku drzave idu na cijepljene, placena dnevnica, a sigurno placena i vakcina :lud
Dokle, bem nas glupe sve redom, pogotovo ove koji trljaju mOOda vladajucim strankama, jer su "nasi"?
Fuj! FUJ!
Eto koliko su "vasi/vasi", na vakcinaciju vas vode agresoru, agresor vas spasava... Sta je sad? Agresor ili prijatelj?

Eeeeeee moje budale, moje...

:zid
Jesam li ja prosle sedmice reko da je Vucuc najveci prijatelj Bosne i Hercegovine, ovu moju izjavu bi sad Ustavni Sud BiH potvrdio :mmm
Fuck you a friendly note to start the day

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 17 Mar 2021, 14:07

apsurd ba
evo i na forumu se pojedinci kolju, kame i piZZde materine, a vidi...
covjek ne moze biti pametan u ovoj kaljuzi... ljuta sam...

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound » 17 Mar 2021, 14:08

Julia-Klara wrote: 17 Mar 2021, 14:07 apsurd ba
:medi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 17 Mar 2021, 14:09

spacebound wrote: 17 Mar 2021, 14:08
Julia-Klara wrote: 17 Mar 2021, 14:07 apsurd ba
:medi
bas vala :medi

TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times

Post by TAFKAP » 17 Mar 2021, 14:34

Hajde ba, ovo se i u Njemačkoj dešava(-lo, da su političari se gurali preko reda da se vakcionišu) a ne da se dešava kod nas :roll

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 17 Mar 2021, 14:41

Nije problem sto su se gurali preko reda i tamo, ali su poduzimali konkretne korake za vakcinaciju naroda.

Kod nas su tek u martu formirali tijelo za nabavku vakcina. Normalno je da ce ljudi pizditi kad cuju da su sebe vec obezbijedili.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 17 Mar 2021, 17:14

;) Psiha je ćudo i čovjek izgubi puno u nemilim vremnima . Kod nas je jedan trgovac , običlnu vodu povečao na 5 KM kada su bile poplave 2014 .

Od tada mu nisam više ušla u trgovinu, bogu hvala pa možemo da biramo.
Ostalo je cutanje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 17 May 2021, 20:08

Nema se kad, od respiratora.
Snajperista Vojske Republike Srpske iz svog je gnijezda u sarajevskom naselju Nedžarići gađao civila s druge strane linije (Alipašino Polje). Sve se odvijalo pred kamerama francuskog novinara Philippe Buffona, koji je prošle sedmice objavio ratni video na kojem se vidi kako se snajperista Kulina hvali pogotkom u glavu.

“Odlično. Je… li im mamu”, poentira mladić s ratnog snimka, nakon čega svoju pušku predaje suborcu da se uvjeri da je dobro obavio posao.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 19 May 2021, 16:49

Krokodil Behko wrote: 17 May 2021, 20:08 Nema se kad, od respiratora.
Snajperista Vojske Republike Srpske iz svog je gnijezda u sarajevskom naselju Nedžarići gađao civila s druge strane linije (Alipašino Polje). Sve se odvijalo pred kamerama francuskog novinara Philippe Buffona, koji je prošle sedmice objavio ratni video na kojem se vidi kako se snajperista Kulina hvali pogotkom u glavu.

“Odlično. Je… li im mamu”, poentira mladić s ratnog snimka, nakon čega svoju pušku predaje suborcu da se uvjeri da je dobro obavio posao.

Tu je on, konobari

“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 19 May 2021, 16:56

imamo i Djenerala .-... :grana
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 19 May 2021, 16:58

General War wrote: 19 May 2021, 16:49
Krokodil Behko wrote: 17 May 2021, 20:08 Nema se kad, od respiratora.

Tu je on, konobari

Gdje?
Svi mi se morete obratit

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25238 times
Been thanked: 6629 times

Post by Veca » 19 May 2021, 17:00

...tacno se u covjeku probudi zivotinja kad ovo vidis i cujes!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25238 times
Been thanked: 6629 times

Post by Veca » 19 May 2021, 17:02

Pasaga wrote: 19 May 2021, 16:56 imamo i Djenerala .-... :grana

...nije djeneral, nego General! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Post Reply

Return to “BiH”