Spolno mu opcio sa zenskom uzom porodicomMarlboroGold wrote: 24 May 2021, 12:11 Mute šta bi radio kad bi ti sutra neko naredio da moraš promijeniti spol?![]()

Moderator: Krokodil Behko
Spolno mu opcio sa zenskom uzom porodicomMarlboroGold wrote: 24 May 2021, 12:11 Mute šta bi radio kad bi ti sutra neko naredio da moraš promijeniti spol?![]()
Ima Karlinka/Ljubinka - ime joj je Venera ovdje. Povremeno se još neke znaju javiti, ali jes daleko manje nego tamoExNihilo wrote: 27 May 2021, 13:20 Bila je ona što čita Kanta for dummies. Ove ostale nemaju pravednički zeal, ako se ne varam.![]()
Hoću i ja prava kao žene.Julia-Klara wrote: 27 May 2021, 13:23 Ima nas koje se ne smatramo feministkinjama, ali hocemo ista prava kao i vibez seksizna, bez diskriminacije i ostalih sranja
To se dogovori prije seksa bez zastite.MarlboroGold wrote: 27 May 2021, 13:43 Reproduktivna prava muškaraca jesu u banani.
Žene se koriste onim moje tijelo pa mogu raditi šta žele, ali za začeće i sex je potrebno dvoje. Odgovornost je obostrana, pa tako bi trebala biti i prava. Odgovornost nastaje još prije i tokom sexa, a ne samo kasnije ako žena zatrudni.
Ako se već žene mogu bez ikakvog pitanja odlučiti na abortus iako bi muškarac htio zadržati dijete onda bi isto tako muškarcu trebalo zakonski omogućiti da se može odreći djeteta sve do onog mjeseca do kojeg žena ima pravo izvršiti abortus ukoliko ga ne žele.
Ne vidim drugo rješenje.
Bijrum, nitko ti ne brani, obrati se državi sa mjenjanjem zakona o ugrozenom polozaju muskaraca.ExNihilo wrote: 27 May 2021, 13:32Hoću i ja prava kao žene.Julia-Klara wrote: 27 May 2021, 13:23 Ima nas koje se ne smatramo feministkinjama, ali hocemo ista prava kao i vibez seksizna, bez diskriminacije i ostalih sranja
Hoću kad napravim dijete da žena ne može isto abortirati bez moje dozvole, jer valjda se i ja nešto pitam kao otac.
Hoću barem promil šanse da dijete nakon razvoda pripadne meni.
Hoću da mi društvo ne stigmatizira jarana što stavlja puder jer ima problema s kožom.
Hoću da vidim jedan oglas za posao u životu u kojem piše kako se prednost daje meni, jer sam muško, a da ne bude skandal. Makar u onim firmama ili organizacijama gdje su muškarci u apsolutnoj manjini.
Hoću da mi poslodavac indeksira topli obrok za spol i visinu jer muškarci, naročito oni koji su visoki, naučno dokazano trebaju unositi više kalorija od žena i nižih ljudi, pa sam diskriminiran po tom osnovu.
I tako dalje.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests