Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
pizarro wrote: 25 May 2021, 18:56
za 4 sata tema ima samo 700 pregleda.
hrvati jos gore prosli.
Oni su mudri,
Dogovaraju se na pp kako ce nam uzvratit udarac.
Dado je glavni vodja hrvatskog proljeca
Nesta opako spremaju.
Idem pitat vilu sta, izdace ona.
od njih dvoje, vece je ona musko
pazi da te ne natjera u njihove redove.
Oni su mudri,
Dogovaraju se na pp kako ce nam uzvratit udarac.
Dado je glavni vodja hrvatskog proljeca
Nesta opako spremaju.
Idem pitat vilu sta, izdace ona.
od njih dvoje, vece je ona musko pazi da te ne natjera u njihove redove.
glast ce za adeze ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Naseef Mushroom wrote: 25 May 2021, 18:35
Niti si iz Japana niti imaš 15 godina. Dovoljno si star da si doživio i da se sjećaš stotine slučajeva gdje su etnički čistili i ubijali i oni Srbi koji su sa Bošnjacima proveli cijeli život. Školski drugovi, radne kolege, komšije, kumovi.
Jesu i to ne osporavam. Zato i kažem gore "dobro prodaju i uđu pod kožu", a sutra ti zabiju nož u leđa. Ali ima i dosta pozitivnih primjera. Mada bih se složio s tobom da uglavnom treba postojati oprez.
Zar nije onda bolje uopšte sa njima ne kontaktirati osim ako se ne mora i tako im i ne dati šansu da ti zabiju nož u leđa? Ima dovoljno ostalih ljudi za druženje.
Tako te ne može niko zajebati a oni pošteni Srbi se mogu pošteno sa ostalim družiti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Pa i ja sam iz Bijeljine, bježao u Srbiju, pa onda u Mađarsku.
Kako to milsiš preko save, kad je Most bio srušen prvi dan?
Što se malo ne informišeš prvo?
ne znam zato i pitam pitam, po ovome si bio na milost i na milost mitru prepustem bez da mrdnes lijevo desno,
Samo ako moze pojasnjenje ak nisi mogo prema brki i orasju, kako su pustali u bijeljinu?
Pa Bijeljina je bila već tada pozadina. Prvih par mjeseci, bilo je konfuzije i kod njih, dok nisu donijeli odluku, da zatvore granicu i pobiju sve Bošnjake na koje naiđu.
Moj rahmetli djed je jos prije rata znao reci za neke bosnjake koji su se druzili s nekim srpskim momcima "vidi ih kako se druze sutra ce ih ponovo klati kao svojevremeno njihovi ocevi"...on je prezivio svasta u II svijetskom od njihovih roditelja,ispalo je da je u pravu
3 generacija ce nam isto izginuti jer nisu naucili nista
...znaci, samo 3 drzave, a?
Pa ono,Bosna sa tri naroda ti je kao kuca na stri sprata gdje zive svekar svekrva i 2 brata sa porodicama svojim,niko nikoga ocima ne moze ali moraju da funkcionisu nekako....eh sad bosnjaci su naivni ako misle da se mozemo zavoljet s njima i zivjeti kao najbolji jarani,ne mozemo,nismo mogli ni prije genocida a tek sad ne mozemo.sto ne znaci da se ne mozemo dogovarat cisto radi funkcionalnosti drzave