Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1671 times
Been thanked: 3175 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Mutevelija »

Taare wrote: 21 May 2021, 22:16
Mutevelija wrote: 21 May 2021, 20:32 Zidovi ne mogu obnoviti hram ako ne sruse dvije dzamije aqsu i ovu kupolu)
Ne. Imaš planove za solomonov hram. Ne smeta mu al-aksa.
Smeta mu kupola na stijeni.
Smeta I aqsa vidis da je unutar tog kompleksa.
Zid zapadni je samo dio hrama, cijeli prostor stondrze muslimaninje svet za jevreje.
I jos kazu da je jima po Tori zabranjeno da idu gore.
Mora neki rabin biti poseban.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Ne pametuj😑 nađi plan i vidjet ćeš da hram stane bez da dodirne aksu.
još im ostane mjesta za ogromno dvorište.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Drugi hram na mjestu kupole na stijeni.

Image

Treći hram.
Da njega obnove, uopšte ne smeta.

Image
Svi mi se morete obratit
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Taare wrote: 21 May 2021, 23:27 Drugi hram na mjestu kupole na stijeni.

Image

Treći hram.
Da njega obnove, uopšte ne smeta.

Image
I dome of rock je sveto.
Odatle je Muhammed a.s isao na nebesa.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Znas li sta je Al aqsa a sta je dome of rock.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2781 times
Been thanked: 8717 times

Post by Duminjo »

Ne postoji dogovor izmedju dvije strane kad jedna pristaje samo na svoje.
Zidovi hoce sve za sebe i ako se nastavi ovim tempom, palestinci ce se jednostavno utopiti
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Mutevelija wrote: 22 May 2021, 00:06 Znas li sta je Al aqsa a sta je dome of rock.
Ne znam, de me nauči 😑
Mutevelija wrote: 22 May 2021, 00:04 I dome of rock je sveto.
Blagoslovljen je čitav kraj.
Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovi li...
Ali to nije prepreka da i jevreji naprave hram. To čak ne bi bilo u suprotnosti sa kur'anom i sunnetom.
Osim toga, židovi će ga napraviti, a samo je pitanje hoće li to uraditi preko brda palestinskih leševa, ili mirnim putem.
Svi mi se morete obratit
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Taare wrote: 22 May 2021, 02:48
Mutevelija wrote: 22 May 2021, 00:06 Znas li sta je Al aqsa a sta je dome of rock.
Ne znam, de me nauči 😑
Mutevelija wrote: 22 May 2021, 00:04 I dome of rock je sveto.
Blagoslovljen je čitav kraj.
Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovi li...
Ali to nije prepreka da i jevreji naprave hram. To čak ne bi bilo u suprotnosti sa kur'anom i sunnetom.
Osim toga, židovi će ga napraviti, a samo je pitanje hoće li to uraditi preko brda palestinskih leševa, ili mirnim putem.
Svi Jevrejski poslanici su muslimani, Adem a.s prvi covjek.je bio musliman, I sta ce im hram kad nemaju Izraela po Tori, nego imaju Gay Paradu Izrael.
Svetije da muslimani to cuvaju ta mjesta sveta za Jevreje nego da dodje jevrej sa gay paradom zastavom I oskrnavi.
Ima I Jevreja sto smatraju da ce Mesija izgrsditi Hram oni Ultra Ortodxi.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Behold, days are coming,’ declares the LORD, ‘when I will fulfill the good word which I have spoken concerning the house of Israel and the house of Judah. In those days and at that time I will cause a righteous Branch of David to spring forth; and He shall execute justice and righteousness on the earth. In those days Judah shall be saved, and Jerusalem shall dwell in safety; and this is the name by which she shall be called: the LORD is our righteousness.’ For thus says the LORD, ‘David shall never lack a man to sit on the throne of the house of Israel; and the Levitical priests shall never lack a man before Me to offer burnt offerings, to burn grain offerings, and to prepare sacrifices continually.

- Jeremiah 33:14–18, NASB
This passage speaks about the Messianic Age when all Israel will be saved and restored to the Land of Israel. At that time, a righteous descendant of David, the Messiah, will sit on the throne in Jerusalem, and the Temple will again stand complete with its Levitical priesthood. If this is to be a future reality, is there any sign of preparation for a third Temple in Israel today?

Since 1987, when the Temple Movement began preparations for the rebuilding of the Third Temple, efforts to see this become a reality in the 21st century have been slowly progressing. While modern Israel and a large percentage of the Jewish people throughout the Diaspora are secular, Orthodox Jews do not believe these people will play a role in the rebuilding of the Temple since it is a spiritual work. It is Orthodox Jews who revived the Sanhedrin, the religious body that supervised the halachic (legal) issues related to the Temple and who intend to see it rebuilt in a proper way.

