Zagadjenje zraka i voda u gradovima BiH
Moderator: spacebound
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Status: Offline
Re: Zagadjenje zraka i voda u gradovima BiH
U Sarajevu daju subvencije za ugradnji peći na pelet čujem .
Ostalo je cutanje.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9887 times
- Been thanked: 11698 times
SARAJEVO: Nema radnika za čišćenje ulica, KJKP Rad na koljenima

Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Rad nedostaje i ljudi i mehanizacije, a posljedica toga je velika količina smeća pored kontejnera. Ovako bi se u najkraćem mogao sažeti odgovor kojeg smo dobili od Vere Arnautović, v.d. direktorice KJKP Rad.
- Nemamo dovoljno mehanizacije. Naših 47 vozila za odvoz smeća nije bilo registrovano. Morali smo obaviti prvo tehnički pregled, pa ih tek onda registrovati. Zahvaljujući GRAS-u, koji nam je izašao u susret, to smo završili, tako da bi ta vozila uskoro opet mogla biti na ulicama, kazala je Arnautović.
Dodala je i kako je veliki problem nedostatak sezonskih radnika.
- Očekivali smo da ćemo putem Zavoda za zapošljavanje KS na vrijeme dobiti sezonske radnike. Međutim, oni su tek nedavno raspisali konkurs, koji bi trebao biti zatvoren 8. juna. Očekujemo da ćemo od 15. juna dobiti pojačanja od oko 100 sezonskih radnika. Do tada, mi smo uveli dežure, odnosno uveli smo prekovremeni rad, kao i rad vikendom, kako bismo u što većoj mjeri uspjeli izvršavati naše obaveze. Očekujem da će se za 15 do 20 dana vidjeti u gradu rezultati našeg rada, nakon što sva vozila budu u upotrebi i kada budu angažovani i sezonski radnici, dodala je Arnautović.
Napomenula je i kako veliki problem predstavljaju oni stanovnici Sarajeva koji pored kontejnera ostavljaju kabasti otpad izvan perioda kada je predviđen njegov odvoz.
(Oslobodjenje.ba)
- Hurija
- Pandora

Re: SARAJEVO: Nema radnika za čišćenje ulica, KJKP Rad na koljenima
U Sarajevu je navodno velika nezaposlenost, STA je u pitanju pa neće narod na radi pitam se .
Ostalo je cutanje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9887 times
- Been thanked: 11698 times
Hurija wrote: 02 Jun 2021, 10:11![]()
U Sarajevu je navodno velika nezaposlenost, STA je u pitanju pa neće narod na radi pitam se .
Gospodluk.
Plate su dobre, čini mi se. Izađu po 1000.
- Hurija
- Pandora

