Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?
Moderator: spacebound
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- Status: Offline
Re: Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?
Ja se jedino moje žene plašim, al ne zato što je obrazovana, već što ima opasan desni kroše
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
MA ne pokazujem kao direktora, nego nadređenog.Julia-Klara wrote: 20 May 2021, 11:26Pogresno rezonujes.Mutevelija wrote: 19 May 2021, 17:34
Da to hocu reci lukavije su I prepredenije.
Sloziti ce ti pricu pricati 10 minura ubjedjivati te davati savjete I kasnije kao pristanes, imaju drugaciji pristup covjeku.
Dok sa muskarcima znas na cemu si.
Muskarac kojeg ti prikazujes kao direktora je egoista koji ne zeli ni saslusati ni razumjeti kako i zasto nesto mora biti odradjeno.
Kada poslu pristupis sa razumjevanjem onda bi se i taj direktor (muskarac) ponasao kazo zena direktorica o kojoj pricas - nista na silu nego sa razumjevanjem.
Zene o poslu razmisljaju drugacije, to je cinjenica.
Muskarac vici cilj, zena cijeli put do cilja.
Nekako vidio sam vise situacija da neko napreduje ako ima zenskog sefa nego muskog, one te gledaju u profilu cijelom, eno onaj u Hrvatskoj bio radnik i postao inženjer, hoće žene "da odgajaju" nekako na taj način mislim. Dok muške to ne zanima, daj mi rezultat i gotovo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14035 times
- Been thanked: 23284 times
- Status: Online
Nisi, ti si potpuno ispravan model.gospođa Brams wrote: 19 May 2021, 17:11 Mene se ovaj moj uopce ne boji
Jesam li dobila neispravan model?
Rekao bih, odlican model.
Cestitam.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22204 times
- Been thanked: 20300 times
Ako gledamo studije na zapadu po pitanju žena na rukovodećim položajima pokazalo se da mnogo i sve više vode računa o ljudima kojima rukovode, kao i njihovim potrebama. Razlog je što puno više uključuju emocije u te odnose, a s druge strane također nameću i autoritet. S druge strane muškarci znaju biti poprilično drveni.Mutevelija wrote: 19 May 2021, 17:02 Ovde nije definisano da li zena generalno.ili.kao.partnera.
Ja se obrazovane zene koja je.nadredjena meni u nekom poslu ne plasim, a koja je dosta godina iskusnija od mene, postujem taj autoritet, samo.one drugacije rade od muskih sefova, sto je po meni.opasnije za podredjenog jer idu diplomatijom I politikom I na kraju pristanes na njihocu ponudu, dok muski sefovi idu naredjenjem.direktnim bez okolisanja. Sto.moze dovrsti do konflikta , I odbijanja njihovog naredjenja.
Kod nas je još uvijek okruženje takvo da smo naučili na takav autoritet kakav si opisao. Vazda neka naredbe, dreke ovo ono. U principu još uvijek je itekako prisutan strah od nadređenih. To je pogrešan pristup kako onog koji ga nameće tako i onog koji na to pristaje. Čim radnik osjeti malo lufta ide ona a jest se ovaj pohasio e saće on vidjeti, pa mu natovari posla za 3 osobe. Nije to u redu.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne znam, svasta te studije istrazuju,MarlboroGold wrote: 20 May 2021, 15:13Ako gledamo studije na zapadu po pitanju žena na rukovodećim položajima pokazalo se da mnogo i sve više vode računa o ljudima kojima rukovode, kao i njihovim potrebama. Razlog je što puno više uključuju emocije u te odnose, a s druge strane također nameću i autoritet. S druge strane muškarci znaju biti poprilično drveni.Mutevelija wrote: 19 May 2021, 17:02 Ovde nije definisano da li zena generalno.ili.kao.partnera.
Ja se obrazovane zene koja je.nadredjena meni u nekom poslu ne plasim, a koja je dosta godina iskusnija od mene, postujem taj autoritet, samo.one drugacije rade od muskih sefova, sto je po meni.opasnije za podredjenog jer idu diplomatijom I politikom I na kraju pristanes na njihocu ponudu, dok muski sefovi idu naredjenjem.direktnim bez okolisanja. Sto.moze dovrsti do konflikta , I odbijanja njihovog naredjenja.
Kod nas je još uvijek okruženje takvo da smo naučili na takav autoritet kakav si opisao. Vazda neka naredbe, dreke ovo ono. U principu još uvijek je itekako prisutan strah od nadređenih. To je pogrešan pristup kako onog koji ga nameće tako i onog koji na to pristaje. Čim radnik osjeti malo lufta ide ona a jest se ovaj pohasio e saće on vidjeti, pa mu natovari posla za 3 osobe. Nije to u redu.
Ja znam da je nama prosle godine zena prvi put u istoriji kompanije, CEO.
Nedobog nikom.
Ono je cisto, nepatvoreno, zlo.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ma naravno da ima toga. Kod vas u Americi trenutno vladaju i ideoloska ludila
Hajd bas cu je potraziti kasnije. Procitao sam je cijelu. Mada mozda se pojavila i studija koja je to pobila.
Hajd bas cu je potraziti kasnije. Procitao sam je cijelu. Mada mozda se pojavila i studija koja je to pobila.
Last edited by Masamune on 20 May 2021, 15:22, edited 2 times in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
Pazi, CEO ne donosi sam/a odluke, tako da ti je konstatacija bezze. On je samo najvidljiviji clan boarda
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23951 times
- Been thanked: 6246 times
Mutevelija wrote: 19 May 2021, 17:34Da to hocu reci lukavije su I prepredenije.
Sloziti ce ti pricu pricati 10 minura ubjedjivati te davati savjete I kasnije kao pristanes, imaju drugaciji pristup covjeku.
...to se Mutonja zove diplomatija!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Znam, al’ ona je ta koja ima najveci uticaj ko ce biti clan tog boarda, ko ce voditi koji department, i za samo godinu dana napravila je da se ne zna ciji je u cijoj.Julia-Klara wrote: 20 May 2021, 15:20 Pazi, CEO ne donosi sam/a odluke, tako da ti je konstatacija bezze. On je samo najvidljiviji clan boarda
Mijenja ih ko carape.
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