The importance to Orthodox Jews of rebuilding the Temple lies in its role in the redemption of the world, which they believe can only take place once the Temple is rebuilt. Gershon Salomon is director of the Temple Mount Faithful, an organization that has been trying to prepare Israeli society to accept and promote the rebuilding of the Temple through demonstrations at the Temple site, the construction of a cornerstone for the Third Temple, and the making of various Temple-related utensils. Salomon has said: “[Building the Third Temple] is an act which must be done to complete the redemption of the people of the Bible in the Land of the Bible. I cannot imagine an Israeli State or Israeli life in this country without the Temple Mount in the center of this life.”

However, many religious Jews do not support this idea because they have adopted a Diaspora mentality and a spiritualized way of thinking, which sets aside hope in a literal fulfillment of the biblical prophecies regarding a future Temple. For them, the present political situation on the Temple Mount with Muslims controlling the site is acceptable. Jewish leaders in the Temple Movement believe the Jewish people are not living on the spiritual level God intended because of the absence of the Shekinah (Divine Presence) from the world. Rabbi Chaim Richman, Director of the Temple Institute, which has produced all the ritual vessels necessary for the function of the Temple and works to train priests for this future work, says there is a connection between the need for a new level of spiritual attainment and the rebuilding of the Temple: “The Shekinah is brought about only through the Temple.…In terms of our mission as a people, we cannot in any way reach our spiritual status without the Temple.” For Orthodox Jews committed to reestablishing the Temple, both the present problems of the world and the problems faced by the Jewish people will be solved only by rebuilding.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

The Holy of Holies (Tiberian Hebrew: קֹדֶשׁ הַקֳּדָשִׁים‎ Qṓḏeš HaQŏḏāšîm) or HaDvir (Hebrew: הדְּבִיר‎, lt. "[The] Sanctuary") is a term in the Hebrew Bible which refers to the inner sanctuary of the Tabernacle where God's presence appeared. According to Hebrew Tradition, the area was defined by four pillars which held up the veil of the covering, under which the Ark of the Covenant was held above the floor. The Ark according to Hebrew Scripture contained the Ten Commandments, which were given by God to Moses on Mount Sinai. King Solomon built the Temple in Jerusalem, where the Ark of the Covenant was supposed to be kept.

Most Orthodox Jews today completely avoid climbing up to Temple Mount, to prevent them from accidentally stepping on the Most Holy Place or any sanctified areas.[citation needed] A few Orthodox Jewish authorities, following the opinion of the medieval scholar Maimonides, permit Jews to visit parts of the Temple Mount known not to be anywhere near any of the sanctified areas. Orthodox Jewish visitors to the Temple Mount, who come especially from those groups associated with the Temple Institute and its efforts to rebuild a Temple, seek to conform to the minimal requirements for coming near the Temple, such as immersing in a mikvah ("collection of water"), not coming during or following menstruation or immediately following a seminal emission, not showing their back towards its presumed location, and other strictures.

To avoid religious conflict, Jewish visitors caught praying or bringing ritual objects are usually expelled from the area by police
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9940 times
Been thanked: 11791 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Inače, Palestinu je priznalo čak 137 država, na svijetu. Više nego Kosovo.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Mutevelija wrote: 22 May 2021, 04:28 sta ce im hram kad nemaju Izraela po Tori, nego imaju Gay Paradu Izrael.
A šta tebe il mene briga šta će im hram?!
Ako žele, neka ga naprave.
Odakle bilo kome pravo da drugome nešto brani ili dozvoljava?
Allah ti sigurno nije dao to pravo.

Nakon što su objavljena tri ajeta, ljudima je data potpuna sloboda da rade šta god žele, a konačni sud je kod Allaha.
Prvi je onaj da se pravi put jasno razlikuje od zablude. Drugi je onaj u kojem se kaže da u vjeri nema prisile, a treći koji je objedinio sve ostale i dao smjernice za život jeste ovaj:
Svako se okreće prema svojoj kibli, a vi se potrudite da druge, čineći dobra djela, pretečete!
U praksi božijeg poslanika možemo vidjeti kako je on primjenjivao te ajete.
Jevreji u islamskoj državi nisu bili pod islamskim zakonom, nego su imali svoj.
Živjeli su i radili prema svojim zakonima. Niko se nije miješao u ono što rade.