Usrana šminka deprimira,što bi rekao B.Dž.Š..
Ostalo je cutanje.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3843 times
- Been thanked: 7079 times
- Status: Online
U Becu, npr, nema sanse upasti u kako se kod nas zove komunalno,
ako nemas jake veze..
svi bi da rade na odvozu smeca..
kod nas je sramota raditi to, jer gdje ces pobogu da cistis ulice..
u nas je sve naopake nasadjeno.a kultura bacanja smeca, na najnizem nivo u Evropi..
bacaj u rijeku, ili odmah ispod kuce..
ako nemas jake veze..
svi bi da rade na odvozu smeca..
kod nas je sramota raditi to, jer gdje ces pobogu da cistis ulice..
u nas je sve naopake nasadjeno.a kultura bacanja smeca, na najnizem nivo u Evropi..
bacaj u rijeku, ili odmah ispod kuce..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22562 times
- Been thanked: 20707 times
Da se to kod nas plaća kao tamo uz sve silne bonuse i kod nas bi letili da kupe smeće.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Nemamo dovoljno mehanizacije. Naših 47 vozila za odvoz smeća nije bilo registrovano. Morali smo obaviti prvo tehnički pregled, pa ih tek onda registrovati. Zahvaljujući GRAS-u, koji nam je izašao u susret, to smo završili, tako da bi ta vozila uskoro opet mogla biti na ulicama, kazala je Arnautović.
Zašto su se doveli u ovakvu situacijU?- Očekivali smo da ćemo putem Zavoda za zapošljavanje KS na vrijeme dobiti sezonske radnike. Međutim, oni su tek nedavno raspisali konkurs, koji bi trebao biti zatvoren 8. juna. Očekujemo da ćemo od 15. juna dobiti pojačanja od oko 100 sezonskih radnika
Glavni grad BiH, ovako nešto sebi ne smije dozvoliti.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2311 times
- Been thanked: 5641 times
BUaaa Bakire, Buaaa Fadile, Buaaa Forto
Fuck you a friendly note to start the day
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Uvijek ista prica. Pogotovo od strane dijaspore.
Bosanci kukaju a nece da rade...evo posla...al jok, Bosnjo ce radje jednu kafu ispijati 3 sata u kaficu. Mi ovdje iz radnog odijela u pidzamu.
Prvo treba znati sve cinjenice, je li plata uopste redovna, kakvi su uslovi rada pa tek onda visina plate. A ne pisati "cini mi se imaju skoro hiljadu".
Ne znam kakvo je sad stanje, al u Mostaru je bas bilo lose tim radnicima i cesto su strajkali.
Bosanci kukaju a nece da rade...evo posla...al jok, Bosnjo ce radje jednu kafu ispijati 3 sata u kaficu. Mi ovdje iz radnog odijela u pidzamu.
Prvo treba znati sve cinjenice, je li plata uopste redovna, kakvi su uslovi rada pa tek onda visina plate. A ne pisati "cini mi se imaju skoro hiljadu".
Ne znam kakvo je sad stanje, al u Mostaru je bas bilo lose tim radnicima i cesto su strajkali.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23881 times
Moj drug iz jedinice radi godinama tu.1100km plata a zeni 950km.Romi,iskolovali djecu,jedna fakultet zavrsava.
Jbg nemam pojma al kad se skupimo prica da je zadovoljan.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Kakvo mu je radno vrijeme ?HAVANA wrote: 02 Jun 2021, 14:27 Moj drug iz jedinice radi godinama tu.1100km plata a zeni 950km.Romi,iskolovali djecu,jedna fakultet zavrsava.Jbg nemam pojma al kad se skupimo prica da je zadovoljan.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Buaaa dijaspora pakasi vjeciti buaaaaaaMaja wrote: 02 Jun 2021, 14:21 Uvijek ista prica. Pogotovo od strane dijaspore.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23881 times
E jbg,nemam pojma.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
ja ih cesto vidim navece oko 11 pice s onom modernom vozilicom i prazne kontejnere a ujutru po mahali cisterna pere ulicu
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Rjesenje je ustvari, jednostavno.
Prodas to privatniku, i grad ce da blista.
I ovdje su te stvari privatni biznisi, grad jedino dostavlja kante za smece kad je onaj ludi crnac sto vozi kamion pljuhne unutra i odvuce.
Sve sto je u vlasnistvu drzave je kilavo.
Prodas to privatniku, i grad ce da blista.
I ovdje su te stvari privatni biznisi, grad jedino dostavlja kante za smece kad je onaj ludi crnac sto vozi kamion pljuhne unutra i odvuce.
Sve sto je u vlasnistvu drzave je kilavo.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22562 times
- Been thanked: 20707 times
Ma pusti te šuplje priče i to mahom jednog broja forumske dijaspore. Imam takve i u familiji nažalost. Mahom kukaju više nego naši iz BiH ne zato što im je stvarno teško, već što to ne bi apsolutno ništa priznali da je kod njih bolje nego u BiH.Maja wrote: 02 Jun 2021, 14:21 Uvijek ista prica. Pogotovo od strane dijaspore.
Pa kao šlag na sve to kažu vama je super ovdje kako je nama... ma samo nogom u guzicu tamam da su mi iz oka ispali.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Realno, jest vam bolje.MarlboroGold wrote: 02 Jun 2021, 14:48Ma pusti te šuplje priče i to mahom jednog broja forumske dijaspore. Imam takve i u familiji nažalost. Mahom kukaju više nego naši iz BiH ne zato što im je stvarno teško, već što to ne bi apsolutno ništa priznali da je kod njih bolje nego u BiH.Maja wrote: 02 Jun 2021, 14:21 Uvijek ista prica. Pogotovo od strane dijaspore.
Pa kao šlag na sve to kažu vama je super ovdje kako je nama... ma samo nogom u guzicu tamam da su mi iz oka ispali.
Prosjecan dijasporac je puko ko starinski legenj, a vi domicilni, postalo vam svejedno.
Rat, jebatga
Kriza, jebatga
Vakcina, pisaj je
Kominalno, bizi goni
Ma pametni.
Dozvolite da se obratimo
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
A kakva mu je alternativa? Nema posla, nema sta da jede, ima zavrsenu mozda samo srednju skolu ako i to. I nema nikakvih drugih znanja da ponudi na trzistuMaja wrote: 02 Jun 2021, 14:21 Uvijek ista prica. Pogotovo od strane dijaspore.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?