To sam.I rekao.Veca wrote: 20 May 2021, 15:23Mutevelija wrote: 19 May 2021, 17:34
Da to hocu reci lukavije su I prepredenije.
...to se Mutonja zove diplomatija!![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Dobro!
- Mutevelija
- Selonačelnik

Dobro Krećo jooj bunio sma.se Maji da ti zabrani to kaze zovi I ti.nju ako ona tebe zove Mutonja.
Sta da smislim da te vrijedja aa Plavka.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
joj Mute, de to malo razgovjetnije pisi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Veca
- Uvijek slobodna!

Mutevelija wrote: 20 May 2021, 16:01Dobro Krećo jooj bunio sma.se Maji da ti zabrani to kaze zovi I ti.nju ako ona tebe zove Mutonja.
Sta da smislim da te vrijedja aa Plavka.
...ni Allah mi ne moze zabraniti!
- Mutevelija
- Selonačelnik

NE mogu sa mobitela tesko mi, imam jake i krupne prste
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9733 times
- Been thanked: 11469 times
Jesu li muškarci stvarno pametniji od žena?

Žene su na društvenoj mreži Mumsnet podijelile neke od najgorih primjera muških pametovanja koja su čule, a koja su ih šokirala. Rasprava je započela nakon što je jedna korisnica zamolila druge žene da joj ispričaju neka od svojih neugodnih iskustava, kako bi se uvjerila da nije jedina koja nailazi na brojne predrasude od strane muškaraca.
"Molim vas, pomozite mi da sačuvam zdrav razum i utješite me: Koji su najgori primjeri muških pametovanja koje ste čule? Stalno mi se to događa na poslu i iscrpljuje me", napisala je.
Njen odgovor prikupio je mnoštvo odgovora žena, a neke priče zaista su bizarne.
"Jedan prijatelj upitao me znam li što je to zaleđe u nogometu i počeo mi je objašnjavati i prije nego što sam mu odgovorila. Jako sam dobro znala što je zaleđe, ali on je unaprijed pretpostavio da neću znati, budući da sam žena", napisala je jedna korisnica.
Druga žena otkrila je da obožava automobile, ali kada je otišla kupiti automobil, prodavač se stalno obraćao njenom suprugu čak i kad bi ona postavila pitanje.
"Na kraju sam zbog toga odlučila kupiti automobil na drugom mjestu", dodala je.
Negativna iskustva žena nastavila su se nizati.
"Mamin dečko počeo mi je pokazivati kako staviti autosjedalicu u automobil, nakon što sam tu autosjedalicu imala sedam godina i već sam imala dvoje djece. Došlo mi je da ga udarim."
"Liječnik me je uvjeravao da porod ne boli i da me neće boljeti ni nakon poroda ako se odlučim na carski rez."
"Suprug se cijepio protiv koronavirusa i počeo mi je objašnjavati kako se doza primi u deltoidni mišić. Ja već godinama radim u zdravstvu i jedna sam od covid-cjepiteljica."
"Surađujem s tipom koji je dvjema ženama 'objasnio' kako registrirati rođenje djeteta, iako on nije imao djece."
"Psihijatrica sam, točnije specijalistica za demenciju. Jednom mi je student rekao da moram imati na umu da je demencija bolest koja utječe na pamćenje. Pogledala sam ga s bijesom u očima."
"Imam prijateljicu koja je inženjer i pilotkinja velike komercijalne zrakoplovne tvrtke. Tip iz plinare jednom ju je nazvao i rekao da može nazvati kasnije kad njen dečko bude kod kuće, kako bi mu rekao što treba napraviti s bojlerom, umjesto da objasni njoj."
(index)
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
Re: Jesu li muškarci stvarno pametniji od žena?
"Mamin dečko počeo mi je pokazivati kako staviti autosjedalicu u automobil, nakon što sam tu autosjedalicu imala sedam godina i već sam imala dvoje djece. Došlo mi je da ga udarim."
da popizdis
Trebala ga je pregazit
Trebala ga je pregazit
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Re: Jesu li muškarci stvarno pametniji od žena?
Žene su kao i muškarci sklone pametovanju i tuklačenju. Možda čak i više nego mi.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times