Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Tasmanijski tigar wrote: 05 Jun 2021, 19:33
„Ja nisam za rušenje, nikad nisam bila. Neka dođu i neka je nose“, izjavila je Fata Orlović.
Ja slažem sa Fatom. Više sam volio da su došli i odnijeli crkvu.
Pa jeste,
Al kako bi onda narodni guslar od svega napravio epski stih bez rusenja bagerom?
Cuj, da dodju i fino sve rastave, i odnesu?
A turci?
A zulum?
A svetinje?
Ne ide to tako u ovoj prici.
Melek wrote: 05 Jun 2021, 19:06
Mislim da je Vojin Mijatović svojim angažmanom prilično dporinijeo da se ovo sruši.
Ja opet mislim da su cetnici isposlovali neki deal sa strancima, al sacekajmo konacnu presudu za koji dan.
Jesu. Pala je presuda za ovo, pred evropskim sudom. Ima mnogo presuda evropskog suda, protiv BiH, valja nešto provesti, zamazati oči, a rušenje crkve je najjeftinije.
Jeste tebi, to je ipak moj stav, jer cijeli slučaj je čudan, groteksan.
Znas sta je groteksno? Kada Dr iz Prijedora vlahinja odvede i pokrsti djecu i uda se za zlocinca kad ovaj skonta u logoru. Danas ta djeca koja nisu bika mala kad se sve to izdesavalo zive po Amerikama, nose srpska imena i prave se budale o tome sta im se dogodilo sa babom. To je groteksno
Jeste, ali i ovaj slučaj je jednako takav.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Ja opet mislim da su cetnici isposlovali neki deal sa strancima, al sacekajmo konacnu presudu za koji dan.
Jesu. Pala je presuda za ovo, pred evropskim sudom. Ima mnogo presuda evropskog suda, protiv BiH, valja nešto provesti, zamazati oči, a rušenje crkve je najjeftinije.
Znas sta je groteksno? Kada Dr iz Prijedora vlahinja odvede i pokrsti djecu i uda se za zlocinca kad ovaj skonta u logoru. Danas ta djeca koja nisu bika mala kad se sve to izdesavalo zive po Amerikama, nose srpska imena i prave se budale o tome sta im se dogodilo sa babom. To je groteksno
Jeste, ali i ovaj slučaj je jednako takav.
Sta je cudno u zapisavanju teritorije
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Tasmanijski tigar wrote: 05 Jun 2021, 19:33
„Ja nisam za rušenje, nikad nisam bila. Neka dođu i neka je nose“, izjavila je Fata Orlović.
Ja slažem sa Fatom. Više sam volio da su došli i odnijeli crkvu.
Pa jeste,
Al kako bi onda narodni guslar od svega napravio epski stih bez rusenja bagerom?
A turci?
A zulum?
A svetinje?
Najbolje da sj je pretvorili u dzamiju
Pa jeste,
A turci?
A zulum?
A svetinje?
Najbolje da sj je pretvorili u dzamiju
Pa za potrebe ideologije i buduca ispiranja mozga nepravdama, svakako.
Al ne da Fata.
25 godina se borila za pravdu
i na kraju je kao pobjednik izasla iz sukoba
Ne jebe to FGR. Vidis da je pokrivena seljanka. Sramoti ih. Da je kakav crnac il indijac iz vukojebine vec bi klecali na koljenima a sperma bi potocima tekla
Koliko je od vas spremno da kaze da s svi ti vjerski objekti, zapisavanje teritorija..
crkve, dzamije, i ostali vjerski objekti, su se gradili da bi se potvrdile osvajane teritorije..
i nisu to uopce sveti objekti, obicne gradjevine u cast covjekove oholosti.
obicno su prije toga ubijani pripadnici protivnicke skupine..