Ukratko, kur'an i sunnet ne brane da izgrade hram. Neka naprave. Takmiči se dobrim djelima.
Pa, protjeruju muslimane, reći će mnogi. Neka protjeraju. I poslanik je protjeran iz mekke.
Budući da su on i ashabi bili mutekije,
Allah im je dao pobjedu pa su se trijumfalno vratili u mekku.
Napusti sve i idi negdje. Što se mene tiče, mogu i na sinaj.
Napravi državu i budi mutekija. Budeš li takav, Allah će ti dati svaki hajr, a kao krunu svega, daće da se za života vratiš odakle si protjeran.
Pa, izrael je sila, protiv njih se ne može ratovati, reći će neki.
Allah je veća sila. Kaže, On daje odakle se i ne nadaš.
Osim toga, kad Allah ulije strah u kosti, džaba ti sve što imaš.
a oni su mislili da će ih utvrde njihove od Allahove kazne odbraniti, ali im je Allahova kazna došla odakle se nisu nadali i On je u srca njihova strah ulio; vlastitim rukama i rukama vjernika svoje domove su rušili. Zato uzmite iz toga pouku, o vi koji ste razumom obdareni!

Protiv njih se ne možeš boriti ako si nacionalista. Nema šanse. Ima da doživiš ogromnu sramotu.
egipatski, sirijski i jordsnski nacionalisti su doživjeli tu sramotu.
Rat koji je trajao šest dana.
Jer, kad si nacionalist, isti si kao oni. Tad oni nemaju straha.
Allah u suri hašr kaže sljedeće: "oni su junaci u međusobnim borbama"
Dakle, priznaje im junaštvo.
njih jedino mogu dobiti pravi muvehidi, a koliko smo muvehidi neka svako kaže za sebe.
Svi mi se morete obratit
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Izadjite danas na skup ako ste u sa :apl
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Taare wrote: 22 May 2021, 11:36
Mutevelija wrote: 22 May 2021, 04:28 sta ce im hram kad nemaju Izraela po Tori, nego imaju Gay Paradu Izrael.

Nakon što su objavljena tri ajeta, ljudima je data potpuna sloboda da rade šta god žele, a konačni sud je kod Allaha.
Prvi je onaj da se pravi put jasno razlikuje od zablude. Drugi je onaj u kojem se kaže da u vjeri nema prisile, a treći koji je objedinio sve ostale i dao smjernice za život jeste ovaj:
Svako se okreće prema svojoj kibli, a vi se potrudite da druge, čineći dobra djela, pretečete!

Ukratko, kur'an i sunnet ne brane da izgrade hram. Neka naprave. Takmiči se dobrim djelima.
Pa, protjeruju muslimane, reći će mnogi. Neka protjeraju. I poslanik je protjeran iz mekke.
Napravi državu i budi mutekija. Budeš li takav, Allah će ti dati svaki hajr, a kao krunu svega, daće da se za života vratiš odakle si protjeran.
a oni su mislili da će ih utvrde njihove od Allahove kazne odbraniti, ali im je Allahova kazna došla odakle se nisu nadali i On je u srca njihova strah ulio; vlastitim rukama i rukama vjernika svoje domove su rušili. Zato uzmite iz toga pouku, o vi koji ste razumom obdareni!

Protiv njih se ne možeš boriti ako si nacionalista. Nema šanse. Ima da doživiš ogromnu sramotu.
njih jedino mogu dobiti pravi muvehidi, a koliko smo muvehidi neka svako kaže za sebe.
Otkud im pravo da otimaju tudje na osnovu vjerskih spisa u doba sekularizma? Kakva prava o cemu ti...evo ja sam presla u sintoizam i obecaju mi se maldivi
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Pravo? Nemaju oni nikakvo pravo. Ono što imaju jeste grijeh.
Mene te jude ne zanimaju. Ono je bila poruka muslimanima kako se ponašati u skladu sa kur'anom i sunnetom.
Svi mi se morete obratit
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Taare wrote: 22 May 2021, 11:36

Jevreji nisu da se izgradi hrma već Cionisti ja ne bi vakufsku zemlju nikome ustupio, akosi ti vesternizovan pa to zelis knda ustupi. Tako bi I dao trci entitet u BiH zbog mira.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41376 times
Been thanked: 28151 times
Status: Online

Post by Rum »

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Image
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Pakistanci razmatrali da bacaju atomsku bombu.
Njetanjahunije glup ne smije se zafrkavati puno.oko Al awse iako jest to sad teritorija Izraela koji su Arapi izgubili u ratu. I tu se nalazi sad jevrejska vojska.
Odatle ce poceti Armagedon I tu nece biti mira a mozda I treci svjetski rat.

U Americi Jevreji napadani .
Porast antisemitizma.
Iako gledam danas I Arapi zarijevaju, stoji izraelska policija mirno, klanjaju dzummu , I onda bacise nesto na policajce, onda ovi pocese suzavce bacari.I.nastade haos.
Istocni Jerusalem treba biti glavni grad Palestine ali Arapi su krivi sto su vojno tu izgubili.

Konflikt jerusalema je konflikt Svijeta Islama Judaizma Krscanstva I sukob civilizacija, on se samo preslikava u Jerusalemu jer je mali grad.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik