Protašević posljednjih nekoliko godina živi u Litvaniji u egzilu jer je strahovao da će u svojoj državi biti pritvoren. U Bjelorusiji se tereti za poticanje mržnje i masovne nerede, te mu prijeti 12-godišnji pritvor.
EU osudjuje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
insomnia wrote: 24 May 2021, 23:55 Maloprije gledam jedan decko Francuz koji je bio gost u avionu kaze da novog nisu uopste odmah uhapsili.
Kad se avion parkiro oni su izlazili na pistu po cetvero i tu su pretresani zajedno sa prtljagom kaze bilo puno policije imali su i pse tragace. Nakon pretresa su ih stavljali u autobuse. Kad su svi usli u dva autobusa dosli su ponovo policajci sa psima i sve jos jednom pretresli.
Niko im nije rekao o cemu se radi. Ovaj je citavo vrijeme bio tu. Nisam ga bas pazljivo sluso na kraju ali mescini da su ih stavili u neki hotel da prespavaju. Kaze da je osoblje bilo ljubazno prema njima ali im niko nije reko razlog zbog kojeg su tu. Sutradan su svi istim avionom nastavili put. Svi osim ovog opozicionara
Ima li matere ti kakva zemlje iz koje ti ne stizu dojave direktno sa terena?bosnjakinja wrote: 25 May 2021, 07:05 Imam prijateljicu iz belarus,narod zadovoljan i sve je politika zapada.ruse sve sto nije zapadnjacka marioneta
Amerikanac ni jedneFuddo wrote: 25 May 2021, 07:15Ima li matere ti kakva zemlje iz koje ti ne stizu dojave direktno sa terena?bosnjakinja wrote: 25 May 2021, 07:05 Imam prijateljicu iz belarus,narod zadovoljan i sve je politika zapada.ruse sve sto nije zapadnjacka marioneta
Kina, Izrael...sad i Bjelorusija.
Aferim.
Tacno da ti covjek pozeli da zavrsis kod Lukasenka i uzivas u rahatluku tamosnjem.
Jebote, zamisli debila,
I sta kae ta tvoja jaranica iz bjelorusije, tamo blagostanje, more, koke, provod...bosnjakinja wrote: 25 May 2021, 07:17Amerikanac ni jedneFuddo wrote: 25 May 2021, 07:15
Ima li matere ti kakva zemlje iz koje ti ne stizu dojave direktno sa terena?
Kina, Izrael...sad i Bjelorusija.
Aferim.
Tacno da ti covjek pozeli da zavrsis kod Lukasenka i uzivas u rahatluku tamosnjem.
Nisam ja u njemackoj amerikanacFuddo wrote: 25 May 2021, 07:25I sta kae ta tvoja jaranica iz bjelorusije, tamo blagostanje, more, koke, provod...
Tako i ti Bakira falis,
A nit more nju, nit more neko tebe, angeli melker od sise odbit.
A dobro, izvinjavam se.bosnjakinja wrote: 25 May 2021, 07:31Nisam ja u njemackoj amerikanacFuddo wrote: 25 May 2021, 07:25
I sta kae ta tvoja jaranica iz bjelorusije, tamo blagostanje, more, koke, provod...
Tako i ti Bakira falis,
A nit more nju, nit more neko tebe, angeli melker od sise odbit.